Tam mutlu olduğumu düşünüyorum,30 yaşında olduğum aklıma geliyor..

Benim babamda 63 yaşında universiteyi bu sene bitirdi
Bu arada babanızın listesinde neler va rmerak ettim, bende hazırlamalıyıim, ne güzel olur.

Ya ben gibi 39 olsaydınız ne yapardınız. En güzel yaslardayim ve çok şükür rabbime.yas takmanız gereken en son şey olsun hayatınızda. cidden bı psikolaga gidin.

Benim babamda 63 yaşında universiteyi bu sene bitirdi
Bu arada babanızın listesinde neler va rmerak ettim, bende hazırlamalıyıim, ne güzel olur.
babam yoksul bir aileden geliyor, o yuzden listenin belki de ilk 50 maddesi “anneme bogazda yemek yedirecegim, babama araba alacagim, annemle babami tatile goturecegim” gibi seyler.

daha sonra ekledikleri de adrenalin ve seyahat odakli seyler. kuzey isiklarini gormek, issiz adada bir gun gecirmek, yamac parasutu yapmak vs. ama benim en sevdigim ve kendi listeme de ekledigim afrikada su kuyusu actirmakti.

Konu başlığını görünce yok artık eee ben öleyim bari 35e aylar kaldi dedim
Ben de bazen hayata gec kalmışım gibi düşünüp istediklerime ulaşamamanin hayal kırıklığını hissetsem ve pandemi sebebiyle eve tıkılma durumu psikolojimi olumsuz etkilese de o kadar da değilim yani
Lütfen bu kadar kötü düşünmeyin hayat güzel, yasiniz genç neden istediginiz seyleri simdi yapmiyorsunuz?

Ergenliğiniz, 20li yaşlarınız berbat geçtiyse bu size motivasyon olsun. Artık daha akıllısınız şimdiden sonra güzel yaşayın Bende 35 oldum. 30a gelince yaşadığım hayatı beğenmediğimi, istediğimin bu olmadığını farkettim. Çünkü okuldan eve sonra işten eve bir hayatım vardı. Herhalde insan 30 olunca sorgulamaya başlıyor. Bu zamana kadar ne yaptım diye.. artık yapmak istediğim şeyleri yapıp, istemediğim insanlarla görüşmüyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Siz de bir amaç belirleyin kendinize. Gezilere katılın, aylık okuyacak kitaplar belirleyin ve okuyun, spora başlayın

Babam 75 yasinda. Insan kac yasinda olursa olsun ruh yasi hep ayni kaliyor. Beden yasi degisse de. Sadece daha tecrubeli daha olgun oluyorsun. Ve yas aldikca kendi degerini daha cok anliyorsun. Gereksiz seyler artik eskisi gibi uzmuyor seni.
Konu sahibi o kadar genc ki 30 lu yaslarda olmaya uzuluyor. 50li yaslarda olsaydi ne kadar gereksiz seylere uzulup vakit harcamisim derdi.

Erken evlenen kızlarda çocuk olduktan sonra boşanıyor bence doğru olan 27 sonra evlenmek etrafında o kadar çok boşanmış kadınlar var soruşturduğumda ya 20 yada 18 evlenmiş bunlar kendilerini tanımadan erkeğin peşine düşüp evlenmiş çok acele edip bu kızları hiç anlamış değilim evlilik zor olgun olmak şart , sorumluluğu taşımayıp karşı tarafın standartlarını tartmadan evliliğe koşmuşlar şimdi hiç bir erkeğe güvenipte asla birdaha evlenmem diyorlar bunlar hemen evlenip erkeğin her sözüne kanmışlar

Canımmm 30 yaşıma Ağustosta giricem bilmiyorumm yazın beni ağlattı
Bazen hayat önüne engeller koyuyor hiçbirşey hayal ettiğin gibi olmuyor ama bu dünyada imtihan dünyası ..
az önce bi arkadaslada muhabbetini yaptım hayalim 20 li yaşlarda evlenip çoluk çocuğa karışmaktı ama olmadı diye..Yaşım 30 şimdi hamileyimm inan buna şükür ediyorum biz her ne koşulda olursak olalım genede şükredelimm belki bizim şikayetçi olarak yaşadığımız hayat bir başkalarının hayalidir..
Ayyy bilmiyorum şuan oturdum ağlıyorum hormonlardan galiba

Bence her dönem kendinize eziyet edip bulunduğunuz anın tadını çıkarmamışsınız. Bir söz vardır çok severim “Hayat bir gün o da bugün” boşverin sayıları, kimin ne zaman ne olacağı ya da bir günde hayatımızda nelerin alt üst olacağı belli mi ki? Siz anın tadını çıkarın nefes alıyorsak işte o zaman umut var. Ne evlilik ne çoluk çocuk ne baka dayatılmış klişeleri değil size bahsedilen hayatın tadını çıkarın.

Süper ya başlayacağım liste yapmaya ee yaş 38 anca yetişir

Ölüm korkusundan bence yaş konusundan değil. Banada ara ara vuruyor. Ama günlük hayat temposunda olursam aklıma gelmiyor. Ama kaç yaşına kadar yaşayacağımızı bilmiyoruz. Azıcık olan zamanlarımızı kötü düşüncelerle kirletmenin anlamı yok.

İyi de ergenliğiniz berbatmış , 20’li yaşların berbatmış belki 30lu yaşlar sana uğurlu gelecek . Ben büyümeyi sevdim . Eskiden her şey gözümde büyür de büyürdü . Şimdi olgunlaştım, bir elimde ayna bir elimde cımbız umrumda değil dünya .

Bir türlü kabullenemedim.Keşke bu aklımla 20 li yaşlarda olsaydım diyorum.Yaşımdan başka hiç bir şieyi takmıyorum.
Hangi aklınızla 20 li yaslarda olsaydınız? Aklınız hala 20lerde zaten..
Gecmis kotu gectiyse 30 lu yaşları hatalardan ders alarak gecirmeye ne dersiniz
?

Yasımdan baska birşeyi takmıyorum demişsiniz de yas unsuru bahane olmus mutsuzluk icinizde bahane olarak yaşınızı görüyorsunuz destek alin derim

Canım ya..İnşallah sağlıkla ve huzurla alırsın bebeğini kucağına..Bebeğin sana ve ailene huzur ve mutluluk getirsin ..

Haklısınız..Mutsuz ve kaygılı bir anneyle yetiştim..O da o şekilde bir aileyle..Döngüyü kırmaya çalışıyorum..Nasıl mümkün olur bilmiyorum.Bir yol olduğunu biliyorum ,ilk olarak buraya yazdım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…