- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 28.674
- 41
Benim babamda 63 yaşında universiteyi bu sene bitirdibabam 72 yasinda, universitedeyken kendisine 100 maddelik bir bucket list yapmis. onu tamamlamaya calisiyor, bir yandan da aman acele etmeyeyim daha öldügüm mu var diyor.
72 yas diyorum yani yolda gorseniz dayi olmeyi unutmus dersiniz biraz da yasindan yasli gorunur ama adam yasamayi seviyor. babami dusununce sizin 30 yasinda oleceginizi dusunmenize hic anlam veremedim. cidden cok karamsarsiniz vakit kaybetmeden terapiye devam edin bence de.
Ya ben gibi 39 olsaydınız ne yapardınız. En güzel yaslardayim ve çok şükür rabbime.yas takmanız gereken en son şey olsun hayatınızda. cidden bı psikolaga gidin.Hayallerimin tıkandığı noktadayım.Kurduğum hayallerde bile otuzumda olmadım.Bir türlü kabullenemedim.Keşke bu aklımla 20 li yaşlarda olsaydım diyorum.Yaşımdan başka hiç bir şeyi takmıyorum.
Ölüme yaklaşıyormuşum gibi geliyor.Kimin ne zaman öleceği belli olmaz ama ölmekten korkuyorum,belki yeterince yaşayamamaktan.Sanki yaşamaya doyamayacakmışım gibi..Annem babam artık yaşlanıyor.Ben de o yolda ilerliyorum.Sanki yaşlanınca insan mutsuzluğa daha çok yaklaşıyormuş gibi..Ölüm son değil,ama bu dünyanın sonu...Sonrasını bilmiyorum ve bu bilinmezlik beni korkutuyor.Evlenmedim,evlenmeyi istiyorum ,sonra sorumluluklar aklıma geliyor kaçıyorum.Bunalımdayım.Ölümden korkuyorum.Ölümsüzlük de çözüm değil..Ölüm de gerekli..Onu da kabul edemiyorum..Yaşlanmasak da yaşlanacağız..
Her şeyin yolunda olduğunu düşündüğümde bu düşünce aklımı kemiriyor.Yaşıtlarımın ikinci çocukları var ve ben hala yalnızım..
Otuz yaa..Kapı gibi 30...yirmili yaşlarım berbattı,ergenliğim berbattı..Belki büyümek istemiyorum..Bilmiyorum..Bu düşünce beni terkedecek mi?Hayatım hep böyle kaygılarla mı devam edecek...
30 da bir ayak çukurdaysa ben çoktan ölmüşüm haberim mi yok?E yaş otuz olmuş bir ayağınız çukurda tabi.
Bi psikoloğa, psikiyatriste falan mı gitseniz acaba?
babam yoksul bir aileden geliyor, o yuzden listenin belki de ilk 50 maddesi “anneme bogazda yemek yedirecegim, babama araba alacagim, annemle babami tatile goturecegim” gibi seyler.Benim babamda 63 yaşında universiteyi bu sene bitirdi
Bu arada babanızın listesinde neler va rmerak ettim, bende hazırlamalıyıim, ne güzel olur.
40lar-50 ler oyle guzel ki... Insanin kendini en iyi tanidigi, degerini bildigi, en olgun cagi.Ya ben gibi 39 olsaydınız ne yapardınız. En güzel yaslardayim ve çok şükür rabbime.yas takmanız gereken en son şey olsun hayatınızda. cidden bı psikolaga gidin.
Canımmm 30 yaşıma Ağustosta giricem bilmiyorumm yazın beni ağlattıHayallerimin tıkandığı noktadayım.Kurduğum hayallerde bile otuzumda olmadım.Bir türlü kabullenemedim.Keşke bu aklımla 20 li yaşlarda olsaydım diyorum.Yaşımdan başka hiç bir şeyi takmıyorum.
Ölüme yaklaşıyormuşum gibi geliyor.Kimin ne zaman öleceği belli olmaz ama ölmekten korkuyorum,belki yeterince yaşayamamaktan.Sanki yaşamaya doyamayacakmışım gibi..Annem babam artık yaşlanıyor.Ben de o yolda ilerliyorum.Sanki yaşlanınca insan mutsuzluğa daha çok yaklaşıyormuş gibi..Ölüm son değil,ama bu dünyanın sonu...Sonrasını bilmiyorum ve bu bilinmezlik beni korkutuyor.Evlenmedim,evlenmeyi istiyorum ,sonra sorumluluklar aklıma geliyor kaçıyorum.Bunalımdayım.Ölümden korkuyorum.Ölümsüzlük de çözüm değil..Ölüm de gerekli..Onu da kabul edemiyorum..Yaşlanmasak da yaşlanacağız..
Her şeyin yolunda olduğunu düşündüğümde bu düşünce aklımı kemiriyor.Yaşıtlarımın ikinci çocukları var ve ben hala yalnızım..
Otuz yaa..Kapı gibi 30...yirmili yaşlarım berbattı,ergenliğim berbattı..Belki büyümek istemiyorum..Bilmiyorum..Bu düşünce beni terkedecek mi?Hayatım hep böyle kaygılarla mı devam edecek...
Kesinlikle kendini bildiğin yaş.her şeyi daha iyi görüp analiz edebiliyo insan ve yeri geldiğinde aman boswer dediği yaşlar40lar-50 ler oyle guzel ki... Insanin kendini en iyi tanidigi, degerini bildigi, en olgun cagi.
Süper ya başlayacağım liste yapmaya ee yaş 38babam yoksul bir aileden geliyor, o yuzden listenin belki de ilk 50 maddesi “anneme bogazda yemek yedirecegim, babama araba alacagim, annemle babami tatile goturecegim” gibi seyler.
daha sonra ekledikleri de adrenalin ve seyahat odakli seyler. kuzey isiklarini gormek, issiz adada bir gun gecirmek, yamac parasutu yapmak vs. ama benim en sevdigim ve kendi listeme de ekledigim afrikada su kuyusu actirmakti.
İyi de ergenliğiniz berbatmış , 20’li yaşların berbatmış belki 30lu yaşlar sana uğurlu gelecek . Ben büyümeyi sevdim . Eskiden her şey gözümde büyür de büyürdü . Şimdi olgunlaştım, bir elimde ayna bir elimde cımbız umrumda değil dünya .Hayallerimin tıkandığı noktadayım.Kurduğum hayallerde bile otuzumda olmadım.Bir türlü kabullenemedim.Keşke bu aklımla 20 li yaşlarda olsaydım diyorum.Yaşımdan başka hiç bir şeyi takmıyorum.
Hangi aklınızla 20 li yaslarda olsaydınız? Aklınız hala 20lerde zaten..Bir türlü kabullenemedim.Keşke bu aklımla 20 li yaşlarda olsaydım diyorum.Yaşımdan başka hiç bir şieyi takmıyorum.
Yasımdan baska birşeyi takmıyorum demişsiniz de yas unsuru bahane olmus mutsuzluk icinizde bahane olarak yaşınızı görüyorsunuz destek alin derimkemiriyor.Yaşıtlarımın ikinci çocukları var ve ben hala yalnızım..
Canım ya..İnşallah sağlıkla ve huzurla alırsın bebeğini kucağına..Bebeğin sana ve ailene huzur ve mutluluk getirsin ..Canımmm 30 yaşıma Ağustosta giricem bilmiyorumm yazın beni ağlattı
Bazen hayat önüne engeller koyuyor hiçbirşey hayal ettiğin gibi olmuyor ama bu dünyada imtihan dünyası ..
az önce bi arkadaslada muhabbetini yaptım hayalim 20 li yaşlarda evlenip çoluk çocuğa karışmaktı ama olmadı diye..Yaşım 30 şimdi hamileyimm inan buna şükür ediyorum biz her ne koşulda olursak olalım genede şükredelimm belki bizim şikayetçi olarak yaşadığımız hayat bir başkalarının hayalidir..
Ayyy bilmiyorum şuan oturdum ağlıyorum hormonlardan galiba
Haklısınız..Mutsuz ve kaygılı bir anneyle yetiştim..O da o şekilde bir aileyle..Döngüyü kırmaya çalışıyorum..Nasıl mümkün olur bilmiyorum.Bir yol olduğunu biliyorum ,ilk olarak buraya yazdım..Hangi aklınızla 20 li yaslarda olsaydınız? Aklınız hala 20lerde zaten..
Gecmis kotu gectiyse 30 lu yaşları hatalardan ders alarak gecirmeye ne dersiniz?
Yasımdan baska birşeyi takmıyorum demişsiniz de yas unsuru bahane olmus mutsuzluk icinizde bahane olarak yaşınızı görüyorsunuz destek alin derim