Herkes ölecek yaşta. Ölümün erkeni geçi olmaz. Ölümü düşünmek de iyidir bazen; yaptıklarına, yapmadıklarına odaklanır insan. Ne bileyim, birine küstüyse aman üç günlük dünya değmez der, ya da bunu da yapayım hazır fırsatını bulmuşken zaten ölüm var der insan ölümü hatırlayınca.
Yaşlanmak da güzel bence. Bu sene ilk defa beyaz saçım çıktı benim, görünce bir değişik oldum, ama sevdim onu. Yaş aldım, tecrübe kazandım, bana verilen bu emanetle birlikte bu yolda ilerliyorum diye düşündüm. İleride beyazlarım artarsa boyatır mıyım diye düşündüm, galiba boyatmam. Çünkü kendimi o halimle de sevebilmeyi umuyorum.
Sonuç olarak, dengeli olduğu müddetçe ölümü hatırlamak kötü bir şey değildir. Hayatın bir gerçeği sonuçta. Yaşlanmak da öcü değil, ama bize dayatılan algı hep tersi, aman estetikler, yaşlanma karşıtı kremler, hep genç görünme zorunluluğu yoksa tercih edilmeme ya da aldatılma riski uzar gider böyle. İnsan olduğumuzu hatırlayınca, hayatın her dönemi tatlı görünüyor bence.
30 yaşınızı sevin. Bir gün 40 olursanız 40 yaşınızı, 60 olursanız 60 yaşınızı da sevin.