O dediğiniz gölge öğretmenliğe giriyor sadece tek bir öğrencisi olup a sından Z sine her şeyiyle ilgilenmek oluyor. Onun dışında normalde uygulanabilecek bir sistem değil çünkü sadece bir tane kişiyle çıkabiliyor o çocuk hem aile hem öğretmenle çıkamıyor, o dediğiniz çok zor aslında öğretmen açısından günde 8 derse giriyoruz 8 tane çocuğun evine gidemeyiz, gittik diyelim geriye kim bırakacak bir sonraki derse nasıl yetişeceğiz. Maalesef uzaktan eğitim sistemi de yok bizde.Şu an sizin alanınızda çalışan kişiler ev ortamında bireysel çalışma yapıyorlar.Özel gereksinimli çocuğu ile öğretmenin evine gidip öğretmeni alıp eve dönüyor..çalışma sonrası tekrar çocukla öğretmeni eve bırakıyorlar
Canım bahsettiğim şey özel eğitim alanında çok uygulanan birşey ..rehabilitasyon merkezinde alınan 2 saatlik eğitimle kimsede istendik davranış değişikliği olmuyor ne yazık ki! Aileler memnun kaldıkları özel eğitimci ile bireysel çalışmayı kendileri finanse ediyor şartlarını zorlayarak...saatlik 150 ile 200 (alanında iyi kişiler bu parayı istiyor ) tl arası bir para talep ediyorlar.Aynı anda rehabilitasyon merkezine bağlı çalışan da var ,tamamen bağımsız çalışan daO dediğiniz gölge öğretmenliğe giriyor sadece tek bir öğrencisi olup a sından Z sine her şeyiyle ilgilenmek oluyor. Onun dışında normalde uygulanabilecek bir sistem değil çünkü sadece bir tane kişiyle çıkabiliyor o çocuk hem aile hem öğretmenle çıkamıyor, o dediğiniz çok zor aslında öğretmen açısından günde 8 derse giriyoruz 8 tane çocuğun evine gidemeyiz, gittik diyelim geriye kim bırakacak bir sonraki derse nasıl yetişeceğiz. Maalesef uzaktan eğitim sistemi de yok bizde.
Eylulde kapatirlar tekrar. Okul zamani diye,turizm bitiyor diye. Cunku okuldan kazanmiyor devlet,turizmden kazaniyor. Corbasina bakacak haliyle. Eylule kadar rahat edebiliriz,sonrasi yine distopia.
Çeyrek kapandık işte ülkece.Tam kapanma ne onu da hala anlamadım. Dün saat 9 a doğru polis köpek gezdiren 12 yaşlarında çocuk çevirdi tam bir komedi 1 saat sonra da arabalar geçti ezan saatine kadar nerede bu tam kapanma
Cikti esime. İmalat olarak gorunuyor,internet uzerinden de satis oldugu icin. Vali beyden ozel izinli hatta,izin kagidina bakip bakip guluyoruzSana bir şey soracağım
Eşine e devletten izin çıktı mı
Yani bizde eşime izin yok ama yanında çalışan bana çıkıyor, sekretere var de çıkıyor şaka gibi
Kimlikle idare ederiz biz dedik de gıda tekstil vs çalışan değil de patron ne olacak bilemedim
Ya evet öyle durumlar oluyormuş ama bana teklif gelmedi hiç o şekilde zaten daha yeniyim ilan bile vermiştim dönüş olmadı hiçCanım bahsettiğim şey özel eğitim alanında çok uygulanan birşey ..rehabilitasyon merkezinde alınan 2 saatlik eğitimle kimsede istendik davranış değişikliği olmuyor ne yazık ki! Aileler memnun kaldıkları özel eğitimci ile bireysel çalışmayı kendileri finanse ediyor şartlarını zorlayarak...saatlik 150 ile 200 (alanında iyi kişiler bu parayı istiyor ) tl arası bir para talep ediyorlar.Aynı anda rehabilitasyon merkezine bağlı çalışan da var ,tamamen bağımsız çalışan da
yani ölen ölsün demeyelim de bu kapanma isine ben de karsıyım cunku bir ise yaramıyor, insanların zaten psikolojisi bozuk aksam 7de eve gidiyor herkes tıklım tıklım, bu mu önlem bu mu tedbir, ayrıca kafe restoranların kapanması gercekten cok kötü oldu, hadi aksam 8de kapat mekanları tamam, kapattıktan sonra gece yasak koysan nolur koymasan nolur bazen arabayla cıkıp turluyorduk falan iyi geliyordu, simdi o da yok, hani acık olsa nolur ki, zaten gidecek yer yok yani.. arkadasına akrabasına giden zaten gidiyor. iki insan yuzu gormek arkadaslarımızla yemek yemek sohbet etmek bunlar ruh saglıgımız ıcın akıl saglıgımız icin birer ihtiyac, bir bucuk senedir evde bakımsız esofmanlı karısından kocasından anne babasından baska kimseyi gormemis insanlar ne kadar saglıklı olabilir. insanlar da artık saldı yani.. bu ulkede verilen kararlarda mantık aramamak lazım, esnafı aylarca aclıga mahkum edip tam gaz kongrelerin mitinglerin yapılmasından belli. sanki ekonomimiz cok iyiymis gibi normal ülkeler gibi kısın aylarca kapandık martta acıldık ne oldu 2 haftada vaka sayıları ucusa gecti. aylarca sabır ve cile, sonra acılıs hop bir haftada geri donuyoruz. hep aynı seyı yapıyoruz ve sonuc aynı, anlamıyorlar mı bu iste bir yanlıslık var diye !! bu is kapanmayla falan gececek gibi degil, bosuna milletin ekmegine mani oluyorlar, seri ve hızlı asılama yapılması lazım bol bol. baska turlu bu is bitmez. simdi de kimseye test yapmıyorlar test sayısı dussun de vaka sayıları dusuk gorunsun diye. saka gibi bir ulkede yasıyoruz. alzheimer çipine karsı imam hatiplilerin organik hoşafının bilimsel buluş olarak seçildiği bir ülkeyiz neticede, bilim ne arar. biz anca kapanalım, asıları da araplara ona buna dagıtalım.Bu arada kapanmaya karsıyım hatta maskeye de artık ne olacaksa olsun zaten kimse ciddiye almiyor olen olsün banane
Mesela içki satışıda yasak biri bana neden bunu aciklasın öyle içende bir insan değilim ama mantığını öğrenmek istiyorum virüsle ne alakası var ha biraz öncede manavgattan otellerde hınca hınç partiliyenleri iZledim söyleyeceklerim bu kadaryani ölen ölsün demeyelim de bu kapanma isine ben de karsıyım cunku bir ise yaramıyor, insanların zaten psikolojisi bozuk aksam 7de eve gidiyor herkes tıklım tıklım, bu mu önlem bu mu tedbir, ayrıca kafe restoranların kapanması gercekten cok kötü oldu, hadi aksam 8de kapat mekanları tamam, kapattıktan sonra gece yasak koysan nolur koymasan nolur bazen arabayla cıkıp turluyorduk falan iyi geliyordu, simdi o da yok, hani acık olsa nolur ki, zaten gidecek yer yok yani.. arkadasına akrabasına giden zaten gidiyor. iki insan yuzu gormek arkadaslarımızla yemek yemek sohbet etmek bunlar ruh saglıgımız ıcın akıl saglıgımız icin birer ihtiyac, bir bucuk senedir evde bakımsız esofmanlı karısından kocasından anne babasından baska kimseyi gormemis insanlar ne kadar saglıklı olabilir. insanlar da artık saldı yani.. bu ulkede verilen kararlarda mantık aramamak lazım, esnafı aylarca aclıga mahkum edip tam gaz kongrelerin mitinglerin yapılmasından belli. sanki ekonomimiz cok iyiymis gibi normal ülkeler gibi kısın aylarca kapandık martta acıldık ne oldu 2 haftada vaka sayıları ucusa gecti. aylarca sabır ve cile, sonra acılıs hop bir haftada geri donuyoruz. hep aynı seyı yapıyoruz ve sonuc aynı, anlamıyorlar mı bu iste bir yanlıslık var diye !! bu is kapanmayla falan gececek gibi degil, bosuna milletin ekmegine mani oluyorlar, seri ve hızlı asılama yapılması lazım bol bol. baska turlu bu is bitmez. simdi de kimseye test yapmıyorlar test sayısı dussun de vaka sayıları dusuk gorunsun diye. saka gibi bir ulkede yasıyoruz. alzheimer çipine karsı imam hatiplilerin organik hoşafının bilimsel buluş olarak seçildiği bir ülkeyiz neticede, bilim ne arar. biz anca kapanalım, asıları da araplara ona buna dagıtalım.
Cikti esime. İmalat olarak gorunuyor,internet uzerinden de satis oldugu icin. Vali beyden ozel izinli hatta,izin kagidina bakip bakip guluyoruz
sizinki ilginc olmus gercekten,karsi komsum avukatlik ofisinde katiplik yapiyor ona da cikmis, ama isverenini bilmiyorum,hakim emeklisiydi sanirim adam.
Sokaklar insan dolu yahu simdi iftar icin yiyecek almaya ciktim da. İceridekiler emekli anam formatindakiler bence
icki yasagı zaten muammaMesela içki satışıda yasak biri bana neden bunu aciklasın öyle içende bir insan değilim ama mantığını öğrenmek istiyorum virüsle ne alakası var ha biraz öncede manavgattan otellerde hınca hınç partiliyenleri iZledim söyleyeceklerim bu kadar
Şey yaptılar bayramda 3 5 gün gideceklerine 18 gün gitsin dediler cok ponçiklericki yasagı zaten muammacok komik seyler oluyor. su an millet 18 gun bodrumda cesmede tatilde ve gayet keyif yapıyorlar yani nasıl kapanma hani otel rez bir sey etkilemicekti anlamadım ki
Bence uzar diyorum ama MEB çalışanları uzamayacağını söylüyor şimdiden planlar yapılmış bayram sonrası için nöbet ek ders vsBen özel eğitimde çalışıyorum daha önce sadece pandeminin başında kapatmislardı bizi ben o zaman çalışmıyordum. İş değiştirip yeni bir şehre taşındım onayımın çıkması iş günümün baslamasi derken 1 hafta ücret kaybım oldu. Ve haktan hukuktan 1 Mayısdan bahseden işverenim 30 nisanın ücretini yatirmadi çalısmadik diye. Resmi tatilleri de tam kapanmayı bahane edip yatirmayabilir. 17 Nisan 2020 sonrasi ise girenlere de ne nakdi destek ne kçö ne işsizlik maaşı var malum. Benim korkum tam kapanmayı uzatmaları. Çünkü bu insanlara tam kapanma gibi değil tatil gibi oldu hiç denetim yok kimseye bu şekilde virüs azalmaz artar. Herkes sokakta, ailesinin evinde şurada burada dönüşte gene vakalar patlayacak gibi geliyor, şimdi yaz mevsimi de geliyor hazirana kadar kapatabilirler mi vakalar arttı diye ? Ben mi çok karamsar yaklaşıyorum ? Sizin düşünceniz ne tam kapanma uzar mı ?
Bugün sınavım vardı ben izinliydim, artı bir kişi daha izinli sayılıyormuş böyle durumlarda. Yalnız şöyle bir sıkıntımız vardı, çocukları evde bırakamazdık. Valiliğe gitti eşim haftaiçi danışmak için, arabayla gidip gelecekseniz sorun olmaz ama yine de bir izin belgesi çıkaralım demişler. Telefonla mesajla geliyor bu belge. Mesajlara bir baktık her birimize beşer gün izin verilmiş.Ya herkese izin çıkıyor nasıl bir şey anlamadım bankalar bile açık ama bankaya gitmek isteyenlere yasak var. Yani dalga geçer gibi oldu biraz cuma kapanmayı başlatacağız Perşembe istediginiz yere gidebilirsiniz. Mahallelerde ne zabıta ne polis ne bekçi var