Panik satışı yaptırdılar millete para lazımdı demek :)Tabi canım ben hamile olduğum için alkol eşimin de benim de hayatımızdan bir süre çıktı. Zaten bir yere gidemiyoruz. Evde de tadı olmuyor. İçmiyordu eşim de. Yasağı duyunca bi kasa bira almış. Normalde içmezsin ki bu kadar dedim. Panik oldum dedi.
Şuan bir arkadaşın storysınıni izledim 3 aile toplanmışlar doğum günü partisi yapıyorlar ve bunlar polis daha ne diyim ki1 senedir bir ben tam kapanıyorum bu kapanmalarda
Dışarısı bugün çoluk çocuk ergen doluydu.
Arabalar vızır vızırdı.
Kaç aydır millet fit fit gezerken içerde kalmaktan bunaldım.
Olan çalışan çalışmak zorunda kalanlara oluyor. Başka kimseye olmuyor.
Aşı karşıtların tirin tirin gezdiği ve bir çoğunun bu forumda oldugunu varsayarsak yazdığınız şey oldukça düşüncesizce. Bulunan hangi aşı ise yapılmalı, sizin için ölmemek belki az şeydir ama yaşı geçkin kişiler için bu çok şey.cin asısı bir ise yaramıyor cunku. yani su ise yarıyor hastanelik olmuyorsunuz, entübe olmuyorsunuz, ölmüyorsunuz.
Planı olmayan tek okul bizimkiydi muhtemelenCanım okul müdürleri 3 aydır "her duruma göre ders planı" yapıyorlardı. Adamların önünde 8 ler yüz yüze ,tüm kademeler yüz yüze ,tüm kademeler uzaktan diye 3 ayrı ders planı var :)
Hıc dusunmemıstım tam kapanmanın uzayacagınıBen özel eğitimde çalışıyorum daha önce sadece pandeminin başında kapatmislardı bizi ben o zaman çalışmıyordum. İş değiştirip yeni bir şehre taşındım onayımın çıkması iş günümün baslamasi derken 1 hafta ücret kaybım oldu. Ve haktan hukuktan 1 Mayısdan bahseden işverenim 30 nisanın ücretini yatirmadi çalısmadik diye. Resmi tatilleri de tam kapanmayı bahane edip yatirmayabilir. 17 Nisan 2020 sonrasi ise girenlere de ne nakdi destek ne kçö ne işsizlik maaşı var malum. Benim korkum tam kapanmayı uzatmaları. Çünkü bu insanlara tam kapanma gibi değil tatil gibi oldu hiç denetim yok kimseye bu şekilde virüs azalmaz artar. Herkes sokakta, ailesinin evinde şurada burada dönüşte gene vakalar patlayacak gibi geliyor, şimdi yaz mevsimi de geliyor hazirana kadar kapatabilirler mi vakalar arttı diye ? Ben mi çok karamsar yaklaşıyorum ? Sizin düşünceniz ne tam kapanma uzar mı ?
Ben hep en kötüsünü düşünüyorumHıc dusunmemıstım tam kapanmanın uzayacagını
Öncelikle Allah kurtarsın diyeyim :) zaten vakalar patlayacak ama tüm belirtileri göstermeyenlere test yapılmıyor. Temasliyim falan dersen ancak. Aslında işveren sizi çıkarsa işsizlik ödeneği alırdınız en azından. Geçen sene alanlar bu senede alabiliyormuş. Almayanlar alamıyor.Meslektaşım merhaba, rehabilitasyon da 6. Yılı doldurdum, 6 yıla yakını aynı okulda geçti, Mart'ta kapanınca korktum ara verdim Haziran'da açılınca işe dönmedim. O dönem kçö aldım, Haziran'da kesildi, Ağustos da baktım ki herkes işinde gücünde vakalar da azaldı (meğer vaka sayısı değil hasta sayısı açıklanıyormuş) o zamandan beri de başka okuldayım bana da kçö çıkmadı, nakdi ücret desteği için başvuru yaptı müdürüm bakalım haber bekliyorum. Ben sürecin uzayacağını düşünüyorum hoca hanım çünkü herkes tatil bölgelerine köylerine akın etti kalanlar da evlerinde değil parkta bahçede dip dibe birbirinde. Daha dün bir doktor yazısı okudum, 2 ay sonraya vakalar patlamış durumda olacaktır diye düşünüyorum dedi. Korku vermeye çalışıyor olduğunu varsayalım yine de imkanlar dahilinde çünkü bu olayın adı sadece tam kapanma, uygulaması fazla fazla açılma oldu maalesef. 3 4 gün vakalar azalıyor gibi görünse de sonrasında artacak korkum odur.. süreç uzayacak zannımca, 19 Mayıs ın olduğu haftayı da kapatacaktır. Sonrası nasıl olur bilmiyorum. İlçe milli eğitim şube müdürü ile görüştük Perşembe günü son iş günü, açılması belli değil maalesef uzun bir süre kapalı olacaksınız hazırlıklı olun dedi. Sağlıkla meleklerime kavuşmak istiyorum..
Bilemiyorum o kadarını ama uzatmazlar artık diyollarCanım okul müdürleri 3 aydır "her duruma göre ders planı" yapıyorlardı. Adamların önünde 8 ler yüz yüze ,tüm kademeler yüz yüze ,tüm kademeler uzaktan diye 3 ayrı ders planı var :)
Maksat turizm canlansın. Sen sanıyor musun ki,canımıza kıymet veriliyor? Bir kilo ıspanaktan daha ucuz insan hayatıYa herkese izin çıkıyor nasıl bir şey anlamadım bankalar bile açık ama bankaya gitmek isteyenlere yasak var. Yani dalga geçer gibi oldu biraz cuma kapanmayı başlatacağız Perşembe istediginiz yere gidebilirsiniz. Mahallelerde ne zabıta ne polis ne bekçi var
Yalnız aşı olanlar ölmüyor diye birşey yok aşı olan akrabam Aşıdan sonra vefat ettiAşı karşıtların tirin tirin gezdiği ve bir çoğunun bu forumda oldugunu varsayarsak yazdığınız şey oldukça düşüncesizce. Bulunan hangi aşı ise yapılmalı, sizin için ölmemek belki az şeydir ama yaşı geçkin kişiler için bu çok şey.
Konu sahibi kapanmanın uzayacağını sanmıyorum. Vaka sayıları için de kendi çalıştığım hastane özelinde azalma olduğunu söyleyebilirim.
Bu istatiksel bir durum, istatiğe vurulduğu zaman 65+ aşı olanların kafadan sallıyorum 100 kişide 2si ölürken olmayanların 30u ölüyor. Bizim yatışa aldığımız hastaların %90ı aşıyı reddedenler.Yalnız aşı olanlar ölmüyor diye birşey yok aşı olan akrabam Aşıdan sonra vefat etti
cin asısı bir ise yaramıyor cunku. yani su ise yarıyor hastanelik olmuyorsunuz, entübe olmuyorsunuz, ölmüyorsunuz.
Ben bu aşı karşıtlarını gerçekten anlamıyorum. Ya yan etkisi varsa imiş. Bir aşı en fazla ne yapabilir? Ateş yapar, kusma yapar. 10 sene sonra genetik kodunla oynamaz, seni felç bırakmaz heralde. Yanlış mı düşünüyorum?Bu istatiksel bir durum, istatiğe vurulduğu zaman 65+ aşı olanların kafadan sallıyorum 100 kişide 2si ölürken olmayanların 30u ölüyor. Bizim yatışa aldığımız hastaların %90ı aşıyı reddedenler.
Aslında o kadar basite indirgenecek birşey değil normal şartlarda. Şu anki bütün aşıların etkisini uzun vadede 4-5 sene sonra göreceğiz. Çünkü hepsi acil kullanım onayı aldı. Lakin şartlarımız normal değil, çok anormal ve zorlu bir süreçten geçiyoruz ve bu süreçte bence insanların hayır deme lüksü olmamalı. Aşının zorunlu olmasından yanayım ama çeşitlilik şartıyla. 4-5 aşıdan birini seçsin olsun. Ama yeterki olsun.Ben bu aşı karşıtlarını gerçekten anlamıyorum. Ya yan etkisi varsa imiş. Bir aşı en fazla ne yapabilir? Ateş yapar, kusma yapar. 10 sene sonra genetik kodunla oynamaz, seni felç bırakmaz heralde. Yanlış mı düşünüyorum?
bir de mücadele edilen hastalık “Ölümcül”! ! Kızamık, ya da su çiçeği değil ki Ben Aşı olmayayım bir şekilde atlatırım diye düşünülsün. Bugün Amerika’dan bir fotograf gördüm, ekliyorum hemen. Eczanelerde aşı oluyorlarmış. İngiltere Hindistan’a aşı vermemiş. Bizde en son Libya’ya aşı hediye ettik. Benim aklım almıyor bunları.