Tam kapanma, ortada kalma, parasızlık

Tam kapanma uzar mı ?

• Uzar

OY: 21 18,4%
  • Uzamaz

OY: 93 81,6%

• Ankete Katılan
    114
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.421
13.759
Ben özel eğitimde çalışıyorum daha önce sadece pandeminin başında kapatmislardı bizi ben o zaman çalışmıyordum. İş değiştirip yeni bir şehre taşındım onayımın çıkması iş günümün baslamasi derken 1 hafta ücret kaybım oldu. Ve haktan hukuktan 1 Mayısdan bahseden işverenim 30 nisanın ücretini yatirmadi çalısmadik diye. Resmi tatilleri de tam kapanmayı bahane edip yatirmayabilir. 17 Nisan 2020 sonrasi ise girenlere de ne nakdi destek ne kçö ne işsizlik maaşı var malum. Benim korkum tam kapanmayı uzatmaları. Çünkü bu insanlara tam kapanma gibi değil tatil gibi oldu hiç denetim yok kimseye bu şekilde virüs azalmaz artar. Herkes sokakta, ailesinin evinde şurada burada dönüşte gene vakalar patlayacak gibi geliyor, şimdi yaz mevsimi de geliyor hazirana kadar kapatabilirler mi vakalar arttı diye ? Ben mi çok karamsar yaklaşıyorum ? Sizin düşünceniz ne tam kapanma uzar mı ?

Tatil sezonu geldi, vakalar hızla azalacaktır emin olun. Sezon gümbür gümbür geçer, aşı falan da yok. Sonra Eylül gelir, okulları açamayız, çocuklarımız eğitimsiz ortalıkta sefil olur falan filan.
kısacası tam kapanma uzamaz, zaten kapanan şey sayısı çok az.

Bence bu insanlara tatil oldu ben mi yanlış düşünüyorum ? Zaten çalışan kesim evden işe işten eveydi yasak saatine zor yetisiyorduk. Şimdi İstanbul Ankara hep bosaldı. Herkes köyünde memleketinde burada bile her gün bu konuları okuyoruz. Küçük yerlerde hele herkes ailece birbirine gidip geliyor. Sadece adı yasak.

Valla tam kapanma diye birşey olduğunu da zannetmiyorum. Hele ki ara mahallelerde. Milletin ekmeğine yağ sürüldü gibi oldu, gençler bayağı sokaklarda geziyor, millet 1 tane ekmekle akraba dolaşıyor.
E dün e 5te ceza yiyen tanıdığım mahallede fink fink gezdiğini söyledi, tabi bundan gülerek en son bahsetmesi gereken kişiye söyledi, gidip kendisini şikayet ettim.
En çok üzüldüğüm sizin gibi gerçekten çalışma hevesi olan insanların işinden olup evinde oturması oldu, dün bu ülkede 4 kişi çeşitli sebeplerden (parasızlık vs) intihar etti. Bu çok ağır ve acı birşey değil mi?
Ama yine de bu tam kapanma uzamaz, uzamayacaktır.
Esra hanımın dediği gibi olacak, tatil sezonu açıldı, vakalar yavaş yavaş düşecek. Tatil sezonu kapanacak vakalar fırlayacak. Olan esnafa, öğrencilere olacak.
Biz uzaktan eğitimle mezun olacağız bölümlerin çoğu niteliksiz (bana göre) online eğitimle eğitim almış öğrenciler mezun verecek. Şu 1.5 yıllık sürecin lise, ortaokul öğrencilerine verdiği zararlardan bahsetmiyorum bile. Siz öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Umarım toparlarız, toparlarsınız.

Geçenlerde birisi söylemişti bana.
Tam kapanmadan sonra da kademeli olarak açılma yapılacak diye
Yani önceden de olmuştu ya
İşte önce berberler,sonra lokantalar en son avmler gibi.
Ben de kademeli olarak açılacağını düşünüyorum

Tam kapanma ne onu da hala anlamadım. Dün saat 9 a doğru polis köpek gezdiren 12 yaşlarında çocuk çevirdi tam bir komedi 1 saat sonra da arabalar geçti ezan saatine kadar nerede bu tam kapanma
Burada polisin önünden maskesiz geçiyorlar polis hiç sormuyor devriye de gezmiyor. Sadece bir yerde bekleyip arabaları çevirip izin soruyor.

Haftaicide karsu binada cenaze vardı 200 kişi geldi gitti bi 100 kişi çıkıyor arkasına tekrar giriyorlar polisi aradım see yine aynı yasak sana bana var

Bilmiyorum ya ne zaman şu kadar süre kapanicaz deseler birden süreç üzüyor.

Bilmiyorum ya ne zaman şu kadar süre kapanicaz deseler birden süreç üzüyor.
Çok haklısınız.
Çalışanlar ve bazı meslekler için çok zor bir durum.
Ama dediğim gibi kademeli başlayabilir açılma ve buda 1-1.5 ay gibi zamana yayılabilir.
Benim kademeli dediğim iş yerleri ile alakalı.yoksa insanlar kapanmış değil zaten

Tam kapanma değil ki bu ,millet tatil gözüyle bakıp memleketlerine tatil bölgelerine akın etti .Zaten kongre sonrası durum gibi bir durum yaşanması çok olası . Kapanma yapılacak madem herkes olduğu yerde kalmalıydi cenaze hariç izin verilmemeliydi.

Test sayıları bir kaç gündür düşük ,haliyle vaka da düşük çıkıyor .Yine sokaklar dolup taşıyor.Bu durum çok ürkütücü gerçekten.
Bu kapanmada ve her kısıtlamada olan hep belli bir kesime oluyor .

Ya herkese izin çıkıyor nasıl bir şey anlamadım bankalar bile açık ama bankaya gitmek isteyenlere yasak var. Yani dalga geçer gibi oldu biraz cuma kapanmayı başlatacağız Perşembe istediginiz yere gidebilirsiniz. Mahallelerde ne zabıta ne polis ne bekçi var

15 gün sonra acısı çıkacak bunun inan ki .Kolluk kuvvetleri de farkında bence olayın hangi birini görecek ki bırakmışlar kendi halimize bizi.

İnsanlar korkmuyor hemde hiç korkmuyor. Gecen hafta karşi komsum coviddi. Evine 2 kişi geldi tanidiklariymis. Kadinin birde 3 çocugu varmis eve falan girdi. Millette deli cesareti anlamadim. Bizim bahceli evimiz var 10 dakika uzaklikta kendimizi oraya attık kimseyle görüşmüyoruz. Biraz önce tv de sokakta bir haberci insanlara soruyor covidden sonra neyi özledin diye. Herkes gezmeyi diyor. Bense esnafım çalışmayı para kazanmayı özledim. eğer küçük esnaf batarsa bu millet çok arar bu fiyatları büyük başların eline kalırsa. Ben değil biz olmayı ögrenemediğimiz sürece bu virüs bitmez.

İnsanlara da suç bulamıyorum artık çünkü denetim yok herkes bir aç bir kapa artık ciddiye almıyor.

Şu an sizin alanınızda çalışan kişiler ev ortamında bireysel çalışma yapıyorlar.Özel gereksinimli çocuğu ile öğretmenin evine gidip öğretmeni alıp eve dönüyor..çalışma sonrası tekrar çocukla öğretmeni eve bırakıyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…