evet ama kendime zarar ne yönden fiziki yönden bir anlık zarar vermiş olabilirim ruhen tatmin olcam dövmeyi gördükçe mutlu olcamm
yanı sıra sigara içenler de aynı şeyi yapıyor hem de her gün
yani tamam bu günahı gözümde aklamaya çalışmam olur belki ama ciddi boyutta bir şey gibi gelmedi o zarar açıkçası
abdestin kabul oluyor .....
dövmeler su geçiriyor cnm,namazda kılarsın abdestte alırsın :) bende yaptırcam ama iğneden korkuyorum :)Yahu arkadaşlar bu dövmenin bir alternatif su geçiren yolu yok mudur geçici dövme demeyin bana hiç en fazla 1 hafta-10 gün dayanıyor onlar
Dövmeleri çok beğeniyorum hem de çok ama inançlı bir insan olduğum için yaptıramıyorum boy abdesti kabul olmuyormuş.Abdestsiz gezemem ki ..
Biliyorum alternatifi yok... ama belki de vardır haberim yokturhadi yine bir sorayım dedim
oluyormuş ama herkes öyle yazdı başka nette de araştırdım olmayan diyen çok azDövme yaptıranlar inançsız sayılmıyo yani bende de var abdest kabul olmuyo diye abdestsiz dolaşcak değiliz abdestimi alıp ibadetimi de yaparım niyet önemli sonuçta
Bende yaptırmadan önce çok arastırdım bu konuda kesin net bi bilgi yok zaten dediğim gibi benim için kendi niyetim önemli..oluyormuş ama herkes öyle yazdı başka nette de araştırdım olmayan diyen çok az
Sırf şu dövme meselesi için alo fetva hattını aramışlığım var kızlar.
Aradım, kadın fetva hattına yönlendirdiler. Dövme yaptırmak günah mı dedim önce, sonra da abdest olayını sordum. Dövme yaptırmanın günah olduğu, ama mevzunun abdest ile ilgisi olmadığı söylendi.
"Vücuda acı çektirmek, vücut bütünlüğünü bozmak gibi sebeplerden ötürü dövme yaptırmak mekruhtur, peygamber efendimiz lanetlemiştir" dedi. Yani, yapılmaması, yapılmasından daha uygundur. (Buradaki lanet, Allah'ın rahmetinden uzak olması anlamında kullanılıyormuş.) Ben de böyle olunca şey dedim, "şimdi ben kaşımı alıyorum mesela, kulaklarım da delik, yine vücut bütünlüğümü bozmuş ve acı vermiş olmuyor muyum" dedim. "Evet, aynen öyle" dedi.
Sonuç olarak şunu algıladım, ha kulak deldirip vücut bütünlüğünü bozmuşsun, ha dövme yaptırıp bozmuşsun.
Ek olarak, aynı soruyu Nihat Hatipoğlu'na sormuşlardı.
"Anneler babalar bana dövme konusunda 'hocam abdest geçirmiyor de yaptırmasınlar' diyorlar, neden yalan söyleyeyim, dövme abdest geçiriyor. Bu yaptırın demek değildir, ama yaptırdıysanız da benim abdestim olmuyor, benim namazım olmuyor diye bir şey düşünmeyin" tarzında bir açıklama yapmıştı.
Yazmadan önce tüm mesajları okuyayım demiştim ki, zaten yazılmış :)"şimdi ben kaşımı alıyorum mesela, kulaklarım da delik, yine vücut bütünlüğümü bozmuş ve acı vermiş olmuyor muyum" dedim. "Evet, aynen öyle" dedi.
Sonuç olarak şunu algıladım, ha kulak deldirip vücut bütünlüğünü bozmuşsun, ha dövme yaptırıp bozmuşsun.