• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Tam 6 Aylığız! Yaptırmalı mı Yaptırmamalı mı?

UmmuEymen

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
60
1
298
İstanbul
Arkadaşlar, forumlardaki yazıları okudukça daha da karmaştım :) Yarın 6 ayımızı dolduruyoruz. Doktorumuz ille de sünneti yaptırın diyordu geçtiğimiz aylarda. Emeklemeye de başlayacak artık yavaş yavaş, bezlememek gerekiyor sanırım bir de, nasıl yaparım ne yaparım? Başka ne gibi sıkıntılar oluyor? Yardım edin lütfen..

benim oğulm yarı sünnetli doğmuştu.
ve cerrah drları tam 1 yasında sünnet artı ameliyat olması gerektiğini söyledi ve yaptırdık
evet zorlukları çok oldu ama seniki sadece sünnet olacagı için sevinmelisin
oğlum pipisinden ameliyat olması gerektiği için sünnetini de mnecburen yapıldı..

güzel bir sünnet hikayesi de bizden :) - Kadınlar Kulübü, Kadın, Kadınca
bak canım bizim hikayemiz oku istersen
bence yaptır erken olması daha iyi bana hep derlerdi erken yaptırın diye korkardık
ama iyikide yaptırdık diyoruz keşke dah aönce yaptırsaydık
bezliyorsun korkma dahada rahat oluyor hem bebek olduğu için anlamıyor biraz acısı geçince gayet
emeklemeye yürümeye devam ediyor bir zararı olmuyor
şimdiden geçmiş olsun

Benim oglum su an 8 aylik bende cok tereddut ettim yaptirip yaptirmamakta ama esim tezkanli.. randevuyu aldi ve kendimi clinikte buldum.. sunnet icin gelen cocuklar icinde en buyugu 1.5-2 yaslarinda bir cocuktu,bir digeri yine 8aylik, biri 3 aylik, en kucuugu ise sanirim 40i bile cikmamisti.. bezinin icinde iyilesiyo 3 hafta oldu yaptirali, korkmayin bence cunku benim oglum surunmeye baslamisti ve cok hareketli zipliyo hopluyo donuyo hatta yurumeye calisiyo yani.. surunecek olursa kucagima aliyorum yada oturtuyodum.. en iyisi simdi yaptirmak korkmayin

Ben de bu cuma oğlumu sünnet ettiriyorum. Tam 6,5 aylık benim oğlum da. Bence en doğru zaman. hatta geç bile kaldığımı düşünüyorum. keşke doğar doğmaz yaptırsaydım diyorum şimdi. Eminim yaptırmazsam sonradan daha da pişman olacağım. Plastik kıskaç yöntemi ile yapılacak. Doktorla görüşmeye gittik, içim çok rahatladı. 30 yıldır uygulanan çan yönteminin daha da gelişmiş haliymiş bu yöntem Kesinlikle ileride de hiçbir komplikasyon olmaz merak etmeyin dedi. Sünnet de dikişli sünnete göre çok daha konforlu. sadece 1 gün biraz sıkıntı olur, ağrı kesici verirsiniz 2. gün hiçbirşeyi kalmaz dedi. Bez bağlanabiliyor, hemen banyo bile yaptırılabiliyor. ınşallah sorunsuz bir şekilde atlatırız.

bizde geçen hafta sünnet ettirdik oğluşum üç buçuk aylık
pipi ucu dar olduğundan doktorumuz doğduğundan beri her kontrolde yaptırın diyordu...
ancak bu zamana kadar erteledik
lokal anestezi ve normal cerrahi yöntemle yapıldı sünnetimiz
doktorumuz çok sakin ve usta biriydi... bende sünnete girdim kollarını tuttum oğlumun
hiç ağlamadı... sadece iğne yapılırken biraz ağladı...
ilk gün eve geldikten sonra anestezinin etkisi geçince çok ağladı mızmızlandı sürekli...
hatta o an pişman oldum..
ama ertesi günü iyileşmeye başladı hemen şu an çok iyi hatta sünnet derisi yapışık olduğu için
ucu yara gibi oldu... o haldeyken bile iyi yani... hamdolsun

ama sen plastikli kıskaç yöntemini uygulayan bir yer bul o çok daha rahat oluyormuş
ben de bir daha oğlum olursa doğar doğmaz sünnet ettireceğim inşallah...

Ben de bu cuma oğlumu sünnet ettiriyorum. Tam 6,5 aylık benim oğlum da. Bence en doğru zaman. hatta geç bile kaldığımı düşünüyorum. keşke doğar doğmaz yaptırsaydım diyorum şimdi. Eminim yaptırmazsam sonradan daha da pişman olacağım. Plastik kıskaç yöntemi ile yapılacak. Doktorla görüşmeye gittik, içim çok rahatladı. 30 yıldır uygulanan çan yönteminin daha da gelişmiş haliymiş bu yöntem Kesinlikle ileride de hiçbir komplikasyon olmaz merak etmeyin dedi. Sünnet de dikişli sünnete göre çok daha konforlu. sadece 1 gün biraz sıkıntı olur, ağrı kesici verirsiniz 2. gün hiçbirşeyi kalmaz dedi. Bez bağlanabiliyor, hemen banyo bile yaptırılabiliyor. ınşallah sorunsuz bir şekilde atlatırız.

nerde yaptırıyorsunuz???

kesinlikle yaptır canım biz 5 aylıkken yaptırdık ve inan hiçbirşey anlamadım çok kolay oldu hatta bir oğlum daha olrsa daha erken yaptırmayı düşünüyorum ............................

slm bende 4 ayşken darlık yuzunden yaptırdım şmdi ble zaptetmek zor yaptır bence zaten uzmanlar ya 2 yaş yada 7 yaşından sonra yaptr diyorlar psikolojk açıdan..:1:

güzel bir sünnet hikayesi de bizden :) - Kadınlar Kulübü, Kadın, Kadınca
bak canım bizim hikayemiz oku istersen
bence yaptır erken olması daha iyi bana hep derlerdi erken yaptırın diye korkardık
ama iyikide yaptırdık diyoruz keşke dah aönce yaptırsaydık
bezliyorsun korkma dahada rahat oluyor hem bebek olduğu için anlamıyor biraz acısı geçince gayet
emeklemeye yürümeye devam ediyor bir zararı olmuyor
şimdiden geçmiş olsun

tatlım ben 3 aylıkken yaptırdım çok memnunum

benim oğlumda 10 aylık.5 gün önce sünnet ettirdik biraz zor ama küçük olunca daha çabuk iyileşti.Ama kesinlikle 2-3 gün en azından uyurken bezlemeyin açık bırakın .Ben uyanıkkende bezlemedim.Zaten bir süre korkudan sık sık yapmıyor.Herkese tavsiye ederim.:46:

Bende oglum 11 aylikken yaptirdim, ilk üc gün zorlandi ve sonra gecti... Yürümeye baslamadan önce yani ne kadar erken o kadar iyi, hatta bezli olmasi cok daha avantajli !!!

canım hem oğlumun doktoru hem de benim kadın doğum doktorum bebeğin 6. aydan itibaren sünnet edilmesi gerektiğini söyledi, şu an oğlum 6,5 aylık oldu, bugün yarın yaptırmayı planlıyoruz.

2-3 yaşlarda cinselliklerini keşfetmeye başladıkları için, sünnet için en sakıncalı zamanmış..

bilginize

Merhaba bizim sünnet hikayemizde oldukça komiktir.İzmir'de doğuma gireceğim zaman sünnet içinde bir cerrahla görüşmüştüm doğduğu gün yaptıracaktık. Ancak oğlumun ilk doktoru olan sevgili hamınefendi bu kadar erken tavsiye etmediğini söyleyince bizde vazgeçtik. Daha sonra oğlum 1 aylık kadar olduğunda yine aynı hanım artık istersek sünnet yaptırabileceğimizi ve eşininde cerrah olduğunu ona yönlendirebileceğini söyledi.... Tabi hanımefendinin niyetini anlamış olduk. Sonra İstanbul'a taşındık ve birtürlü denk getiremedik kendimizi ancak 15 aylık olduğunda yaptırabildik sünneti Özel Osmanoğlu hastanesinde yaptırdık ve çok memnun kaldık hastaneden. Ancak genel anesteziyle oldu ve çok zor kendine geldi keşke daha önce yaptırsaymışız çocuk içinde aile içinde zor oluyor yaş ilerledikçe.. Tavsiyem doğar doğmaz daha bebiş farkında bile olmadan yaptırmak..

Benim oğlum 3 aylık. Doktorumuz yaptırmamızı söylüyor. Pipisinde darlık varmış. Ama benim bebeklerim ikiz. Ikisine nasıl bakıcam. Yardım edecek kimse yok. Sizce ne yapayım yaptırayımmı yoksa yazamı erteliyeyim. Bu arada kocaelinde iyi bir doktor varmı bildiyiniz.

Merhaba arkadaslar benm oglum 9 aylik ve asiri hareketli emekliyo emeklemese yurumek istiyo en kotu ihtimal orumcegi olmadan yapamiyo . Cok sukur pipisinde bi sorun yok ama ben cok kararsizim bu yaz mi. Sunnet ettirmeliyim yoksa onumuzdeki kisa mi? Sizce ne yapmaliyim.. Beni dogumum bi anda oldugu icin sunneti konusmaya firsatim olmadi keske dogdugunda olsaydi :(

Back