Herkesin evlilikten beklentisi farklıdır.Evlenince değişir diye katlanamayacaklari huylardaki adamlari veya kadinlari yol arkadasi secip sonradan degistirmeye evlendiler diye birbirlerine hükmetmeye calısıp sonra da evlilik askı öldürüyor yok evlenme bilmem ne diyorlar..Gerçekten merak ettiğim şey şu gerçekte evlenip mutlu olan var mı?
35-40 yaşında insan boş eve girmek istemez, o yaşlarda arkadaşların çoğu evli barklı olur. Evlilik büyük bir sosyal destek ve hayata bağlı kalma motivasyonudur.
Tüm hayatı değil tabii ki ama önemli bir parçası bence.O kadar da değil bence. Tüm hayatı evliliğe bağlamak da, evliliği hayattaki tek önemli varlık olarak görmek de abartı.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için , maşallah mutluluğunuz daim olsunHerkesin evlilikten beklentisi farklıdır.Evlenince değişir diye katlanamayacaklari huylardaki adamlari veya kadinlari yol arkadasi secip sonradan degistirmeye evlendiler diye birbirlerine hükmetmeye calısıp sonra da evlilik askı öldürüyor yok evlenme bilmem ne diyorlar..
18 yıllık evli 22 yildir da birlikteyim.Hala en yakın dostum esim.Dogru kisiyle evlilik muazzam
kesinlikle gitmeyi düşünüyorum çünkü sürekli kafamda kurup duruyorum hayatta her şey ile ilgili artık bu beni çok yoruyorİnsanlar her zaman her seye yorum yaparlar.Siz bu şekilde manipule olmaya devam ederseniz değil evlilik de ,hic bir şeye adım atamaz ve mutlu da olmazsiniz.Kimse boşanmak icin evlenmez.Kimse işten çıksın diye işe girmez vs vs ... Yardım almak isterseniz bir terapiste gidin lütfen.
zaten ailemde çevremdede mutlu evlilik çok ama işte insanlar destek olacağına tam tersine konuşup mod düşürüyorlar ki çok takıntılı bir insanım aklı başında olduğum halde bazen kendi fikrimin olduğunu bile düşünmüyorum o şekilde vasat durumdayım , umarım hemen çözüme kavuştururum çok teşekkür ederimArkadaşlıklarınızı gözden geçirin derim, gayet mutlu bir ilişkiniz var, yaşınız da evlenmek için ideal, ama onlar inatla bekar kalın istiyolar. Onların boş düşünceleriyle size değer verip sizi mutlu eden bir adamı üzmeyin. Evlilik gayet de güzel bir şey doğru insanı bulmasını bilene.
Evet çok takıyorum yolda yürürken bile bazen insanlar bakıp kıyafetimi eleştiriyor mu diye düşünüyorum ki spor ve uyumlu giyindiğim halde . İnsanlardan banane canım ne isterse giyerim düşüncem yok saçma bir şekilde çok kızıyorum kendime. Erkek arkadaşım hiçbir şeyimi hiç bir aktiviteden mahrum etmez sağolsun gezdirir sürekli güzelce vakit geçirtir. Ama ben herşeyi mahfediyorumEvlilik konusunda yorum yapacağım
Doğru kişi işe evleniyorsanız , mutlu olacağınıza inanıyorsanız kimseye kulak asmayın
Evlilik hayatı hangi anlamda bitiriyor ?
Evlenince de okunur , gezersin eşinle , hemen çocuk sahibi olmazsın , yapacak olduğun şeyleri yaparsın.
Diğer konularda da herkesi çok takıyorsan o zaman bir uzman yardımı almalısın.
Çünkü bu kadar çok takan kişilerin temelde özgüven sorunu olduğunu düşünüyorum.
Tek çözüm doktora gitmekEvet çok takıyorum yolda yürürken bile bazen insanlar bakıp kıyafetimi eleştiriyor mu diye düşünüyorum ki spor ve uyumlu giyindiğim halde . İnsanlardan banane canım ne isterse giyerim düşüncem yok saçma bir şekilde çok kızıyorum kendime. Erkek arkadaşım hiçbir şeyimi hiç bir aktiviteden mahrum etmez sağolsun gezdirir sürekli güzelce vakit geçirtir. Ama ben herşeyi mahfediyorum
MaşallahhhhEvleneceğimi duyan bir öğretmen arkadaşım evlen de gör dünyanın kaç bucak olduğunu, çok pişman olursun demişti (kendisi evliydi) bu konuşmadan 5 gün sonra evlendim hala dünyanın kaç bucak olduğunu görmeyi bekliyorum 11 senedir
O yüzden herkes konuşur çoğu da boş konuşur diyebilirim sadece
Haklısınız teşekkür ederimTek çözüm doktora gitmek