Takıntılarım..

creativoo

SenHepBöyleKal(:
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
465
1
46
Kütahya
Meraba arkadaşlar yine ben.

Ben okb hastasıyım kişilik bozukluğum takıntılarım var dışarı çıkmak istemiyorum çünkü bütün insanlar benim hakkımda konuşuyomuş, bana bakıyomuş gibi hissediyorum tehdit edilme ve tecavüz edilme korkum var. Yolda bi erkek görsem bekliyorum önümden yürüsün diye, insanlardan nefret ediyorum sanki hepsi bi kötülük peşindeymiş, bana zarar vericeklermiş gibi.
Çevremdekilere zarar vermekten çok korkuyorum panik atağım var toplum içinde konuşamıyorum kendimi ezik aşağılanmış gibi hissediyorum.
Bunların haricinde takıntılarım örnek olarak durup dururken 100'e kadar saymam gerektiğini düşünüyorum ve oturup sayıyorum mesela geçen gün dışarı çıktım asansörden indim birden aklıma geldi yukarı tekrar çıkıp kapıya dokunucam dedim yarı yoldan döndüm gittim kapıya dokundum tekrar indim aşşağı. Çok iğrenç bişey bu yapmassam dişlerim sıkışıyo resmen Birisinin bi yanağından öpsem illaki diğerindende öpmem gerek.
Akşama kadar evde oturuyorum devamlı bilgisayar başındayım çünkü içimden hiç bişey yapmak gelmiyo şimdi bana çık dışarı arkadaşlarınla gez, sinemaya git vs. gibi şeyler söylyceksiniz ama bunların hiç birini yapmak istemiyorum zaten 1 tane bile arkadaşım yok yerimden kıpırdamak dahi istemiyorum devamlı uyumak istiyorum gitar kursuna başlycam çok istiyorum ama bi yandanda gitmek istemiyorum. Rüyayla gerçeği karıştırıyorum mesela geçen uyandım anneme' oh sonunda en sevdiğim yemeği yapmışsın' dedim gittim baktım yemek yok daha sonra rüyamda gördüğümü anladım.
Bunlar için 15 günde bi psikologa gidiyorum durumumun ciddi olduğunu ama iyileşiceğimi söledi. En kötüsüde tehdit edilme korkusu. Küçüklüğümde sapık bi adam vardı devamlı şeyini gösterirdi psikolojimi bozdu benim şuan hala ailemize girmeye çalışıyo babamla konuşmaya çalışıyo anneanneme her gittiğimde o pisliği görmek zorunda kalıyorum. Rüyalarıma giriyo artık belkide bu yüzden tehdit edilme, tecavüz edilme korkum var bilmiyorum. Aşırı sinirli biriyim sinirlendiğimde annem bile korkar benden gözüm karadır her şeyi yapabilirim o anda. Sinirlendiğimde nefes alamıcak duruma geliyorum o an benim zıttıma gitseler öldürebilirim. Bunların hepsi bi araya toplanınca çekilmez bi insan oluyorum. Ben eskiden çok neşeliydim eğlenceliydim çevrem çoktu eve girmezdim şimdi neden böle oldum ben anlamıyorum. Hafta sonları kuzenim gelir yanıma onla eğleniriz film izleriz başkada kimse yok.

Bu konuda yorum yapabilcek tecrübeye sahip olmasamda Allah yar ve yardımcın olsun dualarımdasın.. İnş korkularını kısa sürede atarsın ..

küçük bir takıntını yenmeye çalışarak başla işe. Örneğin yukarı çıkma aşağıda bekle ama yine de yukarı çıkıp kapıya dokunma. benim de bir arkadaşım vardı ve her şeyi çift yapmak zorunda hissediyordu, kendisini tutarak olayı atlattı. Allah yardımcın olsun. Tabi onunki basit, senin biraz da zamanla olayı kotaracağına inanıyorum.

yaşınız kaç,merak ettim bende.kısmende olsa benzer şeylerimiz çok.anksiyete hastasıyım.hele iki gündür panik halindeyim.sebepte yo.rahat mı batıyor ne?
sapık adam için şunu söyleyebilirim.ya ailenle konuş yada yaşın işin uygunsa onu göremeyeceğin bir yerde yaşa.bu sapık yaşıtın değilse özellikle bu kişelerin tedavisi yok.aslında yazından en ileri çözmen gereken bu gibi.kendini ona karşı koru.ben 5 ay felan oldu sanırım.ilaç kullanıyorum.kuşkucu yapım çok değişti.inanamıyorum kendime.rahatladım.ilişkilerim daha iyi oldu.ilaçların hem tam iyileştirmeyip hemde yan etkisi var ama önemli bizim için.özgüven sorunumda çözüldü.bir şu panik böbetlerim var.ama ondada iyileşmeler var.
bazı kitaplar al.iyi gelir.mesnevi terapi,korkacak ne var diye bir kitap,timaş yayınlarından.öncekinin yazarı nevzat tarhan.sakin yerlere çekil.bir kursa gitmekte kötü bir fikir değil.kendine meşgale bul.o zamanlar hastalık uzaklaşıyo.hayat zaten çok kısa.dert üstüne dert ekleme canım.duygusal ve sosyal zekayı geliştirme yolları bulmalıyız.inaçlıysan dua,kuran okumanın huzuru başkadır.olaylara bakışımızı ve iç çatışmalarımızı ne kadar çözebilirsek rahatlayabiliyoruz.geçmiş olsun.seni anlıyorum,bunu bilmeni isterim.

Canım öncelikle geçmiş olsun.
Bu hastalığı iyi bilirim çünkü kız kardeşim de aynı dertten muzdarip.
Yaklaşık 8 yıldır o da çekiyor bize de çektiriyor.,Kardeşim tedavileri hep yarım bıraktı. İlaçları bir iki ay kullandı sonra bıraktı. Ve hastalığı her geçen gün artıyor. Şimdi hiç bir iş yapmıyor. hep mutsuz. hep yatıyor. sayılarla ilgili takıntıları var. günde defalarca el yıkıyor. adımlarını bile sayıyor. konuştuğumuz kelimelerin bazılarını bize belli sayıda tekrarlatıyor. sigarayı bile sayıyla içiyor. hepsini yazsam bayağı sürer. ama hepsinden önemlisi hep huzursuz, mutsuz. Hayatının en güzel yılları heba oldu. Tabii zavalı annemin ve babamın da. Çünkü ben uzaktayım. Yılda bir kaç kez görüyorum. Hep doktorlara götürdüm. Sonuç sıfır.
Bu hastalık çok inatçı. Sadece psikolog yetmez. İlaç tedavisi de almam lazım. Lütfen tedaviyi yarım bırakma. İlaçla bayağı iyileşenler var. Allah hepimize kolylık versin.

Şuanlık sadece rüyayla gerçeği karıştırma durumundan kurtuldum. Arkadaşınızınki basit gibi görünsede gerçekten çok sinir bozucu. Kapıya dokunmaya giderken saçmalama diyorum kendime ama tutamıyorum kendimi illa yapmam gerek. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Canım yaaa çok zor muş ilk defa duydum bu hastalıgı.. İnşallah tedavın olumlu ilerler. ÇAba göster. Annemdede böyle takıntılar vardı mesela bir lambayı 2kere açıp kapatma isteği perdeyi 4 kere sürklemesi... Birçok şey.. zor

Bende ilaç tedavisi görüyorum yakında ilaçların dozları artıcak 2 haftadır kullanmıyorum ilaçlarımı . Bende aynen öle yapıyorum kendi sölediğim kelimeleri veya başkasının sölediklerini tekrarlıyorum, sabahtan akşama kadar ellerimle uğraşıyorum tırnaklarımı temizliyorum yıkıyorum defalarca merdivenleri sayıyorum, evet dediğiniz gibi en önemliside mutsuzum ilginiz için teşekkürler umarım kardeşinizde biran önce iyileşir.

Rabbim sifa versin ins.
Eminimki senin ve ailen icin cok zor bir durumdur.
Kendine hobiler edinmeye calissan.
Kac yasindasin birde? Okumuyorsun sanirim, calissan nasil olur?

Yaşım 18. O adamın olduğu yerde yaşamıyorum sadece anneanneme gittiğim zamanlar görüyorum. Ben ilaç tedavisi görüyorum ama hiç bi faydası olmuyo kasımın 2sinde dozları arttırıcaz. İnanırmısın bazen allahın olduğundan bile şüpe duyuyorum içimden kuran okumak, dua etmek gelmiyo sonra düşünüyorum saçmaladığımı fark ediyorum. Geceleri ayağımla ritim tutarak uyuyorum resmen o ayak sallanmassa uyuyamıycam sanki. Umarım sende tamamen iyileşirsin teşekkür ederim.

Korkularınla yüzleşmen onların üstüne gitmen gerek bunları yapmak senin
İçin çok zor olsada zamanla zorluğu azalacaktır

Ancak uzman bi hekim şart
Allah şifa versin

Rabbim sifa versin ins.
Eminimki senin ve ailen icin cok zor bir durumdur.
Kendine hobiler edinmeye calissan.
Kac yasindasin birde? Okumuyorsun sanirim, calissan nasil olur?

Çok sağolun. Evet hepimiz için çok zor. Aslında bissürü hobim var diyorum ya hiç bişey yapmak canım istemiyo kalkıpta televizyonu açıcak halim yok gibi sanki.
18 yaşındayım açıktan okuyorum , çalışssam çok iyi olur ama malesef onuda istemiyorum

Benımde sk sk ellerımı yıkama takıntım var ellerm artk yara olurdu kıpkırmzı olurdu ama son 1 haftdır nedendır bılınmez yıkamıyorum bende uzun bı süre antıdepresan ılac kullandm ıyılestgmı düsünerek braktım hersey bzde bıtıyor ılaclarn cok faydası var.kendınıze bı mesgale bı ugras bulun we yalnz kalmamaya calısn benım hep yalnzlıktan ıcıme kapanık oldugmdan dolayı böyleydm. bende aynı skntıları yasadm gece yatmadan ısıkları 2 kere yakar kapatırdm ıyı hssetmezdm kendmi. Allah'a sükür ıyılestm szde ınsallah ıyılesirsnz yakın zamanda.cok gecmıs olsun

Şekerim ben senin yerinde olsam o sapığı rezil ederdim. Aynı şeyi başka çocuklara da yapıp onların psikolojilerini bozmadığı ne malum? Bence sen cesaretini topla bunu bir rezil et, kendini daha iyi hissedebilirsin. Diğer insanlaretraftayken yediği haltları yüzüne vur. .... bey, nasılsınız, hayat nasıl gidiyor, hala şeyinizi küçük kızlara gösteriyor musun ? Ben olsam aynen böyle derim.

Çoğunlukta görülen bi hastalıkmış aslında tedavi oluyorum ama olumlu bi sonuç yok daha. Geçen akvaryumdaki balığın kafasına vurdum otururken gözüme kestirdim birden o balığa vurmam gerektiğini düşündüm gittim vurdum bitane Saymakla bitmez takıntılar komik ama gerçek..

Bende 2 ay oldu başlayalı sadece sinirlerime iyi geldi okadar takıntılarımdan hiç bişey eksilmedi.
En büyük sorun yalnızlık. Kendini beğenmişlik gibi olmasın ama gerçekten çok zeki biriyim ve artık okadar özgüvenim gittiki gitar kursuna başlasam asla öğrenemezmişim gibi geliyo halbuki herşeyi hemen anlayan biriyim. İnşallah bende siz gibi iyiyleşirim saolun.

Rezil etmeye çalıştım ben rezil oldum. Erkek arkadaşım vardı o zamanlar bu adamın karısı dedikodu çıkarmış erkeklerle geziyo diye bende gittim sen önce sapık kocana bak diye bağırdım cevabı insanı deli eder 'Nerden biliyosun, bikaç kere yanınamı girdin?' Hiç bişey diyemedim neden demedim bilmiyorum hala sinir oluyorum.

4 yıl ılac tedavısı gördüm toplam 6 senede psıkoterapi :) cok farklı ılac kullandm cesıt cesıt ılaclar devamlı uyku yapıyordu buda benı daha cok yalnzlga ıttı yalnız kalmamak en önemlisi arkadas kuzen szı mutlu edebılecek sohbet veyada aılenızle yapabılecegnz bı aktıvıte bunlardan uzak durmayın lütfen.cocuklugumdan berı hep uzak durdum hep bu sebepten oldu.bu dönemde psıkolojık olarak asırı aktıf mesane sendromuna yakalndm skntıdan.obsesf kompulsıf takıntılardan kurtuldumda asırı aktıf mesaneden kurtulamadm... ınsallah ıyılesirsnz

Acil şifalar dilemekten öteye gitmiycek ilk sözüm ama yorumum : doktorun ne derse onu yap ve bu durumun geçici olduğuna kendini inandır, bir süreçten geçiyorum ve herşey birgün normale dönecek..diye telkinde bulun kendi kendine..
,

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…