Takintilarim beni hasta ediyor... beynimi kemiriyor,tirlatmaya az kaldi!

Ben olsam bende gitmezdim! Sen ozaman detayına kadar anlatma bence.. Zadece o tür yerlerden hoşlanmadığını söylesen ? Seninki yabancıydi hatırladığım kadarıyla değilmi? Onlar öyle yerlere takılmayı pek severler, onun yerine bazen insan gercekleri söylememesi daha hayirli oluyor. Onlar dalga gecer ve senin çok komplekssi olduğunu düşünüp duracak.. Bir daha bir tür böceklere karsı alerjin olduğunu söylesen ozaman onlar düşecek laf bulamazlar. Mezarlıklardan korkma! Yabancı mezarlığı bizim turk mezarlığı kadar korkunç degilki:s hata biz sık sık oraya ziyarete gideriz.. Çünkü okadar güzel süslüyor, özel eşyalar, siirler, resimler koyuyorlarki.. Çok saçma gelecek ama insansana huzur bile veriyor. İlk baslarda insan ürkeye bilir ama daha sonra alisir. Benim çalıştığım yer mezarlikla nerdeyse yan yana.. Sıcak havada bahçeye çıktığımda bir seyler bile yiyor hata sigaramı bile pufluyorum.. Turk mezarlığında asla yamamazdim.. Çünkü daha korkunç..

Yılanlardan bende çok korkarım ama her saniyede kafanda yılan...yılan dersen takıntı haline gelir...
Sanki senmi Zadece yılan, böceklerden korkuyorsun.. Bende çok korkarım mesella hata tiksinirim.. Biz takıntı haline getirsek bunları oohhh.. İsimiz var!!

Sevgiline bu yüzden paylaşacak birşeyin kalmaz.. Adam senden iyice bıkacak.. Yabancılar bizim gibi okadar ankayisdanda, nazdanda anlamazlar..:) aslında ben bu yabancı sevgili hakında senin gibi... Arkadaslardan tasfiye istecekdim.. Ama başka bir severe sorarım galiba artık.

Suslude olsa puslude olsa, beynim bas bas orasi mezarlik diye bagriniyor!

dünyanın sonuna çok var, onlar dünyayı su kaplayacağından bahsediyorlar. sanırım buzul erimesi falan demek istediler. neyse böyle birşey olsa bile dünyanın sonu anlamında gelmez felaket anlamına gelir ki bu tarz şeyler hep oluyor zaten korkacak birşey yok yani kaldıki mayalılar da kim ola ki, nereden bilecekler. hem kişi kendi ölümü ile zaten kendisi için dünyanın sonu gelir, bu yüzden kendi ölümü yerine dünyanın sonunu düşünüp korkanlara hayret ediyorum. sanki dünyanın sonuna kadar yaşayacak da.

Merhaba Mssplayfull,

Tariflerin obsesif kompulsif bozukluğa benziyor. Her insanın belli oranda takıntıları vardır ancak bu yaşam kaliteni düşürecek seviyeye geldiyse bir uzmana danışmalısın. Tedavisi çok zor değil ancak bunun yerleşip daha ilerlemesine izin verirsen uzun yıllar sürecek bir tedavi sürecine sebep olabilirsin. En kısa zamanda bir psikiyatriste gitmelisin. Bu rahatsızlık terapi + ilaçla tedavi ediliyor. En kısa zamanda düzelmeni dilerim

Iki yil once doktora gitmistim cunku cok kotu bir huy edinmistim, piyasada ne kadar temizleyici varsa aliyordum, resmen onlari biriktirmeye basladim.Bir dolap yapmistim surekli gidip gelip onlari kontrol ediyor hersey icin bir temizleyicim olduguna, illa her markayi denedigime emin oluyordum. Isin komigi malzemeleri kullanmiyordum da!!! Seyretmek hosuma gidiyordu. Doktora gittim Obsesif olmadigimi soyledi , sadece hayati kontrolun altindan cikmis en azindan elinden geldigince bazi seyleri kontrol altina almaya calisiyorsun dedi. Simdi tekrar baska baska seyler cikiyor.Doktora gidebilirim, ilac kullanmaktan yana kotu dusuncem yok zaten gerekirse kullanirim.

missplayfull mesaj kutun dolu burdn yazıyorum canım..

şükür kurtulmuşsun bunlardan karabasandan da kurtulursun inşallah canım.. hep aynı şeyi duyuyorsundur ama Allah affetsin bazen içimizden gelmiyor tembellik ediyoruz ama ne bileyim yatmadan iki rekat namaz kılsan dua etsen belki rahatlatır seni bende içim daralıp bunaldığı zaman devamlı kılıp okuyan bir insan değilim ama yaptıkça rahatlıyorum çok şükür.. dene farkını göreceksin canım ;)

Suslude olsa puslude olsa, beynim bas bas orasi mezarlik diye bagriniyor!

herhalde..sonucda orasi mezarlik... ama oyle filimdeki, yada bizim turk mezarliklara benzemiyor.. hata nerdeyse hic mezarliga benzemiyor.. degilmi? ben belki artik o pencerenden biraz farkli bakarsin diye anlattim.. burdaki mezarliklarda dolasmak vallah size tuaf gelecek bana huzur veriyor... yem yesil..tertemiz.. cicekler falan vs.

sen icindeki negatif ne varsa sevgiline sesdiriyorsun, ben bunu iste yapma diyorum...cunku iliskilerin icin saglikli degil.. herkez senden kacar..sonra yanlizligindan korkarsin canim benim..

peki, senin kendi ailenle iliskin nasil?cevrendeki turklerle fallan.. yani kisacasi, yabanci birisi ile oldugun icin dislanmiyorsun degilmi?

sen benim tanidigim birisine cok benziyorsun.. karekter olarak yani :)

yazdıklarının bazıları dikkat edilmesi gereken hususlar.Tarak kullanımı gibi.ben korkunca panzehirini ararım.başka meşguliyet başka düşünceyi baskın kılmaya çalışırım.Ama gerçekten durumunuz doktorluk.korkuların üzerine gitmek gerekir.dini inancınızı varsa pekiştirin.çünkü inanç insanın kalbini genişletiyor,huzur veriyor.ölüm korkusunu azltıyor.
yaşam kaliteniz düşer.Durduk yere korku üretmeniz düşündürücü.mesela ben cenazelere gitmem.ruhum daralıyor.ama korkumu kırmak için iki kez gittim.yıldızım düşük deyip sıyrılmayın.bunun bilinçaltında bir nedeni olabilir.

Bende yıldızı düsük ve korkak bir insanım cocuklugumdan beri bu problemim var malesef, cocukken asla yalnız uyuyamazdım illa biri yatıcak ve ona ragmen vücudum pes edene kadar beklerdim, gözlerimi kapayamazdım her an önüme biri gelir diye, annemi görünce bile cıglık atardım ben, biri beni uyandırmaya calısınca da atarım hala var yani, yurtta oda da yalnız kaldım, ısık acık, tv acık anca uyuyabiliyordum simdi de öyleyim ve hic koca bir evde yalnız kalmadım, kalamam da mümkün degil, evin en kücük odaların da kalmayu tercih ederim genellikle eskiden yalnız gündüz bile kalamıyordum evde, simdi o gitti biraz ama digerleri devam ediyor..

Ölüm korkusu da 4 yıldır yasıyorum üstelik 3 ay önce annemi kaybettim üstüne, cenaze arabası gördügüm de uzun bir süre etkisin de kalırım öleceksin sende gireceksin o tabuta, o mezara, acaba kac günün kaldı? Bugünü de devirdin smuwiLa falan, hep beynim de bu sorular ve daha niceleri. Kafam, beynim acayip yorgun ben bir cözüm bulamadım bu durumuma insallah sen bir an önce bulurusun..

herhalde..sonucda orasi mezarlik... ama oyle filimdeki, yada bizim turk mezarliklara benzemiyor.. hata nerdeyse hic mezarliga benzemiyor.. degilmi? ben belki artik o pencerenden biraz farkli bakarsin diye anlattim.. burdaki mezarliklarda dolasmak vallah size tuaf gelecek bana huzur veriyor... yem yesil..tertemiz.. cicekler falan vs.

sen icindeki negatif ne varsa sevgiline sesdiriyorsun, ben bunu iste yapma diyorum...cunku iliskilerin icin saglikli degil.. herkez senden kacar..sonra yanlizligindan korkarsin canim benim..

peki, senin kendi ailenle iliskin nasil?cevrendeki turklerle fallan.. yani kisacasi, yabanci birisi ile oldugun icin dislanmiyorsun degilmi?

sen benim tanidigim birisine cok benziyorsun.. karekter olarak yani :)

Valla canim bir erkege kendimi ezdiremem ne olursa olsun, sirf iliskim yurusun diyede sevmedigim hoslanmadigim seyleri sineye cekecek degilim. Sinsice duygularini icinde saklayip bir gun hadi bye bye bitti iliskimiz deyip cekip gidenlerden degilim. En azindan icimde ne varsa disimda odur herkes kendisine ceki duzen versin, gerekiyorsa bende vereyim. AmA EN SEVMEDIGIM insan turu hic sikayet etmezler, hic birsey soylemezler bir gun ayrilmaya kalkarlar sebep sorarsin... eee sen gecmiste bunu bunu yapmistin. Maden begenmedigim ozelliklerim , huyum vardi ne diye bekledin son dakikaya yumurta kapiya gelene kadar? O yuzden hicbirseyi icimden tutmam, tutarsam kinlenirim. O yuzden kin tasimak istemem. Burdaki mezarlik sadece mezar tasi cimen ustune kurulu.... oyle ic acici biryer degil. bildigin mezarlik iste ayol ... haclar var, mezar tasi var dumduz arazide.... Beni korkutuyor o taslarin altinda ne oldugunu biliyorum, dusuncesi bile yeter!

3 YILDIR yasadigim yerlerde Turk yoktu, simdi tasindigimiz yerde yeni yeni Turklerle tanismaya basladim.Burada Turk var diger yerlerde yoktu. Hic Turklerle arkadaslik etmedim bakalim burda restorant var gelen gidenler oluyor Turkler oluyor sohbet muhabbet ediyoruz iste.Hic dislanmadim ALLah'a sukur. Ailemi haftada 3-4 kez ararim.Merak ediyorlar, bende onlari merak ediyorum benim ailemle hic sorunum olmadi Allah razi olsun vefali aile hepsini ayri ayri cok severim.

Dün gece burayı okuyup birde üstüne yorum yapınca saat 5e kadar uyuyamadım korkudan:))))

Bildiğim bütün duaları binlerce kez okudum ama bana mısın demedi yine. Galiba yine 1-2 hafta uykusuz geceler beni bekliyor. Saat 5 oldu gözlerim gidiyor ama ben halen direndim resmen. Offf çok korkak bir insan oldum. Birde uyuyup kalınca rüyamda kızımın kafası tavşan kafası olmuş. Hemde siyah. Kafamı bacaklarına koymuşum saçlarımı okşuyor. Ne yapsam bir türlü aklımdan çıkarıp uyuyamadım.

Dün gece burayı okuyup birde üstüne yorum yapınca saat 5e kadar uyuyamadım korkudan:))))

Bildiğim bütün duaları binlerce kez okudum ama bana mısın demedi yine. Galiba yine 1-2 hafta uykusuz geceler beni bekliyor. Saat 5 oldu gözlerim gidiyor ama ben halen direndim resmen. Offf çok korkak bir insan oldum. Birde uyuyup kalınca rüyamda kızımın kafası tavşan kafası olmuş. Hemde siyah. Kafamı bacaklarına koymuşum saçlarımı okşuyor. Ne yapsam bir türlü aklımdan çıkarıp uyuyamadım.

Cok ozur dilerim vallahi baskalarinada bulastirmak istemedim, ama guzel rahatlatici yorumlarda geldi. Cok mantikli yorumlar yapildi, bir nebze yardimci olbilecegini dusunuyorum. Sende bendensin iste , dun gece bende uyuyamadim korkudan.

canım niye bukadar kendine eziyet ediyorsun ya kıyamam sana elinde olan birşey değil elbetteki...anneannemin evide mezarlığın tam karşısında küçükken korkardık ama şimdi baktığımda ibret alıyorum okadar ayrıca ölüden değil diriden korkmak lazım:)
bende eşim geceye gittiğinde korkardım hep sabah gün ışıyana kadar otururdum ama alıştım yani yendim...
daraldığını hissettiğin anda benden nacizhane fikir canım''Hasbinallahi venimel vekil(Allah bana yeter)''derim sürekli içimden çünkü onun koruduğunu kimse koruyamaz şeytan vesvese veriyor sürekli sana takıntı yapmışın tabiki tıbbi destekte alman iyi olur canım rabbim yardımcın olsun....

Cok ozur dilerim vallahi baskalarinada bulastirmak istemedim, ama guzel rahatlatici yorumlarda geldi. Cok mantikli yorumlar yapildi, bir nebze yardimci olbilecegini dusunuyorum. Sende bendensin iste , dun gece bende uyuyamadim korkudan.

Aslında adı üstünde korku. Kendimizi korkutmaktan başka birşey yaptığımız yok. neden gündüzleri korkmuyoruz da geceleri korkuyoruz. Demek ki bizim karanlığa karşı fobimiz var. Sanki bişey olsa yanımızda biri kalsa o olunca olmayacak mı?
Neyse boşver sen güzelce oku dualarını bişey düşünme yada başka şeyler düşün o sıra uykuya dalarsın. (Kelin ilacı olsa başına sürer deme sakın:) )))

Valla canim bir erkege kendimi ezdiremem ne olursa olsun, sirf iliskim yurusun diyede sevmedigim hoslanmadigim seyleri sineye cekecek degilim. Sinsice duygularini icinde saklayip bir gun hadi bye bye bitti iliskimiz deyip cekip gidenlerden degilim. En azindan icimde ne varsa disimda odur herkes kendisine ceki duzen versin, gerekiyorsa bende vereyim. AmA EN SEVMEDIGIM insan turu hic sikayet etmezler, hic birsey soylemezler bir gun ayrilmaya kalkarlar sebep sorarsin... eee sen gecmiste bunu bunu yapmistin. Maden begenmedigim ozelliklerim , huyum vardi ne diye bekledin son dakikaya yumurta kapiya gelene kadar? O yuzden hicbirseyi icimden tutmam, tutarsam kinlenirim. O yuzden kin tasimak istemem. Burdaki mezarlik sadece mezar tasi cimen ustune kurulu.... oyle ic acici biryer degil. bildigin mezarlik iste ayol ... haclar var, mezar tasi var dumduz arazide.... Beni korkutuyor o taslarin altinda ne oldugunu biliyorum, dusuncesi bile yeter!

3 YILDIR yasadigim yerlerde Turk yoktu, simdi tasindigimiz yerde yeni yeni Turklerle tanismaya basladim.Burada Turk var diger yerlerde yoktu. Hic Turklerle arkadaslik etmedim bakalim burda restorant var gelen gidenler oluyor Turkler oluyor sohbet muhabbet ediyoruz iste.Hic dislanmadim ALLah'a sukur. Ailemi haftada 3-4 kez ararim.Merak ediyorlar, bende onlari merak ediyorum benim ailemle hic sorunum olmadi Allah razi olsun vefali aile hepsini ayri ayri cok severim.

Anliyorum..ve kezinlikle katiliyorum sana ezdirme konusunda!;) sanirim zaten, yabancilar cok rahat bildigim kadariyla, bir sorunu varsa kezinlikle bunu yuzune karsi soylerler.. onlar bu konuda bizdende rahatlar bu konuda. eeyy ozaman seninkide anne'sinin disinda rahatsiz olmuyorsa bu takintilarina bir sorun yokdur. Tamam iste bizimkide oyle.. cimen uztunde tas kurulu.. ne guzel aslinda muslimanlarinki toprak ust uste atilmis kucuk bir tepe gibi benide tam terzi o tur mezarlar urkutur..

Cok guzel! senin adina sevindim ozelikle ailen seni boyle kabulenmezsi yoksa kendini daha kotu hiseder, birde bununla ugrasirdin.. aslinda sana durust olmak isterim.. benim cok yakin bir tanidigim.. yabanci biri ile birlikde bunu benden gizliyormus..
ben karsi cikarim diye..dogrusunu soylemek gerekirse onu artik anlamiyorum.. cok kafasinin dikine gitti ve ailesini uzuyor.. anneside babasida kalp hastasi.. sirf ben bu yuzden istemiyorum..kirize girerler diye......................

turkle yapamiyormusmus... kucuklugunden beri kafasinin dikine giderdi.. ve bunalimlara cok girerdi..
artik okadar inanclida degilmis.....
sende yabanci birisiyle cikiyorsun... ama kimse tarafindan dislanmiyorsun..bu konuda sana aslinda soracakdim... sence ona nasil yaklasmam gerekir bu durumda..? ne ikna edebiliriz gibi nede o cevredekilerini ikna edebilir gibi... bu konu da aslinda fikre cok hitiyacim var ama topikde acmak isetemiyorum nedense..belki sen bana yardimci olursun.. ( bu kisi cok yakinim)

Anliyorum..ve kezinlikle katiliyorum sana ezdirme konusunda!;) sanirim zaten, yabancilar cok rahat bildigim kadariyla, bir sorunu varsa kezinlikle bunu yuzune karsi soylerler.. onlar bu konuda bizdende rahatlar bu konuda. eeyy ozaman seninkide anne'sinin disinda rahatsiz olmuyorsa bu takintilarina bir sorun yokdur. Tamam iste bizimkide oyle.. cimen uztunde tas kurulu.. ne guzel aslinda muslimanlarinki toprak ust uste atilmis kucuk bir tepe gibi benide tam terzi o tur mezarlar urkutur..

Cok guzel! senin adina sevindim ozelikle ailen seni boyle kabulenmezsi yoksa kendini daha kotu hiseder, birde bununla ugrasirdin.. aslinda sana durust olmak isterim.. benim cok yakin bir tanidigim.. yabanci biri ile birlikde bunu benden gizliyormus..
ben karsi cikarim diye..dogrusunu soylemek gerekirse onu artik anlamiyorum.. cok kafasinin dikine gitti ve ailesini uzuyor.. anneside babasida kalp hastasi.. sirf ben bu yuzden istemiyorum..kirize girerler diye......................

turkle yapamiyormusmus... kucuklugunden beri kafasinin dikine giderdi.. ve bunalimlara cok girerdi..
artik okadar inanclida degilmis.....
sende yabanci birisiyle cikiyorsun... ama kimse tarafindan dislanmiyorsun..bu konuda sana aslinda soracakdim... sence ona nasil yaklasmam gerekir bu durumda..? ne ikna edebiliriz gibi nede o cevredekilerini ikna edebilir gibi... bu konu da aslinda fikre cok hitiyacim var ama topikde acmak isetemiyorum nedense..belki sen bana yardimci olursun.. ( bu kisi cok yakinim)

Bilmiyorum canim bizim aileden gelen herseyi dogru anlatma soyleme durumumuz oldugu icin, ailem biliyor durumlari anneme herseyi anlatirim zamani gelince usturubuyla annem diger aile uyelere anlatir. Simdi evlenecegiz ilerde belki 1 yildan az bunu annem soyler etrafa , fakat ben her yaptigimi anneme mutlaka anlatirim. Kotu birseyde olsa iyi birseyde olsa. Ben inancliyim , yeri geldiginde Turkle de yaparim, Amerikali erkek arkadasim, Italyan , ALman olsa onlada yaparim yeri gelir hicbir insan evladiylada yapamam oylede bir sorunum var. Insan iliskilerim cok iyidir. Mesela disarda nasil hayat yasadigimi kimse bilmez, yasadiklarim kendimedir.Oyle cok acik sacik giyinmem, artik geceleri disari cikmalayali cok oldu. Disari gezmektense anneannemle portakal soymayi daha cok seviyorum. Fakat bunun disinda erkek arkadasimla beraber yasiyoruz , bunuda ben istedim erkek arkadasim hemen evlenmek istiyordu. Ben bir kez bosandim bir daha evlenip bosanmak istemiyorum. Benim hayat tarzim maalesef farkli. Arkadasin bence durust olsun aileye yalan soylemek cok kotu, hem dogruyu bilmeye haklari var.Ben aileme cok bagliyim,bana birseyi yapma kizim deseler yapmam ama, boyle ask mesk konularinda, okul , is hayat kararlari konusunda bana karismazlar. Karari hep ben vereyim isterler.Arkadasin iliskisini olcsun, eger birbirlerini tamamliyorlarsa uygunlarsa zamani gelince ciddilesirse ailesine soylesin. Bence her aile saygi gosterir, onemli olan kizlarini mutlu etmesi. Bir insan Turklede mutlu olabilir, bask ulkelerden de insanlarlada ...aralarindaki sevgi bagina ve kismete bagli. Insanin kismeti nerdeyse ask ordadir.Sen arkadasina neyi bilip neyi bilmedigini ve yaninda olacagini anlat, ailesinede alistirarak anlatirsiniz bir anda degilde.Istedikten sonra herkes ikna olur. Insan evlendikten sonra herseyi kendi cekiyor, kapi kapandimi izdirabida mutluluguda kendine kaliyor. Ister baskalari evet desin ister hayir.

Bilmiyorum canim bizim aileden gelen herseyi dogru anlatma soyleme durumumuz oldugu icin, ailem biliyor durumlari anneme herseyi anlatirim zamani gelince usturubuyla annem diger aile uyelere anlatir. Simdi evlenecegiz ilerde belki 1 yildan az bunu annem soyler etrafa , fakat ben her yaptigimi anneme mutlaka anlatirim. Kotu birseyde olsa iyi birseyde olsa. Ben inancliyim , yeri geldiginde Turkle de yaparim, Amerikali erkek arkadasim, Italyan , ALman olsa onlada yaparim yeri gelir hicbir insan evladiylada yapamam oylede bir sorunum var. Insan iliskilerim cok iyidir. Mesela disarda nasil hayat yasadigimi kimse bilmez, yasadiklarim kendimedir.Oyle cok acik sacik giyinmem, artik geceleri disari cikmalayali cok oldu. Disari gezmektense anneannemle portakal soymayi daha cok seviyorum. Fakat bunun disinda erkek arkadasimla beraber yasiyoruz , bunuda ben istedim erkek arkadasim hemen evlenmek istiyordu. Ben bir kez bosandim bir daha evlenip bosanmak istemiyorum. Benim hayat tarzim maalesef farkli. Arkadasin bence durust olsun aileye yalan soylemek cok kotu, hem dogruyu bilmeye haklari var.Ben aileme cok bagliyim,bana birseyi yapma kizim deseler yapmam ama, boyle ask mesk konularinda, okul , is hayat kararlari konusunda bana karismazlar. Karari hep ben vereyim isterler.Arkadasin iliskisini olcsun, eger birbirlerini tamamliyorlarsa uygunlarsa zamani gelince ciddilesirse ailesine soylesin. Bence her aile saygi gosterir, onemli olan kizlarini mutlu etmesi. Bir insan Turklede mutlu olabilir, bask ulkelerden de insanlarlada ...aralarindaki sevgi bagina ve kismete bagli. Insanin kismeti nerdeyse ask ordadir.Sen arkadasina neyi bilip neyi bilmedigini ve yaninda olacagini anlat, ailesinede alistirarak anlatirsiniz bir anda degilde.Istedikten sonra herkes ikna olur. Insan evlendikten sonra herseyi kendi cekiyor, kapi kapandimi izdirabida mutluluguda kendine kaliyor. Ister baskalari evet desin ister hayir.

o mahlesef senin kadar sansli gorunmuyor bu konuda. O bir kac senedir zaten alisdirmak icin soyluyordu bunlari.. yani annesi biliyor ama babasi bilmiyor...
hadi yabanci anladikda, artik dine olan inancini yitirmezsini kabulenemiyorum.. neyse hadi hayirlisi..

Bu arada fikirlerin icinde tesekkurler.

missplayful, aslında bu saydıklarınızı basit bir terapiyle başedebilir hale getirebilirsiniz.

Başarılı uzman bir terapiste anlatmanız, etrafınızdaki insanlara derdinizi anlatmaya çalışmaktan çok daha önemli.

Hem çözüm bulmuş oluyorsunuz hemde kendinizi anlatmak için çabalamaktan helak olmuyorsunuz.

Mezarlık konusundaki kaygınızı anlıyorum fakat bunu korkuya çevirmeyin..
Bir hadis-i şerifte çokça mezarlık ziyaretleri yapınız diye bir tavsiyede bulunulmuş Efendimiz tarafından.
Dolayısıyla dünya kaygılarından uzaklaşmaya neden olan güzel bir reçete olmuş oluyor elimizde.

Bu bütün saydıklarınız herkeste az- çok vardır, ya da başka korkuları vardır insanların..
Sizin sorununuz bunu saplantı haline getirirp kendinize o anı zulum haline getirmek.

Bundan kurtulmanın, daha doğru bir şekilde baş etmenin iki yolu var; birincisi manevi terapi ikincisi uzman terapisi.

1.Gece evde yanliz kalamiyorum, kalirsam sabaha kadar uyuyamiyorum, onceden SIKSIK karabasan geliyordu son zamanlarda yok, Karabasan uyku felci olarak geciyormus ama aklim cikiyor cok korkuyorum. illa biri olmali evde yoksa sabah gun isigini gorene kadar uyuyamiyorum.Tamamen karanlik ortamda uyuyamiyorum illaki azicik isik olmali yoksa cildiracak gibiyim.

bu sorun bendedeee var benimki daha ileri sizden sanırım. bende evde birileri varken bile uyuyamıyorum. aynı odada olması lazım birinin.. aynı odada birileri olsa bile eğer gece uykumdan uyandıysam asla uyuyamıyorum.. 4 kişi kalıyorum aparttayım şuanda mesela.. bu gecede uyuyamadım.. arkadaşlarım uyuduktan sonra uyandım sabaha kadar uyuyamadım korkudan:( üstüme yorganıda çekiyorum yorgan açık uyamıyorum mesela. sanki birisi gelecek boğazıma sarılacak gibi şeyler geliyor aklıma.. tir tir titriyorum böyle.. bazen böyle korktuğum zamanlarda azıcık uykuya daldığımda hemen karabasan geliyor.. lisedeyken hergün karabasan sorunu yaşardım.. artık çok olmuyor ama bazen oluyor arada yinede.. gerçekten çok ciddi rahatsız olduğum zamanlar oluyor.. ve çocukluktan beri böyle.. bazen bi geçyiro gibi olsada genelde oluyor.. ben daha korkak olamazsınız emin olun:) bu yaz ciddi ciddi doktora gidip tedavi olacam ama geçeceğinide zannetmiyorum yaşım 24.. çocukluktan beri var

Su anda 5 yildir karabasan olayi var, maalesef cok azdi son bir kac yildir ama bazen oluyo gene... onceden coktu. Astral seyahete yakin belkide ta kendisi birsey bende yasadim tipki anlattigin gibiydi ama ben yurt odasindaydim ve insanlarin ne yapip ettigini gormustum uyku halindeyken oysaki uyuyor gibi gozukuyormusum...Beni korkutuyor bu durumlar,ayni dedigin gibi bagiramiyorsun, sesin cikmiyor kitleniyorsun...

Anlayabiliyorum canim seni buyuk ihtimal o anlattigin olay astral seyahat.
Bilincsizce kontrolsuzce oluyor genelde bu astral seyahat olayi.
Aslinda cogu kisi astral seyahat yapmak icin ne egitimlerden geciyorlar ruhlarini egitiyorlar.
Sahsen ben inaniyorum yasamis biri olarak.
Senin 6. hissin cok kuvvetli aslinda bu buyuk bir ozellik ama bazen bu ozellik insanlari korkutabiliyor.
Bu karabasan olayi astral seyahat olmasin cunku ayni anlattigin gibi sesin cikmaz kilitlenirsin agirlik hissedersin.
Ben boyle cinlama sesleri duyuyordum yada daha farkli sesler bagiramiyordum sesim cikmiyor.
Uaynmaya calisiyorum uyanamiyorum ama kendimide disaridan goruyorum.
Herseyi oldugu gibi goruyorum ruya degil yani.
Bende ilk baslarda korkmustum ama daha sonra o esnada kendimi kontrol etmeyi ogrendim.
Ara sira hala olur ama korkmuyorum.

Anlayabiliyorum canim seni buyuk ihtimal o anlattigin olay astral seyahat.
Bilincsizce kontrolsuzce oluyor genelde bu astral seyahat olayi.
Aslinda cogu kisi astral seyahat yapmak icin ne egitimlerden geciyorlar ruhlarini egitiyorlar.
Sahsen ben inaniyorum yasamis biri olarak.
Senin 6. hissin cok kuvvetli aslinda bu buyuk bir ozellik ama bazen bu ozellik insanlari korkutabiliyor.
Bu karabasan olayi astral seyahat olmasin cunku ayni anlattigin gibi sesin cikmaz kilitlenirsin agirlik hissedersin.
Ben boyle cinlama sesleri duyuyordum yada daha farkli sesler bagiramiyordum sesim cikmiyor.
Uaynmaya calisiyorum uyanamiyorum ama kendimide disaridan goruyorum.
Herseyi oldugu gibi goruyorum ruya degil yani.
Bende ilk baslarda korkmustum ama daha sonra o esnada kendimi kontrol etmeyi ogrendim.
Ara sira hala olur ama korkmuyorum.

Canim Astral seyahat bir kez oldu dedigin gibi ruya gibi gozuksede ruya degildi. Fakat karabasan ayni ruyada oluyor ama bagiramiyorsun, kitleniyorsun ve golgeler.sekiller. Ozellikle benim tanidigim birininn sekline girerdi ama ben tanidigim kisi olmadigini anlardim.Usutune ustune geliyor ve SIKIYOR insani. Astral seyahet boyle degildi ben oldum sanmistim cunku ruhum tavandan asagiya bakiyor herseyi goruyor gibiydi.

Selam kizlar Missplayful her iki gunde bir konu aciyor diyeceksiniz farkindayim,fakat cok kotu durumdayim psikolojik olarak coktum. Takintilar, korkular, sacma dusunceleri benimsemeye basladim. Akil sagligimdan suphe ediyorum. Sanki deliriyorum gibi geliyor. Napicam ? Hic iyi hissetmiyorum.

Size korkularimi anlatmak paylasmak isterim, sonrasina siz karar verin. Madde madde anlatayim kafaniz karismasin...

Son zamanlarda cok evham edinmeye basladim oyle boyle degil 1 senedir gidiyor boyle simdi son zamanlar iyice artti. Yildizi dusuk korkak bir insanim.

1.Gece evde yanliz kalamiyorum, kalirsam sabaha kadar uyuyamiyorum, onceden SIKSIK karabasan geliyordu son zamanlarda yok, Karabasan uyku felci olarak geciyormus ama aklim cikiyor cok korkuyorum. illa biri olmali evde yoksa sabah gun isigini gorene kadar uyuyamiyorum.Tamamen karanlik ortamda uyuyamiyorum illaki azicik isik olmali yoksa cildiracak gibiyim.

2.Tasindigimiz yeni ev cok agaclik, heryer yesillik balkonda oturdugumda, apartmanin onune Sincap, tavsan, rakun gibi hayvanlar geliyor o neysede bu hayvanlar gelebiliyorsa YILAN da geliyor olabilir. Her an tetikteyim Yilan dan cok korkarim. Disari ciktim mi korkudan hep etrafima bakiyorum her an yilan cikacak biryerlerden gibi geliyor!!!!

3.Erkek arkadasimin annesinin cok guzel bir evi var,fakat bir sorun var... Evin tam yaninda koskoca mezarlik var. Ben her gittigimde korkuyorum ,MEZARLIK yahu... Bunu erkek arkadasima soyledim cok alindi, surekli annemle ilgili bahane buluyorsun dedi.Ne yapayim icim kavruluyor oraya gidince aglayasim geliyor, eglenemiyorum tek aklima gelen iste orasi senin son duragin boyle olacaksin gibi dusunceler oluyor. Bunalima giriyorum o eve gidince oysaki ne guzel evleri var , mezarlik haric!

4.Bu hepten sacma guleceksiniz ama bunu kimseyle paylasmadim erkek arkadasim deli oldugumu dusunuyor, psikolojim bozuldu, dedim ya yildizi dusuk insanim korkak insanim. Su internette tv de heryerde 2012 dunyanin sonu vesveseleri cikti. Simdi Kasim ayi gelene kadar rahat edemem. Sanki gercek olcakmis hepimizin sonu gelcekmis gibi geliyor. Plan program yaapmiyorum dunyadan zevk alamiyorum. Erkek arkadasimla herhangi bir konudan konussak bile yarin sag cikip cikamaycagim belli degil belki seney cikmayiz diyorum. Biliyorum ancak ALLAH bilir ne zaman biter bu dunya ama kafamdan atamadim cok etkilendim. heleki internette ve etrafta dunyanin sonu geliyomus gibi felaket hazirligi yapan insanlari gorunce hepten cildiracagim geliyor. Supermarketten yiyecek alip stoklayani mi ararsin, kiliselerde giden vaizleri mi.... Surekli internetten hayatta kalmak icin kitler alani mi... Zaten korkagim tuz biber oluyor.

5.Eskiden bu bende yoktu son iki yildir doktora gittim mi bir aglamk bir aglamk geliyor sormayin .Hani doktorlar hastaya bakar , bakarken bir sessizlige burunur soylemezler sonucu illaki beklerler bir 10 dakika.... Hemen aklima eyvah kotu bisi cikti adam soyleyemiyor, soylemeye hazirlaniyor cekiniyor olecegim galiba diye dusunup basliyorum aglamaya... Sonra doktor benim problemli oldugumu dusunuyor. Be adam neyse bakarken soylesene sen oyle sustukca benim aklima kanserden olumcul hastaliga hersey geliyor. Hmen soruyorum kotu biis mi diye....Her doktor ziyaretim facia... tirtir titriyorum.

6.Manikur pedikur yaptiramaz , insanlarla esyalarimi paylasmaz oldum. Makyaj malzemesi kiyafet vs... Bir kere lisede taragimi paylasmistim kafam sirf mantar oldu saclarim dokuldu... O gunden beri boyleyim simdide surekli hastalik kaparmiyim acaba diye dusunuyorum. Hele manikur pedukir bitti artik surekli AIDS kaparim gibi geliyo. Elinde kolunda yara , ucuk vs olanlari gordummu tokalasmak istemyiorum,opusulup selamlasirken uzak durmak istiyorum sanki hastalik kaparim gibisinden.

Ben ne yapacagim bunlari kimseye anlatmadim birkacini erkek arkadasim biliyor ama yardimci olmuyor, sacma gelyior. Ama ben cok rahatsizim tirlatmaya az kaldi...

Missplayful her iki gunde bir konu aciyor diyeceksiniz farkindayim,fakat cok kotu durumdayim psikolojik olarak coktum. Takintilar, korkular, sacma dusunceleri benimsemeye basladim.
her hıyar var diyene uzla gidemeyiz canım kocaman kadınsın bana dediğin gbi kendin hallet sıkma milleti

Back