Takintilarim beni hasta ediyor... beynimi kemiriyor,tirlatmaya az kaldi!

:53::53::53: uufffffff çok zor bir durummuş yaa yazıları okurken benim içim daraldı :53:

bi arkadaşımın ablasında var panik atak onun anlattıklarıyla benzeşiyor şikayetlerin.. ama en çok yaşamış olduğun tecrübeyi merak ettim paylaşabileceğin bir şey mi :44:

Şimdi bende panik oldum 2012 ye inanmıyordum ama okuyunca yinede korktum ama gerçekse ve bi çok kişi ölceksede son günlerimi iyi geçirmek, hiç bişeyi kafama takmamak isterim.Yani o güne kadar kendimi niye yiyip bitiriyim ki?Sende öyle düşün bence korkuların azalacaktır eminim...

Canım konunu okudum. Takıntıların için kendine sürekli pozitif telkinlerde bulun, ama bence doktora gıdıp anlatmalısın bu durumu, o sana nasıl kontrol edebıleceğını soyleyıp yonlendırecektır senı.
Karabasan olayına gelınce bunu ancak bu durumdan müzdarıp kısıler anlar. Ben senelerce karabasanla uğrastım durdum hatta bu durum yüzünden uyku uyuyamaz hale geldım lıse donemındeyken.Ben bunun psikoloiıkte olduğu kanısındayım canım.Babam vefa etmıstı o sene, bence senınde kendını bu takıntılarla sıkmandan dolayı vücudunun ve beynının bı tepkısı bu. Ama dualar da çok ıse yarıyor. Benım ananem bı tanıdığımıza Allahın adlarının yazılı olduğu bir cevşen yaptırmıştı, taktım ama inanarak taktım, gece duamı da okudum ve şükürler olsun ki olmuyor eskısı kadar çok. Ama arada regly döneminde oluyor kı eskıler lousa donemınde de olur derler çok.Bir de yemek yıyıp uyuyunca oluyor ona dıkket ettım. Bunlara da dıkkat et derım. Ben kurtuldum çok şükür. Senin de en kısa zamanda kurulmanı dilerim canım. Uzun oldu biraz kusura bakma.

Mezarlik konusunda urpermeni ve toplu kullanilan seylerde hastalik bulasir diye endiseni anliyorum. Ama oteki konularda fazla tepkili buldum seni. Rahat ol biraz canim yaa. Ben boyle seylerle dalga geciyorum, mesela 2012'de dunya bitiyormus, bunlara gulup geciyorum. Bitiyorsa bitsin ne yapalim yani? sonunda oyle ya da boyle hepimiz olcez zaten. Zaten stresim tavan yapmis,, cok isim var, hayatin bitmesi isime gelir, bikmisim herseyden :27:

Evde tek kalmaya nadiren korkabilirim, o da korkunc seyler dusunuyorsam. Onun disinda, zaten tek yasiyorum. Sorun olmuyor, kapi, pencere kitliyse, telefonu da al yanina, hirsizdan filan korkuyorsan polisi aramak icin hazir olsun telefonun, kendini oyle telkin et.
Isik acik uyuyabilirsin, bu da cok anormal degil, madem korkuyorsun. Benim 31 yasindaki kuzenim de her gece evde isik acik uyur, boyle gelmis, boyle gidiyor, ne var bunda?

Rahat olmaya calis, basaramiyorsan uzman yardimi al, en azindan terapi alabilirsin.

dünyanın sonuyla ilgili olarak, yiyecek stoğuyla yer altında sığınakla kurtulacağını sanan da varmış vay be:D
hem insanların bi kısmı kurtulcak bi kısmı kalacak filan tamamen safsata.öyle şey olurmu hiç.
hem kıyametin ne zaman kopacağı belli değilki.hiçbir kutsal kitapta yok.
maya takvimine göre yaşayacaksak işimiz iş valla.ona itibar etmemek lazım.
bu tarz söylentiler benim cocukluğumdada vardı ama hala kopmadı kıyamet:)
biz ölünce zaten bizim kıyametimiz kopmayacakmı?
eninde sonunda da öleceğimize göre..
bunun için hayatımızı dondurmaya ne gerek var.:34:

Napayim canim benimde karakterim korkak herhalde .... Hep birlikte ailesiyle kampa gitmek istediler. Ben kamp fln yapamam dedim nasil yaparim>>?? Boyle dag basi ormanlik gibi bir yer karanlikda olcak geceleri, yilani ciyan olur, hani kamp alani olsa neyse etrafta insanlar olsa korkmam ama dagin basi karanlik, tuvalet yok bisi yok.... Bizi orda kesseler kimsenin haberi olmaz. Acik acik soyledim bensiz gidin diye. Hep izledigim filmlerde oyle karanlik, kuytu yerlerde cinayet isleniyordu dedim, dalga gecip gulduler... Ben gitmem valla gitsinler . Ben sikayet etmek istemiyorum fakat bazen yapamaycagim seyleri teklif ediyolar.

Ben olsam bende gitmezdim! Sen ozaman detayına kadar anlatma bence.. Zadece o tür yerlerden hoşlanmadığını söylesen ? Seninki yabancıydi hatırladığım kadarıyla değilmi? Onlar öyle yerlere takılmayı pek severler, onun yerine bazen insan gercekleri söylememesi daha hayirli oluyor. Onlar dalga gecer ve senin çok komplekssi olduğunu düşünüp duracak.. Bir daha bir tür böceklere karsı alerjin olduğunu söylesen ozaman onlar düşecek laf bulamazlar. Mezarlıklardan korkma! Yabancı mezarlığı bizim turk mezarlığı kadar korkunç degilki:s hata biz sık sık oraya ziyarete gideriz.. Çünkü okadar güzel süslüyor, özel eşyalar, siirler, resimler koyuyorlarki.. Çok saçma gelecek ama insansana huzur bile veriyor. İlk baslarda insan ürkeye bilir ama daha sonra alisir. Benim çalıştığım yer mezarlikla nerdeyse yan yana.. Sıcak havada bahçeye çıktığımda bir seyler bile yiyor hata sigaramı bile pufluyorum.. Turk mezarlığında asla yamamazdim.. Çünkü daha korkunç..

Yılanlardan bende çok korkarım ama her saniyede kafanda yılan...yılan dersen takıntı haline gelir...
Sanki senmi Zadece yılan, böceklerden korkuyorsun.. Bende çok korkarım mesella hata tiksinirim.. Biz takıntı haline getirsek bunları oohhh.. İsimiz var!!

Sevgiline bu yüzden paylaşacak birşeyin kalmaz.. Adam senden iyice bıkacak.. Yabancılar bizim gibi okadar ankayisdanda, nazdanda anlamazlar..:) aslında ben bu yabancı sevgili hakında senin gibi... Arkadaslardan tasfiye istecekdim.. Ama başka bir severe sorarım galiba artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bende bazen akılma çok getiriyorum sonumuz ölüm diye hatta bu bazen en mutlu olduğum anlarda bile gelir aklıma beynimi kemirir bol bol dua et abdestsiz gezme kesinlikle onunda çok etkisi var
ve en önemlisi şu ki kıyametin kopacağını Allah'tan başkası bilemez hiçbir kutsal kitapta bu yazmaz hele ki bir takvime mi inanacağız
içini ferah tut hem kıyamet kopacaksada tek sana kopmayacak ki hepimize kopacak

sevgili imssplayfull,hassas bir dönemdesin..İnşallah sana şevkat gösteriyordur erkek arkadaşın...Orada aile olarak yalnızmısın?Nasıl gittin?Zor bir yaşam seçmişsin ,bence bunun etkileri...Depresyon yada obsesyon yönündne iyi bir psikiyatrise gitmelisin.Obsesyon için ilaçlar olur ve depresyonla beraber tedavi edilebiliyor,obsesyon azalıyor..Korkular azalıyor..Ama yan etki yapmayan ilaç bulman için birkaç deneme yapman gerekecek,sabırlı ol..

Bir de maneviyata yönel,namaz kıl,kuran oku,bilmiyorsan öğren,çok faydasını görürsün,manevi bir huzur duyarsın.;iş tembellik yapmamak..İnşirah suresini öğrenmeni ve sürekli okumanı tavsiye ederim sana...Tesbih çekebilirsin''la havle vela kuvvete illa billa hil aliyyul azym'' Ferahlatır..
Bir de ayrıntılı düşünme..Sadece gerekeni yap..
Doğru yaşamak ,Allah'a ve emirlerine inanmak,kul hakkına girmemek,haramlardan kaçınmak..[spesifik olacak ama namaz kılmak(şeytan ve nefsin fısıltsı bitmiyor ama)]...Doğru yaşarsan mezarlıklardan korkmana gerek kalmaz..Kıyametin nezaman kopacağı Kuran'da belirtilmemiş..küçük alemetler görülmüş büyükler kalmış..Zaten ölümümüz bizim kıyametimizdir..Eninde sonunda öleceğiz hepimiz..mezarlıklar sevdiklerimizi üzmemek için,dünyalık hırslarımızdan arınmak için bir hatırlatmadır aslında..Belki de bazen huzur verir..Acımasız,kötü insanların da oraya gireceğini düşündüğümüzde sence de huzur vermiyor mu?
Sevdiklerinle görüşmeyi,Türkiye'ye ziyaret yapmayı ihtimal etme..
Kaldığın evi beğenmemişsin demekki,kırsal olmayan bir yere taşınabilirsin..
Amerikalılar nasıldır bilmiyoruum ama.Bu dönemde erkek arkadaşına çok kapris yapma ki,adam bıkmasın,bilirsin erkekler pek zora gelemez...

Benim de eski sevdiğim kişi Amerika'ya gitti..Hangi şehirde'sin?Uygun olduğun vakit,oradan fotolar koyarsan paylaşım yapmış oluruz:)Sence bizimki orda yapabilri mi?greenkartla gitti?Vasıfsız işçi olarak gitmişti,2 kere gitti ve döndü,ama green kartını öldürmez,aklı hep orda,Amerika'da.Yine gider birgün..Görüşmüyoruz zaten şimdi..

Son düzenleme:
sevgili imssplayfull,hassas bir dönemdesin..İnşallah sana şevkat gösteriyordur erkek arkadaşın...Orada aile olarak yalnızmısın?Nasıl gittin?Zor bir yaşam seçmişsin ,bence bunun etkileri...Depresyon yada obsesyon yönündne iyi bir psikiyatrise gitmelisin.Obsesyon için ilaçlar olur ve depresyonla beraber tedavi edilebiliyor,obsesyon azalıyor..Korkular azalıyor..Ama yan etki yapmayan ilaç bulman için birkaç deneme yapman gerekecek,sabırlı ol..

Bir de maneviyata yönel,namaz kıl,kuran oku,bilmiyorsan öğren,çok faydasını görürsün,manevi bir huzur duyarsın.;iş tembellik yapmamak..İnşirah suresini öğrenmeni ve sürekli okumanı tavsiye ederim sana...Tesbih çekebilirsin''la havle vela kuvvete illa billa hil aliyyul azym'' Ferahlatır..
Doğru yaşamak ,Allah'a ve emirlerine inanmak,kul hakkına girmemek,haramlardan kaçınmak..spesifik olacak ama namaz kılmak(şeytan ve nefsin fısıltsı bitmiyor ama)...Doğru yaşarsan mezarlıklardan korkmana gerek kalmaz..Kıyametin nezaman kopacağı Kuran'da belirtilmemiş..küçük alemetler görülmüş büyükler kalmış..Zaten ölümümüz bizim kıyametimizdir..Eninde sonunda öleceğiz hepimiz..
Amerikalılar nasıldır bilmiyoruum ama.Bu dönemde erkek arkadaşına çok kapris yapma ki,adam bıkmasın,bilirsin erkekler pek zora gelemez...

Benim de eski sevdiğim kişi Amerika'ya gitti..Hangi şehirde'sin?Uygun olduğun vakit,oradan fotolar koyarsan paylaşım yapmış oluruz:)Sence bizimki orda yapabilri mi?greenkartla gitti?Vasıfsız işçi olarak gitmişti,2 kere gitti ve döndü,ama green kartını öldürmez,aklı hep orda,Amerika'da.Yine gider birgün..Görüşmüyoruz zaten şimdi..

bu arada senin kendi ailenle iletisim baginda bir kopuklugun yokdu degilmi?

Canim yazilan yorumlarin tümünü okuyamadım ama yorum yapmak istedim bak şimdi oturduğun balkonda sincap,tavşan görüyormuşsun ya o anda aklında (yılan) gelmesin,(gördüğün hayvanların güzelliği) gelsin..Ayrıca mezarlıktan korkmana hiç gerek yok mezarlıklar genelde ormanlık yeşillik olur o güzelliklerini gör...ayrica kiyamet yok 2012de kopçakmış yok stok yapıyorlarmış buna inananlar ZAVALLI insanlardır senin gibi güçlü bir kız öyle zavallılardan korkmaz,gülüp geçer :) Gaybı ancak Allah bilir,kaza ve kader'de O'ndandır. Sen herşeyden korksan da korkmasan da yaşayacağın varsa YAŞARSIN bunu unutma.Şimdi önünde 2 şık var hangisini seçeceğine sen karar ver.Hayatı kendine zehir etme.Mutlu olmaya bak.

Merhaba Mssplayfull,

Tariflerin obsesif kompulsif bozukluğa benziyor. Her insanın belli oranda takıntıları vardır ancak bu yaşam kaliteni düşürecek seviyeye geldiyse bir uzmana danışmalısın. Tedavisi çok zor değil ancak bunun yerleşip daha ilerlemesine izin verirsen uzun yıllar sürecek bir tedavi sürecine sebep olabilirsin. En kısa zamanda bir psikiyatriste gitmelisin. Bu rahatsızlık terapi + ilaçla tedavi ediliyor. En kısa zamanda düzelmeni dilerim

bu arada senin kendi ailenle iletisim baginda bir kopuklugun yokdu degilmi?

Benim biraz kopukluk var ama ahım şahım bir kopukluk değil,zaten kopmamak zorundayım,köksüz yaşanır mı?Köksüz yaşayan kişiye sevdiği bile olsa yalnız diye düşünüyor,açık gibi görüyor.Onlardan ciddi anlamda kopmayı göze alamam... Bambaşka bir ülkede tek başına olmak insanı yorar..Ben aileme yakın bir şehirdeyim,istediğim ,bunaldığım zaman gidiyorum..

Beni anlamana cok sevindim . Cok yakin eve mesela evde arka bahceye ciktinmi tum mezarlik ayaginin altinda ALLahim geceleri pencereden baksan goruyorsun cok cok yakin ev nerdeyse icinde diycem mezarligin. Nasil korkmuyorlar hayret. Icim gidiyor benim ne yapayim, boyle lime lime oluyor icim o mezarligi gorunce... Ama benim halimden anlamiyolar ben oyle bir yerde bedava verseler oturmam.

annem ölüden değil diriden kork der hep . . .​

Gece evde ben de tek kalamıyorum malesef ya korkuyorum.. Ayrıca yılanlardan da çok korkarım bazen böyle ağaçlık bir alandan geçerken yüreğim ağzıma geliyor, sorma :50: Seni çok iyi anlıyorum bu psikolojik bir bozukluk malesef..

Not: Konu dışı olucak kusura bakma konu sahibesi arkadaşım;

Carrie mesaj kutunu sil... :27:

obsessif bozuklukluk yada anksiyete bozukluğu olark geçiyor bu psikolojde antidepresan kullanmak zorundz kalablirsin

Bir de evde yalnız kalmaktan korkmak''hakkında yorum yapayım..Ben de yalnız kalıyorum.Evimiz en güvenli yerimizdir missplayfull..Hem bazen kafamıza göre takılmak, iyidir,herzaman yalnız olmak güzel olmasa da.. Kendimizi hem yalnızlığa hem kalabalığa alıştırmalıyız..(Ben de kalabalıktan rahatsız oluyorum malesef,alışmışım yalnızlığa)
Gece karanlıkta uyusak bile olsa bizim kendi evimiz...Karanlık bilmediğimiz yerde kalsak daha mı iyi:) Işıkta uyumak pek sağlıklı değilmiş..uyku karanlıkta daha sağlıklıymış,yaşlanma açısından falan..Allah'ım beni koru de,güvenle otur,uyu evinde:)

Bir de ölüden,yılandan korkana kadar diriden,insnalardan korkalım daha iyi..

Son düzenleme:
Sana nacizane bir tavsiyem var.Duaları deneyeyim diyerek okursn bir faydasını göremezsin.HERŞEY ALLAH'IN ELİNDE.O DİLEMEZSE YAPRAK DAHİ KIPIRDAMAZ.BENİ DE MUTLAKA KORUR.Bu şekilde kesin inanman lazım.Dünyanın sonunun ne zaman geleceğini Allahtan başka kimse bilemez.YÜCE ALLAH Peygamberimize dahi bildirmedi.ONLARİN HEPSI Senaryo.MANEVI ANLAMDA KENDINI IYI HISSettirecek ibadetler yap.Çok faydasını görürsün. ECELİMİZ GELINCE NE BIR AN ILERI NE BIR AN GERI ALINIR.

Canim deneyeyim anlamindaki mana artik karabasandan kurtulmak istiyorum yani limonda koyacagim, duada edecegim hani dama cikip iki bardak okunmus su ic deseler onuda yapacagim, taklada atacagim... O kadar zor durumdayim. Yani her yolu deneycegim. Kurtulmam lazm.

Arkadaşım tabi ki bir uzmının bunun teşhisini koyması çok daha iyi ama sanırım obsesif kompulsif bozukluk bu. Bende de var ve yaklaşık 4 aydır tedavi görüyorum. antidepresan kullanıyorum ayrıca doktorun tavsiyesiyle..bu işler şakaya gelmiyor malesef bir an evvel destek almalısın :/

Doğru yaşamak ,Allah'a ve emirlerine inanmak,kul hakkına girmemek,haramlardan kaçınmak..[spesifik olacak ama namaz kılmak(şeytan ve nefsin fısıltsı bitmiyor ama)]...Doğru yaşarsan mezarlıklardan korkmana gerek kalmaz..Kıyametin nezaman kopacağı Kuran'da belirtilmemiş..küçük alemetler görülmüş büyükler kalmış..Zaten ölümümüz bizim kıyametimizdir..Eninde sonunda öleceğiz hepimiz..mezarlıklar sevdiklerimizi üzmemek için,dünyalık hırslarımızdan arınmak için bir hatırlatmadır aslında..Belki de bazen huzur verir..Acımasız,kötü insanların da oraya gireceğini düşündüğümüzde sence de huzur vermiyor mu?

Canim sagol yorumlarin icin, vasifsiz olsada is bulabilir Ingilizcesine bagli olarak, Meksikali Ingilizce bilmeyenler bile is bulmus dogrusu. Ama durumuna gore kolayda olabilir zorda olabilir.Erkek arkadasin ancak zamanla herseyine rayina oturtabilir. Maalesef oyle Tr daki GIBI ofis isleri yok burda herkese. Cok farkli bir yer. Ben geldigimden beri bartender liktan, magazada calismaya , makyaj artisliginden musteri hizmetlerine kadar degisik isler yaptim.

Back