Takintilarim beni hasta ediyor... beynimi kemiriyor,tirlatmaya az kaldi!

Mezarliktan birsey olsa bana olurdu. Mezarligin karsisinda oturan biri olarak soyluyorum bunu:) Bu aralar cok eccentric konulara dalmissin. Takinti hastaligi olabilir sende. Birseyi surekli dusunmek bir dusunce degil surekli farkli dusuncelerin beynini esir almasi. Ben doktor degilim. Sadece tahmini olarak soyluyorum. Bir psikologa gorunursen daha fazla ilerlemeden onunu alabilirsin. Ben de mesela cok heyecanli bir tipim. Bir sinav oldu mu birsey oldu mu surekli basaramayacagim aklima gelir. Icim icimi yer. Bir de surekli kapiyi kontrol ederim kilitledim mi diye. Bazi dusuncelerin kafadan atilmasi zaman aliyor. Bir gunde olmuyor.

Offf ya böyle şeyleri okuyunca 1 hafta kendime gelemiyorum. Okumayayım diyorum ama meraktan okuyorum sonra okuduğuma binlerce kez pişman oluyorum.
Benimde eşim şehir dışında çalıştığı için bende evde 17 aylık kızımla berbaer kalıyorum. Annemler çok yakın kal burda diyorlar ama kızım yerini yadırgıyor. Sırf bu yüzden her gece korkudan 1 saat dua okuya okuya dalıyorum. Bendede hırsız korkusu var. Giriş katında oturuyorum. Yan taraftanda 2.kat oluyor. Balkonum demirlikli, asma kilitli. Üstüne iç kapısına bir daha kilit taktırdım. Evin kapısına demirli kilit taktırdım. Elimde olsa kapıya 10 tane daha kilit takacam. Mutfak kapısını yatak odası kapısını kilitlerim. Ama yinede ufacık tık sesi duysam ağzım burnuma gelir. Ya hırsız girerse ufacık çocukla ne yaparım diye düşünmekten bıktım. Gece olmasını hiç istemiyorum bu yüzden. Birde evin kapıları buzlu cam olduğundan dışardan araba geçse farlarının ışıkları vursa acaba hırsızmı girdi el fenerinin ışığımı derim sonra araba sesi duyunca ohhh derim.
Hele bir gün, sabah olmuş. Saat 6-7. Kızım emmek için alktığında direk gözüm kapıya yöneldi. Baktım ışık yanıyor. O an aklıma gelen başıma geldi işte, ne yapacam şimdi dedim. Ama o an cidden kalbimin atışları boğazıma kadar geldi. Sonra pencereye bir baktım hava aydınlanmış. Ohhh çektim.
Bizden önce bu eve hırsız girmiş çünkü. Hemde öğle saatinde. geçenlerde de alt sokakta oturan teyzeme gündüz hırsız girdi. Hemde hiç anlamadılar teyzem altınlarına bakmak istemiş o gün. bakmış yok o zaman anlamışlar. Evde hiç dağınıklık yok. 30 milyarlık altınları gitti. Geçendede ev sahibinin pırlantalarını almışlar. Ama galiba ona gelen tanıdık biri almış.

Sende ki de takıntı değil, korku bence. Yatmadan önce Ayetel Kürsi, Fatiha, Felak, Nas surelerini oku yat bence.

Karabasan olayı bendede çok oluyordu biraralar, sonra yattığım yerde birşeyler yiyip içmeyi bırakınca düzeldi. Zaten büyüklerimizde yatakta yemek yenmez nimettir vs. derler, ben kendimce mantıklı bir açıklama bulmaya çalışıp yataktaki kırıntıların insanı rahatsız edip uykuyla uyanıklık arasındaki evreye soktuğuna karar verdim.

Bir de dikkat edersen karabasan dışındaki tüm korkuların ölüm üzerine, hastalığa yakalanmak, Dünyanın sonunun gelmesi vs. vs. hepsi senin hayatının son bulmasıyla ilgili. Yakın zamanda tanıdığın birilerini kaybetmiş olabilir misin?

Kaybetmedim canim. Ama bu korkular uzun zamandir oluyor 2 yildir su ustune cikip tekrar gizleniyorlar.

Bu ne ya? Yazarken bizi bile korkutduysan sevgilini hiç düşünemiyorum!!!!
Sen asıl yılan,dunyanın sonundan, hastalıktan, sundan bundan degil bı takıntıların yüzünden olup gidersin anlaşılan ölümden çok korkuyorsun! Kv'den icinde sürekli sevgiline şikayet etme! Sen kötü olursun sonra, ister haklı ol.
Ben olsam, hic kusura balma bak.. İyiligin icindiyoru
!!!! vallah seni bırakırım! Aklını basına al! Normalimi sence geliyor bu davranışların? bu kadar kolay şeytana teslim ediyorsun..? Asıl derdinin nedeni ney böyle davraniyorsun? Allah insallah aklını korur! İyi melekler seni umarım terketmezler!

Sikayet etmiyordum aslinda ev cok guzel masallah dahada cok versin Allah dedim, yanliz mezarlik haric korkuyorum dedim. Korkuyorum ama napiyim. Ustelik ailesininde biraz dusunceli olmasi gerekir. Anneside biraz akli basinda olsun. Terkedilme ihtimali olan birtek ben degilim, benimde terketme ihtimalim var!!! Ben uzuluyorsam fedakarlik yapmiyorlarsa bende artik yapamam. Bencil insanlara dayanamiyorum, ne kadar ekmek o kadar kofte demisler.... Kendilerinden verdemen hep almak istemek kurnazligin onde gidenidir bence.Ayrica mezarliktan da korkuyorum hic kimseyede laf soylenmiyor valla, elestiri yapmak cok normal evinin yanindaki mezarlik korkutuyorsa bende soylemissem bundan da alinacaklarsa alinsinlar.... Beni kendi korkum baglar o saatten sonra , mezarlik manzarali ev seviyorlar iyi hos ama ben sevmedim gidince de hoslanmiyorum, korkuyorum.

Bundan Sonra Sitedeki En Sevdiğim Arkadaşım Sensin..
Bende Çok Tırsağım..

Son düzenleme:

Tatlim ben bu yuzden demedim daha onceki acdigin bir konuda kayinvalidenle olan sikintilarini anlatmisdin. Sikayet derken ben genel olarak demek istedim. Benim kv'demde mezarliga yakin olsaydi bende derdim beni urkutugunu! Herkez der! Cok normal bu dedigin sey. Normal olmayan artik erkek arkadasinin annesi hakinda en ufak bir sey demeni kaldiramamazsi.
Adama kaynanam bir Melek desen sanki onu annen seytan demissin diye sanacak durama getirmen. Herkez Anne ve babasina duskundur ve elesdiri almalarini Kabul edemezler.. Bir kotulukleri oldugunda biz zekice davranmadigimiz icin elimize yuzumusu bulaştırıyoruz.. Aslında burakacagiZz herseyi bütün gercekleri kendileri bütün ciplakligiyla kendileri gormeleri.. Ozaman kimin haklı.. Kimin haksız olduklarını onlar farkedecekdir.. Bunu bile sinederemezler. Boş ver kafana bir seymi takıldı.. Sevdiğin adamı böyle şeylerle kafasını karıştırmayalım.. Sen boş ver gel bize sıkıntını anlat.. Rahatla!

İnsan sitresden.. Üzüntüden iyi kararlar veremeye bilir.. Olmayan seylere inanabilirde.
Adam sende. Supelenmezsi normal.. Alinma bence hatta deyerini bil hala saba kucağını acıyor.
O anlatımların gercekden ciddi ve insanı bunlara bilir.. Bir birinize anlayışı olmaya çalışın ve iliskinizi zedeleyecek seylerden kaçın... Erkekler çok hoşlanmaz bu tür davranışları.. Daha çok aradıkları.. Sıcaklık, huzur ve sevimli kadınlar.
Sürekli sorunlu.. Heleki annesi hakında şikayet eden kadını ne yapsinlarki...
Sorunlarını çözmeye calis canım benim ve şimdilik bunu yanliz çözmeyecekmiş gerekirse buradaki butu. Arkadaslardan faydana bilirsin.. Bosunami buraya üye olduk!!

Kendinide okadar korkak büyütme! Bir gün hepimiz öleceğiz bu yarı da aolsn
Abirdi:)

Napayim canim benimde karakterim korkak herhalde .... Hep birlikte ailesiyle kampa gitmek istediler. Ben kamp fln yapamam dedim nasil yaparim>>?? Boyle dag basi ormanlik gibi bir yer karanlikda olcak geceleri, yilani ciyan olur, hani kamp alani olsa neyse etrafta insanlar olsa korkmam ama dagin basi karanlik, tuvalet yok bisi yok.... Bizi orda kesseler kimsenin haberi olmaz. Acik acik soyledim bensiz gidin diye. Hep izledigim filmlerde oyle karanlik, kuytu yerlerde cinayet isleniyordu dedim, dalga gecip gulduler... Ben gitmem valla gitsinler . Ben sikayet etmek istemiyorum fakat bazen yapamaycagim seyleri teklif ediyolar.

Belkide bu takintilarin cocuklugundan gelen birseydir.
Yani demek istiyorum ki cocuklugunda korkutuldun mu?
Ailen tarafindan ''yapma yoksa seytan gelir''
''Eger boyle yaparsan Allah seni cezalandirir''gibi..
Cocuklugumuzda yasadiklarimiz gelecegimizin temelini olusuruyor bir nevi.
Karekterimiz dusuncelerimiz ona gore sekilleniyor.
Genelde korkan insanlar cocuklugunda travma yasamis veya birileri tarafindan korkutulmus insanlar.
Oncelikle psikolojik tedavi gorun bu sorularinizin cevabini arayin.
Cunku boyle yasamaya devam etmek sizin icin zor olmali..
Korkarak boyle devam ederekte suyun oteki tasrafina gecemezsiniz hep kiyida beklersiniz.
Bende yurtdisindayim gece 2 lere kadar yanlizim hic bir sekilde korkum yok...
Yanliz yatar uyurum yanliz korku filmi seyrederim...
Gece sokaga yanliz cikabilirim.
Sadece sevdiklerimi kaybetme korkum var baska korkum yok su hayatta..
Umarim sorununuza bir an once cozum bulursunuz....

Son düzenleme:

Bende yurtdisindayim canim, farkli yerlere uyum saglama, kendi basian seyahat etme, farkli ulkelerde yasama,okula gitme, is bulma, sinav veya is gorusmesi stresi boyle seylerde cok sakinimdir hep basariliyimdir. Fakat olmiycak seylerden urperip korkarim. Burada detaylara girip insanlari korkutmak istemem , ailem beni hic korkutmadi ama kucukken cok kotu bir deneyim yasadim oteki varliklarla ilgili o yuzden detay veremiyorum sana mesaj atmak isterim.

Ben yazları hep yalnız kalıyorum evde. Normalde korkmam ama dün akşam çok fena gökgürültüsü,şimşek vardı :18: korkmadım desem yalan olur. Yatarken aklına bişey getirme ve bolca dua oku canım vesveseleri uzaklaştır üzerinden. BEnim takıntılarım daha farklı. Ben evden çıkarkan defalarca mutfağı vs kontrol ediyorum. Ama yinede içim rahat etmiyor. Acaba ocağı kapatmayı unuttum, üzerinde çaydanlıkmı kaldı, kapıyı kilitlemedimmi vs. yoruluyorum inan böyle düşünmekten.

Canim mesaj hakkim dolmadigi icin mesaj gonderemiyorum.
Yazdiklarini okudum kolay seyler atlatmamissin gercekten simdi seni daha iyi anladim.
Bence yasadiklarinin buyuk payi var bu konuda ondan birazda bu korkularin...
Kurtulmus olsanda bilinc altinda yer etmis...
Benim esimde boyle korkunc seyler gorurmus ozellikle uyurken.
Anneannesi yarim limon kesip yastiginin altina koymus ondan sonra kesilmis ruyalari...
Yabancilar bu konuda ukalalar genelde sorunlu insan gozuyle bakiyorlar.
Benim esimde yabanci ama inanir boyle seylere.
Sende bu limon olayini dene bakalim kotu ruyalarin karabasan felan kesilecekmi...
Bol bol dua et bende senin adina dua edecegim canim.
Insallah bir an once kurtulursun bu sikintilarindan...

Canim anlattiklarimi ruyada gormedim sorunda o zaten! Ruya olsa korkmazdim maalesef uyku esnasinda olmayan seylerdi...KarABASAN uyku felci diye geciyor, limonu deneycegim ve dualari da.

Canim anlattiklarimi ruyada gormedim sorunda o zaten! Ruya olsa korkmazdim maalesef uyku esnasinda olmayan seylerdi...KarABASAN uyku felci diye geciyor, limonu deneycegim ve dualari da.
Su an bu tip seyler gormuyorsun ama karabasan goruyorsun sanirim degil mi canim?
Seni simdi daha iyi anladim cidden nasil insan kolayca atlatabilirki...
Yasadiklarin unutulacak turden degilmis gelde korkma yani..
Allah'im yaninda olsun hep korusun seni insallah.
Bir daha boyle seyler yasamazsin umarim canim...
Bende uyurken astral seyahat yasiyordum ruhum bedenimden ayriliyordu.
Kendimi goruyordum ruhum bedenimi izliyor yani...
Uyanmaya calisiyorum uyanamiyorum vucudum kilitleniyor hareket edemiyorum.
Bagiramiyorum uzerimde agirlik falan oluyor vucudum kasiliyordu..
Ugultular cinlamalar ondan sonra daha da cesaretlendim..
Ben de kotu seyler gordum ama nedense korkularimdan kurtardi gorduklerim beni...
Korkusuz oldum ondan sonra hic bir sey korkutmadi aliskanlik kazandim yasadiklarima.

Son düzenleme:

Su anda 5 yildir karabasan olayi var, maalesef cok azdi son bir kac yildir ama bazen oluyo gene... onceden coktu. Astral seyahete yakin belkide ta kendisi birsey bende yasadim tipki anlattigin gibiydi ama ben yurt odasindaydim ve insanlarin ne yapip ettigini gormustum uyku halindeyken oysaki uyuyor gibi gozukuyormusum...Beni korkutuyor bu durumlar,ayni dedigin gibi bagiramiyorsun, sesin cikmiyor kitleniyorsun...

Bende takıntılıyımdır.. Önceden in cin peri takıntım vardı ama şimdi ölüm korkusu oldu. Ailemden biri ölecek kendim ölücem diye çok korkuyorum. Ne zaman gideceğimiz belli değil,hiç hazır değilim. Allah için birşey yapamıyorum bu yüzden korkuyorum. Namaz kılsam birşeyler yapsam rahat olurdum. Mesela şimdi tatile gidicez onda bile rahat değilim. Mayo bikini vs. giyeceğim için. Off off

Sana nacizane bir tavsiyem var.Duaları deneyeyim diyerek okursn bir faydasını göremezsin.HERŞEY ALLAH'IN ELİNDE.O DİLEMEZSE YAPRAK DAHİ KIPIRDAMAZ.BENİ DE MUTLAKA KORUR.Bu şekilde kesin inanman lazım.Dünyanın sonunun ne zaman geleceğini Allahtan başka kimse bilemez.YÜCE ALLAH Peygamberimize dahi bildirmedi.ONLARİN HEPSI Senaryo.MANEVI ANLAMDA KENDINI IYI HISSettirecek ibadetler yap.Çok faydasını görürsün. ECELİMİZ GELINCE NE BIR AN ILERI NE BIR AN GERI ALINIR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…