Takılarımı ve Tektaşımı Kendim Seçtim!

senistiyorruj

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
539
929
303
Merhaba kızlar, kısmetse nisanda nişanım var istemeyle birlikte evde olacak. Erkek arkadaşımla farklı şehirlerde olduğumuz için bohça vs. alışverişlerine birlikte çıkamadık. Kayınvalidem de ben bohçadan anlamıyorum sen ne istiyorsan al parasını gönderelim dediler. Öyle de yaptım ama tabi kendim aldığım için ister istemez elim korkak davrandım. Dün de evlerine gittik aile tanışması için. Annesi babası ve erkek arkadaşımla kuyumcuya gittik. Bilezikleri bana seçtirdiler. Açıkçası çekindim. Sonra kuyumcu tek taşları da çıkardı onu da bana seçtirip aldılar. Adetler böyle mi oluyor. Ne bileyim tek taşı olsun erkek arkadaşım sürpriz alsa evlenme teklifiyle daha iyi olmaz mıydı? Bana yardımcı olur musunuz lütfen.

Evlenme teklifi nişan vs. Ortada daha yokken yapılan bi şey. Teklif edilir kız kabul eder aileler tanışır vs vs. O yüzden erkek arkadasın düşünememiş olabilir.

kesinlikle doğru mantıken öyle olması lazımdı ama ailelerin tanışması bize de ani ve sürpriz oldu ona da takılmıyorum artık. Tek takıldığım ya alınacak tüm şeyleri ben seçiyorum bu normal mi yani

Sen sececeksin kim seçecek ki baska. Bende hep kendim seçtim. Kararsız olduğum şeylerde yanimdakilerden fikir aldm

Yahu bazı insanlarda ne ilginç. Yüzüğü kayınvalide secse bana sectirmedi kaynanam derler. E sen beğen demişler sen takacan çünkü daha ne desin kadın o da suç. Yok erkek arkadaşım yapsa olmaz mıydı. E o zaman burda millete soracsgina olur mu olmaz mı diye olayın muhatabı olan erkek arkadasina söylesene olmaz mıydı diye. Burda. Nasıl bı medet umuyordu anlamadim. İnsanalr sana ne odun adammış ayrıl dese ayrilcan mi

Bende yüzüğümu kendim seçdim. Takilarida kendim beğendim.
Ben tektaş sevmediğim icin eternity yüzük beğendim mesela. Nişanlım sürpriz bir tektaş almış olsaydi kesinlikle takmazdim.

hoş değil bence. yani bana da bohça yapalım dediler. gerek yok dedik ama kadının hevesi vardı kırmadım. davet ettiler nişanlım aracılığı ile yok dedim. gitti kendisi aldı kadın. sen al ben ödeyeyim deseydi asla böyle bi şey yapamazdım.
bilezikleri beraber almanız doğru olabilir ama yine de insan çekinir.
tek taşı da erkek arkadaşın ayrıca alıp hediye edebilirdi.
biraz eski moda olmuş sizin işler.

Canım her yerde farklı uygulanıyor bana tek taşı eşim evlenme teklif ederken verdi alyanslari birlikte seçtik takı setini birlikte seçtik. Büyük abim evlendiğinde takı setini biz seçtik abim ve eşi alyansi ve tek taşı gidip küçük kız kardeşim de onlarla birlikte aldılar.
Eşimin ailesinin aldığı bilezikler bileğime küçük geldi onlar gidip değiştirdi falan bunun bir standartı yok. Kafanıza takmaniza gerek yok
Nişan alışverişi falan ben istemedim kendim için alacağım özel şeyleri hep birlikte almak zorunda olduğumuzu düşünmüyorum . Bohça vs kesinlikle istemedim ama kv kendisi yapmış sağ olsun . Parayı vereyim sen al kısmında keşke kabul etmeseydiniz ne bileyim pek hoş olmamış gibi

Sen seçeceksin takını o normal ama kv nin para gondereyım teklifini keşke kabul etmeseydin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…