Takı kavgası yaptık(Arkadaşlar bakarmısınız)?

_berrak_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
60
0
86
Denizli
merhaba arkadaşlar.
uzun süreli bir çıktığım var.allah nasip ederse seneye yaz evleneceğiz.
dün akşamüzeri buluştuk muhabbet ediyoruz.düğünün nerde nasıl olacağı hakkında da konuşuyorduk.
bilmiyorum bu adet sadece bizde mi var ama canım çok sıkıldı.
bizde erkek tarafı düğünde kız tarafına kızın ailesinin belirttiği kadar altın takar.misal bizdekiler genelde 12 bilezik + 8 büyük altın ister.erkek tarafının durumuna göre karşılıklı anlaşılır.zaten bu takılan takılar da gelinle damat içindir,onlara verilir.ailelerden hiçbiri almaz,yani burdaki maksat yeni evlilere sermayedir.
biz konuşurken ben bunu ona söyledim.ama benim ailem o kadar abartmaz 8 bilezik 5 altın isterler(ablamdan öyle istedikleri için biliyorum) dedim.onlar hep şehirde yaşamışlar o yüzden bu ona abest geldi ve şaşırdı,nasıl yani dedi güldü,fakat benim ciddi olduğumu görünce o da ciddileşmeye başladı.ben nerden bulacağım ben sanki işadamımıyım görüyorsun halimi işte dedi.ben de ailen yardım eder kız tarafı düğünden önce mutlaka bunu ister dedim.
baya bi bu laf çekişmesi uzadıktan sonra ağzından dökülen son cümleler şunlar oldu;;seninle elbette evlenmek isterim.elbette takı takılır ama bunun pazarlığı yapılmaz,herkes gönlünden kopanı verir dedi(sert bir şekilde)..benim suratım asıldı,çünkü duymak istediklerim bunlar değildi,o da çoğu erkek gibi bir odun olduğu için surat asmama anlam veremedi ve üstüne bir de;;sen bende para olmazsa evlenmeyeceksin heralde benle,ne biçim adet bu;neden bizim sermayeyi benim aile karşılıyor,damata neden bişey takılmıyor madem dedi.
benim sinirlerim iyice bozuldu,buluşmamız bitip eve gelinceye kadar surat astım ve sonra eve geldim.
düğünde onlardan böyle bişey istemek gerçekten tuafmı olacak arkadaşlar,yoksa haklımıyım?yaşadığınız veya etraftan bildiğiniz kadarıyla erkek evinden takı istenirmi istenmezmi?tabi bu arada benimkinin konuşmalarına da çok kırıldım.bu konuda tavırlarım nasıl olmalı?yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden tşkler

canım sen şimdiden konuşmakla hata etmişsin,yani ortada henüz söz bile yokoda yanlış anlamış seni doğal olarakama bana yanlış geliyor takı istenmesi

canım bazı yörelerde bu vardır belki ama ben pek doğru bulmuyorum.biz evlenirken hiç böyle mevzular olmadı.yani bu şekilde diretmeye gerek yok bence.herkes kendi bütçesine göre takar.bu konuyu uzatıp,evliliğinize gölge düşürmesine izin vermeyin.

buradaki çoğu kişi seni haklı bulacaktır eminim.ama ben kendi fikrimi söyleyecek olursam abes buluyorum bu tür pazarlıkları.gerek yok.ailenin durumu varsa zaten ellerinden geldiğince yapılır ama yok durumları iyi değilse sıkıntıya da sokmaya borçla harçla yapılmasına gerek yok.daha şimdiden bu tür şeylerin kavgasını yapmayın.zamanı gelince madem adetleriniz öyle oturup konuşursunuz.

ama sende söluyorsun çocuğa abest gelmiş..
uzlaşma yolu vardır illaki
daha evlenmenıze cok var ıllakı orta yolu bulursunuz..
kolay gelsin..

ben sözlüsünüz sandım canım ama siz sözlü bile değilmişsiniz ,bence de çok erken ve çok yersiz bir konu bu.bence bu konuyu kapatın ve açmayın.

merhaba bayanlar öncelikle tamam takı olayı olabilir ama bunun adetini kız tarafının belirlemesi bana saçma gelio yani ama görücü usulü olsa anlarım fakat bir birliktelik sonucu olacaksa bu evlilik bana samimiyetin henüz oluşmadığını anımsatıyo ve sen bu insanı uzun zamandır tanıyosan çapınıda yani maddi anlamda biliyosun demektir.

valla herşey usulüne göre olmalı....
tabi ki ailen sana altın isteyecektir....
bence çok değil...
kız altınsız gidermi hiç kocaya...

erken değil arkadaşlar gerçekten çünkü 4 yıl olduk sayılır.biz zaten karar verme olarak konuşmamıştık sadece konusu açılmıştı,ben ilerde böyle böyle şeyler olacak dedim.hem şimdi olmasa ilerde mutlaka gündeme gelecek.
sizin düğünlerinizde istendimi acaba özel olmazsa?

Bizde adet neyim yoktur..:ecrin_bebek:
Maddi durumu zaten bilinir karşı tarafın..
Kızın özendiği,beğendiği bir takı var mı diye erkek sorar,kız da zevkine göre cevap verir. Orta bir yol bulunur..
Benim öyle olmuştu..hihoyyyt
Hele o bilezik ve altın sayısı beni bile şaşırttı,çocuk ne yapsın?:1shok:
Hadi soracaktınız,flört aşamalarında ne gerek duydunuz ki bunları konuşmaya?:uhm:

Denizlide bu adet sanırım.Bir arkadaşımda da böyle bir durum sözkonusu olmuştu. Ama bana çok ters geliyor böyle şeyler.Elbette takı takılacak. Ama bu şekilde sayıya vurulması,karşı tarafın maddi durumu göz ardı edilerek ısrarcı olunması çok yanlış! Nişanlının bunu abes karşılaması o kadar normal ki.

bilmiyorumda bana bu durum tuhaf geliyor. herkes gücünün yettiğini yapmalı bence.
sonuçta sen onların gelini olacaksın insanlar senin kolunda görecek, onların şanına şerefine olacak, demicekler ki aaa bak bilmem kimin kızının kolunda şu kadar altın vardı diye , aaa bilmemkimin gelinin kolunda vardı dicek.
onlarda bunu idrak edeceklerdir elbet, elinden geleni yapacaklardır. benc bu konuşmayı hiç yapmamalıydın

Yanı evet haklısın takı ıstenır ama cok abartılmıs bır rakam bence ve aoylemen yanlıstı.Ben olsam boyle bır adetımız oldgunu fakat ıcınızden ne gelırse onu takmakta serbest oldgnuzu solerdım.Yanı dusuncenı anlıyorum soylemek ıstemıssın ama keske mıktar belırtmeseydın sdce dedgm gıbı boyle bırsey var demen yeterlıydı kı evlenmeyı dusunuosa ben emınım kı elınden gelenı yapar o..Ben mesela daha evlenmedım ama soyledım erkek tarafı takarmıs dıye ama mıktar yada baska bırsey belırtmedım smdı bana trabzon burma setı ahzırlanıomus guya ben bılmıyorumm :CüvCüv:Insanların ne kdr ustlerıne gıdersen okdr kacarlar En onemlısı ac gozlu bırı olmadgn halde o sana ne demıs param olmasa evlenmıceksın gıbı..Erkege her daım her sekılde yanında oldgu hıssettırılmelı bence ona gore daha cok caba verıolar bız 5 sene once 5 kurus paramız yoktu gorusemıoduk yol paramız yok dıye ama smdı hersey cok farklı sukur Allahıma.

canım ne olur bana kızma ama eş adayın gerçekten haklı böyle bir adet ömrümde duymadım,tabiiki sizin adetize çok saygı duyuyorum ama o nasıl ailesine desinki?kim ne isterse onu takar kimseye altın siparişi olamazkikafamçokkarıştısen bidaha düşün bence ama gerçekten haklılar bence:delphin:

Bence haksızsın şutarafagitti
yani denilen şeyler alınmazsa düğün iptalmi edilecek elbet orta yol bulunur çok tuhaf gerçekten
bence hiç söylememeliydin aileler aralarında hallederlerdi zaten yerimseniben
eğer illada alınacak derseniz evlendiğinizde her tartışmada buda öne sürülür ve olan sana olur a.s

valla beni istemeye geldiklerinde kayınpederim böle bir adetiniz varmı yani rakkam bellimi diye sordu babamda ne takarsanız o sizin şerefiniz dedi ve beni donattılar altınla böle oldu ama evlendikten sonra hiç gocunmadan bir kısmını eşlime verdim borçlar ödensin diye oda bir rahatlama oldu o ayrı ama söylenmesi şukadar bilezik şukadar o bu denmesi bana saçma gelio be canım

ben de istenmedi.erkek tarafı ne uygun görürse onu alsın dedik.sonuçta şirket kurmadık bi hayatı birleştirdik,uzun yıllar önce başlamış bir birlikteliği resmiyete döktük.erkek istedi diye evlenmedim ben de istediğim için evlendik.bunlar ufak hesaplar.kimse yanlış anlamasın herkesin kendi yöre adetleri tabi ama bana saçma geliyor istemedim ve yapmadım.

kızlar tşk ederim yorumlar için ama yanlış anlamayın.dediğim gibi biz belirlemek için konuşmamıştık.adetlerimizden geleneklerimizden bahsederken bundan da bahsetmiştim mevzu böyle uzadı yani

ben hayatta boyle bir adet duymadim. cok sacmaymis. erkek arkadasina 100% katiliyorum bu konuda. sana kizmakta da hakli, ben olsam ayni davranirdim. bunun pazarligi mi olur? kim ne isterse onu takar, istemezse hic takmaz.

ben zaten budugunlerdeki taki isini hic anlamiyorum. benim dugunumde de takanlar oldu, hepsi cikardim kayinpederime verdim al senin olsun diyerek, sasirmisti yazik:) dugun denilen sey iki insanin hayatlarini birlestirmesini cevresiyle kutlamasindan ibarettir. evlenenler sermaye toplasinlar diye degil. bu benim fikrim tabii.

böyle sart kosmalar bana hiç hos gelmıyo
herkes durumu neyse onu yapar benım ailem sahsen böyle bı talepte bulunmadı
bulunmazlarda

kusura bakmayın ama ben erkek arkadasınızı haklı görüyorum benneyaptımki
bende olsam tepkı verırım sahsen :1closedeyes:

Back