Tahammülüm kalmadı artık

Gayet sıradan 5 yaşındaki çocuk davranışlarını deccal gibi sunmuşsunuz da bunların hepsi çok normal. Bireyselleşme ve kişiliklerini ortaya koyma yaşındalar. O yüzden herşeye itiraz ediyorlar. Kedi konusunu okuyunca dayanamayıp yazmak istedim. Siz 1 +1 eve kendiniz sığmazken bir de kedi almışsınız. Belli ki yaşadığınız evden de şehirden de memnun değilsiniz . Bunları çocuğunuza yansıttığınız da açık. koca koca adamlar katil oluyor da yine allahın cezası diyemiyor anaları. Çünkü analık işte. Siz çocuğun hiç de kötü niyet olmadan yaptığı bir eylem nedeniyle hem fiziksel hem psikolojik şiddet uygulamışsınız. Hıncınızı alamamış bir de gelmiş burada Allahın cezası demissiniz. Oğlunuza bir öfkeniz var ama buraya ya da diğer konuya yazdığınız sebeplerden değil bence. Tam tersi, bunlar büyük ihtimalle duyduğunuz ofkenin sonuçları. Bebecik dikkat çekmeye çalışıyor bile olabilir. Yapmanız gereken önce kendinizi çözmek. Hamile kalınca hayatınız çok mu değişti, hayallerinizden mi vazgeçtiniz, doğum sonrası sendrom yaşadınız da tedavi mi olmadınız bilemem ama o çocuğa çok yazık olacak sizin elinizde. Babası umarım sizin gibi degildir.

Oturduğum yerde psikolog bile yok ki kaldı ki pedagog hiç yok. Dikkat eksikliği olabileceğinden hiç şüphe etmedim yani dikkati iyi gibi
Benim oğlum da dehb var ve sizin yaşadıklarınızın daha fazlasını yaşadım ilk önce size tavsiyem eğitim ve araştırma Hastanesi'ne gitmeniz ve bu anlattıklarınızı detaylı bi şekilde anlatın ben oğlumun yaşıtlarından hep farklı olduğunu anlıyordum davranış bakımından 3 yaşından beri İstanbul'da gitmediğim hastane kalmadı hepsi tek çocuk tablet telefonda fazla vakit geçirdiği gibi şeyler söylüyordu ama okula başlayınca herşey daha fazla kötüye gitti okulda bir çok çocuğa ciddi derecede zararlar verdi kantinden hırsızlık yapmaya başladı müdür okuldan alın dedi ve okulun rehberlik merkezi bizi rama yönlendirdi ramdaki doktor oğlumun da hem disleksi ve dehb olduğunu fark etti moxxo testi yaptı şimdi 1 yıldır ilaç kullanıyor ve rehabilitasyon merkezine özel kurslara gidiyor okulla beraber ve baya ilerleme kaydetti mutlaka bi doktora gidin eğer İstanbul'daysanız size kendi doktorumuzu bile tavsiye ederim genellikle anne babalar çocukların ilaç kullanmasını istemiyor ama çocuğun durumunun daha kötüye gidibileceğini anlamıyorlar ve bu tarz çocuklar özellikle lego puzzle çok sever tavsiye ederim bi deneyin benim oğlum saatlerce oynar

Ödül ceza yöntemini kesinlikle uyguluyorum. Evet yırtınıyor. Sonra yine aynı....
Öncelikle yaptıkları o yaşa standart diye düşünüyorum. Sadece biraz huzursuz edilmiş çocuk.
Ödül cezanın çocukları böyle inat ve sorumsuz yaptığıni düşünüyorum.
Zaten yapması gereken şey için neden ödül alsın? Yetişkin olunca ödül verecek kimse olmayacagi için tembel sorumsuz biri olacak.
Ceza da çocukla inatlasmak, onu zorlamak gibi olduğundan kişiliğinde hasar bırakıyor bence. Sakin bir çocuk bile, zorlama sebebiyle huysuz inatçı özellikler gösterebilir.
Bence ısrarla her gün aynı şeyleri anlatmaya gerek yok, bir iki sefer açıkladıniz zaten. Hadi birlikte diş fircalayalim deyin, mizmizlanirsa açıklama yapmadan bunu daha önce konuşmuştuk diye kestirin. Sonra birlikte diş fırçalarken dişlerinizde mikroplar varmış da "bizi fırçalamayın" diyorlarmis gibi mikropları konuşturun, espri katın. Yani olumsuz hissin yerine, çocuk o an eğlensin. Böylece dis fırçalama onda sıkıntı değil, eğlence hissi oluşturur.
Okula giderken de o mizmizlaninca dikkatini başka yöne çekin. Bugün okula uzaylılar gelip birini kacirsalar kim olmasını istersin, deyin. O cevap verince "peki onu kacirip hangi davranışını degistirmelerini istersin" deyin. Böylece hem odağı değişir hem de okula neden gitmek istemediğini fark edersiniz.

Devlet hasea
Çok güzel seylerden bahsetmissiniz teşekkürler. Gerçekten çocuklara her zaman esprili olmak gerekiyor

Benim oğlum da saatlerce oynuyor LEGO. Çocuk psikiyatristine götürdüm dedi kj şu an dehb tanısı koyamamayiz ilkokula başlayınca da devam ederse öyle tanı koyup ilaç başlarız dedi. Oğlumla tek de konuştu özel olarak. Ben dehb olduğunu sanmıyorum sınır koymak ile ilgili sizin sorununuz var dedi. Sınır koymak diye yabancı bir kitabı okumamı önerdi.
Anaokulu öğretmeni doldursun diye test verdi öğretmen doldurdu ben bile sarirdim bu kadar uyumlu olmasına sıkıntısı benimleymis çünkü. Demek ki sorun bende kitap falan okuyacağım bir şekilde idare edeceğiz . Ben de tahammülsuzlugum için gittim psikiyatriye antidepresan kullanıyorum rahatladım iyi geldi. Şu siralar biraz daha durulduk sanki

büyüdükçe biraz daha duruluyorlar, benim kızımda çenesiyle yoruyor insanı, her şeyimiz yalvarmakla yapılıyor. ama ilkokul toparladı biraz.

büyüdükçe biraz daha duruluyorlar, benim kızımda çenesiyle yoruyor insanı, her şeyimiz yalvarmakla yapılıyor. ama ilkokul toparladı biraz.
Bence kiz cocuklari oyle.. konuskanlar genelde.. birde bisey tutturunca tutturuyolar yapana kadar surekli hatirlatiyolar

Bence kiz cocuklari oyle.. konuskanlar genelde.. birde bisey tutturunca tutturuyolar yapana kadar surekli hatirlatiyolar
illa ki kız / erkek çocuk farkı vardır ama 2 kızım var birbirlerinden o kadar farklılar ki. bende artık karakter meselesi olduğunu düşünüyorum. bebekliğinden beri böyle büyük kızım, küçükse bebekliğinden beri uysal ve her türlü uyumlu.

Evet benim oğlum da 1.sınıfa başlayınca dehb tanısı konuldu inşallah sizinkin de yoktur hani kendi oğlum için söylüyorum gerçekten çok zor aşırı hırçın ve kavgacı yanları da oluyor bizede doktorumuz o zaman teo nun zorbalık kitabını vermişti o zaman baya işe yaramıştı gittikçe büyüdükleri için artık inanmıyor

Devamlı anlatmak yerine şöyle mi yapsanız: Mesela diş fırçalanacak hep birlikte fırçalayın. Ya da yüz yıkanacak önce ben sonra sen gibi yanında göstererek oyuna dönüştürerek yapın. Belki denediniz bilmiyorum ama rol model yapınca birşeyleri konuşmaktan daha etkili olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…