Evet takintiliyim ama su konuda mesela insanlarin bana yapdiklarini cok takinti ediyorum soylediklerini bazen soyleyemediklerimi takinti ediyorum uyuyamiyorumAşırı takıntılıyım, sürekli onu düşünüyorum demişsin tedavi görmen lazım. Psikiyatriye gidip ilaç başlaman lazım. Psikologla hallolmaz.
Sen de papatya ya da melisa çayı içebilirsin
Sen de papatya ya da melisa çayı içebilirsin
Tamamını okudum ve psikiyatriklik ilaçlık bir durum var sizde. Uyuyamıyorum demek bile yeterli. Okb nin takıntı versiyonu sizinki. Allah şifa versin.Evet takintiliyim ama su konuda mesela insanlarin bana yapdiklarini cok takinti ediyorum soylediklerini bazen soyleyemediklerimi takinti ediyorum uyuyamiyorum
Bencede bir psikoloğa görünmenizde fayda var sizede iyi gelirSoyle anlatayim bu durumdan cok muzdaripim psikologa gitsemmi diye dusunuyorum cok asiri tahammulsuzum kizlar kimseye hic birseye tahammulum yok mesela esim cok seviyorum ama adam bana asiri yavas geliyo yurumesi konusmasi biseyler yapmasi herseyi sanki cok yavas yani seytan diyo al elindeki isi cabuk cabuk yap yapistir azina bitane sonra biyere gitse bekle allah bekle gelecek bir ekmek almaya gidiyo gelmek bilmiyo yada banami oyle geliyo anlamiyorumki ben herseyi tak tak yaparim boyle olunca sinirden oturup agliyorum seslere asiri sinir oluyorum sapirdanma sesi sabit sesler mesela bazi insanlara gicik oluyorum surekli onu dusunuyorum baska bisey dusunemiyorum surekli o konu aklimda geziyor asirida takintiliyim bu durumu yasayan varmi kizlar dahasi var aklima gelenler bunlar
Goatir hastasiyim nodullerim var bununla ilgisi varmidirTiroid değerinize baktırın.
Haklisin bende gitmeyi dusunuyorumBencede bir psikoloğa görünmenizde fayda var sizede iyi gelir
Evet tiroid sinir yapıyo diye biliyorum. Bende hamileyken çıkmıştı ilaç kullanıyodum. Sonra geçti. Ama normalde sürekli ilaç kullanılan bi durum diye biliyorum.Goatir hastasiyim nodullerim var bununla ilgisi varmidir
Suan hamileyim ilac kullanamiyorum ama nodullerim kucukdu ilac kullanmadim bayadirda bakdirmadim aslindaEvet tiroid sinir yapıyo diye biliyorum. Bende hamileyken çıkmıştı ilaç kullanıyodum. Sonra geçti. Ama normalde sürekli ilaç kullanılan bi durum diye biliyorum.
Hamileyken ona özel ilaç vermişti doktor. Çok önemli ben ayda bir gidip değerime baktırıyodum ilacın dozunu ona göre belirliyodu doktor. Kesinlikle gidin endokronolojiye. Bebek için çok önemli.Suan hamileyim ilac kullanamiyorum ama nodullerim kucukdu ilac kullanmadim bayadirda bakdirmadim aslinda
Ya canim bak bunu bilmiyordum ben endokrine gittigimde kucuk demisdi belli bir diyet verdi onu uyguladim ama ilac baslamadi banaHamileyken ona özel ilaç vermişti doktor. Çok önemli ben ayda bir gidip değerime baktırıyodum ilacın dozunu ona göre belirliyodu doktor. Kesinlikle gidin endokronolojiye. Bebek için çok önemli.
Tamam işte travma tepkisi bu. Yani travma derken gözünüzde büyük bir şeyler canlanmasın herkeste az çok olabilecek konular. Terapi alabilirsiniz bunun için.Evet herseyde cok hizli yetismeye calisan bir halim var biyere gidecek olsam evden once ben cikarim kapida esimi beklerim o yavaslikda sinir tanimaz tabiki bende sinirden kudururum keske o dedigin kadar kendimi yavaslatmaya calismak kolay olsa bu durumu sadece esimde deyil herkezde yasiyorum bazen kiz kardesime diyorum allah askina gec otur ben yapayim bitsin cabuk cabuk diye
Çok yakın arkadaşım benzer şikayetlerle psikoloğa gitmeye başladı, neticede psikolog mükemmelliyetçiliğin büyük oranda bu hislere sebebiyet verdiğini söyleyip okb teşhisinde uygulanan tedavi yöntemini arkadaşımda uygulamaya başladı. Büyük oranda işe yaradığını söylüyor. İsterseniz bir araştırınEvet evet cok guzel bir soru asiri mukemmelliyetciyim
Benim normalde tiroid sorunum yok. Hamileyken kadın doğumcu yönlendirmişti endokronolojiye. Bebek için çok önemli falan demişti. İhmal etmeyin. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallahYa canim bak bunu bilmiyordum ben endokrine gittigimde kucuk demisdi belli bir diyet verdi onu uyguladim ama ilac baslamadi bana
yenimi evlisin.eskiden bn oyleydim sonra bnde esime benzedim degistim o yondenSoyle anlatayim bu durumdan cok muzdaripim psikologa gitsemmi diye dusunuyorum cok asiri tahammulsuzum kizlar kimseye hic birseye tahammulum yok mesela esim cok seviyorum ama adam bana asiri yavas geliyo yurumesi konusmasi biseyler yapmasi herseyi sanki cok yavas yani seytan diyo al elindeki isi cabuk cabuk yap yapistir azina bitane sonra biyere gitse bekle allah bekle gelecek bir ekmek almaya gidiyo gelmek bilmiyo yada banami oyle geliyo anlamiyorumki ben herseyi tak tak yaparim boyle olunca sinirden oturup agliyorum seslere asiri sinir oluyorum sapirdanma sesi sabit sesler mesela bazi insanlara gicik oluyorum surekli onu dusunuyorum baska bisey dusunemiyorum surekli o konu aklimda geziyor asirida takintiliyim bu durumu yasayan varmi kizlar dahasi var aklima gelenler bunlar
Hamile olduğunuz için Doktorunuza danışın uygun görürse kullanabilirsiniz. Ama bir arkadaşım çok rahatlattığını söylemişti.sende ise yaradiysa hemen icebilirim cok duydum ama etkisini bilemiyorum
Bu anlattiklarini yapmaya calisiyorum ama bianda kendimi motor takmis sekilde buluyorum haklisiniz bir terapi almam gerekdinin farkindayim bi doktor bulur bulmaz gitmeyi dusunuyorumTamam işte travma tepkisi bu. Yani travma derken gözünüzde büyük bir şeyler canlanmasın herkeste az çok olabilecek konular. Terapi alabilirsiniz bunun için.
Bunlar stres seviyenizden haber veriyor. Stresli olduğunuz için hızlı davranıyorsunuz ve hızlı davrandığınız içinde stresiniz artıyor. Birbirini tetikliyorlar.
Evet yavaşlamak o kadar kolay değil.
Ufak bir yerden başlayın. Mesela kapıya erken çıkmayın. Hazırlanın ve bir kenara oturun. Basit, iş sayılmayacak bir şeyle meşgul olun.
Muhtemelen yemek yerken de hızlısınız.
Farkettiğiniz an yavaş çiğnemeye çalışın. Odadaki eşyaların renklerini inceleyin. Dışarıdayken sakin yürüyün ve sık sık gökyüzüne bakın.
Şöyle bir düşünce olabilir, yavaşlarsam yetişemem. Sorun orda zaten. Sizin yapınizdaki insanlar etrafındaki yavaşların yükünü de üzerine alırlar. Almasalar da onların yerine de streslenirler. Bırakın yetişmesin. Bırakın etrafınızdakiler yavaş davransın. Dünyanın sonu değil. Sizin onların hızlanmasına değil, kendinizin yavaşlamasına ihtiyacınız var. Siz her konuda kılı kırk yararken etrafınızdakilerin sakinliği size hepten mıyıltı gibi geliyor.
Hamileyken bitki caylari onerilmiyor buyuk ihtimal dogumdan sonra kullanirim zaten cokda zamanim kalmadiHamile olduğunuz için Doktorunuza danışın uygun görürse kullanabilirsiniz. Ama bir arkadaşım çok rahatlattığını söylemişti.
Bu anlattiklarini yapmaya calisiyorum ama bianda kendimi motor takmis sekilde buluyorum haklisiniz bir terapi almam gerekdinin farkindayim bi doktor bulur bulmaz gitmeyi dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?