- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Herkese anlattım demiyorum. Arkadaşım dediğim 3 insana. 1i psikolog, 1i avukat, diğeri de olay sonrasında yanıma gelen kişi.
Sizden de bu tarz bir yorum almak üzdü. Yorumlarını mantıklı bulduğum biriydiniz. Tarafınızdan haksızca yargılanacagim aklima gelmezdi.
Tamam ne diyelim. Hepimiz bir kadın tacize uğrayınca çok mutlu oluyoruz, oh olsun diyoruz, beter ol diyoruz. Tacize tepki gösteren tek kadın sizsiniz bu diyarlarda.Tacize karşı tepki veren bir kişilik olsanız bana tamam o zaman :) tarzı yapılan bir yoruma, karşılık verdiğim için hunharca beğenmedim emojisi atmaz; o kişiye tepki verirdiniz bence.
Yanımda birilerini istediğim diye ilgi çekmeye çalışmakla dahi itham ediliyorum.
Ben çelikten bir insan değilim. Desteğe ihtiyaç duyabiliyorum. Bu niye absürt karşılandı anlamış değilim.
Merhabalar herkese,
Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.
Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..
Sağolsunlar diğer arkadaşımlarım desteklerini esirgemediler.
Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.
Hiç bir açıklama yapmadan hayatımdan çıkardım onu. Her yerden engelledim.
Sadece bencil biri değil, kötü biri olduğunu da düşünüyorum.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Sizlere içimi dökmek istedim.
Yazimdan bunu mu anladiniz? Suç bizim mi dedim? Herkes de o dakika aklina gelen yorum yuzunden basmiş beğenmedim butonuna. Anlatmakla size yardimlari oluyor mu? O adama cezalari peki? Peki bu durumun arkadaşlar arasinda dolaşmasi hoş mu? O ahlaksizin cevabini verin dedim her halde. Susma dedim. Eğer senin ayibinsa hiç konuşma derdim ama insanlar neyi nerede anlatmasini bilmeli. Gitsin polise anlatsin. Annesine babasina anlatsin. Belki o adami bulup agzinin payini verirler. Ama arkadasa ben tacize ugradim mesaji yazmakdansa guçlu kadin olup olayin peşini birakmamak. O adamin cezasini almasini sağlamak gerek.Niye anlatmıyoruz kimseye? Bizi mi suçlarlar tacize uğradık diye? Ayıp mı tacize uğramak?
Diğer arkadaş da sizin gibi anlamiş. Ben ona yorumumu bildirdim. Aynisini yazmiyim. Fikrimi anlamak istiyorsaniz okuyun.Çook pardon tacize uğrayan suçlu mu ?
Tacize uğradığını söylemek ayıp mı ?
Uyanamadınız sanırım
Hem olayın peşini bırakmayıp hem arkadaşlarla paylaşma seçeneği neden yok?Yazimdan bunu mu anladiniz? Suç bizim mi dedim? Herkes de o dakika aklina gelen yorum yuzunden basmiş beğenmedim butonuna. Anlatmakla size yardimlari oluyor mu? O adama cezalari peki? Peki bu durumun arkadaşlar arasinda dolaşmasi hoş mu? O ahlaksizin cevabini verin dedim her halde. Susma dedim. Eğer senin ayibinsa hiç konuşma derdim ama insanlar neyi nerede anlatmasini bilmeli. Gitsin polise anlatsin. Annesine babasina anlatsin. Belki o adami bulup agzinin payini verirler. Ama arkadasa ben tacize ugradim mesaji yazmakdansa guçlu kadin olup olayin peşini birakmamak. O adamin cezasini almasini sağlamak gerek.
arkadaşlarına anlatmak yerine olay çıkarmalıydın susmamalıydın. ben burada tek bencil seni görüyorum.Merhabalar herkese,
Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.
Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..
Sağolsunlar diğer arkadaşımlarım desteklerini esirgemediler.
Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.
Hiç bir açıklama yapmadan hayatımdan çıkardım onu. Her yerden engelledim.
Sadece bencil biri değil, kötü biri olduğunu da düşünüyorum.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Sizlere içimi dökmek istedim.
Taciz konusunda genelde birleşen, birbirine destek olan kadınlar (gerçek hayatta da böyledir kadınlar kulübünde de, aksine denk gelmedim) neden sizin konunuzda böyle cevaplar yazdılar diye bir düşünseniz nasıl olur insanlara yakıştıramadım, beklemezdim demek yerine. Hepimiz size karşı birleşmiş bir tarikat kurmuş olamayız öyle değil mi?
Arkadaşlarının tamamına da bildirebilirdi konu sahibi. Ben olsam gazeteye bile ilan verirdim.Yazimdan bunu mu anladiniz? Suç bizim mi dedim? Herkes de o dakika aklina gelen yorum yuzunden basmiş beğenmedim butonuna. Anlatmakla size yardimlari oluyor mu? O adama cezalari peki? Peki bu durumun arkadaşlar arasinda dolaşmasi hoş mu? O ahlaksizin cevabini verin dedim her halde. Susma dedim. Eğer senin ayibinsa hiç konuşma derdim ama insanlar neyi nerede anlatmasini bilmeli. Gitsin polise anlatsin. Annesine babasina anlatsin. Belki o adami bulup agzinin payini verirler. Ama arkadasa ben tacize ugradim mesaji yazmakdansa guçlu kadin olup olayin peşini birakmamak. O adamin cezasini almasini sağlamak gerek.
İkinci yorumunuzu da okudum teşbihte hata olmaz. Çevir kazı yanmasın...Diğer arkadaş da sizin gibi anlamiş. Ben ona yorumumu bildirdim. Aynisini yazmiyim. Fikrimi anlamak istiyorsaniz okuyun.
Siz benim hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz? Ya da konumda olay çıkartmadım mi demişim?arkadaşlarına anlatmak yerine olay çıkarmalıydın susmamalıydın. ben burada tek bencil seni görüyorum.
Niye takildiniz bu kadar? Ben de bir kere tacize uğradim. Sozlu taciz. Yanaşmaya çalisiyordu spor çantami giydirdim kafasina. Bu olayi babama anlattim. O da polise. Durakdaki goruntulerle zaten o mahellenin adami oldugu anlasildi bilmiyorum kaç hafta ceza aldi. Bu kadar. Tamam cumle aleme soyleyin. Ister bu konu olsun, ister her hangi başka konu çok guvenmediyiniz birine anlatmayin. Taciz olsun ya olmasin. Ya da anlatin. Bana ne. Arkadasi mesajina cevap bile vermemis demek ki sirri paylasilacak biri değil. Neyse lutfen kendi dusunce sinirlarinizdan çikin ve insanlarin ne demek istediyini daha grniş çapda düşünunHem olayın peşini bırakmayıp hem arkadaşlarla paylaşma seçeneği neden yok?
Vallahi ne deyim)) bir kadini, hele hele hakkini sonuna kadar talep eden bir kadini tavizde suclu tavuze ugrayandir diye suçluyorsunuz ya. Pesss) dusunceniz hayret vericiİkinci yorumunuzu da okudum teşbihte hata olmaz. Çevir kazı yanmasın...
taciz olmanızdan bencillik kastetmiyorum haklı çıkmak pahasına yazdığımı istediğiniz gibi algılamayın. arkadaşınızdan beklentiniz üzerine bencilliğinizi kastediyorum.Siz benim hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz? Ya da konumda olay çıkartmadım mi demişim?
Evet kendimi taciz ettirip sonra bundan hayıflanıyorum. Ne büyük bencillik dimi?