- 25 Nisan 2020
- 572
- 637
- 38
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Evet ilgisiz davranmış ne yazikki su zamanda bu tacizler vs cok cok arttı elimizden geldiğince tepkimizi gösteriyoruz ancak Allah sonumuzu hayır etsin.Merhabalar herkese,
Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.
Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..
Sağolsunlar diğer arkadaşımlarım desteklerini esirgemediler.
Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.
Hiç bir açıklama yapmadan hayatımdan çıkardım onu. Her yerden engelledim.
Sadece bencil biri değil, kötü biri olduğunu da düşünüyorum.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Sizlere içimi dökmek istedim.
Sadece taciz sırasında değil sonrasında da susulmamalı. Güvenle alakasını kuramadım.Geçmiş olsun InsaAllah bir daha başiniza bu tür olaylar gelmez. Ama şayet gelirse bunu kimseye soylemeyin. Neden tacize ugradiginizi insanlara soyluyorsunuz? O da bir başkasina soyler bu kadar mi çok guveniyorsunuz ona? Taciz sirasinda o adamjn agzinin payini verseydin daha iyi olurdu belki de verdin. Asla susma taciz sirasinda. Ama kimseye de anlatma.
Burada hakaret nedir? Sizi yargılayan bir yorum yaptığım için objektif bakamıyorsunuz.Surekli hakaretler ediyorsun insanlara
Farkinda misin?
Yakın arkadaşında böyle bir konu açtığımda kendisine öncelikli olmak isterim. Çünkü özel ve tatsız bir durum belli ki teselliye ihtiyaç var.
Anlamadığım ise niye bir sürü insanı arayıp onlara tacize uğradığınızı söylediniz. Bu çok özel bir bilgi niye herkese bunu anlatma ihtiyacı hissettiniz. Ben şahsen utanırım yani herkese anlatmaya
Belki de arkadaşı da o yüzden önemsemedi.Hangisinden dönen olursa diye anlatılmış gibi.
Demek pek yakın arkadaş için saklanmış bir haber değil.
Konu sahibi herkese giydiriyor. Boyle hemsinlerim oldugundan üzülüyorum falan dedi baska arkadaslar icin. Bence bu da bir tur taciz olmali. Konu ac sonra konuna gelenlere hakaret et.Çok ayıp ama..
Konu açtığınızda herkesin her türlü yorum yapabileceğini göze almanız gerekir.
Belki de arkadaşı da o yüzden önemsemedi.
Karakolluk olduğunuzda yanınızda birinizi istiyorsunuz.Hangisinden dönen olursa diye anlatılmış gibi.
Demek pek yakın arkadaş için saklanmış bir haber değil.
"İlgilenin hepiniz" ilanı gibi.
Şu birkaç dakika içersindeki yorumlarınıza bakınca sizin arkadaşınızla değil de kendinizle, hayatla, insanlarla sorununuz olduğunu düşündüm. Çok agresif yaklaşıyorsunuz.Peki, bir daha bir derdinizi paylaştığınız zaman link atın tamam :) diye yorum atacağım.
Burada hakaret nedir? Sizi yargılayan bir yorum yaptığım için objektif bakamıyorsunuz.
Haklısınız.Muhtemelen.
Ben olsam, ben de pek önemsemem, olayın özelliği olduğunu düşünmem.
Evet agresifim.Şu birkaç dakika içersindeki yorumlarınıza bakınca sizin arkadaşınızla değil de kendinizle, hayatla, insanlarla sorununuz olduğunu düşündüm. Çok agresif yaklaşıyorsunuz.
Arkadaşlarınızdan değil de profesyonel destek almayı düşünmez misiniz? Sadece bu olay değil belli ki bir birikim yaşamışsınız. Üzüntünüzü ya da sıkıntınızı gerginlik olarak yansıtıyor olabilirsiniz.
Merhaba canim..aslinda kirildigin noktayi once konussaydin..cunki belkii onunda baska bir sıkıntısi vardi cok onemli olan..ama eger yoksa..yasin kac bilmiyorum ama..zamanla dahada olgunlasacagini dusnuyorum..yanii bu tarz insanlar icin cok kendini uzmemelisin. Ve gercekten isi yoksa engellemelerine gerek yoktu belki ama..takmamani tavsiye ederim..cok anlam yuklemissin arkadasina ama o senin kadar yuklememis olabilir..artik bi toparla kendini dunyadaki tek insan da o degill..daha cok guzel arkadasliklar edinebilirsin..ama guvenmeden yap bunu olurmu...Merhabalar herkese,
Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.
Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..
Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Çook pardon tacize uğrayan suçlu mu ?Geçmiş olsun InsaAllah bir daha başiniza bu tür olaylar gelmez. Ama şayet gelirse bunu kimseye soylemeyin. Neden tacize ugradiginizi insanlara soyluyorsunuz? O da bir başkasina soyler bu kadar mi çok guveniyorsunuz ona? Taciz sirasinda o adamjn agzinin payini verseydin daha iyi olurdu belki de verdin. Asla susma taciz sirasinda. Ama kimseye de anlatma.
Ve cok gecmis olsunnnnn....o otobusun plakasini alsaydin keske canim..indikten sonra..kamera felan varsa..o kisi belki bulunabilirdi..Merhabalar herkese,
iyide herkese tek tek anlatmada ki amaç nedir? bu olay sizi bu kadar etkilefiyse gidersiniz profesyonel yardım alırsınız. İster akşam ister sabah cevap vermek istememiş ki vermemiş vermek zorunda değil daha büyük bir sıkıntısı olabilir. Siz ona sordunuz mu nasılsın bir derdin var mı dönmeyince merak ettim diye ?Hemen mi cevap vermeliydi dedim? Bütün akşam, gece, sabah boyunca bekledim.
Uzaktan akıl vermek kolay. O an hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz acaba? Ya da olay çıkartmadığımı vs. Yazık, üzüldüm sizin gibi bir hemcinsim olduğuna.
Karakolluk olduğunuzda yanınızda birinizi istiyorsunuz.
Ki WhatsApp durumumda paylaştım demiyorum.
Sizden de böyle bir yorum beklemezdim.