Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Zorunda da değilim,zira yorumlarınız bana göre korkunç.Belli sayfadan sonra bıraktım okumayı.
Belli ki canı sıkılmış,gayet de önemli bir derdi olan üyeye sırf muhalefet olmak için sıraya girmişsiniz,varlığınız ya da yazdıklarınız beni ilgilendirmiyor,sadece ''bence profesyonel yardım al canım ya.s.s'' tarzı yorumunuz gözüme battı,konu sahibinin yardım alması gereken konu varsa yaşadığı travma,ortada sebepsiz bir agresiflik yok sizin düşündüğünüz gibi,resmen dalga geçilmiş daha ilk yorumda,üstelik ülkenin resmen kanayan yarası olan bir konuda,yani o yorumun dalga geçmek için atıldığını anlamıyorsanız bence dönün tekrar tekrar okuyun.Ya da okumayın,umrumda değilsiniz,ister cevap yazın buna da ister yazmayın,ya da beni de agresifliğim için profesyonel yardım almaya davet edebilirsiniz :KK53: Ama hiç özeleştiri yapmayın,acaba daha yeni travma yaşamış bir insanı kıracak bir şey mi yazdım diye düşünmeyin olur mu ?
İlerleyen yorumumu okursanız neden profesyonel yardım al dediğimi anlarsınız. Dalgasına yazılmış birşey değildi o. Samimiydi. Hala daha destek alması gerektiğini düşünüyorum daha beterini yaşamış biri olarak. Son cümlenizdekinin aynısını siz de yapıyorsunuz şu an farkında olmadan.

onları anladım da işte malum bu konularda beni bilirsiniz odunumdur

ya da artık çok mu bu işlerin içindeyim, çok mu duyarsızım yaşım mı geçti bilmiyorum

sayfaların birine yazdım

tacize uğradım ama zaman sıkıntım vardı şikayetçi olmadım

akşam eşime anlattım o da keşke şikayetçi olsaydın çoluğa çocuğa musallat olurlar sen olmazsan kim şikayetçi olacak vs dedi

konu kapandı

yani bu durumda sana yazsam sen bana yukarıdakileri diyeceksin en fazla

ya da işte kankama yazsam oda bunu diyecek

ya da en fazla ah vah olacak konu

eee buna neden ihtiyaç duyar insan diyeceğim konu sahibine saldırıyor denilecek

yani anlatamıyorum işte benim bildiğim bir şeyi bir başka kişi bana deyince destek olmuş mu oluyor

bu benim eksikliğim

başına kötü bir şey geleni, yakını vefat edeni aramayı, gitmeyi de sevmem

çünkü söylediğim basma kalıp sözlerin karşıya iyi gelmeyeceğini, aksine acısını deşmeye yarayacağını düşünürüm

çok yakın bir arkadaşımın babası vefat etti

evet o gece onu uyutuncaya kadar başındaydım ama sessizce oturup bekledik

o bir şey isterse yaptık eve diğer gelen giden vs

sonraki günlerde ise hayatımın en geyik insanı oldum

içinde baba geçmeyen tüm muhabbetler, tüm anılar vs vs

zira olan olmuş artık geçmişe değil geleceğe bakmak lazım

ama tacize uğrayana bunu da söyleyemiyoruz işte

beni anlamıyorsun diyecek ama cidden ne demeliyim içime dert oldu
ben cok tacıze ugradım hatta bır kadın tarafından bıle tacıze ugradım ogrencılıgımde otobuse bınerdım kı oda nadırdır genelde yagmurlu havada bınerdım yoksa yururdum ya da taksıye bınerdım kac km yol yurudugumu bılırım cunku o kadar emındım otobuse bınersem tacız edılıcem dıye

bana cok guleryuzlusun ya ondan yuz buluyorlar dıyen mı dersınız, ıs yerınde erkeklere x bey dıyorsun abi de hıtap dolayısıyla erkeklerın hosuna gıdıyorsun dıyen mı dersınız turlu turlu ıthamlara da maruz kaldım takım elbıse gıyıyorum dusunun , ne kıyafet ne makyaj bahane edemezler bu seferde komando gıbı yuruyorsun cok dıkkat cekıyorsun ondan dıyen mı dersınız :KK70: o yuzden bı yerden sonra tacız edıldıgımde bellı etmeyıp yoluma devam ede ede oyle bır noktaya geldım kı korkum bıle gectı oncelerı tacıze ugrayınca tutulup kalıyordum kıpırdayamıyordum soka gırıyordum cok uzuluyordum sımdı kafa goz allah ne verdıyse dalarım delırmıs bu kadın desınler o noktaya getırttı ınsanlar benı :KK70: bakın gulerek anlatıyorum dusunun oyle aştım artık

ben sızı de anladım sızınkı de normal belkıde buna ıhtıyac duymadıgınızdan aklınıza gelmedı baskasına nasıl destek olunur dıye sunu demek ıstedım yanı yanlıs anlasılmasın, bazı ınsanlar daha kolay altından kalkar daha cabuk toparlar daha gucludur hıslerı degıl mantıgı daha agırdır mantıken buna ıhtıyacım yok olan oldu yasanan yasandı kım ne yapabılırdı kı dıye dusunuyorsanız belkı ondan da olabılır

İlerleyen yorumumu okursanız neden profesyonel yardım al dediğimi anlarsınız. Dalgasına yazılmış birşey değildi o. Samimiydi. Hala daha destek alması gerektiğini düşünüyorum daha beterini yaşamış biri olarak. Son cümlenizdekinin aynısını siz de yapıyorsunuz şu an farkında olmadan.

Cık,olmadı maalesef.Ben hangi yorumu hangi üye beğenmiş görebiliyorum,herkes görebiliyor aslında.İlk yoruma beğendim atan biri bana kalkıp da ''travması için dedim ben'' demesin,pek inandırıcı değilsiniz.

Cık,olmadı maalesef.Ben hangi yorumu hangi üye beğenmiş görebiliyorum,herkes görebiliyor aslında.İlk yoruma beğendim atan biri bana kalkıp da ''travması için dedim ben'' demesin,pek inandırıcı değilsiniz.
Peki. Arzunuz bilir. Yukarda neyin ne olduğunu gören var. Ama şunu da bilin ki deminden beri yargıladığınız insanların yaptığının aynısını yapıyorsunuz. Dilerim yaşadığımı yaşamaz, kimseyi de inandırmaya çalışmazsınız.

+++++
Okuduğum en doğru yorum bu olmuş.Üyesine göre yorum atıyorlar,objektif yorum beklememek lazım bazı üyelerden.Bir de her şeye muhalefet etmek için sıraya girenler var.Onlara üye fark etmiyor.
Ben tamamen başka bir konuda, linç yiyen konusahibinin üstüne çok gidildiğini, bazı üyelerin sürekli bunu yaptığını çok muhalefet olduğunu yazmıştım. Beğenmedimler havada uçuştu şikayet falan derken ben ban yedim. 9 yılın sonunda ilk ban yiyişimdi🙈

aslında tam senin uzmanlık alanın ile bize yol göstereceğin konu

ilk yorumumda arkadaşın ne diyeceğini bilememiş olabilir demiştim

ben hala aynı moddayım yani ne denir bu tarz bir durum yaşamış arkadaşa

yukarıdaki yorumlarımda da yazdım hukuki destek istediğini düşünür destek olurum o ayrı hatta konu sahibinin konusunda karakola gel benimle dediği yoktu ben bu yorumu yaparken

konu sahibinin olayından bağımsız, mesela senin verdiğin örnekteki gibi

olay olmuş bitmiş, o kişi ile bir daha karşılaşma imkanı da yok (yani aile içi, patron, iş arkadaşı, tanıdık vs değil tacizci)

bu durumda beni aradı birisi damdan dün toplu taşımada tacize uğradım dedi

ne diyeceğim ben

birisi işte yanına geleyim mi, akşam yalnız kalmak istemezsen bize gel derim vs demiş

ama ben 25 yaşında arkadaş ortamında yaşayan birisi değilim ki akşam bize gel vs aile ortamı için çok da makul bir teklif olmaz evde eş çocuk vs var

yani yanına gittim destek olmaya ne denir bu durumda

bana "senin suçun değildi vs denmesin, buna kimsenin ihtiyacı yok" gibi geliyor

nasıl oldu diye anlattırmaya da gerek yok sanki, ne bileyim üstünde ne vardı desek olmaz kategorize etmiş oluruz

tek diyeceğim geçmiş olsun üzülme takma olur

kötü insanlar her yerde var desem neden benim başıma geldi derse ne derim mesela

yani tecavüz mağdurunun durumu ile karşılaştırılmaz ama cidden bunu kişisel eksikliğim olarak düşündüm nasıl destek olunur ki

yanlış anlaşılmasın, öğretmene "Beyoğlu'nun arka sokaklarında çalışanlar gibi giyinmişsin" diyen okul müdürünün ceza almasını sağlamıştım yıllar önce ya da benzer niceleri ama bu kişi arkadaşım ise ona ne demeliyim

Onu ben dedim, benim evimde de eşim var. Güvendiğim yakın arkadaşımsa evimde eşim çocuğum varken eve sokarım. Eşimi sakınmam. Zaten ben demeden eşim der gidip kıza bakalım diye.

Ben tamamen başka bir konuda, linç yiyen konusahibinin üstüne çok gidildiğini, bazı üyelerin sürekli bunu yaptığını çok muhalefet olduğunu yazmıştım. Beğenmedimler havada uçuştu şikayet falan derken ben ban yedim. 9 yılın sonunda ilk ban yiyişimdi🙈
9 yıl iyi tutmuşaınuz kendinizi. Ben hobi niyetine 3 ayda bir yiyorum

Bu özel bilgi mahrem bir anı falan değil, hanımefendi isterse sokağa çıkıp megafonu alıp tacize uğradım diye bağırır. Taciz edilen değil de tacizci utanacak. Aksine taciz edilince bas bas bağırıp ne halt yediğini anlatıp şikayetçi olmak gerek. Ben de eskiden utanırdım anneme anlatırdım bi çekinip de ama utanacak bir şey yok. Mahrem bir anı da değil. Hadsizin birisi eline koluna sahip çıkamıyorsa ben neden utanıp susayım? Ayrıca yok neden aradın yok neden anlattın, konu sahibi paylaşımcı bir insan ise de birden fazla kişiyle paylaşmak isteyebilir. Ne diyeceğimi bilemem diyen olmuş. Böyle kötü bir olay yaşadığın için üzüldüm, iyi misin biraz daha, şikayet ettin mi ve yapabileceğim bir şey var mı denebilir bana kalırsa. Konuya gelince insanların hayatlarında bazen modları dert dinlemeye inanım müsait olmuyor, ben sınava çalıştığım dönem mesela kimsenin sorununu dinlemek dahi istemiyordum. Belki arkadaşınızın öyle bir zamanıdır. Kırıldıysanız bunu onla konuşabilirsiniz, konuşmak istemiyorum diyorsanız da mesafe koyabilir veya hayatınızdan çıkartabilirsiniz.

Onu ben dedim, benim evimde de eşim var. Güvendiğim yakın arkadaşımsa evimde eşim çocuğum varken eve sokarım. Eşimi sakınmam. Zaten ben demeden eşim der gidip kıza bakalım diye.

yok eşi sakınmak manasında diye düşünmedim

ama arkadaş rahat edebilir mi böyle bir konuyu benim eşimin yanında konuşmaktan manasında dedim

bir de çocuğu sakınmak önemli tabii böyle bir konunun içinde çocuğumun kalmasını istemem

ya da şöyle diyeyim yani sebebinin ne olduğunu anlatamadan arkadaşım X geldi bizde ağlıyor diyemem çocuğa açıklama gerekir bizim ev düzenimizde

Hanımlar çok özür diliyorum ama bazen çocuk gibisiniz.
Konu BDV'lik mi? Evet.
İçimi dökmek istedim demiş mi? Evet.
Bakınız BDV girişinde yapılan açıklamadan bir cümle "Yazıp rahatlamak istiyorsunuz, belki de yorumlar istiyorsunuz."
Bazen bazı konularda sadece bir geçmiş olsun, üzüldüm demek kafi.
Bunu yapmak yerine neden öyle neden böyle deyip didişiyorsunuz sonra hopppaaa gelsin banlar.

BDV kurallarından da bir alıntı yapayım:

• Kimse sizleri yorum yapmak için zorlamıyor !
  • Yorum yazmaz iseniz inanın üzülecek, arkanızdan ağlayacak kimse yok !
  • Kendinizi asla her konuya yorum yazmak gibi bir zorunluluk içinde hissetmeyin !
  • Yorumlarınızın sonuçlarına katlanın !
👌👏👏👏

Yakın arkadaşında böyle bir konu açtığımda kendisine öncelikli olmak isterim. Çünkü özel ve tatsız bir durum belli ki teselliye ihtiyaç var.

Anlamadığım ise niye bir sürü insanı arayıp onlara tacize uğradığınızı söylediniz. Bu çok özel bir bilgi niye herkese bunu anlatma ihtiyacı hissettiniz. Ben şahsen utanırım yani herkese anlatmaya
Özel bilgi mi ? Şaka yapıyorsunuz galiba!

Neden utanıyorsunuz anlatmaya ? Tacize uğradığınızda suç sizin mi oluyor? Taciz anında utanılacak ne yapıyorsunuz çok merak ettim? 🤔

Benim bu paylaşımdan anladığım tek şey, kişiye özel yorum yapıldığı. Belli başlı bir kişi şu konuyu açsa bazı yorumlar gibi eleştirici yorumlar görmezdik. Hele bazıları birbiriyle yarışıyor sanki birileri konu açsa da itici yorumlar yapsak, birileri konu açsa da sivri sivri yorumlar atıp, ego tatmin etsek. Ne de olsa arkalarında her halukarda beğeniye tutanlar oluyor, ilginçtir.

Bu paylaşıma dert denilmeyecek te neye dert denilecek çok merak ediyorum. Ha pardon kayınvalidem bana şöyle yaptı, eltim bana böyle yaptı konuları daha çok dert.

Konu sahibi baştan sona haklısınız. Kimse 2 dakika yazamayacak kadar meşgul değildir, sadece önceliği siz değilsiniz. Hayatınızdan çıkartmakla en doğrusunu yapmışsınız.

Zaten itici bulduğum bir üyesiniz. Ama böyle bir konuda da itici olamazsınız diye düşünüyordum.

Bir derdim var girişinde bile sadece içimizi dökebileceğimiz yazıyorken bu ne?
Ama siz neden sürekli kestirip atıyorsunuz kişileri? Arkadasınızın yaptığı şey tepki gerektırecek bir konu ama engellenecek kadar degıl, üzülmüşsünüz haklısınız ama bu tepkı ağır olmus. Keza burdaki üyeye de aynı şekilde tepki gösterdiniz, acaba neden anlattıgınız kişilere tahammülsüzsünüz bu kadar? Tacız olayına gelırsek cok cok agır bir durum acaba orda kendınızı çok çaresız hissettiniz de de yetersız tepkı verenlere mi yoneliyor öfkenız? Herkes aynı oranda tepkı veremıyor malesef, ben de yasadım bir kez buna benzer bişey, Keske otobusu bırbırıne katsaydınız allahın belaları

Son düzenleme:
Bir arkadaş zor gününde yanında olmayacaksa ne bilim bir alo bile demeyecekse arkadaş değildir zaten sadece iyi günde mi yanında olunur. Ben de alınırdım çoğu kişi de alınırdı nasıl bir meşguliyet ki saatlerce geri dönüş yapmıyor . Belki biz fazla değer veriyoruz arkadaşlığa .

Ne tuhaf yorumlar görüyorum burada. Birkaç üye demiş tacize uğradığını kimseye anlatma. Neden anlatmasın? Taciz eden utanmıyor da tacize uğrayan mı utansın?!
Diğer bir konuya gelirsek de ben de çok yakın olduğum birine, beni sarsan üzen bir konuyu anlatmak isterdim. Neden en yakın arkadaşlarımdan beni teselli etmesini beklemeyeyim ki?

Hemen mi cevap vermeliydi dedim? Bütün akşam, gece, sabah boyunca bekledim.

Uzaktan akıl vermek kolay. O an hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz acaba? Ya da olay çıkartmadığımı vs. Yazık, üzüldüm sizin gibi bir hemcinsim olduğuna.
Arkadaşını engellemekte çok iyi yapmışsın. Ben taciz edildim diye msj Atacam arkadaşta bı gün boyunca bana dönmicek öylemi en önemli işi bile olsa 5 dk ayırıp konuşabilir .

Ay bu ne yorumları okudum sinirim bozuldu. Gerçekten bazı kadınları anlayamıyorum. Ortada taciz var ve saçma sapan dalga geçen arkadaşlar 👏 size. O an insan tabiki sinirli olur eli ayağı titrer ne yapacağını şaşırır bu ne biçim yorumlar çocuk musunuz destek olacağınız yerde !?

Ay bu ne yorumları okudum sinirim bozuldu. Gerçekten bazı kadınları anlayamıyorum. Ortada taciz var ve saçma sapan dalga geçen arkadaşlar 👏 size. O an insan tabiki sinirli olur eli ayağı titrer ne yapacağını şaşırır bu ne biçim yorumlar çocuk musunuz destek olacağınız yerde !?
Sürü psikolojisi , ilk popüler bir üye nasıl yorum yaparsa, sanki kendi fikirleri yokmuş gibi aynısını tekrarlıyorlar . Şurada yazdıkları tacizci erkeklerden çok da farklı değil. Onlar da eminim "Azıcık dokunduk diye amma da abarttı" diyorlardır.

X