Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Arkadaş erkek arkadaşı ile birlikteliğini anlatmamış taciz özel, gizli bir şey değil gerekirse dünyaya duyursun hatta tanıdıksa rezil olmasını sağlasın. Ayıbı siz mi yaptınız ki utanıyorsunuz ?

Bir gün yolda iett ye binmek için yürüyorum bir MAL arabayla yanımdan geçerken durdu''BAĞYAN gideceğiniz yere götüreyim isterseniz'' Diyip pis pis sırttı orada onunla kavga mı ettim plakasını aldım aynı dakika şikayetçi oldum.
Polisle görüşmem biter bitmez önce babamı aradım (karakol tanıdık babamın arkadaşları var memurlardan diye )Baba başıma böyle bir olay geldi karakol seni ararsa haberin olsun dedim sonra eşimi arayıp anlattım ben yolumda yürürken beni taciz ederlerse suçlu ben olmam bunu anlayın artık ya .

Utanmasanız ne yaptın da seni taciz etti diyeceksiniz öffffff bıktık bu zihniyetten
agzınıza sağlık ya.

insanlarla arkadaşlık edecekseniz (yakın) o olayın sizin için taşıdığı önem boyutunu irdelemek saçmalık. eğer o olay o insan için önemliyse bitmiştir, net. gidip yanında olacaksınız. bana biri bir gün laf atsa umrumda olmaz, ama başka bir arkadaşım gece eve geç dönüyordur, adamın biri laf atar, takip edilmekten korkar eve girer beni arar. insanların şartları, bakış açıları farklı. sizi yakın görüp arayan anlatan bir insana "ne var ki ya" demek için eq(duygusal zeka) seviyesinizin çok düşük olması gerek. arkadaşım beni çorabım kaçtı diye bile ağlayarak arasa işimi bırakır dinlenirim çünkü olay çorap değil, olay ağlıyor olması.

İyi de konu sahibi arkadaşından bunu da görmemiş ki? Ya da ben mi atladım, konu uzun kaçırmış olabilirim.

Sadece sizin dediğiniz gibi geçmiş olsun dese belki böyle kırılmayacaktı.

Bu sadece taciz değil, herhangi bir konuda olumsuzluk yaşamış herkese genellenebilir bir durum o zaman. Herkese geçmiş olsun, başın sağolsun vs diyip geçelim. Her türlü konuda ekstra denecek bir şey olmaz.

Biri arkadaşımın babası vefat etmişti, başın sağolsun dedik diye küstü başka ne diyim ki yazmıştı. Mesela benim de yakın arkadaşımın babası öldü. Haberi alır almaz yanına gittim, taziye de yardımcı oldum. Haftada bir aradım çünkü üç kadın bir anda tek kalmıştı. Beklenmedik ölümdü. Bir ihtiyacın var mı diye sordum.

Yani tek bir cümleyle geçiştirmedim. Ama buradaki yorumlara göre sadece başın sağolsun diyip geçmeliydim.

İşte soruyorum ne denir

Yani destek isteyip arayana nasıl destek olunur

Karakola gittiği dahi yoktu konuda

Ben tacize uğradım diye aradı en fazla kuru kuru ah vah ederim böyle bir şey destek sayılır mı

Ben diğer destek oldu dedikleri nasıl konuşmuş ne yapmışlar onu sordum

Taciz olmuş bitmiş anlattırmak vs karşıyı daha rahatsız etmez mi nasıl oldu niye oldu üstünde ne vardı diye mi soracağız, bence bu çirkin olur

Yukarıda kendi anımı da yazdım oldu bitti arkadaşım bana nasıl destek olurdu

Sizin arkadaşınız olsam arasam ne derdiniz bana destek olmak için

Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım.
Bu arada konuda arkadasinizdan karakola gelmesini istediginiz yazmıyor. Kotu hissedip konusmak istediginiz yaziyor.

Eger bastan karakolu yazsaydiniz muhtemelen daha farkli yorumlar gelirdi.

İşte soruyorum ne denir

Ben tacize uğradım diye aradı en fazla kuru kuru ah vah ederim böyle bir şey destek sayılır mı

Taciz olmuş bitmiş anlattırmak vs karşıyı daha rahatsız etmez mi nasıl oldu niye oldu üstünde ne vardı diye mi soracağız, bence bu çirkin olur

Şöyle ki eğer beni arıyorsanız zaten rahatsız olmazsınız anlatmaktan. Bu size göre değişen bir durum. Ama size derim ki şu an nasılsın? Hemen bir yardım bulabiliriz? Yanına gelmemi ister misin? Evdr tek yaşıyorsanız derim ki bu gece tek kalma, bize gel, biraz kafanı dağıtmış oluruz gibi gibi.

Arkadaşlık ve yakınlık durumumuza göre değişir. Ama geçmiş olsun canım vah vaaah demem. Bu zaten destek değil karşıdakine acımaktır.

Genelde benden ne beklediğini sorarım. Yanına geliyorum, neredesin? Hadi bize gelmek ister misin? Ya da ben sana geleyim? Şu an neredesin? Bir şeye ihtiyacın var mı? Gibi gibi

Genelde de bir süre sonra tekrar ararım. Ne yaptın? Nasıl oldun? Daha iyi misin?

Tanımadığı ve bir daha görmeyeceği biri taciz ettiği için adli bir olay olmaz. Olay olmuş bitmiş ne yapmalıyım diyebileceği bir durum da yok. Ama böyle bir olaydan sonra arkadaşının tepkisizliğine iyice üzülüp burdan destek almak istemiş olabilir. Gelen yorumların bazıları olaydan çok sapmış. Arkadaşına sormalıydın belki meşguldür diyenler haklı ama vay niye mesaj attın arkadaşın ne yapsın olay anında tepki verseydin demek hele ki dalga geçer gibi tamam yazıp tepki görünce R yapmak bu konuya yakışan hareketler değil.
Ben R falan yapmadim, bastan beri ayni seyleri soyluyorum zaten. Birinin tacizinde nasil adli vakia olup olmadigini da sizden daha iyi bildigimi dusunuyorum 😂

İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Öncelikle geçmiş olsun, yaşadığınız durum için üzüldüm umarım bir daha böyle bir olay yaşamazsınız.

Ama ben gerçekten bu kadar etkilendiğiniz bir olayda arkadaşınızın tutumuna nasıl takıldığınızı anlayamadım. Bu kadar travma yarattıysa sizde o anda arkadaş falan düşünmeniz, online olup olmadığını kontrol etmeniz bana garip geldi açıkçası. Olayın travmasından çok ilgi beklemişsiniz gibi geldi bana

Konu sahibini ilgilendirir o da size karşı yorum yapmış ikiniz de eşitsiniz o zaman. Bdv’ de her konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz tarzı bir açıklama var mesela boşuna yazılmamıştır o değil mi? Dalga geçmek için yazdığınız bariz belli zaten. Taciz ciddi bir konudur sulandırmaya gerek yok.
Ben yapmasin mi dedim? Tamam demek sulandırmak değil.
Umrumda bile değil ne düşünüldüğü yorum hakkimi kullandim. Bu kadar kasmayin yahu.
Bana konu icin içime dökmek istedim denmis bende tamam dedim. Siz kendniz beni kullanmadan duyarinizi gosterseniz misal rahatsiz ettiyse yorumum goz ardi edebilirsin de hem ama yorumumu nasil yapacağıma kurallar dışında kimse karisamaz.
Konu tacize ugradim kotu hissediyorum degil oyle olsa baska turlu yorum yapardim.
Konu
Tacize ugradim anlattim baskalari ilgilendi en yakin arkadasim cevrim iciydi ilgilenmedi isim var dedi. Icimi dokmek istedim bu yani konu. Neyine ben bu taciz konusunu sulandirmis oluyorum.
Konu zaten taciz degil arkadasinin taciz edilmesiyle ilgilenmemesi karsisinda engellemesi.

Psikolojik olarak kötü bi durum gerçekten herkese anlatıp herkesin o iğrenç varlığı kınamasını bende isterim heleki en önemsediğim arkadaşlarımın beni dinleyip yorum yapmasını isterim. Empati yapınca hak veriyorum size

Tacize uğradığın için utanmalısın tarzı bir şey yazan kişiye demiş onu, haklı da. Konu sahibiyle bir derdiniz falan mı var acaba?
Neden olayi bu kadar dramatik gostermek icin çabalıyorsunuz?

1-eee ? hemen cevap vermek zorunda mı ? Ayrıca taciz edildiğnizde millete anlatıp dertleşeceğinize orda olay çıkarsaydınız.

2-başka bir derdi olamaz mı ? Bence bencil olan sizsiniz

Yorumlar bunlar bunlara cevap

--Hemen mi cevap vermeliydi dedim? Bütün akşam, gece, sabah boyunca bekledim.

Uzaktan akıl vermek kolay. O an hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz acaba? Ya da olay çıkartmadığımı vs. Yazık, üzüldüm sizin gibi bir hemcinsim olduğuna.

----‐----------
Kadin nerde ''tacize ugradigin' icin utanmalisin demiş. Alintida bunlar var.
Bu laflar o kırmızı lafla hakaret edilcek laf oluyor benim tepkim olmuyor.
Kime göre neye göre?

İşte soruyorum ne denir

Evet ben kırılırım yakın arkadaşımın bana “geçmiş olsun”dan öteye geçmeyen bir cevap vermesine. çok donuk çok soğuk. Ne yapabilirdi sorusuna farklı insanlardan türlü türlü cevaplar gelebilir. Mesela ben yakın arkadaşımı aradıysam geleyim nerdesin, şimdi nasılsın demesini, benimle ah vahhh etmesini, yine benimle birlikte sapığın arkasından küfretmesini, anksiyete atağıma, karşı atak yapmasını bekleyebilirim mesela. Benim o kişiyle kurduğum bağa ve yüklediğim anlama göre bu örnekleri çoğaltabilirim. Yani sizin kuru kuru ah vah etmek dışında ne yapılabilir şeklinde sorunuza yüzlerce cevap var. Siz kuru kuru geçmiş olsun diyebilirsiniz. Bundan fazlasını bekleyenleri yadırgayacak ya da fazlasını beklediği için çok şaşıracak bir durum olmamalı. Yukarda bir üyenin dediği arkadaşım beni arayıp çorabı kaçtı diye ağlıyorsa ben onu dinlerim.

Hanımlar çok özür diliyorum ama bazen çocuk gibisiniz.
Konu BDV'lik mi? Evet.
İçimi dökmek istedim demiş mi? Evet.
Bakınız BDV girişinde yapılan açıklamadan bir cümle "Yazıp rahatlamak istiyorsunuz, belki de yorumlar istiyorsunuz."
Bazen bazı konularda sadece bir geçmiş olsun, üzüldüm demek kafi.
Bunu yapmak yerine neden öyle neden böyle deyip didişiyorsunuz sonra hopppaaa gelsin banlar.

BDV kurallarından da bir alıntı yapayım:

• Kimse sizleri yorum yapmak için zorlamıyor !
  • Yorum yazmaz iseniz inanın üzülecek, arkanızdan ağlayacak kimse yok !
  • Kendinizi asla her konuya yorum yazmak gibi bir zorunluluk içinde hissetmeyin !
  • Yorumlarınızın sonuçlarına katlanın !

Hemen mi cevap vermeliydi dedim? Bütün akşam, gece, sabah boyunca bekledim.

Uzaktan akıl vermek kolay. O an hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz acaba? Ya da olay çıkartmadığımı vs. Yazık, üzüldüm sizin gibi bir hemcinsim olduğuna.
Küçük çocuğu falan var mi varsa çok normal.1 hafta beklerdim ben olsam.Sonra sitem ederdim ve kırgınlıklarımi paylaşırdım. Sonra da tavırlarını gözlemlerdim.
Ben de bazen arkadaşlarıma hemen geri dönemiyorum birkac gün geçiyor.

Evet ben kırılırım yakın arkadaşımın bana “geçmiş olsun”dan öteye geçmeyen bir cevap vermesine. çok donuk çok soğuk. Ne yapabilirdi sorusuna farklı insanlardan türlü türlü cevaplar gelebilir. Mesela ben yakın arkadaşımı aradıysam geleyim nerdesin, şimdi nasılsın demesini, benimle ah vahhh etmesini, yine benimle birlikte sapığın arkasından küfretmesini, anksiyete atağıma, karşı atak yapmasını bekleyebilirim mesela. Benim o kişiyle kurduğum bağa ve yüklediğim anlama göre bu örnekleri çoğaltabilirim. Yani sizin kuru kuru ah vah etmek dışında ne yapılabilir şeklinde sorunuza yüzlerce cevap var. Siz kuru kuru geçmiş olsun diyebilirsiniz. Bundan fazlasını bekleyenleri yadırgayacak ya da fazlasını beklediği için çok şaşıracak bir durum olmamalı. Yukarda bir üyenin dediği arkadaşım beni arayıp çorabı kaçtı diye ağlıyorsa ben onu dinlerim.

İşte ben bu konuda kimseye destek olamam diyorum

Zira bana göre bu tarz destek olmaz arkasından birlikte küfür etmek vs bana göre değil

Aranan ben olsaydım ben de engellenirdim muhtemelen diyorum

Ben de 2 kere iğrenç biçimlerde tacize uğradım. Siz sanırım sesinizi çıkarmışsınız ben çıkaramamıştım. O anlardan sonra birisinin çok geçmiş olsun demesi bile insanı çok rahatlıyor bilirim o duyguyu. Karakola gitseniz yanınızda dururdu ama mesajla ne yapsaydı yorumları beni şaşırttı açıkçası. Tabiki de kimseye konu sahibinin derdini üstüne alsaydı, onun yerine ağlasaydı falan demiyorum. Ama bir arayıp nasılsın demek çok zor değildi bence. Eğer cenazesi yoksa çok çok ayıp etmiş. Ben sizin yerinizde olsam büyük ihtimalle ben de engellerdim.
Bir daha böyle bir olay yaşamazsanız umarım. Geçmiş olsun.

Ben herhangi bir arkadaşımdan böyle bir mesaj alsaydım hemen arardım , yakın arkadaşım olmasa bile madem bana yazmış mutlaka dönerdim, en azından mesaj atar sonra arıycam falan derdim, arkadaşınızın tavrı garip, ama sizin yerinizde olsaydım kırılırdım , kafamda soru işareti oluşurdu fakat arkadaslığımızı hemen bitirmezdim, izlemeye alırdım.
Çok geçmiş olsun

Müsait değil masalını geçin. Tuvalete de mi gitmedi, s.çarken cevap atsın. 24 saat müsait olmamak kabul edilemez böyle bir durumda.

Bazı üyDosya Ekleelerin hunharca savunma sebebi de kızın hakkını savunmaya meraklı olmaları değil, başlığı açana muhalefet etmek. Forumda böyle bir güruh var, öldürdü beni öbür dünyadan yazıyorum diye konu açsan ama onu da dinlemek lazım diyecekler. Kendilerine yapılsa ortalığı yıkacakları şeylere dünyanın en kalender, en anlayışlı insanı oluveriyorlar.

Tacize uğradım yazacağım arkadaşım hiç oralı olmayacak bende "aman yazmak zorunda değil ki işi vardır" deyip alttan alacağım! Oldu... yahu derin nefes alsa ne oldu derdin mi var diye didikleyen arkadaşlar biliyorum ki bence olması gereken bu...dar zamanda zor zamanda yanımda olmayacak insana hayatımda yok yere işgal edecek yer bırakmam,çok iyi yapmışsınız engellemekle

Hanımlar çok özür diliyorum ama bazen çocuk gibisiniz.
Konu BDV'lik mi? Evet.
İçimi dökmek istedim demiş mi? Evet.
Bakınız BDV girişinde yapılan açıklamadan bir cümle "Yazıp rahatlamak istiyorsunuz, belki de yorumlar istiyorsunuz."
Bazen bazı konularda sadece bir geçmiş olsun, üzüldüm demek kafi.
Bunu yapmak yerine neden öyle neden böyle deyip didişiyorsunuz sonra hopppaaa gelsin banlar.

BDV kurallarından da bir alıntı yapayım:

• Kimse sizleri yorum yapmak için zorlamıyor !
  • Yorum yazmaz iseniz inanın üzülecek, arkanızdan ağlayacak kimse yok !
  • Kendinizi asla her konuya yorum yazmak gibi bir zorunluluk içinde hissetmeyin !
  • Yorumlarınızın sonuçlarına katlanın !
Evet demek istediğim tam olarak buydu.

Müsait değil masalını geçin. Tuvalete de mi gitmedi, s.çarken cevap atsın. 24 saat müsait olmamak kabul edilemez böyle bir durumda.

Bazı üyDosya Ekleelerin hunharca savunma sebebi de kızın hakkını savunmaya meraklı olmaları değil, başlığı açana muhalefet etmek. Forumda böyle bir güruh var, öldürdü beni öbür dünyadan yazıyorum diye konu açsan ama onu da dinlemek lazım diyecekler. Kendilerine yapılsa ortalığı yıkacakları şeylere dünyanın en kalender, en anlayışlı insanı oluveriyorlar.
Dertleri konuya yorum yazmak değil arkadaşlarını savunmak çünkü.

X