Gebeliğe Hazırlık T Rahim Ve Histereskopi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim doktorum da tutmaz dedi. Tüp bebek yaparız ama bu rahimle tutmazsa tüm emeklerimiz boşa gider, bu ihtimali eleyelim dedi.
Canım benim o film iptal bugün yenisini sonomed de cekildim hersey normal dedi. Rahim filmi ilki yanlış cekim. Bu yeni olan c kollu ile oldu. Daha kapsamlı. Belki seninde yanlış cekim olmuştur. Tekrar et istersen. İlk filmi gören doktor kalite görüntü çok kötü rahmin aşağı çekilmemiş karşısından da çekim almamış yenile dedi. Sonomed gercekten bu işte usta. İlki acayip acıdı. Bundan bişe anlamadım. Rabbim inşallah şifa verir evlatla beraber sana da bana da isteyen kim varsa

ben rahim filmini şişli echomarda çektirmiştim. onların makineleri de c kollu. oradan da şişli memorialde kontrol ettirdim. filmde sıkıntı olmadı. ameliyatı yapan doktor da memorialden ayrılma. inşallah işe yaramıştır

Yatamıştır canım. Düşüncelerini iyiye yogunlaştırıp bol
dua et. Allah ummudığımz anda bir bakmışsın vermiş

Canım hayırlı olsun evladın inşallah. T rahim ne kadar çokmuş başa gelmeyince bilmiyoruz. Histeroskopini hangi hastane doktor yaptı) birde tüp bebek doktorun kim Di?
saol canim bursa eurofertilde tup bebk doktorum gerçek aydındı.ama orda 3 denemem basarisiz oldu

Merhaba ben doğal yolla hamile kalmıştım bir düşük yaşadım ikincide ara ara kanama oluyordu ama tam zamanında normal doğum oldu şimdiki doktorum amelyata gerek yok dedi çünki erken doğum tekrarlayan düşükler olmadığı için doktorum vitamin ve duphaston verdi üç ay içinde hamile kalıp geliceksin dedi doktorum nil bilgen çok iyi bir doktor araştırabilirsin herşey allahtan rabbim ol der olur

Ay canım hadi inşallah. Şu cuma vakti rabbim. Evlat nasip etsin tüm isteyen kardeşlerimede bana da. Doktorlar ikiye bölünmüş durumda kimi gerek var kimi yok diyor. Vitamin ne kuzum söylermisin?

Ay canım hadi inşallah. Şu cuma vakti rabbim. Evlat nasip etsin tüm isteyen kardeşlerimede bana da. Doktorlar ikiye bölünmüş durumda kimi gerek var kimi yok diyor. Vitamin ne kuzum söylermisin?
Novart diye bişey hücre yeniliyormuş birsürü vitamin var içinde

Canım bugün benim dr kontrolüm vardı, bana da T rahim dedi, histereskopi ile genişletmek gerek dedi. Darmış, o yüzden de yeteri kadar rahim kalınlaşmıyormuş, bana gelecek ay gel işlemi yapalım dedi.. ben de burada acaba bu şekilde tutmuş, doğum yapmış var mı diye bakarken seni gördüm.. Maşallah bir kızın olmuş.. Sen histereskopi yaptıracak mısın? Bana yapılmaz ise genelde hamilelikler düşükle sonuçlanıyor dedi, çok moralim bozuldu ama yaptıracağım artık başka bir çıkış yolu göremiyorum.. Benim yaşım da var 40 yaşındayım. Tüp bebekle bile şans bu yaşta yüzden 10 dedi.. Çıkışta ağladım, çok üzüldüm.. sanki tüm umudumu yitirmiş gibiydim.. şimdi biraz olsun toparlandım..

Ben önümüzdeki ay aşılama yaptiracagim sanirim çünkü daha once bi dogum yaptigim icin ve hic düsügüm olmadigindan doktorum aşılama ile deneme taraftari olmazsa bende histereskopi yaptiririm bu konuda doktorlarin kesin bir bicimde ikiye ayrilmasi cok tuhaf zaten insanin kafasini daha cok karistiriyorlar hic moralinizi bozmayin histereskopiden sonra sorun yasayan cok kimse duymadim ben kolay da bi islem zaten Allah yardumciniz olsun kisa zamanda bebisinizi kucaginiza alirsiniz insallah

13 şubatta histereskopi oldu tam aşılama yapacakken doktorum polip var düşüklerin bundan olabilir dedi adetlerm düzensizdi kanamam çoktu lekelenmem çoktu 2 düşüğüm vardı bunuda yapalım dedi 2 senelik evliyim çocuk için uğraşıyorum doktorum ne derse yapıcam mecbur özelde 2500tl ye oldum bel altı uyuşturdular hiçbir şey hissetmedim kameradan gördüm yaptıkları işlemi hastanede biraz kaldım 6saat felan bacaklarımın uyuşukluğu geçsin diye sonra çıktım 1buçuk hafta çok az kanamam oldu 10.gün doktorun yanına çıktım kanamam bitti ama sarı leke var dedim ondan bişey olmaz gün aşırı ilişki dedi denemeye başladık bakalım . Bundan 3 ay öncede hsg çekinmiştim rahim filmi onda da bişey çıkmadı. Yani bende çok korkarak gittin komple bayılıcam sanıyodum ama hiçte korkulacak bişey yokmuş zaten bişey hissetmiyorsun yarınki gün normal yaşantıma devam ettim

Ben 25 ocakta oldum. Spiral takılmış yapışma olmasın diye. Spirali yeni çıkarttım. 2-3 gün oldu. Kanamalarım spiralden sonra bitti çok şükür. Çıkana kadar resmen adet kanaması gibi kanadım 1 ay

22 şubatta da ilaçlarım bitti. Hâlâ adet olmadım. en son adet tarihim 16 Ocak. Çıldırmak üzereyim. Ne zaman adet olurum acaba

Ben başka bir doktora daha göründüm, o da bu kesinlikle t rahim değil dedi. Dar da değil, yeterli yer var dedi. Valla ben de kime inanacağımı şaşırdım doğrusu. T rahim diyen profesordü, değil diyen konusunda uzman tüp bebek doktoru. Hatta sana tüp bebek de yapalım diyemem dedi. Aşılama deneyebiliriz dedi.. Bakalım ben de regl olmayı bekliyorum. 2 ay daha femara kullanıp, sonra aşılama deneyebilirim. Hayırlısı artık.. Sizin de Allah gönlünüze göre versin inşallah

Aynı durum benim de başıma geldi. 2 doktor t rahim olduğunu, 1 doktor olmadığını söyledi. Biraz dar ama kavite yeterli görünüyor dediler. Gerçekten bu çelişkili bakış açıları çok yordu bizi. Tüp bebeğe yöneldik. Herkes için hayırlısı olsun

Canım özelden de yazdım, en son gelişme ne oldu acaba? Tüp bebek doktoru yeterli alan olduğunu söylüyor mu? Tüp bebek öncesinde de bazı doktorlar histereskopi yapalım öyle başlayalım diyebiliyor.

Canım özelden de yazdım, en son gelişme ne oldu acaba? Tüp bebek doktoru yeterli alan olduğunu söylüyor mu? Tüp bebek öncesinde de bazı doktorlar histereskopi yapalım öyle başlayalım diyebiliyor.
Evet canım konuşmamız iyi oldu. Detaylı şekilde buradan da yazayım. Çünkü bu karar aşamasına gelmemiz zor oldu;

T rahimle ilgili durumlardan sonra 2 doktor ameliyat önerdi, 3 doktor asla ameliyat önermedi. Bunların içinde Ankara Anatolia Tüp Bebek Merkezi kurucusu Prof. Dr. Hakan Yaralı da bulunuyor. Histeroskopi ile rahim genişletme ameliyatının rahim içi yapışıklık, rahim incelmesi gibi istenmeyen durumlara yol açabileceğini söylediler. En az 1-2 düşük hikayesinin olması durumunda ameliyat düşünülebilir dediler. Ben sadece bir kez doğal yolda dış gebelik yaşadım. Rahim bir kas dokusu olduğu için esnediğini, pek çok kadının t rahim olduğunu bile bilmeden sağlıklı doğum yaptığını belirttiler. Bir doktor da aynı size söylenen gibi içerideki rahim boşluğunun çok dar olmadığını söyledi.

Tüm doktorlar rahim şeklinin düşük ve erken doğum riski olduğunu da gerçekçi biçimde belirtti tabii ki. Tüm bu bilgi toplama süreci yaklaşık 2 ay sürdü, çok gittik geldik, fikirlerimiz hep değişti. Ama sonuçta biz ameliyat fikrinden uzaklaştık. Benim tüplerimin ikisi de tıkalı olduğu için tüp bebeğe yöneldik. Yumurtalarımız sağlıklı biçimde donduruldu, çok şükür, yakında transfer olacak.

Ameliyat olmanın da olmamanın da riskleri olduğunu öğrendik ve ameliyat olmamayı seçtik. Herkesin tercihi ve durumu gerçekten çok farklı. Lütfen operasyon olanlar veya olmayı düşünenler yanlış anlamasınlar. Ben herkesin kendi durumuna göre detaylı araştırma yapmasını doğru buluyorum, burada sadece deneyim paylaşıyoruz. Allah'ın izniyle oluyor her şey... Herkesin seçimleri hayır getirsin, sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almak nasip etsin.

Güzel haberlerinizi bekliyor olacağım. Allah'ım hayırlısıyla tüm isteyenlere sırasıyla verecektir inşallah.. Sağlıkla bebeklerimize kavuşalım..

Teşekkür ederim. Bana da bir doktor “herkes aynı fikirde değil, tartışılıyor bu durum” demişti ama 2 tüp bebek doktoru da yaptır deyince yaptırdım. Bu ihtimali de elemiş olalım
Merhaba geçmiş olsun hangi şehir hangi doktor acaba bende histereskopi olucam da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…