• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Szlemeli retmenler nerdesiniz?

sözleşmeli değil ücretli öğretmen.sözleşmeliler sınavla atnıyolar canım.bu ücretliler için dönem başında dilekçe verip başvuryosun.milli eğitime gidip sor,açık yerleri varsa başvur..

Çok teşekkür ederim, bir şansımı deneyeceğim bakalım kısmet...

Bende Erzurum'da sözleşmeli öğretmenim, bu yıl 4. senem kızlar.... Artık beklemekten bunaldım, yoruldum, tükendim artık kadrolu olmak istiyorum senağlama Yok mu benim gibi olan??

merhaba herkese...
Ben işletme fakültesi mezunuyum uzun zamandan beri iş arıyorum.
Bir arkadaşım ücretli ögretmenlik yaptıgını söyledi.Ondan fazla bilgi alamadım dogrusu.
Basvuru yapsak ve kabul edilse hangi dersleri alabiliyoruz.
O dersler neye göre seciliyor.Sonuçta amaç cocuklara yararımızın dokunması aynı zamanda...

Şuan potansiyelimin farkında olmadıgımdan ve sistemi bilmedigimden soruyorum bunu.
Mesela her sene aynı sınıfımı okutuyoruz yok degil ise buna kim karar veriyor müdür mü yoksa kişinin kendisi mi?Birde bu iş yarım gün mü oluyor.Arkadasım maaşımız az ama sonuçta yarım gün çalışıyoruz diyordu.
Cok uzun oldu ama her işte oldugu gibi bu işi de inceden inceye araştırıyorum.
Şimdiden sagolun...

Son düzenleme:
maskaracım merhaba,soruna ben cevap vermeye çalışayım.bu olayın hiç bir kaidesi yok,boşluk varsa her branşa veriyorlar.sınıf öğretmenliği mesela,mat olabilir,ya da ingilizcen varsa ingilizce öğretmenliği gibi....ama şu var ki bu devamlılığı olan bir iş değil,her sene aynı sınıf mı diye sormuşsun ya...mesela mat. öğretmeni olarak çalışırsın,2 ay sonra bi matematikçi gelir eş durumundan falan,sana sorgusuz sualsiz üle güle derler.1 yılı doldurabildiğine şükredeceksin.ama tabi arkan sağlamsa kimse alamıyor yerinden seni kolay kolay,7 yıldır müzik öğretmenliği yapan tanıdığım var ücretli,normalde kesinlikle mümkün değil ama işte onun arkası var...
yarım gün gibi bişey söz konusu değil,ne adar verirlerse o kadar girersin,tam da olur yarım da olur belki boş günün bile olur,duruma göre yani.
inşallah yardımcı olabilmişimdir.kolay gelsin

yine yeniden öğretmenim :)
öğretmenim atandım bugün ama sevinemiyorum, daha doğmamış bebeğimi düşünerek sevinemiyorum. minicik yavrumu kimlere emanet edip de gideceğim :(
ücretsiz izin hakkında bilgisi olan varsa lütfen benle paylaşsın, en azından bir sene bebeğime ben bakayım anneciğinin sütünü emsin
hiç görev yapmadan ücretsiz izin verirler mi bana?

yine yeniden öğretmenim :)
öğretmenim atandım bugün ama sevinemiyorum, daha doğmamış bebeğimi düşünerek sevinemiyorum. minicik yavrumu kimlere emanet edip de gideceğim :(
ücretsiz izin hakkında bilgisi olan varsa lütfen benle paylaşsın, en azından bir sene bebeğime ben bakayım anneciğinin sütünü emsin
hiç görev yapmadan ücretsiz izin verirler mi bana?

canım senin adına hem sevindim,hemde düşündüm.ben 2 buçuk yıldır güneydoğuda sözleşmeli öğretmenim.9 buçuk aylık bebeğimle evimizden babamızdan ayrıyız.ücretsiz izne ayırlman için en az 3 ay sigortanın olması gerekiyo diye biliyorum.ayrıca baz mebler sözleşmelilere ücretsiz doğum izni yok diyo,sorun çıkarıyo.mesela benim çalıştığım ilçede vermiyolar.ama yönetmeliliğin ilgili maddesinde ,ücretli doğum izni bittikten sonra kadroları bir yıl saklı kalmak şartıyla sözleşmelierini feshedebilirler diyo.bir sene dolmadan tekrar başvurursan sözleşmeni yapmak zorundalar.ama dediğim gibi bazı yerler sorun çıkarabiliyo,hatta memurlarnette okumuştum,vanda bu şekilde ücretsiz doğum iznine ayrılan kişinin geldiğinde sözleşmesi yapılamamış kadında dava açmıştı.dava nasıl sonuçlandı bilmiyorum.umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsın.4. defa tayin istiycem ama gene gelmiycek biliyorum.umarım ataman senin için hayırlı olur..

caycan senin adına çok üzüldüm canım. ben de güneydoğuya atanmıştım 1 yıl önce, 3 ay da çalıştım. ama dayanamadım istifa ettim. Allah kimseye yaşadıklarımı yaşatmasın. bebişin babasından ayrı oy kıyamam ben ona. inşallah bu kez tayinin olur canım dua et bol bol...
bir hakkımız varsa neden vermiyorlar bunu :( zalimlik yapmasınlar sonuçta anneyiz biz bu vatana birey yetiştiriyoruz, biz olmasak bu vatanın bekası nasıl sağlanacak?!

kzılar bu sözleşmeli öğretmenlik vekil öğretmenlik olaylarını ilk kez duyuyrum da.
yarı dönemde başvursak olur mu ve istanbul da en çok nerelerde açık olur.
benim yaşadığım yerde açık yokmuş ya da öle dedi torpil yok ya:S
en azından yükseğim bitene kadar yapardım bişeyler
bir arkadaşım başvurmuş başvurusunu almışlar aramışlar bile ama ben de biz de şuan açık yok dediler.
ilçeye göre değişiyor sanırım.
sizce hangi ilçelerde açık vardır

kzılar bu sözleşmeli öğretmenlik vekil öğretmenlik olaylarını ilk kez duyuyrum da.
yarı dönemde başvursak olur mu ve istanbul da en çok nerelerde açık olur.
benim yaşadığım yerde açık yokmuş ya da öle dedi torpil yok ya:S
en azından yükseğim bitene kadar yapardım bişeyler
bir arkadaşım başvurmuş başvurusunu almışlar aramışlar bile ama ben de biz de şuan açık yok dediler.
ilçeye göre değişiyor sanırım.
sizce hangi ilçelerde açık vardır

sözleşmeli öğretmenlik atamayla olur.formasyon almış olman gerekiyo.kpss den aldığın puana göre atanırsın.ama vekillik yada ücretli öğretmenlik atayla olmaz.il-ilçe meb e gidip dilekçeni yazarsın.öncelik öğretmenlik mezunlarındır ama genellikle doğu ve güneydoğuda başka bölüm mezunları çalışıyo hep ücretli ve vekil öğretmen olarak.sen mühendismisin neden öğretmenlik yapmak istiyosun.ücretli ve vekil öğretmenlik dönemliktir.vekiller hemen hemen bir öğretmen kadar maaş alırlar.ama ücretlilerinki biraz daha düşük.istanbulda yapabileceğini sanmıyorum.geri kalmış bölgelerde yer bulabilirsin ancak..

sözleşmeli öğretmenliğe nasıl başvuruyoruz sorularını duydukça kan beynime sıçrıyor,kendimi aşağılanmış hissediyorum sanki ara elemanmışız gibi.nooluuur artık anlasın herkes biz de gayet yüksek puanlarla bakanlık atamasıyla başlıyoruz işe:((

sözleşmeli öğretmenliğe nasıl başvuruyoruz sorularını duydukça kan beynime sıçrıyor,kendimi aşağılanmış hissediyorum sanki ara elemanmışız gibi.nooluuur artık anlasın herkes biz de gayet yüksek puanlarla bakanlık atamasıyla başlıyoruz işe:((

tamamen katılıyorum canım.boşu boşuna eğitim fakültesi okumuşuz galiba.80 lerin üstünde puanlarla atanıyoruz ama çoğu kişi bizi ücretli sanıyo hala.ayrıca geçenlerde bişey duydum çok canım sıkıldı.artık 2 yıllık mezunlar formasyon alıp öğretmen olabileceklermiş.bizi bu durumlara düşüren devlet utansın canım.bide sanada soruyolarmı bilmiyorum ama "siz yazın maaş almıyosunuz demi" diyolar,cinlerim tepeme geliyo. veliler bile kadrolumu sözleşmelimisin diye soruyolar.düşün artık ne durumlara düştük..

tamamen katılıyorum canım.boşu boşuna eğitim fakültesi okumuşuz galiba.80 lerin üstünde puanlarla atanıyoruz ama çoğu kişi bizi ücretli sanıyo hala.ayrıca geçenlerde bişey duydum çok canım sıkıldı.artık 2 yıllık mezunlar formasyon alıp öğretmen olabileceklermiş.bizi bu durumlara düşüren devlet utansın canım.bide sanada soruyolarmı bilmiyorum ama "siz yazın maaş almıyosunuz demi" diyolar,cinlerim tepeme geliyo. veliler bile kadrolumu sözleşmelimisin diye soruyolar.düşün artık ne durumlara düştük..

ayıp ya,bilmiyorlarsa araştırsınlar.İnşallah kadroya geçersiniz de onlar da rahatlar,siz de bu tuhaf sorulardan kurtulursunuz.

sorma canım yaa,hani küçümsemek istemiyorum kimseyi ama eğitim seviyesi çok düşük bi yerde çalışıyorum,bırak yüksek öğrenimi okuma yazma seviyesi bile yerlerde geziyor.30 yaşında okuma bilmeyen velilerim var.amma velakin konu bize gelince herkes alim kesiliyor,öğrenciler dahil.ben hiç o konulara girmiyordum kimseyle,dengesiz bi müfettiş gelip sınıfın önünde hocam biraz ders çalış da kadrıya geç,olmaz böyle nereye kadar gideceksin diye sordu,bütün çocukların gözü parladı....
maaş konusuna nihayet meslek arkadaşlarım bile yeni yeni adapte oluyorlar...pis insanlarlülülülülülü

arkadaşlar, damga vergisi istenen var mı aranızda sözleşme yenilendikçe yılda bir kez vergi ödeyecekmişiz. ben ödedim:(

ben de çiçeği burnunda sözleşmeli öğretmenim herkesin ilk sordugu soru "sözleşmeli misin"
ilk günden başladı gerçeğin soğuk yüzü ne acı ama en azından bir işim var buna da şükür

sermestcim hayırlı olsun,zamanla alışırsın merak etme ,bak bizler alıştık.tgullcum,evet biz 145 lira damga vergisi öüyoruz,geçen yıl da 130 vermiştik.

Back