merhaba kizlar ben suudi arabistanda yasamiyorum gelip gitmelerim oldu ama yasamak konusunda istekli fakat fikri olmayan biriyim esim medine universitesine basvurdu simdi cevap bekliyoruz beni neyin bekledigini az cok biliyorum fakat benim tesellim sanirim manevi yonu olucak suan isvicrede yasiyorum burda sosyal hayat varda sanki banami var bunlarin sosyallikten anladigi tek sey var bar ve disco bende oralara gitmiyorum burdada yanliziz ordada yanliz olucam buranin halki cok yabani bana gore gulucukle selam var sanki gozle seni yicek gibiler samimiyet asla yok buradan kurtulayimda baska birsey istemiyorum insallah nasip olur dua edin bayadir foruma yazilmamis ama illa bakan bir arkdas olur diye dusunuyom eger okul yoluyla olmazsa bizde is yada baska bir alternatifle yasamak istiyoruz esimle suan ikimizde 25 yasindayiz orda mutevazi bir hayat istiyoruz insallah hepimizin hakkinda hayirlisi olur dil acisindan hic sorunum olmaz benim esimde yemende 1 yil kaldigi icin oda kendini idare edecek kadar dile hakim maddi acidan derdimiz yok allaha sukur yani mal edineyim derdimiz olmucak esim tek cocuk ve ailesi yeterince hazirlamis yani tek istegimiz bir donem orda yasamak arapcayi ilerletmek sizlerinde fikir ve bilgilerine ihtiyacim var eminim faydaniz olucaktir simdiden tesekkur ederim orada yasayan turkler hangi islerle mesgul olur ne yapabiliriz dedigim gibi sadece orda yasacak kadar olmasi yeter gelirimizin ama esim ne yapabilir orda tek dusuncem bu bir erkek icin daha zor orda issiz olmak bunaltir bunuda hic istemem tekrar sagolun
slm arkadaslar...benımde esım kurban bayramından sonra gelıcek ınsallah..benımde ıkı tane cocugum var..orda oturma ıznınden sonrada bız gelıcez...ben hep serıat ulkesınde yasamak ıstemısımdır..konuyu ılk sayfadan berı okuyorum hemen hemen..bız mekkede yasıcaz sanırım..tam bellı olmasada benım merak ettıgım bısey var hatta bı kac sey var.ben orda dıl ogrenmek ıstıyorum bu mumkunmu acaba orda..mesela seriat unıversıtesı mekke unıversıtesı gıbı unıversıtelere gıtmek ıstıyorum...bunları yapmak cokmu zor..daha sonra...mesela yuruyus yapamıyoruz tek dısarı cıkamıyoruz demıssınız..baslarda...hıc mı tek sosyal hayat yok orda...bılgılendırırsenız sevınırım..bızde bırıkım ıcın ama evvelınde alllah ıcın orda yasamak ıstıyoruz..cocuklarımızı o mubarek topraklarda buyutmek ıcın gelıcez bı kac senelıgıne bılgı verırmısınız...sımdıden tesekkur ederım..bırde vızeler cokmu gec cıkıyo..eylul arkadasımız var..mekkede oturmus daha once kıralar nasıl mekkede ozel olmassa bılgı verırmısınız.tesekkurler..
sayfanın başında yazanları okudum.Sonunda Allah nasip ederse düğün günüm belli oldu gibi birşey kasım aralık gibi yine tabi Allah nasip ederse oralardayım.Ozaman yine yazacağım inşallah tanışırız orada yaşayanlarlahüzünlüyüm evlenmek gurbete gitmek zormuş arkadas ya
Peki Vizalarınızda ne olarak gittiniz? nasıl aldınız?
Bende inşlh 10 gün sonra fln Medineye gidiyorum
İznim doluyor giriş yapmam lazım
Hac sonuna kadar orada olucam inşlh
gezgin siz nasıl aldınız ? ne oalrak geçiyorsunuz orda? öğrenci mi kuaför mü vs...
hangi okuldaydı eşiniz ? türk dimi ?
GEzgin çok teşekkür ederim. Bizde nasıl yapacağız onu konuşuyoruz. benimki türk değil, suudi de değil, öğrenci mezun olacak bu kış. Mühendis olduğu zaman beni götürmesinde sorun yokmuş fakat şuanda ne yapabiliriz onu düşünüyoruz.
Anladım cnm...Bu okulun verdiği ikame malesef kapandı,benim bahsettiğim..Kısa süreli dagıtım oldu..
Ama işi oldugu zaman ikame bulması kolaylaşıp sizi alması zorlasmaz inşallah.Tek dert ikame alabilmekte.
Kacak kalan vardır muhakkak,ama bu büyük sıkıntı her yönden,onun için ikame sart...
İnşallah bulursunuz ve ayrı kalmaz beraber deavm edersiniz burada...
Bilirim eş'den ayrı kalmayı =(( cok zor... Rabbim yardımcınız olsun
Gezgin ben 2 senedir giriş çıkış yapıyorum
Daha öncede bi süre ilk ikamemle giriş çıkış yapıyordum
Bu 2 senedir geldiğim yeni ikame
Çok teşşekür ederim arkadaşım..amin inşallah halledeceğiz..okulu 5 aya bitiyor sonrası daha kolay olur..kısmet olursa görüşürüzde inşallah... çok sağol tekrar:13:
bende inşlh 10 gün sonra fln medineye gidiyorum
iznim doluyor giriş yapmam lazım
hac sonuna kadar orada olucam inşlh