Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

merhaba eylul77.mesajini gorunce cook sewindim.sesimi birileri duydu nihayet.umarim seninle iyi bir arkadas oluruz.riyadda yasayanlarla konusmak sartim yok tabiki.ama kumsalll adinda bir arkadas vardi.riyadda yasiyordu.simdi goremiyorum onu.kac yildir buradasin.ben 2 yildir buradayim/

slm asamıno.bende umuyorum canım guzel arkadaslıklar kurar ve burdakı sıkıntılarımızı bırazda olsa hafıfletgırız hepberaber.ben 10 senedır burdayım daha once mekkede yasıyordum oglum okula baslayınca cıddeye tasındım.kumsalll daha oncelerı gırıyordu arasıra ama uzun zamandır hıc gırmedı kk ne.gorusmek uzere.:teytey:

ah biz bayanlar bir turlu kurtulamiyoruz temizlik islerinden hep ayni isleri yapmaktan biktim:sm_confused: canim inan benim esim erkek terzisiydi iflas etti sindi okul servisligini yapiyor benim esim dogma buyume burda ama asli turk tabiki ya senin esin ne isle mesgul

benım esımde koltukcu canım daha once dekor ıslerı yapıyordu dukkanların ve otellerın hala yapıyor ara sıra.cıddeye geldıgımde artık gezemıyorum demıssın canım geldıgınde beklerım tanısırız hem tabı esler bu konuda bıraz cekıngen olur ama tanımadıgın ınsan felan dıye gelırsen beklerım.

Son düzenleme:
Bende genç bi kız olarak hemde yüzümü hiç bir zaman kapatmadan oralarda yaşadım
Ancak hiç bir kötü niyete maruz kalmadım
Her yerde olduğu gibi insan kendini kollamalı elbette
Bu gün Trde bu böyle başka yerlerde de Kötü niyetli kişiler her zaman her yerde var
Allah yolumuza çıkartmasın öylelerini
Bazı ümreye gelenler araplar çok bakıyor diye şikayetlenirdi
Evet bakarlar genelde yüzü kapalı ve genelde esmer (simsiyah değil) insanlar
E türklerde güzel güzel akça pakça insanlar Ama bahsettikler bakan insanlar aaplar değildiki
Haremeyne geliş gidiş yolları üzerindeki dükkanları çalıştıran yabancılar her memleketten olabilir
Araplar bakmaz değil onlarda bakarda ne genelleme nede bi noktaya sabitleme yapılabilir İkiside yanlış olur
Eşleriniz sizi oralara alışana kadar yavaşlatma girişimleride kendileirnce haklıdır
Tabi zamanla alıştıkça siz ondan önde gidersinizsengözlerimebaksanab
Orda en zor şey ulaşımın ya eşinin eşliğinde yada özel şoförle fln olması
Ama biz annemle Cidde de evimizin bulunduğu semtte akşam namazından sonra yürüyüş bile yapardık
Yakın alışveriş merkezine yürüyerek giderdik

BELKI HAKLI OLABILIRSIN.AMA ZATEN SIMDI ALISMIS DURUMDAYIM BURDAKI HAYATA.AYRICA BEN ARAPLAR DERKEN ASLINDA SUUDILERDEN BAHSETTIM.BENIM ESIM FILISTINLI AMA.SANIRIM DUNYANIN EN IYI INSANLARINDAN BU FILISTINLILER.ANCAK SUUDILER GERCEKTEN YUZU ACIK BI BAYAN GORSELER GOZLERINI DIKIP BAKARLAR.HATTA KIYAFETIMIZ BELLI BILE DEGIL.AMA ONLAR ICIN ARTIK BU ONEMLI DEGIL.YUZUN BIRAZ GUZELSE DIKKAT CEKERSIN.AMA TR DE HER CESIT INSAN VAR.DOLAYISIYLA NOMAL KARSILIYOLAR GIYIMINI.AMA YINEDE DOGDUGUN DEGIL DOYDUGUN YER.OYLE DEGILMI.:lepi:

:roflol:
senabrnwi nerelerdesın arkadasım nasılsın:teytey:

iyiyim canim ,sen nasilsin,birkac gundur netin kablolariyla ugrasiyorum.sokup sokup takiyorum,her yolu denedim girebilmek icin,hatta herseyi sifirlayip bastan bile kurdum ama bazen calismiyor iste yine:1no2:yoksa yapayim derken iyice bozdum mufisfisfis:roflol:

senabrwni ben de merak ettim .nerelerdesin.seninle konusmak istiyorum.gorusuruz.

firsat buldukca girmeye calisiyorum buraya.cocuklar butun vaktimi aliyor.net de bozuk.ben buraya geldim geleli zamanin nasil gectigini anlayabilmis degilim zatenfisfisfishep bir kosusturmaca...ben de gorusmek isterim,hoscakal...

ben esimin isi dolayisiyla geldim senabrwni.ya sen.ciddeye gelmistim gecen sene.umre yapmistik.ugradik.cok guzel gercekten.denizi de war.sen neler yapiyosun.kac cocugun war.benim 2 ankaradan geldik buraya.gorusuruz

evet cidde guzel gercekten,bir de kis mevsimi olsaydi daha da guzel olurdu ama...benim 2 oglum var,istanbulluyum

bende aynen senin yasadiklarini simdi yasiyorum.esim bi yere gondermiyo.yani zaten burdaki araplar gercekten ii niyetli degiller.aslinda riyad guzel bi sehir.herseyi bulmak mumkun.ayrica ucuz bi ulke.tadini cikarmaya bakiyorum.:icecream: insalah allah izin verirse seneye de hacca gidicez.burada ne kadar sure kalacagimizi bilemiyoruz.bakalim.sen nereliydin.ben ankarda oturyorum.ancak dogma buyume Aydinliyim.nette ailemle gorusuyorum bol bol.allahtan bu teknoloji sayesinde onlari gorebiliyoruz.riyad cok sicak.hala alisamadim havasina.ama yazlari tr ye gidiyoruz.bu arada eylul77 yi goremiyorum .girmiyomu nete acaba.simdilik hosackal.gorusuruz yine..hihoyyythihoyyyt

masallah ne kadar guzel insallah gidersin haca gercekten cok sansliyiz biz burda allaha sukurler olsun ben aslim siirtliyim bende senin gibi dogma buyume aydinliyim tesadufe bak aydini cok seviyorum fakat ailem sindi ist yasiyor evet duymustum riyad yazin felaket sicakmis bizim taifin havalari guzel burda umarim gelirsin birgun gezdiririm evet arkadasim ilk evlendiginde mutlaka bazi sorunlar yasiyoruz eslerimizle bu serbestlik yuzunden ama sabret zamanla degisiyorlar allaha sukurler olsun esiniz suudili degil filistinliler cok iyiler benim eltimde filistinli oldugu icin taniyorum iclerine girdim allah daim etsin diyorum bizim burda cektigimiz sey turkiyede serbestik onun icin buraya uymamiz zor oluyor biraz :çok üzgünüm:ozellikle pece takmak ben ciddede takmiyorum bazi yerlerde ama taif de imkansiz takmamak sanirim riyaddada cok bedeviler yasiyor eylul77 sormussun pek giremiyor okullar basladi oglunun dersleriyle ilgilendigi icin sanirim firsat bulmuyor allah yardimcisi olsun hoscakal gorusuruz insallah kendine iyi bak :kahve:

benım esımde koltukcu canım daha once dekor ıslerı yapıyordu dukkanların ve otellerın hala yapıyor ara sıra.cıddeye geldıgımde artık gezemıyorum demıssın canım geldıgınde beklerım tanısırız hem tabı esler bu konuda bıraz cekıngen olur ama tanımadıgın ınsan felan dıye gelırsen beklerım.

sagol tesekkur ederim eylul77 dogrusunu soylemek gerekirse biraz zor olur biliyorsun buranin durumlarini esler biraz siki burda:mymeka: ama insallah nasip olur seni tanimak ve gormek bende beklerim yolun taife duserse burada cok guzel piknik yerleri var gezdiririm kendine iyi bak gorusuruz:içelim:

slm kızlar.nasılsınız.bende rıyadta yasıyorum ve sızlerle tanısıp gorusmeyı cok ıstıyorum.

aramiza hosgeldin kumsalll bende taif de yasiyorum hihoyyyt
cok guzel yeni kisilerle tanismak cok mutluyum ozellikle kendi kanimdan insanlarla tanistigim icin

:roflol:

iyiyim canim ,sen nasilsin,birkac gundur netin kablolariyla ugrasiyorum.sokup sokup takiyorum,her yolu denedim girebilmek icin,hatta herseyi sifirlayip bastan bile kurdum ama bazen calismiyor iste yine:1no2:yoksa yapayim derken iyice bozdum mufisfisfis:roflol:

tesekkurler canım bende ıyıyım.burda bır sorun var sanırım bu sıralar bendede oluyor bır kacgun once bırgun boyunca baglanamadın gece duzeldı.buarada bır turlu gorusemedık canım.kıb grs.:teytey:

sagol tesekkur ederim eylul77 dogrusunu soylemek gerekirse biraz zor olur biliyorsun buranin durumlarini esler biraz siki burda:mymeka: ama insallah nasip olur seni tanimak ve gormek bende beklerim yolun taife duserse burada cok guzel piknik yerleri var gezdiririm kendine iyi bak gorusuruz:içelim:
ınsaallah canım taıfe gelırsem bende tanısıp gorusmek ısterım.taıfte pece takıyorum demıssın okadar sıkımı hala orası mekkede benım geldıgım ılk yıllar oyleydı mutavvalar rahat bırakmıyordu bırkackez yuzunu kapa dıye uyardılar ben kapatmıyordum bırgun denedım pece takmayı ınan onumu goremedım az kalsın dusuyordum o oldu bıdaha takmadım hıc.

Back