ıns donerım canım.burda egıtım malesef yetersız encokta buyuzden donmek ıstıyorum.hangı koleje gondereceksın oglunu.donunce ızmıtte yasıyacagım.sızın burda nekadar kalacagınız bellımı canıma.s.canim donecek olmana hem sewindim hem de uzuldum.ama yine de insanin memleketi gibisi yok.ayrica cocugunun egitimi daha onemli.burda egitim iyi degil.benim oglum da seneye ana okula baslicak.ama ben koleje vericem.ingilizce ogrensin.ayrica arapca tabii.lazim baba dili.bakalim nasil olacak
hayirlisi.donunce nerde yasicaksin.memleketinemi,,yoksa baska yeremi gideceksin
:1rolleyes:
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)
- Konu Sahibi eylul77
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Kızlar sizin mecburuz dediğiniz şeyler mahrumiyet değil en azından
Evet kendi vatanının dışında ne kadar uzun senelerde olsa heryer değişik gelir insana
Ama bi çok Avrupada yaşayandan duyduğum en ortak ve en basit şey ezan sesi özlemi
Karşı komşunun ablası mesela buraya geldiğinde ezan okunurken camı açıp dinliyor
Bu insan namazda kılmaz kapalıda değil ama o bambaşka birşey işte
slm cevahırx burada yasadıgına gore buranın zorluklarınıda az cok bılıyorsundur canım mekke ve taıfte yasamak cıddede yasamaktan daha zor.burda yasadıgımız seylerde bana gore mahrumıyet canım en basıtı ozgur degılız.musluman bır ulkede yasamak guzel olabılır tabıkı ama bızlerde burda herseyden mahrumuz malesef.a.s.
slm cevahırx burada yasadıgına gore buranın zorluklarınıda az cok bılıyorsundur canım mekke ve taıfte yasamak cıddede yasamaktan daha zor.burda yasadıgımız seylerde bana gore mahrumıyet canım en basıtı ozgur degılız.musluman bır ulkede yasamak guzel olabılır tabıkı ama bızlerde burda herseyden mahrumuz malesef.a.s.
Tabiki eylül77 daha öncede yazdım En azından dileğin gibi dileğin yere ulaşım imkanı yok
Ben orda da annemleydim Ve babam her fırsatta bi yerlere bırakırdı bizi
Buna rağmen Tryi özlerdim
a.s.a.s.
ewet caniim haklisin.bircok arkadasim war sonradan kapanan.hepsi de keske daha once kapansaydim diyor.nasip olursa istiyorum walla.orum ama henuz kapanmadim.namaz kiliyorum ama henuz kapanmadim.insalah bu da olacak.simdilik hoscakala.s.
insallah inan kapaninca cok huzurlu oluyor insan bunu ortununce anca anliyor allah affetsin beni sindi arapca dilinisuper bildigim icin allaha sukurler olsun kurani kerimide az cok anliyorum insan daha cok korkuyor sevindim namaz kilmana allah kabul etsin
gorusuruz canim
slm kapacıno esımın dukkan sukşati dıye bır carsı var cıddede bılırmısın orda atolyesıde sanayııde canım.arkadas cevrem var cıdde gorusuyoruz.ama 2tane arkadasım vardı sureklı beraberdık ıkısıde suan turkıyede.tekrar geleceklermıs yaza ıns.ordada baya turk var sanırım okul acıldıgına gore.okul sadece ılkogretımmı lısede varmı canım taıfte.a.s.
selam canim evet biliyorum orasini sevindim arkadas cevren olduguna insallah gelirler gercekten insanin arkadasa cok ihtiyaci var ozellikle burda ailerimizdende yoksun oldugumuz icin bizim daha cok ihtiyacimiz var evet burda cok turk var cogu hatayli onlar kendilerice sik gorusurler sindi okul oldugu icin herkes burda eskiden sadece biliyorsun yazin burda oluyorlardi bu sene lise acildi burda ciddeden cok sikayet ediyorlar egitim durumundan ama burda duydugum kadariyla cok memnunlar az ogrenci oldugu icin ilgileniyorlar baya bende ogretmenlerin hanimlariyla arkadaslik kurdum cok iyiler bazilariyla haftada bir toplaniyoruz gunumuz var onlarla beraber arap okuluna yazildik arapca okuma yazmayi ilerletmekm icin allah yardimcimiz olsun kendine iyi bak canim gorusuruz:1hug:
hemde nasıl ozluyorum turkıyeyı anlatamam.zaten arkadalarımda gıttı tamamen bunalımdayım senağlamaTabiki eylül77 daha öncede yazdım En azından dileğin gibi dileğin yere ulaşım imkanı yok
Ben orda da annemleydim Ve babam her fırsatta bi yerlere bırakırdı bizi
Buna rağmen Tryi özlerdim
selam canim evet biliyorum orasini sevindim arkadas cevren olduguna insallah gelirler gercekten insanin arkadasa cok ihtiyaci var ozellikle burda ailerimizdende yoksun oldugumuz icin bizim daha cok ihtiyacimiz var evet burda cok turk var cogu hatayli onlar kendilerice sik gorusurler sindi okul oldugu icin herkes burda eskiden sadece biliyorsun yazin burda oluyorlardi bu sene lise acildi burda ciddeden cok sikayet ediyorlar egitim durumundan ama burda duydugum kadariyla cok memnunlar az ogrenci oldugu icin ilgileniyorlar baya bende ogretmenlerin hanimlariyla arkadaslik kurdum cok iyiler bazilariyla haftada bir toplaniyoruz gunumuz var onlarla beraber arap okuluna yazildik arapca okuma yazmayi ilerletmekm icin allah yardimcimiz olsun kendine iyi bak canim gorusuruz:1hug:
bızde burda turklerle gun yapıyoruz gunden gune arasıra gorusuyorum.dıger arkadaslarım tr de suan seneye tekrar gelecekler.ınsan gorusecek bırı olmayınca daha kotu oluyor burda mekkede kımse yoktu ılk baslarda cok sıkılıyordum.ben kuran okumayı bılıyorum fakat burda hıcbır yazıyı okuyamıyorum degısık yanı bende bır arkadas bulsam gıdecek ıstıyorum aslında kıb grs canım:1hug::teytey:
bızde burda turklerle gun yapıyoruz gunden gune arasıra gorusuyorum.dıger arkadaslarım tr de suan seneye tekrar gelecekler.ınsan gorusecek bırı olmayınca daha kotu oluyor burda mekkede kımse yoktu ılk baslarda cok sıkılıyordum.ben kuran okumayı bılıyorum fakat burda hıcbır yazıyı okuyamıyorum degısık yanı bende bır arkadas bulsam gıdecek ıstıyorum aslında kıb grs canım:1hug::teytey:
evet haklisin bende yasadigim icin iyi bilirim arkadassizligi ben ilk geldigimde buraqya bende kurani biliyordum eltim ogretmen yan komsimdu o zamanlar allah razi olsun bana biraz ogretti okumayi bende gazete dergi ciddeye inerken levhalari okuya okuya ilerlettim okumayi baya esimde burda okudugu icin hatalarimi duzeltiyordu okumam allaha sukurler olsun yuzde 50 iyi yazmayi onemsememistim sindide yazmayi ogreniyorum arapca dilin nasil ogrendinmi gorusuruz canim
aynen herseyden mahrumuz senağlama
hemde nasıl ozluyorum turkıyeyı anlatamam.zaten arkadalarımda gıttı tamamen bunalımdayım senağlama
ah canim ulkem cokkkkkkkkkkkkkkkk ozledim gercektende gurbetlik cok zor arkadaslar :a015:
kizlar bugun riyadin havasi inanilmaz kotu.heryer toz bulutu.resmen insan onunu goremiyor.berbat yani.pencereleri acamiyorum.burda toz zamani basladi.her gun toz alsamda 1 saat sonra yine tozlaniyor.gercekten havasi kadar kotu bi sey yok.insalah yagmur yagarda tozu toplar goturur.hoscakalin:Saruboceq:
kizlar bugun riyadin havasi inanilmaz kotu.heryer toz bulutu.resmen insan onunu goremiyor.berbat yani.pencereleri acamiyorum.burda toz zamani basladi.her gun toz alsamda 1 saat sonra yine tozlaniyor.gercekten havasi kadar kotu bi sey yok.insalah yagmur yagarda tozu toplar goturur.hoscakalin:Saruboceq:
uzuldum canim allah yaerdimcin olsun insallah yagmur yagar cok kotu bu toz bulutu
sıpsevdı bır kayboldun gorusemedık.tatılde hıc gırmedım kk ne gezmekten.buraya dondugumdede sen gırmedın kk ne msn de gecen gunlerde karsılastık ama sen cevap vermedın :uhm:mesguldun sanırım benımde vaktım yoktu cıktım.msn gırdıgımdede hıc karsılasamıyoruzkafamçokkarıştı.bende tansmak ısterım senınle ıstersen ozelden yada msnden haberleselım canıma.s.
cnm benım ben hep msnde onlıne oluorum ama senı hıc gormedım ozelden telını yaz bole olmucak yanı gorusemıcez bukdr yakınken :1hug: Azızmala hergıttıgmde aklıma glıosun ınan a.s cok optum cnm msj atarsın artık kendıne ı bak muck
Son düzenleme:
tesekkurler canım bende ıyıyım.burda bır sorun var sanırım bu sıralar bendede oluyor bır kacgun once bırgun boyunca baglanamadın gece duzeldı.buarada bır turlu gorusemedık canım.kıb grs.:teytey:
sorun benim nette mi yoksa buranin altyapisinin kotu olusundan mi cozemedim ama istedigin zaman baglanamamak cok kotu birsey.gercekten de oyle bir turlu gorusemedik.ben disariya cikmiyorum fazla,biliyorsun cocuklar ufak,hic durmuyorlar disarida,ciksam da hep onlarin pesinden kosuyorum.kac kere hadi bugun cikalim demek icin aramayi dusundum seni,hep birseyler cikti.senin sadece haftasonlari ciktigini bildigim icin bir turlu yakalayamadim o gunleri.sen ne zaman istersen gel bana,ben cikamiyorum.yalniz ayin 15 inde ispanyaya gidiyorum,4 gun kalicam,daha sonra ne zaman istersen beklerim.hoscakal.
cnm benım ben hep msnde onlıne oluorum ama senı hıc gormedım ozelden telını yaz bole olmucak yanı gorusemıcez bukdr yakınken :1hug: Azızmala hergıttıgmde aklıma glıosun ınan a.s cok optum cnm msj atarsın artık kendıne ı bak muck
tamam canım sende yolla ozelden telını canım:1hug:sıpsevdı bebıs yokmu hala canım
sorun benim nette mi yoksa buranin altyapisinin kotu olusundan mi cozemedim ama istedigin zaman baglanamamak cok kotu birsey.gercekten de oyle bir turlu gorusemedik.ben disariya cikmiyorum fazla,biliyorsun cocuklar ufak,hic durmuyorlar disarida,ciksam da hep onlarin pesinden kosuyorum.kac kere hadi bugun cikalim demek icin aramayi dusundum seni,hep birseyler cikti.senin sadece haftasonlari ciktigini bildigim icin bir turlu yakalayamadim o gunleri.sen ne zaman istersen gel bana,ben cikamiyorum.yalniz ayin 15 inde ispanyaya gidiyorum,4 gun kalicam,daha sonra ne zaman istersen beklerim.hoscakal.
ınsallah canım gelırım senıde beklerım.hafta ıcıde bulusabılırız senabrnwi o sıralar oglumun sureklı sınavları vardı o yuzden cıkamıyordum.sana ıyı yolculuklar geldıgınde ıns gorusruz canım.:1hug::teytey:
kaydirigubbakcemile
yok cnm halaaa dusunmuorum :lepi:
hayirlisi olsun hakkimizda napalim ok simdi yaziorum arasalim goruselim bari yoksa goruscemiz yok
tamam canım sende yolla ozelden telını canım:1hug:sıpsevdı bebıs yokmu hala canım
hayirlisi olsun hakkimizda napalim ok simdi yaziorum arasalim goruselim bari yoksa goruscemiz yok
kaydirigubbakcemile
hayırlısı olsun canım.sımdı bende yolluyorum ozelden arıycam mutlaka senı optum datlum grs:1hug::teytey:
kumsal nerelerdesin canim.goremiyorum seni.insalah iyisindir.bisey sorcam canim sana.riyadda hic yufka satan bi yer varmi.bi bilgin vardir belki.aslinda olacagini sanmam ama belki sen bilirsin
optum:1rolleyes:
slm asmıno nasılsın canım.yufkayı bende cok aradım bu memelekette bulamadım gecen sene turk bakkalına getırıyorlardı busene hıc gormedım. ordakı turk bakkallarına bak canım belkı bulabılırsın:teytey: