Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

:roflol:bende senın gıbı heryerı karıstırıyorum aslında buralara sık sık gıttıgım ıcın bılıyorum evet muhammedıyeyı bılıyorum benım oturdugum yere cok yakın

ya arkadaşlar ya cidden yazdıklarınızı okuyorum merakla.
çok merak ediyordum nasıl yaşadığınızı?
bi de bişey sorcam nasıl giyiniyorsunuz orda.ben ordayken hiç
burdaki gibi tesettür giyen birine
rastlamadım da.merak ettim.

nerden başlasak ki?:) anlat anlat bitmez arabistan.herkes bulunduğu çevreye göre farklı hayatlar yaşıyor.kadınların geri planda kaldığı söylense de bence arap kadınlarının pek çoğu birer Hürrem Sultan:)abaya denilen bir kıyafet var,siyah renkte ve elbisenin üzerine giyiliyor.(genellikle pullu, işlemeli)
vs.insanların kafasında orası ile ilgili çok önyargı var ama ben orada yaşamaktan dolayı şikayetçi değilim.sonuçta isteyerek gittim ve yerleştim.

evet katılıyorum anlat anlat bıtmez burası.burda tesettur yok tr dekı gıbı kafana gore gıyemıyorsun abaya ve sıyah gıymek zorundasın burda yasıyorsan. fakat zıyaret ıcın gelenlerde mecburı degıl tabıkı sadece basortusu ve kapalı kıyafetler olması gerekıyor.ben senabrnwi ıle aynı dusunmuyorum cunkı o ısteyerek burya gelmıs ve esıde arap her konuda daha rahat yanı.burası yabancıların her zaman tehlıkede oldugu bır yer ornek vermek gerekırse mesela bır kaza yaptınız fakat karsı taraf suclu polıs sıze sen bu memlekete gelmeseydın bu kaza olmazdı dıye bılıyor sıze ve sız suclu cıkıyorsunuz malesef ben burayı hıc sevmıyorum mecburen durmak zorundayım cunkı esımın ısı burda sımdılık turkıye bu durumdaykende donmemız sureklı ertelenıyor malesef.

eylul77,galiba biz burada kendi kendimize yazışıyoruz:)ben birkaç gündür bu siteye girmekte zorluk çektim.bir problem vardı sanırım.
bu arada verdiğin örnek çok doğru.orada tanıdığın biri olmadan yaşamak çok zor.kafalarına birşeyi sabitlediklerinde,değiştiremiyorsun.haksız da olsalar asla haksızız demiyorlar.kendileri için kural yok ama diğer insanlara var ve olmayacak zorluklar çıkarıyorlar.üstelik tek danışabileceğin yer olan konsolosluklarda da pek yardımcı olan yok.birşey sormaya gittiğinde yardım etmek yerine önce sorguya çekiyor sonra da nasihat verip geri yolluyorlar.(belki de sadece bana denk gelmiştir)
bunlar benim orada çalışırken gözlemlediğim şeyler.dünyanın diğer ülkelerindeki -yabancı statüsündeki -insanlar hep diken üzerinde yaşıyor zaten.

Çok üzgünüm çoookTürkiyede almancı Almanyada yabancı şiirindeki gibi

Bir seferinde babam Cidde de işten eve gelirken kırmızı ışıkta geçtiği iddiasıyla bir gece nezarette kalmıştı
İşin garibi bizim ev ile işyeri arasında bırakın kırmızı yeşil beyaz siyah hiç bi ışık yoktu kafamçokkarıştı

Ama işte o gün belki içeriye almayı kafaya koydukları sayıyı doldurmak istediler kim bilir

Benzeri bir olayda Tr de başımıza geldi
Şehirlerarası yolda 2 araba peşpeşe gidiyoruz
Biri biizm araba Tabi arap plaka Diğeri kuzenimin Ve kendisi deli şoför :dance:
O bizi solladı geçti ve gözden kayboldu Öyle hızlı yani
Bizde arkasından ilerlerken tak polis ekibi Bizi durdurdu
Sebep ? Aşırı hız... Lİmiti aşmışız
Eeee peki bizden az önce geçen ve daha hızlı giden kuzenimin hızı nooldu
Onu durduran olmamıştı kafamçokkarıştı

eylul77,galiba biz burada kendi kendimize yazışıyoruz:)ben birkaç gündür bu siteye girmekte zorluk çektim.bir problem vardı sanırım.
Bu arada verdiğin örnek çok doğru.orada tanıdığın biri olmadan yaşamak çok zor.kafalarına birşeyi sabitlediklerinde,değiştiremiyorsun.haksız da olsalar asla haksızız demiyorlar.kendileri için kural yok ama diğer insanlara var ve olmayacak zorluklar çıkarıyorlar.üstelik tek danışabileceğin yer olan konsolosluklarda da pek yardımcı olan yok.birşey sormaya gittiğinde yardım etmek yerine önce sorguya çekiyor sonra da nasihat verip geri yolluyorlar.(belki de sadece bana denk gelmiştir)
bunlar benim orada çalışırken gözlemlediğim şeyler.dünyanın diğer ülkelerindeki -yabancı statüsündeki -insanlar hep diken üzerinde yaşıyor zaten.

evet katiliyorum sana.sen burda ne rede calisiyordun senabrnwi

Isin guzelmis ingilizce ve arapcayi burda ogrendim demistin sorun olmadimi calisirken.benim kuzenimde thy dacalisiyordu ingilizce sart kosuyorlar diyordu.bu arada mesaji aldim ulasicam sana

Isin guzelmis ingilizce ve arapcayi burda ogrendim demistin sorun olmadimi calisirken.benim kuzenimde thy dacalisiyordu ingilizce sart kosuyorlar diyordu.bu arada mesaji aldim ulasicam sana

ingilizce temelim vardı ama konuşurken çok zorlanıyordum çünkü türkiyede ingilizce pratiği yapılamıyor haliyle.kursa gitmeden kendi kendime öğrendiğim için bildiğim kelimeleri cümle haline getirip aktarmak zor oluyordu.biz işe başlamadan önce 2 ay eğitim gördük,o süre içinde ben de pratik yapma fırsatı buldum.oraya gittikten yaklaşık 15 gün sonra gayet güzel konuşmaya başladım.çünkü temel vardı.ama sıfırdan başlasaydım yada az bir bilgi ile gitseydim işim daha zor olurdu tabi.
bu arada eleme yaparlarken ingilizce konuşuldu sürekli.o kadar da kötü değildim yani:)
ben 1 ay daha buradayım sanırım.ne zaman istersen:)
işim gerçekten çok güzeldi.neredeyse hergün başka bir şehir ya da ülkede uyanmak müthiş bir duygu.diğer yandan insanlarla uğraşmak ve bunu bir de havada yapmak sabır gerektiren birşey.çalışma saatleri,uyku düzeni herşey tersine dönüyor.ben çok yoğun bir tempoda çalıştığım için 2 yılda havlu attım:)sonra eşimle tanışınca işi bırakmaya karar verdim.evlilik ve uçuş bir arada çok zor.ardından da 2 tane oğlum oldu.hayatıma ev hatunu olarak devam ediyorum:)

Son düzenleme:
merhaba bende arabistanda yaşayanlarla tanışmak çok isterim .arabistana karşı bi sempatim var.cevap bekliyorum arkadaşlardan

her ne kadar ben açmış olmasam da, sayfanın açılma amacının suudi arabistanda yaşayanların tanışması,orada yaşanan zorlukların paylaşılması,destek vs olduğunu düşünüyorum.yabancı bir ülkede,bambaşka bir yaşam tarzı karşısında kültür şoku yaşayan bizler, burada bunu dil getirmeye çalışıyoruz.burası kültürel yapısı dolayısıyla diğer ülkelere nazaran yaşanması daha çok özveri gerektiren bir ülke,tutunabilmek için bir nevi sınırlarınızı zorluyorsunuz.özellikle kadınlar için hareket alanı çok kısıtlı.en temel ihtiyaçlarınız bile sorun haline gelebiliyor.işte biz burada bunları konuşmak istiyoruz.lütfen burada din ile ilgili tartışmalar yapmayın.

Bu baslik sadece bu ülkede yasayanlarin tanisma kaynasma dayanisma amacli vardir. Suudi Arabistanda yasamayanlarin mesaj yazmamalarini rica ediyorum. Bu baslikda yazan arkadaslarinda konu disi yazismalara cevap vermemelerini, böyle bir durumda bizleri bilgilendirmeleri istiyorum

Konu kapansin, normal paylasima devam edilsin, iyi sohbetler diliyorum a.s.

Son düzenleme:
Ne guzel ya bayramda ordasın bende gıtmek ıstıyorumsenağlamaburda bayramda ayrı bır bunalım yasıyorum bayramdanda bı sey anlamıyor ınsan ıyce ısyankar oldum valla burda senağlama

X