Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

evet türklerin çok olduğunu biliyorum ama tanışma fırsatım hiç olmadı.ciddede çok fazla vakit geçirmiyorum belki ondandır.bir de yaşadığım yerde pek türk olduğunu sanmıyorum(muhammediye)herkes kendi halinde yaşayıp gidiyor.ölü bir yer sanki.senin eşin türk sanırım,o zaman türk arkadaşlarının olması daha kolay.en azından türklerle tanışmak için bir vesile..
bu zamana kadar çocukları büyütmekle uğraştığım için de pek fırsatım olmadı arkadaş edinmeye.onlarla zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.şimdi biraz daha büyüdükleri için dışarıya çıkmak yeni insanlarla tanışıp görüşmek daha kolay olacak sanırım.

evet canım benım esım turk ama bende senın gıbı cok yalnız yasadım burda tanıstıgım ınsanlar oldu ama burdakı turklerıde bılıyorsundur az cok yalnız yasamayı tercıh ettım cogu zaman suan da gıdıs gelıs yapabıldıgım ıkı arkadasım var cıddede durmuyorum fazla demıssın a.s.

sık sık türkiyeye gidiyorum.eğer uygun zaman bulabilirsem de diğer ülkelere gidiyorum.o yüzden ciddeyi pek bilmiyorum.2004 ten beri oradayım ben ama fazla gezme fırsatım olmadı.
türk okulunun ingilizce kursu vardı sanki.yetişkinler için olup olmadığından emin değilim.konsolosluktan sorabilirsin sanırım.
inan oradaki türkler hakkında araplardan daha az bilgim var.hatay civarından çok kişi olduğunu,erkeklerin çoğunlukla berberlik yaptığını biliyorum o kadar.neyse seni burada tanıdığıma sevindim.umarım güzel bir arkadaşlığımız olur ve oranın sıkıntısını beraber hafifletiriz:)

tesekurler canım bende senı tanımaktan memnun oldum :içelim::içelim:Cok guzel valla birde gezmiyorum diyorsun ne guzel:1rolleyes:evet turk okulunun vardı ama kımse memnun degılmıs duydugum kadarıyla .grs:teytey:

merhaba nette gezinirken britishcouncil de ingilizce kursu olduğunu gördüm ciddede.netten bir bak istersen belki işine yarar.benim gittiğim yada duyduğum herhangi bir kurs yok.

tesekurler arkadasım baktım telefon nosunu aldım esıme arttırıcam yalnız ısın kotusu ben ne arapca nede ıngılızce bılıyorum ınsallah olur:teytey:

Son düzenleme:
ben ingilizce biliyorum ve kendi kendime öğrendim pratiğini de arabistanda yaptım.gerçi arabistanda ingilizce pratiği pek akılllıca değil ama...bildiklerini de unutturuyorlar insana.istedikten sonra sen de yaparsın çok zor değil inan.bütün mesele meraklı olmak.arapça bilgim ise daha karışık.arapça yazabiliyorum,kısmen okuyabiliyorum,konuşulanları da bazen anlıyorum.(zaten farketmişsindir çok ortak kelime var) konuşmaya gelince basit kelimelerden başka birşey yok.çok nadir cümle kurabiliyorum.eşim arap bir de:)
sen uzun yıllardır oradasın arapça bildiğini düşünmüştüm.arapça gramer kitabı aldım bir tane ama pek işe yaramadı.orada gramer konuşmuyorlar.kitaptaki ile orada konuşulan dil çok farklı.arapça kurs bulursan bana da haber ver:)

aslında dedıgın gıbı bırazda ıstemeye baglı.arapcayı bende kelıme olarakbıraz bılıyorum ama cumle kuramam ıngılızcede oyle.uzun yıllardır burdayım ama bende senın gıbı sureklı gıt gel yapıyordum turkıyeye cocuk okula baslayınca mecburıyetten yaza kadar beklıyorum burda.dısarıyada tek cıkmıyordum sureklı esımle gıttıgım ıcın hıc gerek duymamıstım sımdı genelde cocuklarla cıkıyorum bazen gerekıyor.arapca kursu ogrenırsem haber verırım

çocukların türk okuluna mı gidiyor.benimkiler daha küçük ama şimdiden okul telaşı aldı beni.hangi okula göndereceğimi bilemiyorum.eşim arap olduğu için türk okuluna göndermek istemiyor pek.oranın kültürüne alışsınlar diye arap okuluna vermek istiyor.tahmin edersin ki ben hiç istemiyorum.şimdiden başladım kara kara düşünmeye.
sana sormak istediğim birşey daha var;oralarda tuhafiyeci var mı bildiğin? gerçi bu araplar söküklerini de terziye diktiriyorlardır da neyse:)bizim türkiyedekine benzer biryerler çarptı mı hiç gözüne.düğme, iplik vs satan.ben bu vakte kadar hep türkiyeden getiriyordum.orada da sadece hera mall'un içinde tek bir dükkan gördüm.
bir de benim geliş tarihim ekimin sonuna kaydı.eğer buralardan birşey lazım olursa söyle lütfen,gelirken getireyim.
hoşçakal...

tesekurler canım.evet oglum turk okuluna gıdıyor ama hıcte memnun degılım.turkıyeden cok gerıdeler.besıncı sınıftan sonra turkıyede okutmayı dusunuyorum ıns.burda yasamayı dusunuyorsan esın haklı bı yonden arap okullarında egıtım nasılmıs bılgın var mı?tuhafıyecı derken yanı hemen hemen hersey var genelde turkıyeden getırıyorum ben oyle ıhtıyaclarımı.gorusmek uzere

arap okulları hakkında hiç bilgim yok biraz da o yüzden korkuyorum.karma eğitim olmadığı için öğretmenlerle nasıl iletişim kurarım bilmiyorum.şimdiden endişeleniyorum ama zamana bırakmaktan başka seçenek yok galiba.biraz daha büyüdükleri zaman daha ayrıntılı bir araştırma yaparım artık.
ben fazla gezemediğim için dikkatimi çekmedi tuhafiyeci dükkanları.bir ara bir düğme almam gerekti bulana kadar canım çıktı.ta balada gittim orada da zor buldum.ben de türkiyeden getiriyorum ama bazen eksikler çıkıyor o yüzden sormuştum.
bu arada bayramın kutlu olsun...

slm bayanlar bende sudıarabıstan cıdde sızlerle tanısmak bana zevk verır saygılarla öpuldunuz

arap okulları hakkında hiç bilgim yok biraz da o yüzden korkuyorum.karma eğitim olmadığı için öğretmenlerle nasıl iletişim kurarım bilmiyorum.şimdiden endişeleniyorum ama zamana bırakmaktan başka seçenek yok galiba.biraz daha büyüdükleri zaman daha ayrıntılı bir araştırma yaparım artık.
ben fazla gezemediğim için dikkatimi çekmedi tuhafiyeci dükkanları.bir ara bir düğme almam gerekti bulana kadar canım çıktı.ta balada gittim orada da zor buldum.ben de türkiyeden getiriyorum ama bazen eksikler çıkıyor o yüzden sormuştum.
bu arada bayramın kutlu olsun...

senınde bayramın kutlu olsun.cocukların daha kucuk ozamana kadar ortak bır karar verısınız esınle suudı okulu ıngılızcede ıkıncı ıyı okulmus burda ınternette okudum.burda sati dıte bır yer var orda bulabılırsın ıplık dugme vs.:teytey:

merhaba defne.ben geldim herkes kaçtı diyordum ama yavaş yavaş kalabalıklaşıyoruz galiba.
hoşgeldin...

şati, şu içinde ev dekorasyon eşyalarının perdecilerin olduğu yer değil mi.havaalanına yakındı yanlış hatırlamıyorsam.eğer orasıysa bize çok uzak değil.sadece bir kere gittiğim için dikkatimi çekmemiş demekki.

Evet koltukcularin oldugu bir carsi ama hava alanina yakin degil bende havaalanina cok yakin oturuyorum okulun oralarda sawary market var yakininda

ben de havaalanına çok yakınım.muhammediye diye bir yer.jarir mall var duymuşsundur belki oraya yakın oturuyorum. kafam karıştı şimdi, zaten ben ciddenin bütün sokaklarını birbirine benzetiyorum.:)şatiye bir kere gitmiştim ve bizim eve dolayısıyla da havaalanına yakındı diye hatırlıyorum ama sonradan düşününce ve sen de söyleyince öyle olmadığını anladım.denize mi yakındı yoksa:)neyse en azından nereden bahsettiğini anladım.
bu arada türk okulunu da ciddenin öbür ucunda falan sanıyordum ben.sawarynin orada olduğu hiç aklıma gelmemişti.sanki konsolosluk tarafında gibi düşünmüştüm.senden öğreneceğim çok yer var daha:)

X