Sütüm yetmiyor yardım edin nolur

Teşekkür ederim canım. Durumumuz şuan benzer gibi. Benim de bazen emzirdikten sonra doyuyor nadiren ama çoğunlukla ek mama istiyor. Mamayı bırakmamın imkanı yok çocuk resmen aç kalır. Öyle bol değil sütüm kesinlikle. 1 ölçek dediğin kaç mililitre oluyor. Çok acemiyim hiç bişey bilmiyorum. Benim bebekde şöyle bişey var. Biberonla ne versem içiyor, bırakma gibi bişey yok. İki üç kere fazla verdik doymadı diye çocuk ağlamaktan katıldı. Hatta eşim kaptığı gibi hastaneye götürdü, 5-6 günlüktü. Çok içirmeye de korkuyorum. Bu seferde aç kalıyor gibi geliyor.

Gözünüz aydın, sağlıklıca kucağınıza almışsınız bebeğinizi Ben de sezaryen oldum. 3. Gün geldi sütüm , ama çok azdı. Bir arkadaş da sezaryen doğumlar yapmış, sütüm fışkırıyordu falan dedi , moralimi bozdu.Sütümün olmamasına çok üzüldüm bu yüzden artmadı diye düşünüyorum.ilk hafta kontrolü sonrası hemşire direkt kes mamayı, aç kalsın ki emsin dedi, onu dinledim. Üç gün mama vermedim. Çocuğum sarılık oldu sınıra kadar geldi. O an amacım oğlumu süt ya da mama farketmez sadece doyurmak oldu. Sarılık geçti emzirme danışmana gittim. O da ‘amaç mamayı kesmek değil sütü artırmak dedi. Direkt kesersek aç kalır, hasta olur dedi. Öyle denedim. Sütüm azıcık artar gibi oldu . Baktım olmayınca olmuyor, mamaya devam ettim.15 günlükken ben de 2-3 saatte bir emzirme sonrası 30 ml mama içirdim. Bebeğinine zaman gak derse ne zaman guk derse emzir.2 saat minik bebek için çöm uzun bir süre. Haa bir de internetten Tomris in emzirme notlarını okumanı tavsiye ediyorum. Ben çok geç okudum, umarım sende işe yarar. Stres yapma, dünyaya gelen öyle ya da böyle büyüyor. Sadece mama içip de çoğumuzu suya susuz götürüp susuz getirebilecek zekada olan arkadaşları gördükçe rahatlıyorum bebeğini sev kokla, güzel vakit geçir, çok hızlı geçiyor zaman

Son düzenleme:
4 gün kadar hiç sütüm gelmedi. Mamaya başladı hastanede direk. Benim sezeryanda miyom ameliyatım da oldu, belki ondan belki bünye bi haftaya yakın kendimi toparlayamadım, çok ağrım sızım oldu. Kayınvalidem yanımdaydı ne yazık ki. Kendinin de hiç sütü yokmuş eşimi full mama ile büyütmüş. Tam bir emzirme düşmanı. 4-5 gün verdik mamayı bebek uyudu 4 saat. Alıp memeye tutucam, kaynanam panter gibi önümde sakın elleme, uyandırma diye. 5-6 günlüktü bebeğim kendimi toparlayıp itiraz etmeye başladım. İki saatte bir alıp emzirmeye başladım. Süt sağma yapıyorum emmediğini. Böyle böyle sütüm artmaya başladı bi haftadır az az. Şimdide kaynanam çok emziriyorsun oyuncak ettin çocuğu diyor sürekli tepemde. Kucağıma alıp alıp emzirerek kemiklerine zarar veriyormuşum. Emzirirken sürekli tepeme dikilip yeter artık biberon ver diyor. Ya da emzirirken yeter artık kucağımdan çekmeye çalışıyor sürekli. Çok cepheli bi savaştayım resmen. Doktor da 15-20 dakikadan fazla emzirme. 15-20 dakikada doymazsa mama ver uyusun dedi. Doğrusu doyana kadar memelerde tur attırmak mı uyutup yatırmak mı emin olamıyorum. Kafam karışıyor arkadaşım. Acemilik, uykusuzluk, yorgunluk tam kafayı toplayamıyorum.

Mamayı içerken biberondan boş hava da çeker. O da gaz yapar. Gerektiğinde gaz damlası kullanmaktan çekinme,gecenin yarısında hayat kurtarabiliyor çünkü. Çok stres yapma,çevrendekilerden yardım istemekten asla çekinme

Çok teşekkür ederim birazdan okuyacağım. Bebeğim 18 günlük, şuan emzirme sonrası 30 ml ile doymuyor. 60 ml verdim dün iki kere. Bu seferde gazdan hazımsızlıktan 4’er saat uyuyamadı. Mamayı vermezsem de açıktan uyumuyor. Acaba 30 ml mama verdikten sonra yorulana kadar memeden almasam mı? Sürekli bişeyler denemekten ne kafa kaldı ne hal. Artık bi düzene girsin istiyorum.

Gaz damlasına gözüm kapalı başladım ama damlaya rağmen çok gaz sıkıntısı oluyor. Hele mama verdikten sonra. Dr browns biberon kullanıyorum ama gaz oluyor çok. Belki mama kaynaklı da olabilir. Sma optipro veriyorum. Başka mama denemek istiyorum

Yardım eden biri var canım. Yemeği filan yapıyor sağolsun da psikolojik olarak beni mahvediyor kaynanam. Olması mı iyi olmaması mı bilmiyorum. Keşke gitse evine fiziken yorulmaya razıyım ben. Ameda süt sağma makinesi tavsiye ettiler. On gündür onu kullanıyorum. Emmediğinde ya da memede kalanı mümkün olduğu kadar sağmaya çalışıyorum. Faydası oluyor gibi geliyor bana. Bira mayası hariç dediklerini tüketmeye çalışıyorum. Çok teşekkür ederim tavsiyeler için.

Mamalar bebeğe göre değişir. Biz aptamil kullandık aşırı gaz yaptı, hipp kullandık kabızlık yaptı. Şu an sma optipro kullanıyoruz. Memnunuz. Şu şekilde yapabilirsin : önce bebeğini dayanabildiği kadar emzir, sonra 30 ml mama ver. Hemen memeye al, doyumu memede olsun. Bak biz 5,5 aylık olduk hala öyle yaparım. Eds denen bir yöntem var onu araştır. Bir de ten teması var, odayı uygun sıcaklığa getir, üstün çıplak olsun, bebeğinin de sadece bezi olsun. Göğsüne koy o kendi emmeye çalışır, refleks çünkü. Ama bunu orta tokluktayken yap

Biberonlarda emzik kısmında hava çıkartıcı delik oluyor. Bizimki ondan, çok gaz yapmıyor. Lansinoh kullanıyoruzz. Emzik kısmı da 2 numara. Çocuk emmeden mama gelmiyor

Anladım canım tavsiyeni deniycem. Eds getirttim hemen param çöp oldu. Almadı bizim kız onun hortumunu. O yüzden ilk günler memeye mama damlatarak meme reddini kırdık. Çok çok zor oldu ama şimdi hem meme hem biberon alıyor. Buna da şükür. Maalesef çocuğu soyamıyorum. Eşim ve kaynanam kıyamet koparıyor üşür diye. Ev 27-28 derece. Çocuğun burnu tıkalı iki üç gündür. Doktora götürücem kıyamet kopuyor yolda hasta olurmuş. Dün kaptım götürdüm. Doktora termometrenin resmini gösterdim. Sağlam fırça attı eşime bu sıcaklıkta çocuk mu bakılır diye. İçim bi ferahladı. Çocuğun sırtı İsilik olmuş sıcaktan. Bebeğimi alıp bu evden gidesim var. Cehaletle savaşmak öyle zor ki.

Öncelikle siz sağdınız mı kendinizi hiç ne kadar sütünüz geliyor kaç cclik? Bide size antikolik gaz önleyici biberon tavsiye ederim.. Benim kızımda gaz dan çok çekmişti..

Mamayı kesin danışman doğru demiş. Emdikçe süt çoğalacak ve sürekli memede olsun gerekirse.

Öncelikle siz sağdınız mı kendinizi hiç ne kadar sütünüz geliyor kaç cclik? Bide size antikolik gaz önleyici biberon tavsiye ederim.. Benim kızımda gaz dan çok çekmişti..
Profesyonel makine ile sağıyorum. Az çıkıyor. Her beslemeden sonra sağmaya çalıyorum. 2 saat emmediği göğsü sağdığımda sabahları 40 ml. Sonra gün içinde gitgide azalıyor 20 -10. Emdiği göğüsten neredeyse çıkmıyor. 10 dakika kadar sağım yapıyorum. Sabahtan akşama 80 ml kadar ancak toplayabiliyorum. Bana bu miktarlar çok çok az geliyor. Doktor bana 15-20 dakika emzir sonra uyumazsa mama ver dedi. Bi göğsü emzirip mama veriyorum genelde. İki göğsü de emzirdiğim nadir. Dr browns biberon kullanıyorum, en iyisi, antikolik diye. Medela çalma da aldım ama onu sevmedi. Hoş ben zorlar kabul ettirirdim ama kaynanam çöpe atmış sevmedi diye.

Mamayı kesin danışman doğru demiş. Emdikçe süt çoğalacak ve sürekli memede olsun gerekirse.
Kayınvalidem sürekli olarak çocuğu oyuncak ettin emziricem diye kemiklerine zarar veriyorsun diyor. Çocuğu kucağıma almaya korkar oldum artık zarar vericem korkusuna. Doktor da 15-20 dakikadan fazla emzirme dedi. Mama ver uyut dedi. Biraz emdikten sonra mama vereyim yatırayım psikolojisi oldu artık ben de. Sağlıklı düşünemiyorum. Hangisini yapmak doğru ? İstedikçe emzirmek mi bi süre sonra mama vermek mi?

İdeal sıcaklık 22-24 derece arasıdır. Odaya bir ısıtıcı ile ısıtıp yapabilirsiniz ten temasını

Bu memeyi tutmadigi zamanlarda meme cok sis ve gergin olabilir mi? Oyle olunca da memeyi tutamiyorlar, onden biraz pompa ile bosaltip memeyi yumusatmak gerekiyor. O sagdiginiz sutu de emzirme bittikten sonra uzerine verebilirsiniz.

Bebekler sandığımızdan daha güçlü ve dayanıklı, korkma zarar vermezsin. Her istediğinde emzir

Daha cok kucuk, temas ve rahatlama istedigi icin de emmek ister. Ama bu onun ihtiyaci. O nedenle istedikce emzirdim ben hep.

Odaya kapan çocuk uyuyor bahanesiyle duymamaya çalış. Kayınvalideyle çok zor oluyor evet ama evde yardım eden biri olmayınca düzenli sağım yapmak çok zorlaşıyor.

Bu memeyi tutmadigi zamanlarda meme cok sis ve gergin olabilir mi? Oyle olunca da memeyi tutamiyorlar, onden biraz pompa ile bosaltip memeyi yumusatmak gerekiyor. O sagdiginiz sutu de emzirme bittikten sonra uzerine verebilirsiniz.
Yok arkadaşım tam tersine. Memem hiç sert ve şiş olmadı. Sütüm az. Sütün akışını beğenmiyor bene çok aç olduğunda. Uykulu halde değilse tutmak istemiyor memeyi. Uyku sersemi ise direk memeyi veriyorum, çok aç ise biraz mama verip öyle memeyi tutturuyorum. Valla bu deneme yanılmalardan çocuk da yorgun ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…