Sütüm yetmiyor yardım edin nolur

Üslubunuz iğrenç

Yahu ablacım ne dedim bir anneye söylenmeyecek allah aşkına? Neyin hIrsi dedim neyin neden saldırır bunu anlamadım. Ay için şişti.neyse.
Emzirmedin de içinde kaldı diyen kim ? Babam mı

Emzirmedin de içinde kaldı diyen kim ? Babam mı
Eksik okudunuz sanırım. Tekrar okuyun. Neyin siniri emzirmedin o mu içinde kaldı yoksa emzirdin keşke mama verseydim diye o mu içinde kaldı dedim. Yanı ikisi de aynı şey bana gore. Yanı emzirmedin diye demedim . Zaten emzirdim yazmış fazla mı hassassiniz anlamadım eksik okumayın çünkü bunu söylemek istemem anne mutlu olduğunu yapsın diye belirtmiştim zaten. Bu bir başarı değil bana gore zira.

Ben hicbisi anlamadım.Sakin olun kızlar neyin tartismasindasiniz.İsteyen mama verir,isteyen meme,isteyen ikisini birden.Hangisini secersek seçelim bir başkasından daha az anne olmicaz.

Saatlerce memede kalması doymadığı veya sütünüzün az olduğu anlamına gelmezki. Bazi bebekler günlerce, haftalarca hatta yaşamlarının ilk üç ayı boyunca sürekli memede kalmak isterler. Evet çok yorucu ama her bebek farklıdır. Bu tür bebekler de fazla emip fazla gelen sütü bir nevi depolarlar, kıtlık zamanı için önlem alırlar yani. Tıpta bu duruma cluster feeding denilir. Sütünüz siz emzirdikçe artar. Ayrıca başka bir sebebi de anneye yakın olmak istemesi ve hatta vücudunun annenin vücuduna ait olduğunu sanmasıdır. Emzirme danışmanı olmadığım için şuan ne yapmanız gerektiğini bilemiyorum tabii. Mama verdiğiniz için kendi sütünüz gerçekten azalmış olabilir ve bebek anne sütüyle doymayabilir. Mamayı yavaş yavaş azaltıp emzirmeyi arttırmayı deneyebilirsiniz bir emzirme danışmanına danışarak.

Sağılan süt her zaman daha azdır bu arada. Sağdığınız sütten daha fazlası var sizde.

tuce_tuce her mesajı okudum ama yorgunluk yoğunluk tek tek cevap veremiyorum. Üç gündür bebek sağ mememi almıyordu, dünden beri memede ağlamaya başladı. Bu ara mama miktarını artırmaya başlamıştım, mamayı gördükçe memeyi İstemiyor. therealsinner bundan korkuyordum işte. Meme reddinden çok korkuyorum. Sabahtan beri aralıksız ağlıyorum. Demin okuduğumda 150 cc sağdığınızı okudum sanırım, tek seferde mi o kadar çıkıyordu. Ben 10-20-30-40 cc üstünü göremiyorum sağdığımda. Çok mu az. Sağarken az çıkar çıkana bakma diyorlar ama güvenemiyorum bi türlü sütüme. tuce_tuce siz de demin okudum tam anlamadım. Önce sağ memeyi almadı sonra meme reddi başladı yazmışsınız. Naptınız bunu nasıl çözdünüz. Bebeğiniz emdi mi sonra, sadece sağıp biberonla mı içirdiniz. Yazarsanız çok sevinirim. O kadar kötüyüm ki şuan. En son mama içirdim uyuttum. Bebek az sonra uyanacak; uyanacak aynı şeyler yaşanacak diye şuan korku içindeyim, çok çok çok kötüyüm

blueaqua canım öncelikle sakin ol bizim panigimiz bebeğe geçio artık bundan adım gibi emin oldum ben.Evet bir sağımda 150 CC cikarabiliorum ama düşün ki benim bebeğimde onunla doymuo çocuğa yetmio.Arkasindan mutlaka mama veriorum.Muhtemelen 150 CC sonrası onun istediği basınçla gelmio süt.Bundan da hoslanmio kızım.Ben de hemen mama veriyorum.Bak mesela bı saattir hem uyuyup hem emiyodu beni.Yarim saat de emzirmeden uykuda bıraktım.Simdi uyandı ve ben ona mama hazirlicam birazdan.Bitanem herkesin sütü aynı miktarda çıkmayabilir bunda hiçbir problem yok bana kalırsa.Bazen ne yapsak azaladabilir ya da ne yapsak artmayadabilir.Sen mamadan neden bu kadar korkuosun.Bizim biberonumuz Chicco natural feeling anne memesine yakın diye aldık.Sen biberon olarak ne kullanıosun?Bazen aynı biberonu kullanan bı bebekte meme reddi olurken digerinde olmayabiliyo.Her bebek tek ve kendine özel.Tabi her anne de öyle.Sutum yetersiz diye kendini perişan ettin kuzum.Yetmedigi yerde mamayla takviye et.Hicbirimizi diğerinden daha az anne yapmaz mama vermek.Ac bebek huzursuz olur,mutsuz olur ve ağlar canım benim.Uzme kendini artık Sana da kızına da yazik

Dr browns biberon kullanıyorum. Biberonla ilk etapta meme reddi yaşamadık ama mama arttıkça yaşamaya başladık. Bebek biberonla bi anda doymak istiyor. Gerçekten çok üzülüyorum.

Oğlum doğduğu anda sütüm geldi ve kolayca emmeye başladı . Kg alımı çok iyiydi 30. Gün filandı akşam oğlumu emzirdim aradan belki 1 saat geçti uyuyacaktık uyuması için emzirecektim koluma yatırdım o an ağlamaya başladı sağ göğsümü almak istemedi herşey o an başladı . Çok zordu ben o gögsümü bırakmasın diye sürekli o taraftan başlamaya başladım yanlıştı çünkü aradan zaman geçmeye başladı bebek 4 aylık filan oldu o uykuya geçerken emziriyordum hep Geceleri uyuyan çocuğumu zorla uyandırıp sütüm bitmesin diye emziriyordum . Ben sağ tarafı uyanıkken vermeye çalıştıkça tamamen emmeyi bırakmaya çalıştı kg alımı yavaşladı . Doktor mama takviyesi yapalım dedi piyasadaki tüm mamaları denedim hiç birisini kabul etmedi . Uykuya geçerken vs emzirdim 5. Ayda ek gıda başladı . 9. Ayda da uyumasına gerek olmadan emmeye başladı 22 ay emzirdim. Çocuk hangi göğsü almıyorsa onu uyku esnasında vermek lazım

biberon ve emzik kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız hemen atın çöpe.
mama veriyorsunuz sanırım, mama bir anda kesilmez, azaltarak bırakılması lazım ama biberon dışı yöntemlerle verebilirsiniz
facebookta emzirme akademisi isimli bir grup var oraya yazın, doğru yönlendirirler sizi.
ayrıca sağımda çıkan miktar asla memedeki süt üretimini göstermez.
mama içinde kolay uyumasının sebebi de anne sütüne göre sindiriminin daha zor olması

aynı şeyleri yaşamış biri olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki...öncelikle mama vermekten korkma, ama bunun yanında emzirmekten de vazgeçme. sütünü arttıracak ek gıdalardan faydalanabilirsin. anne sütü arttırıcı damlaları deneyebilirsin. bol sıvı tüketimi, dinlenmek iyi gelecektir. alkolsüz malt içecekleri tüketebilirsin, bağışıklığını arttırıcı vitaminler kullanabilirsin. piyasada bol vitaminli bir anne sütü arttırıcıya rastlamadım. humana kullanmıştım fena değildi. tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…