Sütüm yetmiyor yardım edin nolur

Ben anladım ki her bebek kendine özel canım.Benim kızım meme+mama beraber gidio.Sukur meme reddi yaşamadık.Sutum de çok ama kızım obur bı bebek.Sutumle doymuodu mama da verdik.Ben önce meme veriorum aç oldugunda sonra ihtiyacı olursa mama.Ama memeyi daha çok tercih edio.Bu biraz bebekle alakalı bı durum bence.Bebegi açken ağlatmak da iyi olmuo.Cocuk açlıktan sinirlenip daha da huysuzlanio.Sutunun artması için de gereken herşeyi yapmışsın.Bazilarimizin az olur bazılarımızin çok.Bu da seni hiç üzmesin canım.Mama dünyanın sonu değil.Huzurlu bebek huzurlu anne 🥰
Evet açlık nedeniyle çok sinir yaptı. Anne sütü alsın diye çocuğa eziyet ediyorum gibi geliyor çok üzülüyorum

Bir müddet sizi idare edebilecek birileri var mı? Bol bol dinlenmeniz gerekiyor uykunuzu almanız gerekiyor. Ne yiyip içerseniz için yeteri kadar dinlenmezseniz süt artmıyor. Benim küçük oğlum da gece sürekli uyanıktı, uyuyup dinletebilirsem sütüm geliyordu yoksa sürekli memede gelmiyordu. Kendinizi üzmeyin henüz küçük mama vermekten korkmayın. Zamanla düzene girecek öyle düşünün.

Evet açlık nedeniyle çok sinir yaptı. Anne sütü alsın diye çocuğa eziyet ediyorum gibi geliyor çok üzülüyorum
Ben kendimi yerine koyuyorum canım.Hic eziyet etmem.Sutum yoksa veririm.Dunyanin sonu değil,herkesin sütü de yeterli değil napalim ölelim mi.Sutu olmayanlara öyle bı bakış açısı var çok garip.

Doğduğu andan beri emriyorum ama üç gün boş mermeyi emdi, mama ile doyurduk. 4. Gün damla damla sütüm gelmeye başladı.
Bende de öyle oldu ama benim sezeryandı 3.gün gelmişti o gün duşa girince daha iyi geldi. humanaya anne çayı içtim hurma incir falan yemiştim

Yani sütünüz yetmiyorsa Çok şükür ki mama var neden bu kadar olumsuz konuşuyorsunuz ikizlerimi önce emzirdim sonra mama verdim 5. Ayda sütüm kesildi şuan 15. Aylıklar hala mama yiyorlar çok şükür büyüdüler hiç bir yerlerine bieşy olmadı mama yedikleri için

Yani sütünüz yetmiyorsa Çok şükür ki mama var neden bu kadar olumsuz konuşuyorsunuz ikizlerimi önce emzirdim sonra mama verdim 5. Ayda sütüm kesildi şuan 15. Aylıklar hala mama yiyorlar çok şükür büyüdüler hiç bir yerlerine bieşy olmadı mama yedikleri için
Sorun mama vermek değil. Miktar ayarlayamıyorum. Emzirme danışmanından da destek alıyorum, doktora da soruyorum. Onların dediği ile gerçek hayat tutmuyor. Emzirme danışmanı mamayı kes diyor, doktor günde dört kere 30 ml ver diyor. Mamayı Fazla verirsen kabız olur, hazımsızlık çeker, midesi yanlış büyür vb bi sürü şey söylüyorlar. Ama çocuk her emmede ek mama istiyor. Bazen 30 ml ile mama doyuyor bazen doymuyor. Emzirme danışmanı fazlasını verme çocuğu oyala diyor ama öyle olmuyor sinirim bozuldu. Ben 15 günlük bebeğe anne sütü yetmeyince ne kadar verdi ne verdi anneler onu sormaya çalışıyorum.

Doktor günde 4 kere 30 mlden fazla verme diyor. Emzirme danışmanı kes artık mamayı diyor. Ama çocuk 2-2.5 saatte bir her emzirmeden sonra 30 ml ek mama istiyor, doymuyor çocuk. Emzirme danışmanı fazla verirsen mamayı hazımsızlık yapar, dokunur çok diyor. Napacağımı şaşırdım. Yukarda saydıklarının hepsini, hatta fazlasını yaptım ama çok yavaş yavaş artıyor sütüm.
Benimde suan 8 aylik bebeğim var ilkinde de ikincisinde de sütüm yetmedi stresten kaynaklı birazda ikiside mama ile büyüdü süt yok sen 2 saatte bir emzir diyenlere bakma her fırsatta ver cnm henüz yeni bebeğin emdikce gelecek inşallah dinlen ve moralini yüksek tut biliyorum biraz zor ama bebeğin için bunu yapmak zorunda sın emzirme danışmanı mamayı kes demiş kes ama çocuk süt olmadığı için doymuyor ki bilmiyor mu bunu🤨

Mamayı kes de bana aşırı sacma gelio.Sut şuan yoksa anne nasıl mamayı kessin.Ac çocuk hayatta susmaz ve sakinleşmez.Cocuk aç aç bağırsin mi yani anlamadım.Benim bebeğim bir aylık doktorum iki defa 60 ml dedi ama benim bebeğim 90 la anca doyuyo.Hatta o kadar ucu ucuna doyuyo ki genellikle bı saat sonra bı 30 Luk bazen de 60 lik yapmak durumunda kalıyoruz.Dun doktorumuza sordum bebeğin ihtiyacina göre sekillendirin nasıl istiosa öyle devam dedi.Mamayi ve anne sütünü ne kadar tercih ettiği de tamamen bebeğe özel bı durum canım.

Sorun mama vermek değil. Miktar ayarlayamıyorum. Emzirme danışmanından da destek alıyorum, doktora da soruyorum. Onların dediği ile gerçek hayat tutmuyor. Emzirme danışmanı mamayı kes diyor, doktor günde dört kere 30 ml ver diyor. Mamayı Fazla verirsen kabız olur, hazımsızlık çeker, midesi yanlış büyür vb bi sürü şey söylüyorlar. Ama çocuk her emmede ek mama istiyor. Bazen 30 ml ile mama doyuyor bazen doymuyor. Emzirme danışmanı fazlasını verme çocuğu oyala diyor ama öyle olmuyor sinirim bozuldu. Ben 15 günlük bebeğe anne sütü yetmeyince ne kadar verdi ne verdi anneler onu sormaya çalışıyorum.
Emzirme danışmanı mamayı kes demesini ben doğru bulmadım açıkçası bence değiştirin derim sütünüz yetseydi bebeğiniz mama istemezdi zaten kusma sorunu var Mı şuan da ? Ben önce emzirdim öyle yapın o halde 2. Saatte bir emzirin sonra arkasına 30 cc mama verdim tabi zaman geçtikçe artacak ve bunu bebeğiniz belirleyecek burda ki bebekler iştahsız olur sizin bebeğiniz iştahlıdır veya sizin bebeğinize çok gelir benim ki iştahlıdır aslında miktar belirtmek doğru değil mama konusunda

Çok teşekkür ederim. Çok şükür kucağıma aldım. Senin de ikizlere Allah uzun ömürler versin. Bu süt başıma bela oldu, üç ay verebilsem bile şükredicem. Hiç tahmin etmezdim böyle süt azlığı sorunu yaşayacağımı ama herşey insanlar için.
Geçecek canım anladığım kadarıyla aklını karıştıran şeyler var her kafadan bi ses çıkıyor gibi olmuş... bazen bu seni mutsuz edebiliyor lohusalık ta var tabii sakin ol Cnm...

Emzirme danışmanı mamayı kes demesini ben doğru bulmadım açıkçası bence değiştirin derim sütünüz yetseydi bebeğiniz mama istemezdi zaten kusma sorunu var Mı şuan da ? Ben önce emzirdim öyle yapın o halde 2. Saatte bir emzirin sonra arkasına 30 cc mama verdim tabi zaman geçtikçe artacak ve bunu bebeğiniz belirleyecek burda ki bebekler iştahsız olur sizin bebeğiniz iştahlıdır veya sizin bebeğinize çok gelir benim ki iştahlıdır aslında miktar belirtmek doğru değil mama konusunda
Kusma sorunu yok ama mamayı fazla verdiğimde çok ciddi hazımsızlık sorunu yaşıyor. Ağlıyor, saatlerce uyuyamıyor. Dalıyor dalıyor geri uyanıyor. Gaz damlası veriyorum. Gaz sorunundan çok hazmedemiyor çocuk anlıyorum. Bugün de öyle oldu. Beş saattir uyutmaya çalışıyoruz. Bir saatte üç kere çişini yaptı, bu bana hiç normal gelmedi. Sabah 9 buçuktan beri ayakta. Ben de perişan oldum artık.

Kusma sorunu yok ama mamayı fazla verdiğimde çok ciddi hazımsızlık sorunu yaşıyor. Ağlıyor, saatlerce uyuyamıyor. Dalıyor dalıyor geri uyanıyor. Gaz damlası veriyorum. Gaz sorunundan çok hazmedemiyor çocuk anlıyorum. Bugün de öyle oldu. Beş saattir uyutmaya çalışıyoruz. Bir saatte üç kere çişini yaptı, bu bana hiç normal gelmedi. Sabah 9 buçuktan beri ayakta. Ben de perişan oldum artık.
Kusma sorunu yoksa yetiyor demektir diyecektim gaz yapar mama hala bizim oluyor 15 aylığız mamadan kaynaklı istersen mama değiştir tat duyuları 3. Ayda başlıyor 3. Ay gelmeden deneyip değiştirebilirsin hipp alabilirsin ona gaz yapmıyor diyorlar ama

Kusma sorunu yoksa yetiyor demektir diyecektim gaz yapar mama hala bizim oluyor 15 aylığız mamadan kaynaklı istersen mama değiştir tat duyuları 3. Ayda başlıyor 3. Ay gelmeden deneyip değiştirebilirsin hipp alabilirsin ona gaz yapmıyor diyorlar ama
Sma optipro veriyorum. Hipp de bi deneyeyim olmadı.

Bazen önden emziriyorum bazen sonradan, bebeğin sinirine göre çok sinirliyse acıktıysa yani memeyi asla tutmuyor. Az karnını doyurunca memede ağlıyor. Bazen önden memeyi alıyor ama doymayınca ağlamaktan katılıyor. Danışman bana verme oyala dedi ama olmuyor, bebeğin 4 saat ağladığını biliyorum. Perişan haldeyiz ev halkı olarak. Sütüm çok az az artıyor. Bestlak ve humana içiyorum. Günde 3-4 litre su. Bu kadar attıyor ancak az az. @Saskin25 memnun kaldıysa danışmandan onu da tutarım. Benimkiyle sonuç alamadık.
Önce emsin sonra mama takviyesi yap birde mesela diyelimki üç saatte acikiyor sen ikinci saatte memeni teklif et illa uyanık olması şart değil uyurken de ver gogus ucunu sık dudağına süt degsin o kokuyu alınca emer annesi tam açıkip sinirli saatini bekleme

Önce emsin sonra mama takviyesi yap birde mesela diyelimki üç saatte acikiyor sen ikinci saatte memeni teklif et illa uyanık olması şart değil uyurken de ver gogus ucunu sık dudağına süt degsin o kokuyu alınca emer annesi tam açıkip sinirli saatini bekleme
Geçen gün burda arkadaşlar saolsun önce emzir sonra mama ver dediler. İki gündür böyle yapmaya çalışıyorum. Faydasını görmeye başladık gibi. Ama ben hala vereceğim mama takviyesi miktarını ayarlayamıyorum. Yok mudur kolay bi yolu? Çok sinirim bozuldu

Merhaba
Arkadaşlar 14 gün önce doğum yaptım çok şükür. 4-5 gün sütüm gelmedi. Sonra yavaş yavaş gelmeye başladı. Bu sürede mama verdik. Memeye öyle zor alıştırdım ki. Evi bebeğin çığlıklarI götürdü bi hafta. Şimdi emiyor biraz ama önce 20-30 ml kadar mama içip öyle emiyor. Online emzirme danışmanı tuttum ama işe yaradığını söyleyemem. Danışman mamayı kes diyor ama çocuk böyle bile zor doyuyor. Artık 30 ml mama bile yetmemeye başladı, napacağımı bilmiyorum nolur yardım edin. Böyle hem mama hem meme var mı? 15 günlük bebeğe ne kadar mama verip emzirmeliyim. Bu böyle ne kadar gider, sütüm artar mı ? Mamadan kurtulur muyuz? Benim gibi olanlar n’aptınız nolur yardım edin 🙏🙏🙏

Merhaba sürekli memede yapışık yaşasanız bu süreyi gak dese meme gul dese meme yani ..memede ağladı mı mesela hemen diğer meme kucakta yürürken tıpış tıpışş yaparak ..Son açlık anına kadar beklemeseniz hani öyle daha kolay olur diye düşündüm..ben sanki biberona alışan bi bebek de olabileceğini düşündüm bi an ..biberonu dik ağzına akıtmayın eğik tutun meme gibi zorlansın.belkide hızla akan tazyik istiyordur..sling tarzı bişe alıp bence kucakta meme deneyebilrsinzi hem bebek ağzı ne kadar memede o kadar süt demek .

Geçen gün burda arkadaşlar saolsun önce emzir sonra mama ver dediler. İki gündür böyle yapmaya çalışıyorum. Faydasını görmeye başladık gibi. Ama ben hala vereceğim mama takviyesi miktarını ayarlayamıyorum. Yok mudur kolay bi yolu? Çok sinirim bozuldu
Zamanla ayarlarsin canım mesela 10 dk meme emdi o 10 dk da doyacak kadar cekiyorlarmis sütü
Bende hala mama veriyorum sütüm yetmiyor emzirdikten sonra huzurluysa dokunmuyorum iki saat ama bazen bir saat sonra huysuzlanmaya başlıyor o zaman ilk emzirip peşine 2 veya 3 ölçek yapıyorum bazen 3 ölçek içtiği de oluyor yarım ölçek içtiği de
O yüzden mama kesme diye bir düşüncem yok şimdilik kesersem aç kalır
Demem o ki yıpratma kendini bebek illa emecek mamasız doysun diye hepimiz aynı durumdayız...

Sana yrdım eden biri var mı yanında? Dinlenmen çok önemli.
Her emzirmeden sonra 10 dk sağım yapıp iyice boşaltmalısın. Hastane tipi pompan olsa çok güzel olurdu aslında ikili.
Akşam bebek uyurken powerpump yapmaya çalış internetten araştır.
Sonra solgar bira mayası tableti, bestlak damla, macroda alkolsüz bira satılıyor, bol yeşil salata, bol soğanlı bulgur pilavı, kuru börülce.
Emzirme kampı denen bir şey var onu araştır. İlk 40 gün bir anne emzirme kampında olmalı. Bebeği emzirip uyuyacaksın. Yemeğini önüne getrecekler evinin işini yapacaklar. Gak dese hık dese emzireceksin.
Bence mamadan kurtulursun. Kurtulamazsan da ucunda ölüm yok ya. Biz 6 aylığız mama meme ek gıda hepsi bir arada gayet gidiyor yani.

Belki de mamaya ihtiyacı yoktur ..meme de süt depolanmaz çünkü emzirdiniz ya süt bitti diye düşünmeyin diğer meme geçin emzirdiniz ya diğer meme tekrar ben böyle 10 tur attığımı bilirim..bebek uyudu ya mesela fırsat varsa sağın arada mama yerine onu verin hani mama lazım mı gerek mi ? Mamayı aradan ne kadar erken çıkartırsanız o kadar iyi çünkü memeler ne kadar lazımsa bebeğe o kadar üretmeye başlatacak ilerleyen zamanlarda yani dışardan takviye yapılan kadar kısmı üretmeyecek..

X