Sütüm var ama emzirmek istemiyorum

Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin pembesu
kaç aylık bebeğin ilk doğduklarında emme refleksinden bide anne sıcaklığından da çok meme de kalmak istiyorlar
2,5- 3 aydan sonra azalıyor o istek.. biraz sabır
bu arada emzik denedin mi?

Öyle bir sütüm vardı ki 3 çocuk doyururdu ama almadı mememi .. 4 tane emzirme hemşiresi gezdim yok yine aldıramadilar sağarak ver dediler sağdim ama 40 günün sonunda adet olmayla birlikte sütüm de gitti ... Mecbur mamaya başladım .... Bizimki 15. Günün sonunda gaz sancılarından dolayı sürekli emmek istedi (tabi beni değil biberonu) ben gazı var ondan emmek istiyor dedikce millet doymuyo öyle oluyor böyle oluyor deyip iyice ettiler psikolojimin icine. Doktora bir götürdüm çocukta gaz olmayan yer yok diye bir de doktordan azar isittim doktor dinler mı seni annesisin kimseyi dinleme diye bir de ondan laf yedim öyle öyle çocuğu memeden de soğuttular sütümden de herkesi gönderdim başbaşa kaldım yavrumla ama maalesef süt namına bişey kalmamıştı bu sefer aç da olsa saatinde alacaksın biberonu diye inat ettim öyle öyle gaz sorununu çözdüm ... Demem o ki bazı bebek gazdan dolayı da anneyi emmek istiyor .... Ama aptal ben " biz kac çocuk büyüttük aç o çocuk " diyenlere inandım vicdan yapıp dayandım çocuğa mamayı sistikce şişti çocuk.. gaz sorunu olabilir

Benim kızım da memeyle uyurdu. Çareyi bir süreliğine de olsa emzik vermeyle buldum. İyice dalana kadar emziği ağızında bırakıyordum. 3 aylık olduktan sonra emziği istemedi. Bazen kandırmayı başarıyordum ama emzik olduğunu farkettiğinde çok sinirleniyordu.
Uzun uzun emiyordu, tabi sütün yok/doymuyordur ondan emiyordur/ mama ver gibi bir sürü lafa maruz kaldım ama her ay kontrole götürüp üstüne basa basa soruyordum doktora mama vermem gerekiyor mu diye. Kilo alımı iyidi o yüzden asla verme dedi. Yani diyeceğim o ki çocuğun çok emmesinin doymamasıyla alakası yok. Sütün varken emzir. Anne sütü çok büyük bir nimet.
Yaşadıklarını az buçuk tahmin ediyorum. Bir gece sürekli emmek istemişti. En son emzirdim yatırdım yine ağlamaya başladı annemle kardeşim beni uyandırmaya çalışıyor. Benimle işi yok. Alın başımdan dediğimi hatırlıyorum. Gündüz misafir, gece bebek. Pert olmuştum. Emzirmenin verdiği acıyı sırtıma kadar hissediyordum. Bak bunlar tanıdık geliyor değil mi? İşte hemen hemen hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, o yüzden bol bol sabır diliyorum.
Ama doktoruna mutlaka danış bu sorunu. En doğru tavsiyeleri o verir mama ve emzirme konusunda.

afedersin ilk zamanlar kendimi inek gibi hissederdim. bir mahremiyet falan bitmişti resmen. emzirme işimiz bittikten sonra kendime dedim ki lönk diye o kadar hatunun içinde nasıl soyunmuşum ben diye normal şartlarda açık bile giyinmem. ilk zamanlar bunlar normal. tek ilacın zaman ve sabır.

Canim bunların hepsi geçecek merak etme. Bende böyleydim emzirip yatiriyordum sonra biri bana bu çocuk aç bak emmek istiyor dediğinde gene mi emzircem diye ağlayasım geliyordu. Bu demek değil ki emzirmek istemiyorum. Bu bir süreç sonra atlatiyorsun hele bi başlasın gülümsemeye offff diceksin herşey feda olsun sana. Zamanla düzene girecek hele bi 3 ay olsun özellikle baya baya rahatlicaksin

Bizdede oyleydi oglum saatlerce emerdi koltukda bir kosede orurup utun gunun emzirmekle gecerdi o gunler cok yorucuydu ama cok da guzel ilk 6 ay emzirmek bana bu yuzden de zor geldi birakmayi da dusundum ama yapmadim neyse. Simdi geriye bakinca iyiki bu zorluklari cektim diyorum gercekten cok guzel bir duyguydu oglum 7 aylik oldukdan sonra emzirmekde hic sorun yasamadik 21 aylik olana kadar emzirdim aslinda simdide emzirirdim ama oglum baska yiyecekler yemedigi icin birakmak zorunda kaldim. Kilolarim da anca emzirmeyi biraktigimda azalmaya basladi hersey yavas yavas. Allah kolaylik versin emzirmek istemiyorsan buna mecvur degilsin bir cok anne var emzirmiyor emziremiyor herkesin kendi karari. Mama veriyorsun diye zehir vermis olmuyorsun sonucta bebegine

Oglum da memede uyumaya alismisti. Uyuyunca yanindan kalkar kalkmaz aglamaya baslardi. Tum saatlerimi yatakta gecirmeye baslayinca icim daralip psikolojim bozulmaya baslamisti. Zaten evde bilgisayar uzerinden calismam gerekiyordu isimi kostura kostura yapmaktan da fenalik gelmisti. Ben de o kadar cok karsi olmama ragmen emzik verdim. Cunku emme refleksi o kadar guclu ki bir sure sonra emmek ona yeter diyemiyorsun artik. Neyse emzikten sonra rahat ettim. Korktugum gibi istahinda azalma falan da olmadi.

Bir de arada kendi sutunu sagip biberon vermeye artik karsi degilim. Cunku yeni nesil biberonlar anne memesini o kadar guzel taklit ediyor ki bebegin kolay yere alisma gibi bir durumu olmuyor. Mesela benim sutum azdi, kilo alimi yeterli olmayinca mamaya basladik. Nuby marka biberonla vermeye basladim. Memeden asla sogumadi. Yine baska bir kac markanin da zor akisli biberonlari var dene bence.

Bir de sakin cevrenin laflarina aldirma. "Annelik boyle bir sey" "Fedakar olacaksin" "Cocuk buyutmek kolay mi" "Sutun varken emzireceksin" tarzi yorumlar cok olur. Ama psikolojin bozulmaya dogru gidiyorsa (ki cogu yeni anne psikolojik olarak zayiflamistir) sutunuzun bol olmasinin da bir onemi kalmiyor.

Ilk yardim kurallarinda su vardir, once anne kendini kurtarir, korur sonra cocugunu korur. Cunku anne yasayacak ki cocuk yasasin

Yeni bir dunyaya ortama geldi bebeginiz... güven duygusuna ihtiyacı var, bebekler sadece açıktiklari için meme istemezler kendilerini güvende hissetmek icin, dar bir alandan çıkmış zaten farkindaysaniz surkeli irkilir bebekler, düşme hissi gibi düşünsenize kutu gibi sıkışık yerden geniş bir ortamda alışmaya çalışıyor ve sizden yardim istiyor..

Meme+mama gitmeniz için gecerli sebepler yok gibi yani kilosuna bakarsiniz duzenli almasi gereken kiloyu aliyorsa mamaya gerek yoktur...

Göğüs ucu yaraları için lansinoh ise yaramiyorsa , fito nun bikac kişiye iyi geldiğini gördüm ama cok cok iyi yikayip temizlemek gerekir ucunu,
Tahin yağı gogus ucunu iyilestiriyor, ayva çekirdeğini suda bekletip jel olunca sürmek, kantaron yagi gibi şeyler iyi geliyor ama en iyisi açık gezmek yani bisey değip rahatsiz etmesin
Saglikla büyütün inşallah

Burada söylediklerin dua niyetine geçmiş bebiş senden baskasina gitmek istemiyor :) dün bir bugün iki hemen kendini sartlama birseyler icin canım ya zamanla hersey oturacak.

Göğüs yarasi icin bir sure sutyen giyme sadece emzirme atleti ve göğüs kalkani kullan bir de garmastan pomat sur hemen iyilestiriyor.

Ah ah neden mama veriyorsunuz ki? 5 saat uyuması normal mi demekki mamaların içinde uyku ilacı falan var. Bana hiç normal gelmedi bir bebeğin 5 saat uyuması. Yazık etmeyin ona da kendinize de.
Onu da dışarı çıkartın temiz havayla uykusu düzene de girer. Açlıktan emmiyor ki o sadece emme arzusu çok.
Bu kadar erken bunalmayın eğer anne olmaya karar verdiyseniz bunları da göze almışsınızdır.
Dediğim gibi mama vermeyin ama beraber güzel şeyler yapın. Sabırla olacak bir şey bu maalesef. Çok fazla da emzirmeyin. Her ağlaması acıkıyor anlamına gelmez.
Zamanla düzeni oturtursunuz.

Bu anlattıkların hep lohusaliktan. .umarım en az zararla atlatırsın. Benim göğüs uçlarım çok küçük olduğu için kızım emmekte zorlaniyordu ve aylarca yaralarım iyilesmedi. Kanları temizleyip emziriyordum. 9 aya kadar zaman zaman devam etti kanama . Çok acı çekiyordum, dayak yemiş gibi ağlıyordum. Sabrettim (çok zordu ve ben çok sabirsizdim) yaralarım iyileşti, göğüs uçlarım büyüdü ,acılarım geçti .şimdi 2 yaşını aşmış minnoşum nasıl sütü bırakır ,bunun peşindeyim :) işin ilginç yanı ,o berbat geceleri unuttum .anılarımızı paylaşıp gülüyoruz eşimle .ama o an olsa tek bir kelimeyle katil olabilirdim. Yeni doğmuş bir bebek ,her kafadan bir ses ,uykusuz geceler ,sifır sosyallik, bol ağlamalı depresif yeni anne styla :) hepsi geçiyor .. birde emzirmeyi bırakmak istemiyorsan mama verme .bebis emerken yoruluyor ,yeteri kadar beslenemiyor o yüzden sık emmek istiyor .mama bol akiyor biberondan, çekmesine pek gerek kalmıyor o sebeple içip doyuyor .umutsuzluğa kapılma ,hepsi geçecek ..Allah yardımcın olsun. Kolay geçer inşallah .

Mama daha doyurucu olduğu için benek daha uzun uyuyor.

Bu arada çevre baskısının canı cehenneme! Kimseyi dinleme. .o bebeğin bir annesi var ,herkes annelik yapmaya çalışmasın .çok canını sıkan insanları çevrenden uzaklaştır . O HERKES HERŞEYİ çok bilir ama lohusalik bunu kaldırmaz . Kirmamak icin kırılmaya gerek yok. Bu zor süreci nasıl rahat ediyorsan öyle yaşa . Birde başkalarını düşünme .ilkinde ben o hatayı yapıp kafayı yedim .millet benden daha çok lohusaydi. Ama 2.de hiç affetmedim .çok izole bir hayat yaşadım .kimi görmek istiyorsam gördüm ,kimi görmek istemiyorsam görmedim .kimseye de söz hakkı vermedim .lohusaligimi çok rahat atlattım. Sorsan herkes senden çok düşünür bebeğini .boşver onlar kendi çocuklarıyla annecilik oynasın .sen kendi rahatına bak .hakedenı kırmaktan da hiç korkma !

Mama daha doyurucu olduğu için benek daha uzun uyuyor.
Alakası yok çünkü eğer anne sütü doyurucu olmasaydı ilk 6 ay anne sütü denmezdi.
Başka bir şey olabilir içinde. Bir bebeğin 5 saat kesintisiz uyuması bana pek mantıklı gelmedi ama tabi 1 aylık bir bebek değilse.

Kıymetini bil diyenler aslında tam olarak bildikleri için diyorlar.
Yaşamazsınız inşallah, yaşamadan da anlamıyor insan, meme reddi döneminde ne büyük nimet emzirmek görüyorsun.

Emzirememek, emzirmekten çok daha yorucu çünkü.

En son neler söylendi konuşuldu bilmiyorum ama benim de 1 aylık bir bebeğim var ve memeden yazıyorum şu an...bir günde 8 10 saat emzirdiğimi biliyorum...şu an çok küçük ve dün yaya uyum sağlamaya çalışıyor....açlıktan değil sizin kokunuzu ve teninizi istediği için emmek istiyor...siz gerildikçe onun gerginliği de artacak o gerildikçe tek bildiği rahatlama yolu olan memeye saldıracak ve bu kısır döngü devam edecek...

Yorgun gergin olmanız çok normal biraz sabır mama sütünüz varken bebeğinize yapacağıniz en büyük kötülük olur..bebeciğe haksızlık etmeyin lütfen..

En fazla bir kaç ay ömrünüzden bir kaç ay verip sağlıklı bir bebek mi mamayla şişirilmiş uyuyan bir bebek mi??

Ayrica 40 ı cıkmadiysa bir bebeğin 5 saat uyuması çok sağlıklı değil kan sekeri düşer

iki çocuğumda memeden ayrılmazdı. hep aynı sorular doymuyor mu doymuyormu.
ilk üç ay anneden kopamıyorlar annesi.
sana çok ihtiyacı var.
kucağa alışmak diye birşey yok.sonra sürekli gezmek istiyorlar kucağa bile gelmiyorlar.
biraz sabır arkadaşım.
sütün çok olsada belki doyurmuyordur.
eğer mama alırsa akşamları gündüz iki öğün ver bence.
iana herkes aynı şeyi yaşıyor.sabır o mis kosusu bir daha gelmeyecek.
güle güle doya doya büyütün

Birde tokken saatlerce uyumaya inanmıyorum benim oğlum meme reddi yaşadı resmen ac yatti hic emmedi ama yinede uyku saati uzundu...yalnız mama yoğun mu oluyor ne bilmiyorum agirlik çöküyor olabilir...

sütü olan biri mamayi seçmesini istemem..

Mama daha doyurucu demeyelim de içindeki şeker yüzunden ve hazmı zor olduğu için daha uzun süre tokluk hissi veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…