Sütüm kesilecekmiş

Evet canım aynı ası sanırım.. İshalden koruyan ası demişti doktorda.. Umarım gerek kalmaz..

Evet canım aynı ası sanırım.. İshalden koruyan ası demişti doktorda.. Umarım gerek kalmaz..

sen benim söylediklerimle değil doktoruna göre hareket et ama canım, bizler burda birbirimizden çok etkileniyoruz :)) iyice araştır aşıyı yapılması gerekiyorsa yaptır...

öncelikle her sabah öğütülmüş çörek otu yiyin bir tatlı kaşığı günde 2 maden suyu tüketin bol su için humana anne sütü çayı için ayrıca hiçç aldırmayın o sütün yetmez bilmem ne diyenlere bana da neler söylediler görümcem kendini örnek gösteriyordu sürekli benim öyle geliyordu şöylede böylede annem bile demişti ya 2 ay olmuş sütün gelmez artık diye, benim bebeğim hastanede yattı 23 günlükken mikrop kaptı, o halde hastanede süt sağıp bebeğime vermeye çalışıyordum hiç olmazssa bir öğün sütümle doysun diye hele bir gün o halde süt sağmaya çalışırken arkadaşım görmüştüde gülmüştü o ne damla damla geliyor diye bozuntuya vermedim ama çok üzüldüm küçücük bebeğim hastanede yatıyor benim stüm zaten yok iyi gelir belki diye o damla damla sağdığım sütle dalga geçiliyor insanlar bazen çok acımasız olabiliyor aldırmayın o arkadaşımda şuan hamile temmuzda doğum yapacak inşallah onun böyle sıkıntısı olmaz ama anne olmayı anlayacak bakalım o bir damla süt bile insanı nasıl sevindiriyor çok şükür kızım şuan 4,5 aylık oldu sütümde yetiyor bana bu kadar laf söyleyenlerin çenesi kapandı allaha çok şükür çocuğa bakınca sadece sütünlemi besliyorsunnn diyorlar çok biliyorlardı ya

herşey kafada bitiyor,düzenli beslen,dinlen,bol sıvı tüket.bak gör çok güzel sütün olacak..bebeğimi beslemeliyim diye kendine hep söyle.kimseye aldırış etme..öncelikle çok canını sıkma derim..ama ne mümkün değilmi?zaten ilk günlerde canını öyle bir sıkarlar ki..ben de bütün laflara rağmen özellikle kayınvalidemin ( dolu dolu emzirmenin mutluluğunu yaşıyorum..sütüm olsun diye habir yedim,yedim..ama kilolarım kaldı sonuçta...olsun diyorum veririm..şuan bebeğim sekiz ayını bitirecek..mama daha vermedim ek gıda ve anne sütü ile devam ediyoruz,Allaha şükür :))

canım ben yaptırdım aşıyı, dokktorumuz önerdi, bilgin olsun...

Canım mesaj atamıyorum özelden haberin olsun sitede 100 mesajım olması gerekiyormuş neyse.. :) doktor neler söyledi icime su serptin çok Sagol canım.. Biraz yıprandım sanırım ister istemez sıkıyorum kendimi.. Senden duyacaklarıma çok ihtiyacım var.. Çok Sagol ilgin icin..

Bu aşıyı yani rota virüs aşısını o kendi çocuklarını da yaptırmış, hatta ablam ve eniştem de doktor onlar da yeğenlerime yaptılar, ama ben netten araştırınca korkmuştum toplatıldı dye okuyunca, 99 yılında toplatılmış çünkü invajinasyon yani bağırsak düğümlenmesi yapıyormuş, ama daha sonra içeriği değiştirilip tekrar piyasaya sürülmüş ve yapılan araştırmalar sonucu artık öyle bir tehlikesi yokmuş, doktorumuz o yüzden yaptırın dedi, yaptırdık, zaten aşı diye geçiyor aama ağızdan damla şeklinde veriliyor, 3. ayı bitmeden ilk dozunu yaptırman gerek, 2. doz ile arasında 1 ay olması lazım, çünkü 6. ay dolmadan btmesi gerekiyor 2 dozun da... Biz geç kaldık ilk doz 4. ay dolunca oldu ama doktor bişey olmaz dedi. Aşıyı yaptırınca Rota virüs hastalığını geçirmeyecek anlamına gelmiyor ama hafif atlatır yakalanırsa, hastanelik olmaz dedi. 5 yaşına kadar bütün çocuklar yakalanırmış bu hastalığa...Ve baya yıpratıcıymış...Netten araştırırsan görürsün canım. Velhasıl mama yediği için yavrum yaptırdık biz. Suyunu falan hep kaynatıyorum ama içim daha rahat şimdi...Sen hiç sıkma kendini, biz sadece mama yiyoruz düşün, sen sütünü verebiliyorsun yavruna...

Bir de şu var sütün kesilecek ondn yapıcaz aşıyı gibi anlamışsın sanırım sen doktorun dediğini, öyle değil canım, sütün kesilmesiyle alakalı değil bu aşı, özel bir aşı bu isteyen yaptırıyor isteyen yaptırmıyor, yani devlet öneriyor ama parasını karşılamıyor, doktor onu 3 ayı dolmadan yapalım diye söylemiştir. Sütün nasıl bu arada? Bol bol taze meyvelerden şekersiz kaynat ve iç, birde 3 litre su iç günlük, azalmaz sütün korkma, makinen varsa da sağ mutlaka...

Son düzenleme:

Sagol canım verdigin bilgiler icin.. Yani eninde sonunda bu hastalık basımıza gelecek anlaşılan.. Dediğin gibi yaptırmak en iyisi bari hafif atlatsın.. Sutum aynı gibi. Ama artık pek fazla takmamaya çalışıyorum. Verebildiğim kadar vericem.. Doktor anne sutu doğal koruyucudur anne sutu olmazsa bebek kolayca yakalanır gibi birşeylerde demişti bu sebeple asiyi yaptırmamızı söylemişti.. Dediklerini yapmaya çalışıyorum canım hergün.. İnşallah hersey düzene girer de rahatlarız artık..

Yazildimi bilmiyorum ama bulgur pilavi sütü artiriyor..Hamileligimin 6.ayinda dogum yapmama ragmen 4 ay emzirdim bulgur pilavi ve üzüm hosafi sayesinde.Alman doktorlar bile sasirmisti.

evet tabi anne sütüyle bağışıklığı daha güçlü oluyor, inş canım herşey daha iyi olsun sizin için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…