Bu aşıyı yani rota virüs aşısını o kendi çocuklarını da yaptırmış, hatta ablam ve eniştem de doktor onlar da yeğenlerime yaptılar, ama ben netten araştırınca korkmuştum toplatıldı dye okuyunca, 99 yılında toplatılmış çünkü invajinasyon yani bağırsak düğümlenmesi yapıyormuş, ama daha sonra içeriği değiştirilip tekrar piyasaya sürülmüş ve yapılan araştırmalar sonucu artık öyle bir tehlikesi yokmuş, doktorumuz o yüzden yaptırın dedi, yaptırdık, zaten aşı diye geçiyor aama ağızdan damla şeklinde veriliyor, 3. ayı bitmeden ilk dozunu yaptırman gerek, 2. doz ile arasında 1 ay olması lazım, çünkü 6. ay dolmadan btmesi gerekiyor 2 dozun da... Biz geç kaldık ilk doz 4. ay dolunca oldu ama doktor bişey olmaz dedi. Aşıyı yaptırınca Rota virüs hastalığını geçirmeyecek anlamına gelmiyor ama hafif atlatır yakalanırsa, hastanelik olmaz dedi. 5 yaşına kadar bütün çocuklar yakalanırmış bu hastalığa...Ve baya yıpratıcıymış...Netten araştırırsan görürsün canım. Velhasıl mama yediği için yavrum yaptırdık biz. Suyunu falan hep kaynatıyorum ama içim daha rahat şimdi...Sen hiç sıkma kendini, biz sadece mama yiyoruz düşün, sen sütünü verebiliyorsun yavruna...
Bir de şu var sütün kesilecek ondn yapıcaz aşıyı gibi anlamışsın sanırım sen doktorun dediğini, öyle değil canım, sütün kesilmesiyle alakalı değil bu aşı, özel bir aşı bu isteyen yaptırıyor isteyen yaptırmıyor, yani devlet öneriyor ama parasını karşılamıyor, doktor onu 3 ayı dolmadan yapalım diye söylemiştir. Sütün nasıl bu arada? Bol bol taze meyvelerden şekersiz kaynat ve iç, birde 3 litre su iç günlük, azalmaz sütün korkma, makinen varsa da sağ mutlaka...