Merhaba arkadaslar benim gibi olan varmı dir bilemiyorum ama bebeğim 24 günlük sutum 4 saatlik beklemem sonucunda 30 cc çıkıyor.. Doktorun demesine göre 2-3 ay icinde kesilecekmiş.. O kadar üzgünüm ki anlatamam. Denemedigim şey kalmadı bı türlü artmiyor.. İshale yakalanmamasi icin doktor ası yapacagını söyledi ve çok tedirgin oldum. Bebeğime bişeymis olmasından çok korkuyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba arkadaslar benim gibi olan varmı dir bilemiyorum ama bebeğim 24 günlük sutum 4 saatlik beklemem sonucunda 30 cc çıkıyor.. Doktorun demesine göre 2-3 ay icinde kesilecekmiş.. O kadar üzgünüm ki anlatamam. Denemedigim şey kalmadı bı türlü artmiyor.. İshale yakalanmamasi icin doktor ası yapacagını söyledi ve çok tedirgin oldum. Bebeğime bişeymis olmasından çok korkuyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
34bilgen84 Sizde üzülmeyin.Süt bünye meselesi,bazılarında fışkırırken bazılarında damla damla oluyor.Sizin bebişte küçük,mutlaka emzirebildiğiniz kadar emzirin,arkasından da kaşıkla mama verirsiniz.Birde sütün az diye moralinizi bozmaya çalışanlara kulak asmayın.bebeğiniz küçük emdikçe artacaktır, emebildiği kadar emsin.benimde yetmiyor sütüm ama yinede ilk üç ay ağırlıklı anne sütü sonrasında takviye olarak mama ile besledim.şu an dört aylık bebişim,artık ağırlıklı mama,takviye anne sütü oldu durum:)yine de bir damlada olsa kuruyana kadar devam anne sütüne:)
bende öyle yapmaya çalışıyorum inanın saatlerce emziriyorum memede durmak istiyo bütüngün tutuyorum yeterki bi damla fazladan gitsin midesine diye şuan hala memedeyiz biberonla emdiği sütü kustu yine aç boşa çekiyo ama napıyım tutuyorum 1 saat daha tutucam hala ağlarsa mecburum mama takviyesine
konu tam benim sorunumu yansıtan bi konu benimde bebeğim 40 günlük ve sütüm yetmiyor özellikle şu 1 haftadır mama takviyesi yapmaya başladım mecburen yoksa yavrum ciyak ciyak ağlıyordr bunu söylediğimde bana kızdı mama verirsen 2 hafta sonra buraya gelirsin sütüm bitti diye dedi bide fırça yedim idare ediceksin dedi ama öyle ağlaya ağlaya uyumuyo bile napıyım 60 cc bi öğün özellikle geceleri verdim mama birde beeğimin reflüsü var emiyo kusuyo emiyo kusuyo sütte bitiyo sonunda sağıpta veriyorum aynı zamanda hatta şuan sütüm bitti sıkıyorum damla gelmiyo anne sağdığım mamyla besliyor şuan emzirdikçe daha çok üzülüyorum bide demişsinizki kayınvalidem annem olsa destek olurdum kayınvalidem bana bakıp aa o ne öyle ben sütümü çok diye lavabolara döküyodum diyo daha hastaneden çıktığımın ilk günü zaten 3 hafta erken doğum yapmışım sancı açılma olmadan sezeryan oldum süt nerden gelsin annemi ele alırsak oda çok iç açıcı yorumlar yapmıyo sütün az bilgen daha fazla olması lazımdı biz birini emzirirken diğerinden akardı falan filan anlıycağınız hepten bunaldım susuyorum susuyorum sonunda kötü patlıycam bana sütümün yetersiz olduğunu kabullendirmeye çalışıyolar bende sonunda bitti artık yok diyorum humana içiyorum bütüngün emzirmeye çalışıyorum bebeğim 5 te uyandı inanın bu sate kadar 1 saat ara veriip hep emzirdim benim tek sıkıntım meyve hiç yemem sevmiyorum midem bulanıyor zaten doğumdan sonra iştahımda hiç yok bi yandan bebeğimde fırsat vermiyo çünkü hep aç emmek istiyor kusuyo diye başından ayrıylamıyorumda ben ona damla damla süt biriktirirken o hepsini avuç avuç kusuyo( bi ara emzirmiycem artık dedim çünkü memede boğuluyordu kusarken hatta şuan annemin beslediği biberonu yine kusmuş o bebeğimi besliyor ben sütüm artsın diye çare arıyorum ama yazdıklarınıızı okuyunca hadi yine bi umut dedim yarın daha mutlu kalkıp bebğimi emziricem sürekli inşş bol bol sütüm olur bebeğimin karnı doyar
canım hiç korkma bebeğin sağlıklıysa şükret, ben sadece 3 hafta emzirebildim bebeğimi, rahatsızlığımdan dolayı ilaç içiyorum emziremedim yani, sadece mamayla besliyorum ve o ishal aşısını da yaptırmadık, muallak da bir aşı çünkü, ama stres yapmadım mı yaptım evet, ancak yapacak bişey yok ki...o yüzden sende sıkma canııını, üzülürsen sütün olacaksa bile olmaz, kesilirse de ucunda ölüm yok ya herşeyin bir çaresi var canım...
Allah hepimize yardim etsin.. Desteginiz icin çok teşekkür ederim. Muallakta derken nasil yani bir yan etkisi falan mı var asının ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?