• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm kesilecekmiş

lgen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
37
0
36
Tekirdağ
Merhaba arkadaslar benim gibi olan varmı dir bilemiyorum ama bebeğim 24 günlük sutum 4 saatlik beklemem sonucunda 30 cc çıkıyor.. Doktorun demesine göre 2-3 ay icinde kesilecekmiş.. O kadar üzgünüm ki anlatamam. Denemedigim şey kalmadı bı türlü artmiyor.. İshale yakalanmamasi icin doktor ası yapacagını söyledi ve çok tedirgin oldum. Bebeğime bişeymis olmasından çok korkuyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba arkadaslar benim gibi olan varmı dir bilemiyorum ama bebeğim 24 günlük sutum 4 saatlik beklemem sonucunda 30 cc çıkıyor.. Doktorun demesine göre 2-3 ay icinde kesilecekmiş.. O kadar üzgünüm ki anlatamam. Denemedigim şey kalmadı bı türlü artmiyor.. İshale yakalanmamasi icin doktor ası yapacagını söyledi ve çok tedirgin oldum. Bebeğime bişeymis olmasından çok korkuyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

lütfen öyle düşünmeyin yazınızı okuyunca cok üzüldüm
bu cok normal stres altında süt cogalmaz ki
doktorun tarzını da hic beğenmedim ne demek yani 2-3 ay sonra bitecek bunu kimse bilemez
benim sütüm de o kadar azdı ki ama emzirerek artırdım
bakın 7 ay kızım beni emmedi sürekli sağdım ve biberonla verdim sonra emmeye başladı ve 24 ay emzirdim 18 ay civarı sütüm cok iyi geliyordu
lütfen morali düzgün tutun ve bol sıvı tüketip iyi dinlenip iyi uyuyup üzülmeyip sütü azaltan gıdalardan uzak durup en önemlisi beni örnek alıp sütünüzü artırın
bebiğinizle mutlu günler...

dr sağolsun ne güzel moral vermiş hiçte kesilmez benim kızımda 2 ay hiç tam doymadı mama takviyesiyle doyuyordu sütüm küçücük bebeğe yetmiyordu emzirdim emzirdikçe çoğalmaya başladı önce 1 öğün doymaya başladı böyle böyle derken mamayı bıraktık şuan 4 aylık ve sadece sütümle besliyorum maşallahı var tosun gibi sakın kesilir diyenlere bakma sen (benim annem bile 2 ay olmuş sütün gelmez artık diyordu ) emzirdiğin sürece kesilmez yemeğini ye bol suyunu iç ben süt yapan bitkilerdende çay yapıp içiyorum yani mesele bol sıvı almak yemeğini yemek moralinide düzgün tutmak ve unutma bu sıkıntılar geçici hepmi böyle olacak diyip bunaltma kendini herşey düzelecek sütünde gelecek evindede düzenin oturacak aynı şeyleri 2 3 ay önce bende yaşıyordum bilirim ne zor geldiğini

yalnız değilim yani bende öylemi? benim kızımda 30 günlük ilk günler hatta son haftaya kadar sütüm yetiyordu yavruma... ama biberon alışkanlığı var dolayısıyla sağıp veriyorum sütümü oda sanırım azalttı .... son 1hafta-10gündür mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorum günde 1 yada 2 defa ama çok üzülüyorum.............yinede ne kadar verebilirsem o kar diye düşünüyorum.... yapmadığım şey kalmadı umarım artar....................................:53::53::53:

canım sen kesilecek falan diye ASLA düşünme..dr.a bak sen ne biliyosun kesileceğini!! sen strese girdikçe azalır sütün sen az geliyo az geliyo dedikçede azalmaya başlar.. bulgur ye bol bol..dereotu ye..forumda birçok konu var anne sütünü arttıran besinler başlığında onları uygula mutlaka..artar sütün hiç endişelenme ve bol boool emzir..saat başı emzir..bebegin emmesiylede artar..ve memeni asla 4 saat boş bırakma..emzirmedikçe yerine yenisi gelmezkii..meme çok garip çalışıyo..arz talep meselesi..dolsun diye bekleme..memende süt varken memen süt üretmez..daha çok küçük bebegin zaten saat başı meme vermen lazım..bebegin emdikçe talep var diye düşünüp meme süt üretiyo..bende çok kafayı yemiştim ama kızımı kendi bırakana kadar sadece annesütüyle besledim ilk 5 gün çok az mama yedi sonrasında yaklaşık 14 ay kesintisiz emzirdim sıpa kendi kesmeseydi daha da verecektim..dinlenmeye çalış..ılık duş al..gögüslerine sıcak kompres yapabilirsin süt kanalların açılır..SEN SÖYLEDİKLERİMİZİ YAP!!BİTECEK DİYE DÜŞÜNMEEE!!! BİTMEEZZ!! :64:

Sutun kesinlikle kesilmez ama stres yaparsan kesilebilir.
Stres yapma.
Memeyi bos birakma surekli emzir, emzirdikce cogaliyo sut.
Bugun zorla gelen sutun yarin damla damla kendiliginden akacak.
Sutun artmasi icin still tee ic turkiyede sanirim humana var.
Rezene cayi ic hem cocugun gazininalir hemde sutu cogaltir.
Tecrubeyle sabittir...

Ayrica o doktorun soylediklerinede inanma, bisey bildigi yok.

üzülmeyin lütfen zamanla çoğalır,
hoşaf yapıp için ( şeker koymayın meyvenin kendi şekeriyle)
kuru kaysı,kuru incir yiyip üstüne bol bol su için.

Çok teşekkürler arkadaslar önerileriniz icin.. Bu mesele yüzünden yenidogan sarılığı hala tam anlamıyla geçmedi yavrumdan. Kafayı yicem artık. Ne uyku kaldı ne başka bişeymis perişan oldum..:43:

Siz bol bol emzirin,kilo alımı az olur veya ishali geçmezse emzirmelerden sonra kaşıkla mama verin.benim sütümde az ve bebeşimin sarılığı 1,5 aylıkken anca geçti.anne sütünün her damlası kar diye düşünüp emzirebildiğiniz kadar devam edin.bebişim 4 aylık olmak üzere hala az da olsa sütüm var ve uğraşla çoğaltmaya çalışıyorum.pes etmeyin,ne kadar anne sütü verebilirseniz o kadar iyi.

Pınarnehir yazınız içimi ferahlattı çok teşekkür ederim.. bende sizlerden güç alarak sağmaya emzirmeye devam edicem.. işte biraz da tek kalmamın etkisi büyük moralimin bozulmasında ne kayınvalide ne anne desteği görmediğim için bu da ilk çocuğum bi de benim bakmasını bilmiyordum.. sezeryanla da doğum yapınca hepsi üst üste geldi günlerce ağladım üzüntü çektim durduramadım kendimi istemeden oldu bu çünkü.. sonra da sanırım sütüm az geldi en başından beridir..

Bebeğiniz çok küçük henüz,iki saatte bir her iki göğüstende emzirin.Humana emziren anne çayı,rezene çayı ve bol su için.10 gün boyunca üç öğün 1 tatlı kaşığı kuru pakmaya yiyin.göğüsler üzerine sıcak su torbası koyun.pompa ile sağdığınıza aldanmayın,bebişler çok daha fazlasını çekiyor.kilo alımı az ise kaşıkla günde iki kere 30cc mama verin.yeşillik yemeyi unutmayın.en önemlisi moralinizi bozmayın,bir damlası bile önemli anne sütünün:34:

Coooook teşekkür ederim pinarnehir tavsiyelerin icin. Moralim sayenizde düzelmeye başladı. Dediklerinizi deneyeceğim..

canım hiç korkma bebeğin sağlıklıysa şükret, ben sadece 3 hafta emzirebildim bebeğimi, rahatsızlığımdan dolayı ilaç içiyorum emziremedim yani, sadece mamayla besliyorum ve o ishal aşısını da yaptırmadık, muallak da bir aşı çünkü, ama stres yapmadım mı yaptım evet, ancak yapacak bişey yok ki...o yüzden sende sıkma canııını, üzülürsen sütün olacaksa bile olmaz, kesilirse de ucunda ölüm yok ya herşeyin bir çaresi var canım...

konu tam benim sorunumu yansıtan bi konu benimde bebeğim 40 günlük ve sütüm yetmiyor özellikle şu 1 haftadır mama takviyesi yapmaya başladım mecburen yoksa yavrum ciyak ciyak ağlıyordr bunu söylediğimde bana kızdı mama verirsen 2 hafta sonra buraya gelirsin sütüm bitti diye dedi bide fırça yedim idare ediceksin dedi ama öyle ağlaya ağlaya uyumuyo bile napıyım 60 cc bi öğün özellikle geceleri verdim mama birde beeğimin reflüsü var emiyo kusuyo emiyo kusuyo sütte bitiyo sonunda sağıpta veriyorum aynı zamanda hatta şuan sütüm bitti sıkıyorum damla gelmiyo anne sağdığım mamyla besliyor şuan emzirdikçe daha çok üzülüyorum bide demişsinizki kayınvalidem annem olsa destek olurdum kayınvalidem bana bakıp aa o ne öyle ben sütümü çok diye lavabolara döküyodum diyo daha hastaneden çıktığımın ilk günü zaten 3 hafta erken doğum yapmışım sancı açılma olmadan sezeryan oldum süt nerden gelsin annemi ele alırsak oda çok iç açıcı yorumlar yapmıyo sütün az bilgen daha fazla olması lazımdı biz birini emzirirken diğerinden akardı falan filan anlıycağınız hepten bunaldım susuyorum susuyorum sonunda kötü patlıycam bana sütümün yetersiz olduğunu kabullendirmeye çalışıyolar bende sonunda bitti artık yok diyorum humana içiyorum bütüngün emzirmeye çalışıyorum bebeğim 5 te uyandı inanın bu sate kadar 1 saat ara veriip hep emzirdim benim tek sıkıntım meyve hiç yemem sevmiyorum midem bulanıyor zaten doğumdan sonra iştahımda hiç yok bi yandan bebeğimde fırsat vermiyo çünkü hep aç emmek istiyor kusuyo diye başından ayrıylamıyorumda ben ona damla damla süt biriktirirken o hepsini avuç avuç kusuyo :(( bi ara emzirmiycem artık dedim çünkü memede boğuluyordu kusarken hatta şuan annemin beslediği biberonu yine kusmuş o bebeğimi besliyor ben sütüm artsın diye çare arıyorum ama yazdıklarınıızı okuyunca hadi yine bi umut dedim yarın daha mutlu kalkıp bebğimi emziricem sürekli inşş bol bol sütüm olur bebeğimin karnı doyar

34bilgen84 Sizde üzülmeyin.Süt bünye meselesi,bazılarında fışkırırken bazılarında damla damla oluyor.Sizin bebişte küçük,mutlaka emzirebildiğiniz kadar emzirin,arkasından da kaşıkla mama verirsiniz.Birde sütün az diye moralinizi bozmaya çalışanlara kulak asmayın.bebeğiniz küçük emdikçe artacaktır, emebildiği kadar emsin.benimde yetmiyor sütüm ama yinede ilk üç ay ağırlıklı anne sütü sonrasında takviye olarak mama ile besledim.şu an dört aylık bebişim,artık ağırlıklı mama,takviye anne sütü oldu durum:)yine de bir damlada olsa kuruyana kadar devam anne sütüne:)

34bilgen84 Sizde üzülmeyin.Süt bünye meselesi,bazılarında fışkırırken bazılarında damla damla oluyor.Sizin bebişte küçük,mutlaka emzirebildiğiniz kadar emzirin,arkasından da kaşıkla mama verirsiniz.Birde sütün az diye moralinizi bozmaya çalışanlara kulak asmayın.bebeğiniz küçük emdikçe artacaktır, emebildiği kadar emsin.benimde yetmiyor sütüm ama yinede ilk üç ay ağırlıklı anne sütü sonrasında takviye olarak mama ile besledim.şu an dört aylık bebişim,artık ağırlıklı mama,takviye anne sütü oldu durum:)yine de bir damlada olsa kuruyana kadar devam anne sütüne:)

bende öyle yapmaya çalışıyorum inanın saatlerce emziriyorum memede durmak istiyo bütüngün tutuyorum yeterki bi damla fazladan gitsin midesine diye şuan hala memedeyiz biberonla emdiği sütü kustu yine aç boşa çekiyo ama napıyım tutuyorum 1 saat daha tutucam hala ağlarsa mecburum mama takviyesine

bende öyle yapmaya çalışıyorum inanın saatlerce emziriyorum memede durmak istiyo bütüngün tutuyorum yeterki bi damla fazladan gitsin midesine diye şuan hala memedeyiz biberonla emdiği sütü kustu yine aç boşa çekiyo ama napıyım tutuyorum 1 saat daha tutucam hala ağlarsa mecburum mama takviyesine

inşallah artar sütünüz,boşa çekmiyordur,muhakkak geliyordur süt ama belki yetmiyordur.ne kadar emerse o kadar çoğalır.takviye olarak mama verirsenizde üzülmeyin,ben doğduğundan beri takviye mama veriyorum.ilk ay günde iki kere 30cc,ikinci ay günde iki kere 60cc,üçüncü ay günde iki kere 90cc mama verdim,bunun dışında anne sütüyle besledim.ilk ay 600gr,ikinci ay 1000gr,üçüncü ay 400gr almış.şimdi bebiş büyüdüğü için mamayı mecbur arttırdım.ama belki sizin sütünüz artar,mamayı arttırmanıza gerek kalmaz inşallah.

konu tam benim sorunumu yansıtan bi konu benimde bebeğim 40 günlük ve sütüm yetmiyor özellikle şu 1 haftadır mama takviyesi yapmaya başladım mecburen yoksa yavrum ciyak ciyak ağlıyordr bunu söylediğimde bana kızdı mama verirsen 2 hafta sonra buraya gelirsin sütüm bitti diye dedi bide fırça yedim idare ediceksin dedi ama öyle ağlaya ağlaya uyumuyo bile napıyım 60 cc bi öğün özellikle geceleri verdim mama birde beeğimin reflüsü var emiyo kusuyo emiyo kusuyo sütte bitiyo sonunda sağıpta veriyorum aynı zamanda hatta şuan sütüm bitti sıkıyorum damla gelmiyo anne sağdığım mamyla besliyor şuan emzirdikçe daha çok üzülüyorum bide demişsinizki kayınvalidem annem olsa destek olurdum kayınvalidem bana bakıp aa o ne öyle ben sütümü çok diye lavabolara döküyodum diyo daha hastaneden çıktığımın ilk günü zaten 3 hafta erken doğum yapmışım sancı açılma olmadan sezeryan oldum süt nerden gelsin annemi ele alırsak oda çok iç açıcı yorumlar yapmıyo sütün az bilgen daha fazla olması lazımdı biz birini emzirirken diğerinden akardı falan filan anlıycağınız hepten bunaldım susuyorum susuyorum sonunda kötü patlıycam bana sütümün yetersiz olduğunu kabullendirmeye çalışıyolar bende sonunda bitti artık yok diyorum humana içiyorum bütüngün emzirmeye çalışıyorum bebeğim 5 te uyandı inanın bu sate kadar 1 saat ara veriip hep emzirdim benim tek sıkıntım meyve hiç yemem sevmiyorum midem bulanıyor zaten doğumdan sonra iştahımda hiç yok bi yandan bebeğimde fırsat vermiyo çünkü hep aç emmek istiyor kusuyo diye başından ayrıylamıyorumda ben ona damla damla süt biriktirirken o hepsini avuç avuç kusuyo :(( bi ara emzirmiycem artık dedim çünkü memede boğuluyordu kusarken hatta şuan annemin beslediği biberonu yine kusmuş o bebeğimi besliyor ben sütüm artsın diye çare arıyorum ama yazdıklarınıızı okuyunca hadi yine bi umut dedim yarın daha mutlu kalkıp bebğimi emziricem sürekli inşş bol bol sütüm olur bebeğimin karnı doyar

Moralinizi bozmayın. Bu durumun geçici olduğunu duşunun ve yarın suunuzun artacağını düşünmeye çalışın ve arkadaşların bana söyledikleri tavsiyeleri yapmaya çalışın. Yakınlarınızın laflarına da kulak tıkayın burada önemli olan bebeğiniz. Ona odaklanın. Hersey daha güzel olacaktır..

canım hiç korkma bebeğin sağlıklıysa şükret, ben sadece 3 hafta emzirebildim bebeğimi, rahatsızlığımdan dolayı ilaç içiyorum emziremedim yani, sadece mamayla besliyorum ve o ishal aşısını da yaptırmadık, muallak da bir aşı çünkü, ama stres yapmadım mı yaptım evet, ancak yapacak bişey yok ki...o yüzden sende sıkma canııını, üzülürsen sütün olacaksa bile olmaz, kesilirse de ucunda ölüm yok ya herşeyin bir çaresi var canım...

Allah hepimize yardim etsin.. Desteginiz icin çok teşekkür ederim. Muallakta derken nasil yani bir yan etkisi falan mı var asının ?

Allah hepimize yardim etsin.. Desteginiz icin çok teşekkür ederim. Muallakta derken nasil yani bir yan etkisi falan mı var asının ?

rica ederim canım, aynı aşıdan mı bahsediyoruz bilmiyorum ama rota virüsü diye bir aşı var, özel aşı, ishalden koruyor bebeği, ama 99 yılında toplatılmış bir sebepten dolayı sonra tekrar piyasaya sürülmüş, kimi yaptırın dedi kimi yaptırmayın, bizde düşünürken zamanını geçirdik :((

Son düzenleme:
Back