• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm kesildi ne yapmam lazım tekrar gelmesi için lütfen yardımcı olun😞

ece kayacan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2023
16
-8
1
26
Anneler bebeğim bgün tam 50 günlük oldu ama son 4,5 günden beri sag göğsümde süt kesildi resmen diğer göğsümde var ama oda bebeğime yetmiyo bgün sürekli elini emdi mama verdim ama onunda hepsini geri kustu en son kilosu 1 aylıkken 5 kiloydu su an kaç bilmiyorum tekrar sutumun gelmesi için ne yapmam lazım galiba sürekli tersime geldiği için sol göğsümü veriyordum ondan olabilir mi lütfen bilgisi olanlar yardımci olsun

Kilosu şuan için iyi, öncelikle panik yapmayın, süt stresten de kesilir, sağma makinesiyle sağmayı deneyin

Canım benim biraz sakin ol ve sütüne kendine güven. Uyku, rahat bir kafa ve su bunlar süt üretiminin tetikleyicileri senin ihtiyaçların. Yanı sıra bir memen daha kolayına geliyor diye diğerini verme ters bir şekilde diğerinden de emzir. Bebeklerin de favori memeleri vardır. Ben oğlumu hep diğer tarfa tutar gibi tutup kandırmıştım yani şöyle anlatayım sağ memeyi severdi ben hep kafası sağ memeyi emzircekmiş gibi tutup solu emzirtiedim. Bol bol ten tene temas yap. Sürekli meme yi ver bebeğine özellikle mama dan önce meme teklif et . Süt arttırıcı olarak ta dut kurusu alıp aktardan 2 ymk kaşığı dut kurusunu 10 dk kısık ateşte 2 bardak suyla kaynat bu suyu iç benim sütümü çoğaltmıştı. Etrafında stres verici ne varsa o kişileri duyma , yavaş yavaş bebeğinde sende uyum aağlayacaksınız stres olma❤️🙏 hep sütünün geldiğini ve bebeğine yettiğini düşün. Ben yetersizim hissine kapılma. Sevdiğin ne varsa onları ypmaya çalış. Müzik dinlemek olabilir , banyo olabilir , deniz kenarında yürüme seni rahatalatabilecek herhangi bir şey❤️🙏 sütün bol olsun❤️

Gelir canım gelir sık.a canını benimde başıma geldi sağ göğsümde süt çok geliyordu diye onu emiyordu ama sil gohsumde az olduğu için çekmiyordu bende tam 4 ay boyunca sagarak verdim şimdi 2 aydır çekiyor bol su ve ekmek ye hiç stres yapma sütun daha ada azalır hep mutlu ol anneler emzirsin bebeyini

Emzirdikce çoğalır sütun arkadasim dediği gibi diyet tarvtan vermeye çalış ben halen ara sıra öyle veriyorum benimde oğlum huysuzluk yapıyor ata sıra

Benimde başata sitetse nvazaldi sonra onu bı kenara bırakıp iyi düşünmeye başladım çok çay içtim ayran ve rezene ciyi da çok içtim günde beş altı kes yemek yedim ve günden güne çoğaldı inan et hiç pes etme hep emzir 🥰 bide gece yatınca tekrar yemek ye pekmezli yumurda da çok faydalı

Anneler bebeğim bgün tam 50 günlük oldu ama son 4,5 günden beri sag göğsümde süt kesildi resmen diğer göğsümde var ama oda bebeğime yetmiyo bgün sürekli elini emdi mama verdim ama onunda hepsini geri kustu en son kilosu 1 aylıkken 5 kiloydu su an kaç bilmiyorum tekrar sutumun gelmesi için ne yapmam lazım galiba sürekli tersime geldiği için sol göğsümü veriyordum ondan olabilir mi lütfen bilgisi olanlar yardımci olsun
Benimde sol göğsümde 1 ay sonra sütüm kesildi mama verdim dokundu bende elimden geldigince diger göğüsteki sütü arttırmaya çalıştım masaj yaptim surekli ılık duş aldim süt arttirici gidalar tukettim sende oyle yap sütüm yok diyede dusunme ikisinide emzir

Canım benim biraz sakin ol ve sütüne kendine güven. Uyku, rahat bir kafa ve su bunlar süt üretiminin tetikleyicileri senin ihtiyaçların. Yanı sıra bir memen daha kolayına geliyor diye diğerini verme ters bir şekilde diğerinden de emzir. Bebeklerin de favori memeleri vardır. Ben oğlumu hep diğer tarfa tutar gibi tutup kandırmıştım yani şöyle anlatayım sağ memeyi severdi ben hep kafası sağ memeyi emzircekmiş gibi tutup solu emzirtiedim. Bol bol ten tene temas yap. Sürekli meme yi ver bebeğine özellikle mama dan önce meme teklif et . Süt arttırıcı olarak ta dut kurusu alıp aktardan 2 ymk kaşığı dut kurusunu 10 dk kısık ateşte 2 bardak suyla kaynat bu suyu iç benim sütümü çoğaltmıştı. Etrafında stres verici ne varsa o kişileri duyma , yavaş yavaş bebeğinde sende uyum aağlayacaksınız stres olma❤️🙏 hep sütünün geldiğini ve bebeğine yettiğini düşün. Ben yetersizim hissine kapılma. Sevdiğin ne varsa onları ypmaya çalış. Müzik dinlemek olabilir , banyo olabilir , deniz kenarında yürüme seni rahatalatabilecek herhangi bir şey❤️🙏 sütün bol olsun❤️
Tesekkur ederim tavsiyelerinizi yapmaya calisacagim😇

Benimde başata sitetse nvazaldi sonra onu bı kenara bırakıp iyi düşünmeye başladım çok çay içtim ayran ve rezene ciyi da çok içtim günde beş altı kes yemek yedim ve günden güne çoğaldı inan et hiç pes etme hep emzir 🥰 bide gece yatınca tekrar yemek ye pekmezli yumurda da çok fayda
Benimde başata sitetse nvazaldi sonra onu bı kenara bırakıp iyi düşünmeye başladım çok çay içtim ayran ve rezene ciyi da çok içtim günde beş altı kes yemek yedim ve günden güne çoğaldı inan et hiç pes etme hep emzir 🥰 bide gece yatınca tekrar yemek ye pekmezli yumurda da çok fay

Benimde başata sitetse nvazaldi sonra onu bı kenara bırakıp iyi düşünmeye başladım çok çay içtim ayran ve rezene ciyi da çok içtim günde beş altı kes yemek yedim ve günden güne çoğaldı inan et hiç pes etme hep emzir 🥰 bide gece yatınca tekrar yemek ye pekmezli yumurda da çok faydalı
Malesef cok fazla yemek yiyemiyorum cnm ne yesem gaz yapiyo bende ve bebegimde gaz sancisindan duramiyorum bazen gunde bi bardak rezene cayi tuketiyorum ama bos o kadar yesem hastanelik olurum heralde hamileyken boyle degildim dogumdan sonra basladi bu gaz sorunu ayran ve cay tuketmiyorum ben annem icme dokunur demisti neden bilmiyorum

Benim ilk 3 gün sütüm gelmemişti eczaneden süt yapıcı çay alıp kullanmıştım gerçekten çok faydası oluyor ve bol sıvı bide şerbet önerilmişti sonra geldi sütüm

Tesekkur ederim tavsiyelerinizi yapmaya calisacagim😇
Rica ederim ters emzirme için görsel ekliyorum. Emmediği memeyi bu şekilde teklif edin. Çok zorlanırsa süt gelen memenden gelmeyen memene azıcık süt sür emmeden tadını alıp çabalasın. Yediğin yemeklerin hepsinin içine kimyon atarsan gaz problemin azalır.

Sut emzirdikte artar panik yapmayin her defasinda once sag gogsu 10 dakika sonra sol gogsu on dakika verin zaman tutun derim once solu verirsenizz saga sira gelince birakabilir...yine elektrikli sagma makinesi ile sag tarafi 2 saatte bi sagabilirsiniz...manuel olanlarla cok cok zor...elektrikli sizde bi tanidiginizda yoksa ikinci el uygulamalarindan alinabilir hatta kiralama yapan yerler bile oluyor

Rica ederim ters emzirme için görsel ekliyorum. Emmediği memeyi bu şekilde teklif edin. Çok zorlanırsa süt gelen memenden gelmeyen memene azıcık süt sür emmeden tadını alıp çabalasın. Yediğin yemeklerin hepsinin içine kimyon atarsan gaz problemin azalır.

Eklentiler

• 7FD12CBE-66A6-4202-88E7-B14CA4D045C4.jpeg
    7FD12CBE-66A6-4202-88E7-B14CA4D045C4.jpeg
    82,5 KB · Görüntüleme: 59
Malesef cok fazla yemek yiyemiyorum cnm ne yesem gaz yapiyo bende ve bebegimde gaz sancisindan duramiyorum bazen gunde bi bardak rezene cayi tuketiyorum ama bos o kadar yesem hastanelik olurum heralde hamileyken boyle degildim dogumdan sonra basladi bu gaz sorunu ayran ve cay tuketmiyorum ben annem icme dokunur demisti neden bilmiyorum
Benimde kaynanam başta demisti ayran zararlı bende içmedim sonra içmeye başladım baktım o gün göğüslerim taş gibi oldu devam ettim içmeye bebekte gaz bırakmaz başta yapar ama sonra geçer bide hoşaf in da çok faydası var 🥰

Mes
Benim sağgohsumu emiyor sol da bazen tutmuyor bende sağ gözünün önüne gediriyorum tam onu verir gibi ama sol göğsümu onun yerine ketirip arıyorum ağzına oda çekiyor hep başta onu vermeye çalış benimde sağ gohsumde süt çok ama soldaki az 7 aylık olacak halen cogalmadi sanırım hep böyle kalacak hemşireye sordum çoğalır dedi ama ben inanamadim çünkü hep aynı saat başı 30 ml süt çıkıyor 😔

Mes

Benim sağgohsumu emiyor sol da bazen tutmuyor bende sağ gözünün önüne gediriyorum tam onu verir gibi ama sol göğsümu onun yerine ketirip arıyorum ağzına oda çekiyor hep başta onu vermeye çalış benimde sağ gohsumde süt çok ama soldaki az 7 aylık olacak halen cogalmadi sanırım hep böyle kalacak hemşireye sordum çoğalır dedi ama ben inanamadim çünkü hep aynı saat başı 30 ml süt çıkıyor 😔
Kızlar makinenin sağdığı ile bebeğin çektiği bir olmuyor. Benden 30 cc bile çıkmazdı saatlerce beklerdim makine başında ama bebeğimin kg alımı düzelmişti başlardan sonra yetmeme rağmen hangi makineyle yapsam 30 cc bile gelmezdi makineyle sağamadım. O sebeple kıyaslama yapmayın çekim güçleri aynı değil.

1,5 yaşında bir oğlum var ve benzer bi durumu bende yaşamıştım. Öncelikle kendi yeme içmene en çok dikkat etmen gereken dönemdesin bebek yeni doğduğunda hepimiz biraz olsun ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Aç kalmamaya dikkat et ve bebeğinin uyuduğu her anı kendini dinlendirmekle geçir. Uyku ve iyi beslenme en önemli faktör. Birde stres yapmamaya çalış. Rezene çayı benim sütümü arttırmada faydalı olmuştu. Üstelik bebeğin gaz probleminede yardımcı olabiliyo. Birde unutma bebek ne kadar çok emerse süt o kadar artıyo. Emzirmeye çalış yakın aralıklarla. Uyuduğu zamanlarda süt pompasıylada sağabilirsin. Bebeğini koynuna yatır. Aranızdaki bağda ister istemez sütünü artıracaktır. Benim deneyimlerim bu kadar. Ve belirtmek isterim bebeğim hala emiyor. Bebeğinin kilo olayınada çok fazla kafaya takma zaten şuan için kilosu iyi ayrıca her bebeğin gelişimi farklı oluyo. Önemli olan sağlıklı olması. Benim oğlum yaşıtlarından daha kısa ve daha zayıf ama oturması, emeklemesi, yürümesi, diş çıkartması yaşıtlarından erken oldu.

Back