sütü yetersiz olup da mamaya başlayanlar :(

bebeğim artık beni emmek istemiyor.sütüm az olduğu için doktorum mama vermemi önermişti.mamaya alışınca az gelen süt için uğraşmak istemiyor.bazen sağıyorum ama çok az çıkıyor.bazen 30,bazen 60.daha fazla çıkmıyor.gitgide sütten kesileceğim galiba.bu arada dün markette ülker hero babynin kaşık mamalarını gördüm.4.aydan itibaren yazıyor.kullanan var mı arkadaşlar?ayrıca bu ay pirinç ununa başlayabilir miyiz?4.aya giriyoruz

merhabalar aralığın birinde doğum yaptım. ve bebeğime ilk 2 hafta doya doya emzirebildim.
iki haftadan sonra sütüm azaldı ve bebeğime yetmemeye başladı. gece sabahlara kadar
ağlıyordu ve hiç uyumuyordu. ilk ay kontrolümüzde aile hekimimiz bi baktı çok zayıf kalmış
sütün yokmu dedi ve bende sütüm az geliyor ve geceleri hiç gelmiyor dedim.
geceleri mama takviyesi yap dedi bir aydır hemen hemen mamaya başladım. şimdi güzel uyuyor
fakat bebeğim beni emmek istemiyor artık cünkü gündüzleride doymaz oldu
hem maddi açıdan sıkıntıya gireceğiz hem ben manevi acıdan sıkıntıya gireceğim.
ilk 6 ay bari emseydi çok iyi olurdu diye başımın etini yiyen insan sayısı okadar çokki
sanki ben bilmiyorum anne sütünün ne kadar faydalı olduğunu. elimden bişi gelmiyor
psikoljim alt üst oldu şu sıralar

ben hero baby nin 2 numarasına geçtim çocukta kabızlık yaptı ... biraz daha bekleyin.. hemen geçmeyin.. 1-2 haftanın bile önemi var ... o yüzden dikkatli olmak gerekiyor...

benimde oğluşum anne sütü almadı
bizde mecburu mamaya geçtik
ne yapalım bence bu mama olayına ne den bu kadar karşı cıkılır anlamış değilim
yani her anne ister cocuğunu emzirmek ama nasip işte
sonuçta sağlıklı olsunlarda mamyla beslenen o kadar cok kişi göryorum ki
gayette zekiler ve sağlıklılar bilmiyorum belkide yalnış düşünüyorumm buda nacizane benim fikrimmma.s.

Kızlar Allah sağlık versin hepsine ama yalnız anne sütüyle beslenenlerde de hastalıklar oluyo.

Sanki onlar sağlıklı olcakda mamayla beslenenler hastalancak gibi bi düşünce hakim genelde.

Banada öyle ahh keşke diyenler var .ama napim yani takviye yapmazsam beni yer :KK43:(

Sütüm yetmiyo yok öle demeyecektim gezmeye gitti.

dark bende okula başlayınca mecbur mama vereceğim çünkü hiç sağamadım anca yetti bu güne kadar oğluşuma bebeğim 3 ay 4 günlük bende bebelac kullanacağım doktorumuz hepsi aynı demişti 1 numaramı 2 numaramı vereceğim 4 bitince mi 2 numaraya geçiliyor mamada bir doğuğu ilk gün hastanede verdikleri bir daha vermedik inşallah alır almaz diye çok korkuyorum perişan olur kuzum

merhaba kızlar mama konusunu görünce dayanamadım darkcım nasılsın hamişlikten tanışıyoz ben işe başlamadan önce mama vermiyodum gerçi bazı günler sütümün yetmediğinde takviye yapıyouk 90 cc falan ama son 1 aydır hiç vememişti 2 haftadır işe başladım toplasanız 4-5 saat ayrı kalıyoz ama benim cadı 100cclik sütümü 3 defa da 90 cc mama yiyo bi kaç gündür fazla mama yemesin diye elma püresiyle falan oyalamaya çalışyoz kızım 8 kiloyu geçti 4,5 aylık evde olduumda da zaten saat başı emer birazcık boğazımız büyük galiba ben aptamil kullanıyorum geçen de kaşık maması aldım bebelacın sizler işteyken bebeişler ne kadar mamayiyo acaba

Merhaba Nisanurcum iyiyim canım sen ve bebeğin nasılsınız?

Bende günde toplamda 4,5-5 saat ayrı kalıyorum. Ama arada bi yada 2 kez eve gidiyorum mutlaka.
Bizim okul tüm gün olunca en azından öğle yemeğinde 1,5 saat evdeyim.
Birde kızım uyanıksa ve mama yememişse saat 10 da gidiyorum 15-20 dakika kadar kalıyorum yanında.

Ben okuldayken annem 2 kere genelde mama veriyor.100 lük veriyor.

Bazen 3 ü bulduğu oluyor.

biz gün içinde normaldede 3 kez felan mama veriyoruz zaten.Çalışmadığım güznlerde aynı şekilde bizim.

Ben 6 aylıkken sutum yetmedı mamaya basladım ıyıkıde basladım cunku masall ıyı kılo almaya baslamıstı sut demmekkı yaramıodu fasla zaten onemlı olan ılk 6 ay

arkadaşlar benimde sütüm yetmiyor galiba ara ara mama veriyorum, bazen emdikten sonra doymadı gibime geliyor mama yapıyorum istemiyor.henüz düzenli vermeye başlamadım mamayı o yüzden maddi olarak bi külfet değil bizim için. bu 3.kutum aptamil 1 kullanıyorum.ilk kutuyu zaten zamanı dolduğu için attım, çok az kullandım. size asıl sormak istediğim humana süt artırıcı çayı kullanan var mı? alsam mı diye düşünüyorum.faydası olur mu acaba, mama vermektense bu şekilde sütümü artırmayı mı denesem diyorum.
ama insan kafasına bişeyler takınca sütü azalıyor galiba, şimdi evde olduğum için daha çok takıyorum galiba bazı şeyleri. hepimize bol sütlü günler...a.s.

Selam kızlar benimde sütüm azaldı eskiye göre ben sagarak verdigim
icin anlayabiliorum azaldıgını önceden tek gögsümden 120 cc cıkıodu simdi
ikisinden 120 cıkıo :KK43: Ve 2 kere sagıosam 3. kez mutlaka mama vermek zorunda
kalıorum cünkü sütüm gelmio eskisi gibi tabi benim kızım sizinkiler gibi emmediginden
sagmakla bu kadar oluo ancak neyseki 4 ay böle emmiş olucak napalım saglıklı
olsunda ...Bu arada ben SMA GOLD kullanıorum anne sütüne en yakın mama die
herkes ve doktorumun tavsiyesiyle ...

Selam kızlar benimde sütüm azaldı eskiye göre ben sagarak verdigim
icin anlayabiliorum azaldıgını önceden tek gögsümden 120 cc cıkıodu simdi
ikisinden 120 cıkıo :KK43: Ve 2 kere sagıosam 3. kez mutlaka mama vermek zorunda
kalıorum cünkü sütüm gelmio eskisi gibi tabi benim kızım sizinkiler gibi emmediginden
sagmakla bu kadar oluo ancak neyseki 4 ay böle emmiş olucak napalım saglıklı
olsunda ...Bu arada ben SMA GOLD kullanıorum anne sütüne en yakın mama die
herkes ve doktorumun tavsiyesiyle ...

canım 120 geliyorsa çok iyi.mamaya gerek olmadığını düşünüyorum.ben sağdığımda ikisinden toplam bazen 40,bazen 60 ml geliyor.ilk ay sadece 300 gr almıştı bebeğim.bebeğinin kilo alımı iyiyse eğer mama verme bebeğine.keşke benden 120 ml süt geldiğini görseydim:çok üzgünüm:

valla bende doğum yaptığım günden beri hiç ama hiç 100 cc görmedim anca 3-5 sağma sonrasında toplu görünce sevindirdim kendimi.en fazla benden de 40-50 çıkıyordu o da ikisini de sağdığımda :KK43:
biz 2. ay itibari ile tamamen mamaya geçtik bende süt bitti otlamaya falan da gitmedi topladı pılısını pırtısını temelli gitti hemde :))) amann ne yapayım bizimkinin kısmeti bu kadarmış aç kalmıyor ya en iyi şekilde besleniyor yine de

Canım tabiki keşke her sagısımda 120 cc gelse benden benim sölemek istedigim sey
mesela 2 ögün sagıyorum gayet güzel cıkıo 120 bazen sagsam daha fazlada cıktıgı oluo
ama 2 öğün sagmadan sonra sagıorum kupkuru hicbişi gelmio bende mecburen mama vermek
zorunda kalıorum ...

benim kız artık beni emmek istemiyor.e çekiyor çekiyor meme boş.ya da çok az geliyor.o da haklı.uykusunda alıyor sadece.bazen onu da istemiyor.emmediği günlerde en fazla 600 ml mama yiyor.halbuki 3 aylık bebeklerin 720-900 arasında alması gerektiği yazıyor.600 ml yi de zar zor içiyor.bazı günler 480 ml.sizinkiler nasıl?kaç ml yiyor günde?

X