sütü yetersiz olup da mamaya başlayanlar :(

aslıhan benim durumumda aynı üzülme, bende artık en az 90cc yapıyorum bazen 110 cc günde ortalama 8 kez veriyorum

senin bebeğinde kaka durumu nasıl benimoğlum günde 24 saatte en fazla 2 kez yapıyor ve oldukçada zorlanıyor, doktor mama yediği için kabız olabilir demişti bende mamaya bağlıyorum

bende ilk doğduğu günden beri hem emziriyorum hem mama veriyorum. pre aptamil veriyorum dr tavsiyesiyle.daha ilk doğduğu gün hastanede hemşire mamayı hazırlayıp getirmişti zaten.arkasından dr gelip ne kadar kullanacağımızı anlattı.ertesi gün hastaneden taburcu olmadan önce tekrar muayene etti dr ve yaşıtlarıyla eynı seviyeye gelince mamayı bırakıcaz dedi.benimki çok küçük ve erken doğduğu için normal karşılamıştım.günde 1 kez 60cc (2 ölçek) veriyordum.gün geçtikçe miktarı çoğalttım.şimdi günde 2 kez 90cc (3 ölçek) veriyorum.
ilk başlarda mamayı içince daha uzun ve rahat uyuduğunu farkettim.tabi ilk günler sütüm azdı.ama maşallah şimdi sürekli taşıyor,bebeğimde bol bol emiyor ama yinede mama veriyorum.çünkü çocuk dr umuz ' e bir kere vermişsin mamayı bundan sonra devam ediceksin' dedi.bende devam ediyorum anlayacağınız.mamanın fiyatı 20 ytl arkadaşlar ama bana çok külfetli olmuyor emzirdiğim için

Bende normalde mama takvıyelı beslıyodum bebısımı ama ıkı gundur huysuzlanmıyo dıye vermıyorum mama sureklı emzırıyorum. normalde de sadece gecelerı verıyodum mama oda 90cc. mama hem maddı hem manevı bır yuk:KK43:. hepımıze bolllll sutler dılıyorum

ben önce emzirip sonra veriyorum mamayı.ancak çoğu emzirmeden sonra illa mamayı da istiyor.doymuyor:1no2:bebeğim.günde 5-6 kez verdiğim oluyor.bazen 90 bazen 60 ml.çok üzülüyordum mama verdiğim için.kendimi suçlu gibi hissediyordum sütüm olmadığından.bir de çevrenin 'mama verme' gibi baskıcı konuşmaları insanın canını daha bi sıkıyor.yalnız değilmişim demek.:çok üzgünüm:

benim bebegiminde küçük dogmustu ve sütüm gec geldiği için ilk günler mama vermiştim..şimdi günde bi kere veriyorum bazen vermediğimde oluyo aslında sütüm var ama yetmiyo yada doyurucu diil..

aslıhan benim durumumda aynı üzülme, bende artık en az 90cc yapıyorum bazen 110 cc günde ortalama 8 kez veriyorum

senin bebeğinde kaka durumu nasıl benimoğlum günde 24 saatte en fazla 2 kez yapıyor ve oldukçada zorlanıyor, doktor mama yediği için kabız olabilir demişti bende mamaya bağlıyorum

benim oğlumda kaka yaparken çok zorlanıyor şuan bile sıkıntısı var. senağlamasenağlama

Bende kasım annesi olacaktım belki ama sezeryan olunca ekime kaydık, olsun hepimiz birimiz için değil mi? Ben kendimi bu konuda ne kadar yalnız hissediyordum, her mama verişimde şaşkın ve bir o kadarda ne kadar bilinçsiz bir annesin dercesine bakışlar üstelik babamızda herşeye şahit olduğu halde, ne yapsamda sadece günde bir kere doldurabiliyorum depolarımı, üzüldükçede geri geri gidiyor hep, ben istemezmiyim çocuğuma kendim vermek ama olmuyor işte ki çocukta beni emmek istiyor mamayıda yiyor ama bi bakıyor ki yüzüme neden bana bunu veriyorsun dercesine, ne yazsam ne kadar yazsam az, öyle bir dönemdeyizki kim ne derse ters anlıyorum zaten, birde mama verdiğimi görenler benden çok benim çocuğumun annesi sanki, anlamıyorum insanları niyetlerini, artık takmıyorum kimseyi benim çocuğumun derdinden bir ben anlarım dedim ama insan gerçekten üzülüyor.

Bende kasım annesi olacaktım belki ama sezeryan olunca ekime kaydık, olsun hepimiz birimiz için değil mi? Ben kendimi bu konuda ne kadar yalnız hissediyordum, her mama verişimde şaşkın ve bir o kadarda ne kadar bilinçsiz bir annesin dercesine bakışlar üstelik babamızda herşeye şahit olduğu halde, ne yapsamda sadece günde bir kere doldurabiliyorum depolarımı, üzüldükçede geri geri gidiyor hep, ben istemezmiyim çocuğuma kendim vermek ama olmuyor işte ki çocukta beni emmek istiyor mamayıda yiyor ama bi bakıyor ki yüzüme neden bana bunu veriyorsun dercesine, ne yazsam ne kadar yazsam az, öyle bir dönemdeyizki kim ne derse ters anlıyorum zaten, birde mama verdiğimi görenler benden çok benim çocuğumun annesi sanki, anlamıyorum insanları niyetlerini, artık takmıyorum kimseyi benim çocuğumun derdinden bir ben anlarım dedim ama insan gerçekten üzülüyor.
üzülme bence canım dediğin gibi üzüldükçe sütün dahada azalacak, baksenin durumunda olan kaçkişi varız, kimse bebeklerimizi bizden daha fazla önemseyemez ve daha çok düşünemez takma kimseyi sende

arkadaşlar benim kızım da çok küçük doğdu ama 20 günlükken doktora gittik 700 g almıştı.doktora sordm mama verme dedi.ama şimdi yazılarınızı okuyunca arada kaldım.çünkü benim de sütüm öyle fışkırmıyor.acaba ben de mama vermeli miyim?

mavigüncüm bencede herşeyden önce bebeğin ve kendin geliyorsun.bu yüzden karışmayın demeyi dene cnm.anne sen olduğuna göre herşeyin en iyisini sen bilirsin bebeğin için.biraz relax olmaya çalışki sütüne zarar gelmesin.

mutlaka söylemişlerdir ama bendende küçük bir tavsiye sütü arttırmanın sırrı su da cnm.bol bol su iç.bir de milupanın still-tee diye bir çayı var emziren anneler için tavsiye ederim.bir de emzirdikçe süt bollaşırmış.bence doğru.benimde ilk günler çok azdı ama şimdi maşallah fışkırıyor ama yinede günde 2 kez mama veriyorum şimdilik çünkü benimkide 2.250gr doğdu.şimdi baya toparladı çok şükür

üzülme cnm herşey bebeğini etkiler

sevgiler seni de bebişinide öpüyorum

Doğru söylüyorsunuz bol bol su içmemiz lazım birde moralimizi yüksek tutabilsek şu zor günlerden sonra en güzel günler gelecek diye düşünmek bile biraz daha gayretli olmama sebep oluyor. Hepinize bol sütlü ve iyi pazarlar.

slm kızlar benim sütüm geliyo geliyo gelmesinede bugün bebeğim doymak bilmedi darkında söylediği gibi 5 te bir uyanıyor akşama kadar çok az uyuyor göğüslerimin dolmaya fırsatı kalmıyor bugün acayip zorlandım biraz izlemeye alıcam baktımki böle giderse bende mamaya başlıcam ilk başta kullandım aptamil ama kusmaya başlayınca hem mama hem emzirme doktor fazla geliodur mamayı kes demişti

slm kızlar benim sütüm geliyo geliyo gelmesinede bugün bebeğim doymak bilmedi darkında söylediği gibi 5 te bir uyanıyor akşama kadar çok az uyuyor göğüslerimin dolmaya fırsatı kalmıyor bugün acayip zorlandım biraz izlemeye alıcam baktımki böle giderse bende mamaya başlıcam ilk başta kullandım aptamil ama kusmaya başlayınca hem mama hem emzirme doktor fazla geliodur mamayı kes demişti

Sedacım ben ilk Bebelac1 kullandım.
Sonra aptamil daha iyidir diye ona geçtim.
Dediğin gibi kızım sürekli kusmaya başladı.
Hemen bıraktım ve bebelac a devam ettim.
Şimdi gazını iyi çıkarmazsam arada gaz çıkarıcam diye kusuyor.Ama aptamildeki kabus bitti.Sanırım her mama her beebeğe uygun değil.

Eğer gerçekten sütün yetmezse bebelac1 dene.

darkçım bende pre aptamil kullanıyorum ama dün eşimle alışveriş merkezinde tüm mamaların içeriklerini karşılaştırdık.sonuç çok şaşırtıcı çıktı.en iyisi ülker hero baby .dr. umuza sorucam bu durumu.ayrıca fiyatıda yarı fiyat inanamadım.milupa sırf isim için bu kadar pahalı sanırım

Kızlar tek başına bol bol su içerseniz sütünüz artar ama kalitesinden şüpheliyim ben ??
bence bol bol sıvı gıdalar ve içecekler denenmeli.Tek başına içbirşeyin fat,ydalı olduğuna inanmıyorum.

Birde her insanın bi potansiyeli vardır.Zorlayalım bakalım ne çıkacak :)
Ben baya baya zorluyorum 2 gündür yemeklerin yanında kuru soğan bile yiyorum :))
Ama sanırım kalitesini arttırdım sütümün.
mama takviyesini sonlandıramasamdaaaaa.
bebek daha az göğsümde kalıyor çünkü.

Ben bir kez daha değiştirme riskine giremem artık heralde.

Bunu adanadan 6,5 ytl ye aldım baktım uygun 5 kutu aldık.
Biz burda ilçede 10 ytl ye alıyoruz bebelac ı.

Geçen gittiğimiz hastanede 7 ytl olduğunu gördüm .Artık adana dan alamayacağıma göre hastaneden alırım.

Hero baby ne kadar ücreti?

Eşime bi arkadaşı bugün şöyle demiş,2. aydan önce bebek aldığını fazla tutamayıp hemen çıkarırmış.
2.aydan sonra tutma kapasitesi arttığından daha az emermiş.

Walla doğruluk payını bilmiyorum ama benim kızın emiş süresi azaldı.Ama doyum aynı.

valla arkadaşım bravo nasıl cesaret ediyorsun soğan yemeye delikafadulden ben nerdeyse tüm gaz yapıcı şeylerden uzak duruyorum.tabi hepsinden uzak kalmak mümkündeğil ama seninkide bile bile lades olmuş şekerim sositososito

En iyinin o olduğuna nasıl karar verdiniz canım,içeriğindeki ney sizi böyle düşündüren?

Çünkü ben de baktım aptamil le bebelac aynı hemen hemen,içim rahat o yüzden.

Napim yeter ki sütü halledeyim dedim :KK70:DD

Ben gaz önleyici şeylerle gazı kontrol altına alabiliyorum belki cesaretim ondandır:)))

Yemeğe kimyon serptim.
Sonrasında rezene çayı,elma çayı,
gün içerisinde elma yerim gaz önlüyormuş.
Bebeğin ilacını da verince gaz sorunu olmuyor.
Ama illaki çaylarımı içmem lazım..İşe yarıyor maşallah.

X