sütü yetersiz olup da mamaya başlayanlar :(

Merhaba Kızlar,

Bende 2. aydan beri mama ve anne sütü birlikte besliyorum kızımı. Sütüm yetmediği için dr takviye verdi. Şu an ise günde 90 ml *2 olarak devam ediyoruz. Süte takviye gibi oluyor benimki daha çok. Nestle Nan 1 ve Aptamil kullanıyorum. Nestle Nan 1 fiyat olarak çok daha uygun, tavsiye ederim.

Benim sorum, bebeği mama yüzünden kabızlık çeken var mı? Neler yapıyorsunuz? Kızım dünden beri kaka yapmadı, sürekli çiş ve gaz çıkartıyor. Dün akşam çok az yaptı. Normalde günde 3-4 kez yapar.

ponarancım sütünün yetmediğine nasıl karar verdi doktor.gelişiminden mi.kilo alımı nasıl bebğinini merak ettim ben de.ben de ara sıra mma veriyorum ama kabızlık yaşamadık.eminim veren arkadaşlar yardımcı olurlar..
ama 3-4 gün yapmamamsı normal diye biliyorum..

Canım bende günde 2 kere 90 lık veriyorum.Bazen hepsini bitirmesede yapıyorum ben.

Yalnız genel olarak günde 1 kez kaka yapıyoruz.Bazen 1-2 gün ypmadığı oluyor.

4-5 güne kadar kaka yapmayabilir bebek.
Kaka yaptığında tane tane olursa o zaman kabız diyebilirsin.Şimdi anlayamazsın ki 1 gün olmuş,endişelenme.
Gaz yapıyorsa 1-2 güne kadar gelir arkası.

kizlar iki gecedir Deniz tamamen mememe yapisik uyuyor.koyuyorum yataigna agliyor aliyorum meme verince susuyor.diyorumki cok emdi simdi kesin kusucak ama kusmuyorda ve sürekli bir huzursuzluk bir mizmizlanma yapiyor.

acaba diyorum geceleri doymuyorda ondanmi uyuyamiyor cocuk?olabilirmi böyle bir olasilik.

bu gecede aynini yaparsa geceleri mamami versemki diye düsünmeye basladim.

çilekçim ben de bir süre öncesin kadar mam veriyordum.gayet güzel alıyor ve uyuyodu.
son zamanlarda mamaya gerek kalmıyor,bir iki kez verdim doymadı mı acaba diye ama almadı biberonu.
ısrarla emmek istedi.şaşrıdım.
ben oğlumu biberonla tanıştırdım alışsın dedim.
çünkü ileride almaya biliyorlar.
bir iki dışarıçıktım,annem mama verdi biberonla.
sağılan sütü de pek sevmiyor,reddedebiliyor oğlum.
o nednle arada bir vermenin sakıncasını görmüyorum.
ben mam vermiyorum son zamanlarda ama ekstra durumlarda verecğim.
2 yiğenim de biberon almadılar benim.devam mamalarını hep kaşıklaaldılar.ama anneleri neler öekti
o sebeple ben dehiç tereddüt etmeden verdim
ama bu bebekten bebeğe değişebilir.umarım bizleri bırakmadan biberona alışırlar..

Çilekcim Ceren doğduğunda bizim manzaramız aynen dediğin gibiydi.
Ben 3. gün farkettim doymadığını ve mamaya başladık.
zaten 5. gün ateşlendi.
Ateşlenme sebebide yetersiz beslenmeden dolayı su kaybından ateşi çıkmış.
Allahtan 3. gün mamaya başlamışım.Başlamasam ne olurdu kimbilir..

Ama baya devam ettik biz bu manzaraya çünkü geceleri mama yapmıyordum.
Sonra sonra uykusuda biraz düzene girince gece sütüm yetti.Şimdi kucakta eskisi gibi uyumuyor.
Çok nadir uyuduğu.

Senin Deniz oğlanın 2 sıkınısı olabilir.
1.si; doymuyor olabilir.
2.si ise kucak istiyordur,tek derdi budur.

Hangisi olduğunu deneyip görceksin.
Hani emiyor kusmuyor diosun ya,emdiği zamanlarda göğsünü kontrol et bakalım süt var mı?

canim süt var geliyor ama deniz hep meme istiyor cekince agliyor.zaten iki gecedir benle yatiyor kucagimda hep yani.

gunduzleri yok ama bu problem,sutum olmasa hemen vericem mama ama var ya..

dilokscum biberon aliyor canim denedim bende.

birde bizde bu sorun iki gundur var önce yoktu hic.

Çilekcim sütün vardır ama az geliyordur bak bu da olabilir.
Kaç satte doluyor göğsün hiç dikkat ettin mi?
ceren beni emmezse göğsüm tam olarak 4 satte doluyor benim.
Tam dolduğunu taşmasından anlıyorum.Seninki kaç satte taşıyor?

darkcim benimde 3 yada 4 saatte iyi doluyor gögsüm.hemen sertlesiyor ve tasiyor.

aslinda benim canavar gece biraz ara verse beni emmeye gögüslerim dolucak ama

adam ayrilmiyorki:) mesela dün gece 3,5 saat araliksiz uyudu ve uyandiginda cok iyi emdi cünkü baya süt vardi.

kızlar doktordan geliyorum ve moralim cok bozuldu cok. kilo alımını yetersiz bulan doktorumuz mamaya başlayın dedi. günde 1 kez.

kızım gündüzleri asla uyumuyor, emdikçe emior bazen. bezen de ağlamaktan krize giriyor ve süt olsa bile emmek istemiyor. el pompasıyla sağdım verdim ama bugün elektrikli pompa alıcam. belki daha cok sütüm olur.

yemekten, süt yapan besinleri araştırmaktan öldüm aylardır. doğum yapalı 3 ay olacak ama ben hala 5 aylık hamile gibiyim, kilo vermeyi bırak üstüne 2 kilo daha aldım. süt olsun ye süt olsun ye
göğüslerim büyük dolumu boşmu anlayamıyorum

gece 3 saat aralıksız uyuduğumda bebeğim ac kaldı diye düşünüp fırlıyorum yataktan ama kızım sadece bir göğsümü emip bırakıyor diğerini asla emmiyor. sütüm mü yetersiz yoksa kızım mı emmiyor bilemiyorum.

kimi suclamalıyım emmek istemeyen kızımımı, yoksa süt veremeyen kendimimi

burada süt veremediği için üzülen arkadaşlara teselli verirken cok rahattım. bekara karı boşamak kolay demişler. şimdi kendi başıma geldiğinde hissettiğim mutsuzluğu tarif etmem imkansız.

bebeğim doktorda tartıya cıktığında müthiş bir korku yaşıyorum artık. doktora gitmek bile istemiyorum.

herkes takma kafana öyle böyle büyüyecek diyor. ama alttan alttan da doğru düzgün emziremiyorsun tavırları var herkes de kendi annemde bile.
bizim cocuklar söyle emerdi, böyle tosundu, göreen bi daha bakardı falan filan
bunların hiç birini duymak istemiyorum artık

cok bunaldım

kendimden nefret ediyorum

durmadan araştıran herşeyin en iyi olması için uğraşan cok bilmiş ben emzirmeyi bile beceremedim.

2 sene emzirilmeli diyenlere bakıyorumda ben anca 3 ay o da yarım yamalak emzirebildim

ben bu cocuga hakkıyla bakamicam galiba belki de böyle bi beceri yok ben de.
offfff!!!!!!

elifdem bu kadar stres yapıp uzme kendını
herkes kısmetını yer unutma

bebek kac kılo kı su an kılo almadıgını dusundurduler sana

elifcim bence şuan hiç doğru düşünmüyorsun sen en azından 3 ay kadar tam emzirmişsin şimdide tamamen kesilmiş değil sadece günde birkez vereceksin
o zaman ben ve benim gibi olanlar ne yapsın biz hiç bakamıyacaz bebeklerimize
ne yapalım vaz mı geçelim

ben artık buna eskisi kadar takılmıyorum herşeyde birhayır vardır diyip oğlumu emziremesemde ona iyi bir anne olmaya çalışıyorum

bu arada bu kadar üzülürsen sütünün dahada azalacağını unutma,

kusura bakma ilk günler kendi yaşadıklarım geldi aklıma bunu kabullenmek çok zor, ama zaten senin kabullenilecek bir durumunda yok bebeğin büyüyor ve bir kez mama takviyesi alacak o kadar

bol sütlü günler dilerim

elifdem bu kadar stres yapıp uzme kendını
herkes kısmetını yer unutma

bebek kac kılo kı su an kılo almadıgını dusundurduler sana

keske rahat olabilsem canım
ama sabahtanberi içim içimi yiyo, bir suclu arıyorum ama bulamıyorum

bebeğim 5200dü en son 19 gün sonra yani bugün gittiğimizde 5500 olduğnu öğrendik. günde yaklaşık 14 gr almış dedi doktor. normali günde 20-30gr almasıymış.

bu arada bu kadar üzülürsen sütünün dahada azalacağını unutma,

kusura bakma ilk günler kendi yaşadıklarım geldi aklıma bunu kabullenmek çok zor, ama zaten senin kabullenilecek bir durumunda yok bebeğin büyüyor ve bir kez mama takviyesi alacak o kadar

bol sütlü günler dilerim

canım teşekkür ederim desteğin için.
bugünlerin bir an önce bitmesini istiyorum.
bu duydu cok berbat bi duygu cünkü

elifçim seni çok iyi anlıyorum aynı duygulara bende kapılmıştım benim kızda iyi kilo almıyordu hep 1 ayı tamamlamadan gidiyorduk ve aldığı kilo dr a hep az görünüyordu. kendimi suçluyodum ağlıyodum ben kızıma yetemiyorum diyodum diyodumda diyodum...her emzirmede kilo alıyomu acaba sütüm yetiyomu diye düşünüyodum böyle düşünmek bile kızımın kilo alımını etkiliycek bir neden bence bebeğim tartılırken kalbim çıkçak gibi atıyodu her seferinde, artık sağlığımı etkilemeye başlamıştı bu düşünceler kalbim çarpıntı yapıyodu daralıyodum ölcek gibi oluyodum sonunda dr a gittim kalp elektrosu çektirdim bişey çıkmadı şükür ama doktorum stresten olduğunu söyledi ve psikoloğa yönlendirdi.sonra düşündüm kızımı mamayla beslemem mi onun için daha kötü yoksa psikolojisi yerinde olmayan bi anne tarafından büyütülmesimi şimdi takmıyorum sadece kızımı emziriyorum başka da bişey düşünmüyorum.sende öyle yap cnm düşünme sadece emzir kızını olmuyosada mama ver yapçak bişey yok mama alınca büyümeyecekmi sanki...bak zaten artık ek gıdalara geçmeye başlıycaz sen elinden geleni yapıyorsun üzülme cnm...

Ne güzel yazmışsın pirayecim eline sağlık,
bende takılıyorum bu mamadaki artış olayımıza.

Elifcim biz 3 ay boyunca günde 2 kez mama verdik kızıma.
seninde zaten önemli olan 3 ayın kaldı günde 1 kereden bişey olmaz.Ek gıda diye düşün.

bende üzülüyorum ama elden bişey gelmiyo.
bugün sağdım juli gibi her fırsatta.Sütüm artmadı ama sanki kanallar açıldı.

Elif çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca. Hepimiz bıkmadan sabrederek bebeğimizin beslenmesi için uğraşıyoruz. Onlar bir damla daha fazla içsin diye ne cektiğimizi en yakındakilerimiz bile değil ancak biz bilir anlarız. Ama bu halin bebişine zarar verir canım. Belki o üzüntüyle bunları yazdın. Ben eminim üzülsen de şimdi daha iyi ve bebeğinin başındasındır. Annelik anne sütü vermekle bitmiyor unutma nolur. Şimdi bana da bekara karı boşamak kolay geldi dur bakalım sanırım ben de işe başlayınca 1 öğün mama vermek zorunda kalıcam. Şimdiden bu düşünceye hazırladım kendimi. Dark ın dediği gibi bunu ek gıda giib düşüneceğim ben de ...

Canım bende bunu düşünüyordum hatta 2 numara mama bile aldım.Baktım üzerine ayrıntı yoktu.Sonra 1 numaranın üzerini iyice bi okuyayım derken gördüm.1 numara dördüncü ayda kullanılacak.
Tam 4. ay dolup 5e girince 2 numara mamaya geçicez.
ben bebelac kullaıyorum onun üzerinde böyle yazıyor

elifcim kendini bu şekilde suçluyor olmanı açıkcası anlayamıyorum
kızlarında dediği gibi en azından sen 3 ay boyunca dolu dolu kızını emzirebildin peki ya emziremeyenler .
ben mesela 17 gün yılmadan usanmadan her gık dediğinde emzirmeye çalıştım kızım beni hiç bişekilde istemedi resmen zorla ağzına teptim durdum 17 günün sonunda doktora gittiğimizde kilo artışının hiçbişekilde olmadığını gördük aksine kızım kilo kaybetmeye başladı ve mecburen mama takviyesine başladık.bi yandan emzirmeye devam ettim tabi emzirme denilirse buna ,emzirmenin yanısıra da sağmaya .iki göğsümü sağdığımda en fazla 30-40 cc anca çıkıyordu ben buna bile inanılmaz seviniyordum üstelik sütüm su gibiydi hiç yağlı değil.son 3 haftadır da hiç emmiyor tamamen mama kullanıyoruz. kızım beni emmiyor anne sütü almıyor diye bende kahroldum ama aç bırakacak halim yok ya..julinin dediği gibi emzirmeyle anne sütü vermeyle annelik olmuyor ..
hiç takılma bu konulara sen emzirmeye devam et yetmediği yerde de ver mamayı yapacak bişey yok.taktıkça üzüldükçe daha çok sütün gidecek biliyorsun.o yüzden üzülme canım.bol sütlü günler diliyorum sana.

X