sütü yetersiz olup da mamaya başlayanlar :(

merhaba arkadaşlar ben aslında 2008 aralık annesiydim ama kızım 28 kasımda geldi:) başlıkta dikkatimi çekti benide aranıza kabul ederseniz arada paylaşımlar yapmak isterim

sütüm yetmediği için kızıma mama takviyesi veriyorum ben işteyken 2-3 ögün mama alıyor doktoru hipp mama verdi organik ve kızım sevdi

sütüm yetmediği için kızıma mama takviyesi veriyorum ben işteyken 2-3 ögün mama alıyor doktoru hipp mama verdi organik ve kızım sevdi

ben bebelac 1 veriyordum.1 haftadır kusma problemi olduğu için bebelac AR vermemizi söyledi doktor.kusan bebekler için özel tıbbi bir diyet maması.şu an ona devam ediyoruz.

canım benim kızım mama alınca değilde emince kusuyor bazen bebelacta tatlandırıcı çok diye duydum

benim kız ağız dolusu kusuyordu.karşıya püskürtüyordu resmen.anormal bir kusmaydı yani.ilk milupa kullanmıştım.şekerli olduğu için doktorumuz bebelac önerdi.milupadan daha az tatlandırıcı var.sma gold verdim beğenmedi.şu an kullandığımız bebelac AR kusmasını önledi.keçiboynuzu liflerinden yapılıyormuş.biraz koyuca bir mama.ancak gaz yapıyor.bi de kabızlık.birden koyu mama alınca bebeğimin sindirim sistemi alt üst oldu.kakasını yaparken çok zorlanıyor yavrum.

canım ya kıyamam ben dediğim gibi hipp mama veriyorum çok şükür maaşallah diyeyim ne gaz ne kabızlık yaşamadı düzeni aynı değişmedi sayılır aman nazar olmasında :nazar:

Bugün öğlen sütüm baya birikmişti ama emmedi ceren beni :KK43:(
Sağamadım da baya yoğunduk öğlen.

Okuldan geldiğimde yine emmedi.Sanırım beğenmedi.bende saat 5 gibi anca sağabildim sütümü.
Cidden de rengi baya açıktı bu sefer heralde kalitesi iyi değildi.Okulda çok çay su vb. içtim ondan olsa gerek.
Neyse sağdıktan 1 saat sonra içti sağdığım sütü ama çabuk acıktı.mama verdim 2 kere 90 lık aralıklarla tabi anca kesti.

Arkadaşlar merhaba benim oğlum tam 4 aylık bu aya kadar sadece anne sütü ile idare ettik ama şimdi sütüm çok az mama vermeye çalışıyorum beni emdikten 2 saat sonra veriyorum zorla 60cc içiyor mamanın tadını beğenmemiş olabilir mi acaba sizde böyle sorunlar yaşadınız mı birde 4 aylıkken kaç cc içmesi lazım kutunun arkasında 180 210 cc yazıyor ama benim oğlum mümkün değil içemez o kadar nedir sorun sizce iştahsız ondan mı?

akram merhaba
seni emdikten iki saat sonra 60 cc bile içmiyorsa sütün yetiyorda olabilir mamayı sevmemişte..
ben hiçbir zaman o kutunun üzzerinde yazan miktarda vermedim genelde ne kadar istiyorsa o kadar ama en fazla bu zamana kadar bir defade 150 cc içti. 4aylıkken ortalama 90-150 cc arasında içer .
eğerki sütünün yetmediğine inanıyorsan mamayı test etmek için açken vermeyi dene yine reddediyorsa mama da bir sorun var demektir. o zaman mamayı değiştirmeyi dene tatlım.

Bu senin elin de olan birsey degilki.Sen anne olarak yapman gereken en iyi şeyi yapmissin ve takviye mama vermissin.Ve bebisin rahatlamis göbişi doymus Kafana takıp ta, sütünün daha çok azalmasina sebep verme..Aldigi bir damla anne sütı bile ona sonsuz faydalı. Güle güle bîyutun bebisinizi.

X