sütü yetersiz olup da mamaya başlayanlar :(

arkadaşlar mamayı kaşıkla mı biberonla mı veriyorsunuz?doktor biberonla verme seni bırakır dedi ama kaşıkla çok zorlanıyorum tek başıma yedirirken:1no2:eek:rtalığı kirletiyoruz.ne bebeğin kıyafeti kalıyor ne de yerler.bu neyse temizlenir.ama benimki diğer kaşık gelesiye basıyor çığlığı.ben de dayanamayıp biberonla vermeye başladım.şimdilik süt az da olsa beni bırakmaya niyeti yok gibi.umarım bırakmaz.

aynı sorunu biz de yaşadık.
ilk zamanlar iyiydi.sonra çığlıklar mı dersin kaayı sağa sola çevirmeler mi mahvetti bizi.
Sinirden yiyemedi.Göğsümü verdim ondada süt kalmamıştı çıldırdı.
Artık dayanamadım anne git iyi bi başlık al biberona dedim.Çünkü biberonu ememiyordu.Eski tarz başlıklardandı başlığı.
Annem wee nin 2 numara başlığını almış.Onu hemen aldı.
Emiyor.Şimdilik dediğin gibi emmeyi bırakmadı:iNşallah bıramaz da.
Benim çevremde hem mama verip hem aylarca emziren çok kızlar.İnşallah bizimkilerde bırakmaz.
Böyle birşey hissedersem kaşığa geçerim mecburen tekrar.

Bi ara kaşığa alışmıştı benim kız:)) Göğsümü ağzına alıp kendi kendine akmasını bekiyordu :)) Akmayınca kafayı sağa sola deli gibi çevirip bağırıyordu.
Bende bi süre mama vermedim.Sonra alıştı.
Ama dikkat ettim kaşıkla verirken kaşığı da emiyordu :))

çok uyanıklar yaaaa serseriler benim lokumumda aynı şeyi yapıyor bazen, meme ağzındayken ağzını açıp bekliyor aksın diye , baktı gelmiyor bişey emmeye başlıyor, ben hiç kaşıkla vermedim hep biberonla verdim mamasını

darkçım anca gelebildim.hemen sana cvp yazıp kaçıyorum. yanlış hatırlamıyorsam 7.45ytl fiyatı ama bu fiyat biraz pahalı bir yerde böyle.burda daha ucuzcu bir yer var orda 5-6 ytl filandır.

içerikleirne gelince tabiki hepsi aklımda değil.çok az farklar var aralarında ama biz bu içeriklere vitaminlere filan bakarak karar verdik hero babynin en iyisi olduğuna ama yinede dr.a sorucam.sende karşılaştırırsan görürsün cnm

şimdilik öptüm iyi geceler

yarın mevlüdümüz var bu arada :)))

kızlar bizde pre aptamilden bebelaca geçtik önce eşim ülker hero baby lactum almış onu ikiside beğendiler..ben baktım hero baby 1 numaralı olandan bu lactum olan daha içeriği kapsamlı yeni doğan bebekler için..marketden 13 -14 ytl arası bir fiyatı vardı lactumun diğeri 7 küsür herhalde..ama biz bebelac pre aptamille aynı içerik diye şimdi onu kullanıyoruz.. bizim için iki bebk olunca hesaplı olmasıda önemli.. bizde 7 küsüre alıyoruz bebelacı..

ben de mama takviyeli besliyorum günde 3 kez falan Humana 1 veriyoruz.Eşimin eczacı olan arkadaşı en iyisi humana demiş.
Bizim emme sorunumuz da var bu arada. İlk başlarda göğüs uçlarım olmadığı için sütümü sağıp biberonla veriyorum. Şimdi uçları çıktı verdiğim zaman çekebiliyor ama biberon kolayına geldi ve alıştı. Emzirdiğim günler çok hırçın ve huysuz oluyor, Mememi emzikle de karıştırıyor sürekli ağzında istiyor emzik gibi. Ne yapacağımı şaşırdım walla. Emzirmediğim günler daha sakin.

merhaba anneler,
bugün aldığım bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.bende kızıma mama takviyesi yapıyorum pardon anlış oldu mama ile besliyorum anne sütü takviyesi yapıyorum :))) bizde ilk başta pre aptamil kullanıyorduk ama hafta bitmeden mama bitiyo ve malum pahalı bir mama.onun üzerine bebelac aldım bu sefer.içerikleri karşılaştırdım hemen hemen aynı ve bunun üzerine bende hem milupaya hemde bebelac için mnail attım bunun sebebi nedir diye . gelen cevap içieriklerinin hemen hemen aynı olduğu aradaki farkın üretim yerlerinin ayrı olduğu patent kutu tasarımı vs. gibi etkenler olduğunu söylediler.her ikisinin ithalatçı firması ve beslenme danışmanları aynı yani siz birinde birine mail attığınızda aynı kişi her iki firmayla da ilgileniyor.aralarındaki en belirgin ve önemli fark şu ki aptamil anne sütüne en yakın ve bağışıklık sistemini güçlendirici mamaymış bunun testleri yapılmış ve patentini de almışlar aynı zamanda içinde pre.. lifler var.bebelac olarak bunları içinde barındırmadığını belirttiler..aldığım bu bilgileri sizlerle de paylaşmak istedim

ben de mama takviyeli besliyorum günde 3 kez falan Humana 1 veriyoruz.Eşimin eczacı olan arkadaşı en iyisi humana demiş.
Bizim emme sorunumuz da var bu arada. İlk başlarda göğüs uçlarım olmadığı için sütümü sağıp biberonla veriyorum. Şimdi uçları çıktı verdiğim zaman çekebiliyor ama biberon kolayına geldi ve alıştı. Emzirdiğim günler çok hırçın ve huysuz oluyor, Mememi emzikle de karıştırıyor sürekli ağzında istiyor emzik gibi. Ne yapacağımı şaşırdım walla. Emzirmediğim günler daha sakin.
Emzirdiğim günler demişsin sanırım hiç mama vermediğin günler oluyor.
Sütün yetmediği için belki huysuzluk yapıyordur.Daha çabuk acıkıyordur belki.
Çünkü çocuk emerken anneyle duygusal bir bağ kuruyor daha sakin olması lazım emdiğinde.
Canım emzik kullanıyormusun?
Ben emzik kullanmıyordum bizim kız da memeyi emzik gibi kullanıyordu.Emzik kullanınca kurtuldum :)

merhaba anneler,
bugün aldığım bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.bende kızıma mama takviyesi yapıyorum pardon anlış oldu mama ile besliyorum anne sütü takviyesi yapıyorum :))) bizde ilk başta pre aptamil kullanıyorduk ama hafta bitmeden mama bitiyo ve malum pahalı bir mama.onun üzerine bebelac aldım bu sefer.içerikleri karşılaştırdım hemen hemen aynı ve bunun üzerine bende hem milupaya hemde bebelac için mnail attım bunun sebebi nedir diye . gelen cevap içieriklerinin hemen hemen aynı olduğu aradaki farkın üretim yerlerinin ayrı olduğu patent kutu tasarımı vs. gibi etkenler olduğunu söylediler.her ikisinin ithalatçı firması ve beslenme danışmanları aynı yani siz birinde birine mail attığınızda aynı kişi her iki firmayla da ilgileniyor.aralarındaki en belirgin ve önemli fark şu ki aptamil anne sütüne en yakın ve bağışıklık sistemini güçlendirici mamaymış bunun testleri yapılmış ve patentini de almışlar aynı zamanda içinde pre.. lifler var.bebelac olarak bunları içinde barındırmadığını belirttiler..aldığım bu bilgileri sizlerle de paylaşmak istedim
Canım ben bebelac kullanıyorum ve içeriğinde prebiyotik lifler var.
Sana yanlış bilgi gelmiş.Şimdi gittim pakete baktım geldim.

Dark'cım evet sütüm pek yetmiyor o yüzden mamayı da her gün veriyorum... Emzik de kullanıyoruz
( bu arada ucu damaklı emzik de almıyor biberon gibi yuvarlak uçlu emzik alıyor )
Neyse; pompayla çekiyorum sütümü bakıyorum akşama doğru falan azalıyo özellikle gece, genelde mama veriyorm.Pompadan göğüs uçlarım da yara olmaya başladı. Artık emzirmeyi denemicem, zaten mamayı da, sağdığım sütü de biberonla veriyorum.

yaa emerken de öyle tatlı ki, ve öyle büyük bi haz ki anlatamam, fakat bi tanem sonrasında çok ağlıyor sakinleştiremiyoruz, sürekli ağzinda olsun istiyo, emzikle karıştırıyo mememi

Ben genelde geceleri bir yada iki defa mama veriyorum o yuzden kullandıgım mamanın (aptamil) sımdılık bır kulfetı yok bana ama ılerleyen zamanlarda degıstırmem gerekırse tercıhımı bebelactan yana kullanacagım

Kızlar ya ben vitamalt kullandım. sütüm azaldı gibime gelmişti. bence çok işe yaradı. dün gecede bozacı geçti. hiç sevmem ama eşim ısrar etti bir bardak içtim. valla çok işe yaradı. deneyin derim.inş.sütleriniz artar.

kızlar mama verdiğim zamanlarda kızımda kabızlık oluyor, sabaha kadar ıkınıyo inliyor sizin bebişlerinizde de oluyor mu ? ne yapmalı rezene çayı falan mı vermeli acaba

benim kız 250 g'lık bebelac kutusunu 4 günde bitirmeye başladı.sanki günden güne sütüm azalıyormuş gibi geliyor:çok üzgünüm:sık sık da emziriyorum halbuki.stres mi yapıyorum ne?

Son düzenleme:
Yeşimcim su vermeyi denedin mi?
Bizde sorun olmadı aynı kakası.

Bizim 1 hafta gidiyo yaklaşık bi kutu mama.ben günde 2 öğün yapıyorum.
Ama biz çok araya veriyoruz.Acıktı doymadı sanıp mama yapıyorum,yemiyo araya gidiyo.

bende aptamilden bebelaca dönenlere katıldım.250 gr lık kutu bizde de 1 hafta 10 gün filan gidiyor.bende günde 2 öğün veriyorum 90 lık.ama artık kesmek istiyorum çünkü benim sütüm baya bildiğiniz fiskiye gibi fışkırıyor :))) dr a henüz sormadım ama aile hekimi kes dedi

bende aptamilden bebelaca dönenlere katıldım.250 gr lık kutu bizde de 1 hafta 10 gün filan gidiyor.bende günde 2 öğün veriyorum 90 lık.ama artık kesmek istiyorum çünkü benim sütüm baya bildiğiniz fiskiye gibi fışkırıyor :))) dr a henüz sormadım ama aile hekimi kes dedi

Canım sormana gerek yok bence.
Verme mamayı.Sütün daha yeni düzeldi desene.
Bende bugün henüz mama vermedim çooook şükür.Mamayı genelde gündüzleri veriyordum.Sütüm yetmiyo die.
İnşallah günü mamasız geçiririz.:Saruboceq:

benim sütüm hep vardı ilk birkaç gün hariç.ama light süt gibi sanırım doymuyo gibi geliyor bana.birde benim mamaya başlamam daha doğduğu gün doğum yaptığım hastanenin çocuk dr tarafından verilerek oldu.yaşıtlarıyla aynı seviyeye gelene kadar devam ediceksin dedi.ama ben sonra başka dr a gittim.o dr davermişsin artık devam et,doymadıkça ver dedi.bende kendime göre bir rutin belirleyip günde 2 kez vermeye başladım ama artık öyle yapmıcam benim sütümlede doyuyor ama bazen çok arka arkaya emiyor o zaman yetmiyor olabilir.işte öyle zamanlarda takviye yaparım mamayı artık

Bende artık cok daha az verıyorum mamayı. bugün 4. gün vermedim hiç. sütüm coğaldı :)) neler yapmıstım cogalsın dıye ama onunda bır zamanı varmıs demekkı :))

X