Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

4 gündür domates yiyorum.döküntü yok ama kaka dün 7 idi...
Yeni hastaneden geldim. Doktordan geldik yeni doktora herşeyi sordum yediğimde neler olduğunu filan anlattım çok uzum konuştuk özetleyim. İkimizde katı diyetin bebeğe ve anneye zarar vereceğinde mutabık kaldık kurdeşen kusma yara derecesinde pişik 1 saat ağlama meme almama olması ciddi belirtiler yine 3 gün kuralına uyarak bunlardan biri olmazsa aşırıya kaçmayacak şekil de herşeyi yiyebilirim tabi yine 3 gün kuralı geçerli kakada azar azar 7,8 e yükselirse sıkıntı değil yok bezden taşarak 7,8 oluyorsa o gıda listeye eklenmicek dedi. Mukus hapşırık öksürük hafif döküntü kremle tolere edilen pişik bunları önemseme yakubun durumunu iyi görüyorum zamanla geçicek alerjisi dedi bende çok mutmain oldum sırttan 20li deri testi istedim yaptık hiçbirşey çıkmadı yani alerjimiz var ama ciddi boyutta değil ve diyetin zarar vereceği yönündeyiz

çok sevindim canım.o prof da uzman tv de böyle diyor ya, alerji yapar diye yenmezse ilerde daha ciddi alerjiler olabilirmiş.bizimkinde de muhtemelen çıkmayacak.ilk doktorumuz(asıl olan)asla diyet yapma dedi hep.2.si tebrik etti diyet yapıyorum diye.bilemedim hangisi haklı:)yavaş yavaş yiyorum bak, domates 4 gün oldu, kaka aynı,diğerleri yok.çıksa çıkardı şimdiye.ben de yavaş yavaş devam edicem diğer şeylere de.ha, tavuk yiyorum, değişim yok.

deniz dün 7 ile kapattı ama çok az yaptı bazen.2 bozuk para kadardı bazıları ve sarı)bugün şimdiye 2kere yaptı yeşil ve sulu.akşama kadar 4 olur kesin

oğlumun beslenmesi aklıma geldi.yeni gıdaya geçtiğimizde alerji yaparsa bir hafta vermeyip tekrar vermiştim.unutmam, taze fasülye eklemiştim çorbasına, döküntü olmuştu. hemen kestik ve tam bir hafta sonra tekrar verdim...doktoru da alerji yapsa da bu besine alışmak zorunda demişti.2.sefer alerji yapmamıştı.

kaka için, yani az az yapıp da 7-8 olursa dert değil mi dedi?

deniz dün 7 ile kapattı ama çok az yaptı bazen.2 bozuk para kadardı bazıları ve sarı)bugün şimdiye 2kere yaptı yeşil ve sulu.akşama kadar 4 olur kesin
mukuslu ve sık yapmasına takılma dedi sadece sık ve çoook fazla bezden taşacak kadar 8 kere filan yaparsa ozaman o besini kes dedi alerjikanneleri okuyup ta çocukları 5 8 yaşlarında hiçbirşey yiyen edimlerini de görünce diyetin okadarda faydalı olmadığna kannat getirdim. Doktor da naynı şeyi düşünüyor

Aynen çevremde çoğu çocuk alerjik ama herşeyi yiyorlar haaa astım var yalan değil ama hiçbirşey yiyememesinden daha iyi geliyor diyet hem sağlığını hem psikolojisini etkilicek çünkü alışma sı gerek

Canim cok sevindimm demekki alerjiniz sandigin kadar yogun degilmiss. Ozellikle kilosunu cok kafana takiyordun. Bak iyi gordum Yakup u demis. Ek gidayla daha da toparlar insallah.

Canim cok sevindimm demekki alerjiniz sandigin kadar yogun degilmiss. Ozellikle kilosunu cok kafana takiyordun. Bak iyi gordum Yakup u demis. Ek gidayla daha da toparlar insallah.
Çok şeye reaksiyon gösteriyor ama ciddi boyutta değil doktorda abartma yerken belki fazla yersen zarar verir dedi e gün kuralıyla açıyoruz diyeti. Çok huzursuz olursa damla verdi bunu ver dedi. Darısı başına. Ama ben yakubun iyi olmasını dikkat etmeme bağlıyorum şimdide abartmıcam ama çokta sakınmıcam yavaş yavaş herşeye alışır inş. Bizim birde gğnel alerjimiz var o kalıcıymış güneşe çıkınca hapşırık göz kaşıntısı sulanması vs.

Aynen canim ben de yiyorum artik bir cok seyi ama temkinli. Cok yersem dokunur belki diye. Bana da doktor hep cok iyi bakmissin diyor ben de diyeye borclu oldugumuzu dusunuyorum. Daha doktor bulamamiskrn diyete baslamistim hirpalanmadi cocugum alerjiden. İnsallah sut yumurtayi da bir an evvel atlatiriz. Akli ermeden istemeye baslamadan bitsin gitsin tek dilegim. Hepimiz icin insallahhh

Amin cnm amin buda biter inş. Biz ilk koyun peyniri ve yoğurt denicem eski deneyipte alerji yapan şeylerin hepsini menüme kattım onlarla bikaç gün geçireyim koyun peyniri denicem. Dün de ilk sebze çorbasını öğüre öğüre içti hiç sevmedi sıpa sebzenin 2. Günüydü :))

Koyun pryniri ve yogurduna izin verdi mi? Bize hayvansal peynir yogurt tum turler icin yasak. Risk alma dedi. İllla cok sut istiyosan soya sutu badem sutu falan ic dedi. Diger gidalara da hepsini ye sikinti yok bence dedi. Uc gun kurali bile koymadi. Ama tabi analik icgudusu ben yavas yavas yiyorum. :) hatta balik hic denemicen ailede var balik alerjisi cok. biraz doktor yonlendirmesi biraz icguduler yani.
Eylulr kadar diyete devam et sonra deneme yapacagiz dedi. Once sut kullanarak kek yapip deneyerek falan baslatiyorlar. . İlk firinda pismis denetiyor doktorlar sut urunlerini aklinda olsun. Ole ole daha iyi alisiyormus vucutlari. Tabi koyun icin de ole mi bilmiyorum.
Bide ek gida icin baslayinca ben blw dusunuyorum. Yani daha dogrusu yari blw yari klasik. Blw ile cocuklar yemek yemeyi daha cok severlermis cunku. Bi de sizin doktor direkt corba mi baslatti. Normalde once tek tek sebze sonra tek tek meyve sonra yogurt peynir yumurta falan kiii burasi bizlerde yok :) sonra corba falan seklinde gidiyor ek gidalar aslinda. Kilo alimi sebebiyle mi hizlandirdi acaba.

Aynen sadece doktorlada olmuyor içgüdüylede hareket etmek lazım
Bizde fırınlanmış birer dilim kekle başlıcaz koyun sütü ürünlerine. Bebeğede sebze çorbası direk vermesi emme problemi açlık çekmemesi için meyve ile başlarsan sonra sebze yediremezsin dedi dün kabak patates verdim önceki gün sadece kabak bugün kabak havuç patates vericem zaten yine tadımlık gibi veriyorum en fazla 6 çay kaşığı filan kolları hep döktü bugün birazda hiperaktifiz onun dışında çok neşeli bakalım inş daha aşırı bi tepki vermez de rahat rahat ilerleriz. Kaka da fazla yapmadı henüz hatta bugün günün ilk kakasını bile yapmadı

Bi de vucudundaki dokuntulere ne dedi canim. Hani bana atmistin da anlayamamistik isilik mi diye. Neymis onlar
Boyun sıcaktan kollardaki alerjidenmiş gövdede olursa da alerjidendir egzamayı bile takma ye dedi ama yediklerinin miktarını az tut dedi pirince kustuğunj söyledim şok oldu aslında 2 şey geliyor aklıma sizin dediğiniz gibi pirinçlerin içinde eser miktar süt olabilir ama eser miktar glüten içerir diyordu süt içerse onuda yazardı yada bizimkinin ciddi ciddi ya pirince yada buğdaya alerjisi var direk alınca tolere edemiyor

İnsallah daha fazla tepki vermez canim ya. Kakasi da ek gidadan dolayidir belki. Sonucta sindirim sistemi ek gidayla yeni tanisiyor. Kaka sayisi biraz artsa ya da azalsa da paniklememek lazim bence.
Olabilir canim. Yani doktorlara kalsa sade sut yumurta olarak bakiyor olaya ama coklu gida diye de birsey var sonucta. Ya da alerji yuzunden bagisiklik sistemleri zayif bu cocuklarin sonucta. Direkt alerjileri olmasa bile bazi seyleri tolere edemeyebiliyorlar. E etsin diye de insan yuklenemiyoki dokundugunu gore gore. Ara verip daha sonra denemek lazim anca. En guzeli icgudulerimiz. Bebegimizi bizden iyi kimse taniyamaz ve gozlemleyemez

Aynen zaten doktor tavsiyede bulunuyor bunun bi ilacı yokki onların ilacı biziz . Bu arada yan komşumun oğluda alerjik aşılarda ölümlerden dönmüş çok alerji yapmış yazık onuda kandırmışlar aşı yaptırmazsan devlet bebeği alır diye her seferinde ölümlerden döne döne yaptırdık dedi benim problemsiz yaptıramadığı duyunca çok şaşırdı

Cocugu mu alirlarmis:) kim uydurmus kadina yazik yaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…