Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

Evet böyle örnekleri görünce insan ikilemde kalıyor. Ben bebeğimi bu şekilde rahatlamış gördüğüm için doktoruma katılıyorum,devam ediyorum. Çünkü diyet yapmadığım zaman alışmadı aksine kötüleşti. Doktor da ne kadar sıkı diyet yaparsan o kadar çabuk geçer,her alerjenle karşılaştığında alerjisi alevleniyor iyileşme süresi uzuyor dedi. Sürekli takipteyiz.
Kısa sürede geçmesini diliyorum.
5 yaşında büyük oranda atlatıyorlar diyorlar. Ama 5 yaş bana çok uzak geliyor
1 yaşı geçmesini çok beklemiştim o kadar uzun geldi ki... ama 1 yaştan sonra çok rahatladı. Gün geçtikçe çok daha iyi oluyor. Şimdi 2 yaşı bekliyoruz
Siz de gelişmeleri yazın akıl akıldan üstündür:)

uzman tv deki prof da böyle diyor ya..çok kan yoksa ve çok ciddi tepkiler yoksa diyet yapılmamalı.bebek o alerjenlere alışmalı ki ilerde daha çok tepki verip sorun yaşanıyormu.bilmiyorum ya öfff

24 temmuzda tavuk yedim.25 tavuk yedim.2 gün de 3 kez kaka yaptı.çokkk az mukus vardı yok denecek kadar.bugün de 2 yaptı şimdilik......döküntü yok.....denedim de sonuç...sizce alerjisi var mıdır?tepkiyi başka nasıl ve ne zaman verir

İşte alerjinin türüne göre diyetin şiddeti de değişiyor bizim süte kolik beteri ağlamalarımız vardı ayran yoğurt süt tükettikten sonra tam 3 gün sürüyordu yumurta da aynı şekilde. Diğer alerjenler sadece gaz sancısı gözde uçuk gibi kaşınan kızarıklık popoda pişik sulu ve mukuslu kaka hapşırık öksürük burun tıkanıklığı. Bunlar tamamen asla geçmedi ama diyetle minimuma indi çok şükür. Birde benim oğlum diyet yaptığımdan beridir rahat uyuyamıyor belki de süt ürünleri uyku yapıyordu minnakıma . Biz daha çok yeniyiz akıl vermek bir yana benim çok akla ihtiyacım var. Bağışıklık sistemiyle ilgili olduğu için bu alerji tamamen kesmek zorlaştırır diye bir düşünceye sahibim bende abartmadan herşeyden çok az yiyerek alıştırmak istiyorum ama tabi herşeyi yönlendiren bebeğimin iyilik durumu oluyor :).

Az az yemeye devam et 5 gün boyunca başka birşey karıştırma bakalım bende hep 2. Güne seviniyordum 3. Gün kaka sayısı artması göz kızarıklığı kaşıntısı olunca bırakıyordum. Sen 4,5 gün dene doktor bana tepki vermese bile miktarı asla artırma yoksa dokunmasa bile dokunur diyordu. Bende süt olsun diye miktarı abartıyordum hep orda hata yapıyordum.

oyyy daha da tavuk görmek istemiyordum ama((ha ama mızmızlığı üstünde.yazmıştım ya bi süredir var diye.dün yoğundu mesela.memeyi eerken bile ağlayıp durdu.bi emdi bi ağladı.bunu da tepki olarak görsem mi yoksa bir süredir devam eden duruma mı yorsan bilemedim

Oda alerjiden diye biliyorum doktorum demişti mız mız olursada yemeye devam et ama susmicak gibi ağlarsa kes sakın yeme o gıdayı dedi. Ama ana yüreği işte mız mız olunca bile insan dayanamıyor offf çok zor belki alerjiden haberimiz olmasa bebeklerimiz böyle deyip kabullenip büyüyecektik iyi kötü şimdi işler daha da karışık

Kan fazlaydı bizde.Mukus da çok fazlaydı. İlerleyen zamanlarda deneme yaptığımızda daha fazla tepki vermedi. Hep azaldı daha iyiye gitti. Gıdaları tek tek yiyip bakmak gerekiyor. Üç gün yiyip tepkilere bakıyorduk. Üç dört gün tepki belirgin oluyor. Döküntü,kan,mukus,pişik oluyordu çoğunlukla. Belirgindi bizde.
İki gün farketmek için kısa. Bazen 1 hafta deneme süresi öneriyorlar hatta.

Evet herkeste farklı oluyor. İş gene annede bitiyor. Çok iyi gözlem yapmak gerekiyor. Bizim de tepkiler belirgin oluyordu. Özellikle süt ürünleri ve yumurtada dediğin gibi.
Emin olamadığım olursa ilerde tekrar bakıyorum. Zaten diş zamanında ya da zaten huysuzsa yolculukta hastalıkta hiç karıştırmıyorum. İyilik halinde iken bakmak lazım

o zaman tavuk 2 gün daha yiyeyim.mukus ishal olmazsa tamamdır.huzursuzluk peki

life tüm gün sürmüyor ama huzursuz.hep kucakta
Uykularını alamadıkları zamanda öyle oluyorlar bizimki genelde uyuyunca gelen bi huzursuzluk yaşadı o yüzden fazlada bir bilgim yok uymadıysa eğer kucak istiyor hiçbirşekilde rahat etmiyordu zor da uyuyordu kaşıntıdan alerji geçince hepsi geçiyor ama o kadarını önemseme bence. Dönemselde olabilir sen diğer belirtilere odaklan

Kızlar merhaba nasılsınız? Bir süredir bilerek girmiyordum.. tlfnu çok elime aldığımı farkettim foruma girinceye hele oku yaz felan o yüzden ara verdim şimdi de tatildeyim :) sizler nasılsınız? Nasıl gidiyor?
Biz 6 aylık olduk ek gıdaya başladık kabaktan geçtik havuçta sıra :) tabi 6 aylık oluncaya kan sayımı felan da yapıldı Demir ilacını bıraktırdı dr D vitamini çok düşüktü kızımın onu baya toparlamış :) baya mutluyum yani bugün bir de alerji testlerinyağıldı hazır kan alınmışken süt alerjisi üst değer 0.35 olması gerekirken bizim 0.48 çıktı az ama var dedi dr zaten 2 aydır diyetteyim yani diyete devam :))) yumurta domates çıkmadı.. eşimin ısrarları üzerine dr yumurta dene dedi reaksiyon gösterirse yumurta da kesinleşir en azından dedi ama çok çok korkuyorum 2 gündür erteliyorum hatta .. sonra da çiğ domates veya salça deneyeceğim ama tavuk ve çilek için cesaretim yok çünkü ikisinden biri kesin dokunuyor
Bizden haberler böyle siz nasıl oldunuz?

iyi Eğlenmeler cnm maşallah. :)
Sen daha iyi bilirsin belki kek için de filan dokunmaz. Bize maalesef kek içindeki sarı bile dokundu. Kanda başka hangi besinlere baktılar cnm yoksa sadece sütemi baktılar. Bizde iyiyiz bildiğin gibi diyete tam gaz devam :). Yakup ek gıda denemesinde baya kötü oldu 2 gündür toparlamaya başladı çok şükür. Emmesi düzeldi biraz daha en büyük moral kayanğım o :)

slm kızlar...4.kakamız mukus olunca soluğu profun yanında aldık.kakayı inceledi ve az da olsa mukus var dedi.tavuk yediğimi söyleyince kanlı mukus olmadan alerjidir diyemeyiz dedi.ek gıdaya başlamamızın şart olduğunu söyledi.ben korkuyorum deyince de belki kabız yapıcak denemem şart deyince yarın elmayla başlamaya karar verdik.kızım da 1 haftada 55 gr almı.çok az tabi.10 gün elma ver, tekrar tartıp çorbaya başlamalısın dedi.eğer gerekli görürse bizi alerji hocasına yönlendirecek ve pek çok test yaptıracakmış.

Off ya bi rahat edemedi ne kuzular ne biz. Ama şöyle birşey var biz hiç kan görmedik kakada yani bu alerji değil demek mi oluyor benim doktor ondan gastroenterolojiye yönlendirdi demek. Sende başla annesi bakalım inş şifa olur denize şöyle bir şeyide unutma ben bu hafta kilo almadı deyince ay sonu önemli bir ayda nekadar aldığı dedi bizde 10 günde 300 gram aldık ve durduk alamıyoruz ve o kiloyu da diyeti bozuğu m zaman aldı oğlum.

Cnm yumurta süt domates bakıldı bir tek süt çıktı
Ek gıda ne verdin? Kaç aylıktı Yakup cnm? Çok mu kötü oldu ya Of allahım bir an önce kurtuluruz inşallah

Cnm yumurta süt domates bakıldı bir tek süt çıktı
Ek gıda ne verdin? Kaç aylıktı Yakup cnm? Çok mu kötü oldu ya Of allahım bir an önce kurtuluruz inşallah
Sebzeyle başladım cnm bizde kanlı kaka filan yoktu. Olanlar sancı kaşıntı kaka sayısında artış vs hapşırık öksürük hatta yüzüne üfürür gibi nefesi kesildi birgün boyunca. Kandada az besine bakıyorlarmış bizde yaptırsakmı yaptırmasakmı kararsız kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…