Geçikmiş tepki veriyor aslında ani tepki hiç vermedi. Sancısı,ağlamaları,huzursuzluğu çok fazlaydı. Ben yavrumun bu haline çok üzülüyordum.
Her bebek farklı oluyor.Her doktor da farklı yaklaşıyor. Bana da sıkı diyet önermeyen doktor olmuştu. Fakat bebeğim bu durumda daha kötü oluyordu. Bunu açık farkla gözlemleyebiliyorduk.
Çözümü sıkı diyet,sıkı doktor takibiyle bulduk. Ben de sürekli okuyorum,çareler arıyorum,tarifler deniyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Hapşırık,öksürük hepsi de çok önemli alerjide. Bize doktor gıda alerjisi olan bebeklerde alerjik astım riski %50 dedi. Genelde 2 yaş civarı ortaya çıkıyormuş umarım olmaz.
Maalesef henüz alerjisi olan bir gıdayı tolete edemedi. Doktor 1 yaşında deneme yaptırttı ve sonuç hüsran oldu
Diyetle çok daha iyi. Diyet yapmazsam şikayetler başlıyor başa dönüyoruz. Diyetle bunu engellemiş olduk.
Tek gıda alerjileri kısa sürede geçerken çoklu alerjiler uzun sürüyormuş. Bir an önce geçmesini diliyorum hepimiz için. Dediğin gibi çok anne için de bebek için de çok zor...