Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

life yüzünü cırdı demişsin de, bebekler zaten hep yüzlerine dokunurlar.ilk keşfettikleri organ eller, sonra da yüzleri.dokunmasının sebebi kaşıntı olmayabilir.
evet emin olamadım kandan zaten doktor da olursa hemen anlarsın demişti yinede benzetim diye size bi sorayım dedim. Yüzünüde fena kaşıyor kaşımaktan uyuyamıyor yoksa dokunması ayrı kıyamam nasıl ovalıyor gözlerini kulağını çekişini kaşımasını bi görsen

kızlar galiba diş de çıkarıyoruz...ellerini yutacak nerdeyse.salyaları söyleyemem bile.yüzüne dokunduğum an elimi ısırmaya başlıyor.çok kaşınıyor..kaç gündür huyu değişti.hep mız mız.uyumuyor.gündürz en fazla 10' falan uyuyor.kucak istiyor.meme başım çook acıyor çünkü sütüm az ve durmadan emiyor.
biz bayadır öyleyiz ama ne gelen var ne giden çok kalıyor hepimizi yiyor resmen kabarmış ta aslında ama bakalım nekadar sürecek patlaması. Birde çok sık emdiklerinde süt dolmuyor maalesef bol bol su içmeye çalış inş olur tamamen stress kaynaklı bu süt işi

bi deeeee EMEKLİYORUZ:)) ters ters de olsa emeklemeye başladık.
oyşşş maşAllah yaaa. Bizde de sürünme var biraz koyuyorum bi.bakıyorum yer değiştirmiş döne döne yada sürüklenerek :)). Emeklesinler canları sıkılmasın yaa :))

evet sadece anne sütü veriyorum. Dikkat de ediyorum ama galiba buğdaya da alerjisi var birde onu kesmem lazım ne yapıcam bilmiyorum inş toparlar. Yüzünü filan hep cırdı kaşımaktan kulaklarını mahvetti bakalım nezaman geçicek bizim şikayetler yanlış yaptığım birşeyler yoksa hepinizin düzeliyor niye yakup hiç düzelmiyor kötüye gidiyor. Allah bana sabır versin ne diyim eşim e diyorum bursaya gideyim diyor çocuk hasta eee hani iyi diyordun onu sen telaş yapma diye dedim yoksa nasıl huzursuz hep dökmüş emmiyor baksana diyor. Diyorum ozaman niye randevu günü götürmedin iyi diyip iyi olmazsa önümüzdemi randevuya götürürüz diyor ama onu da götürmez biliyorum.
Canim bugdayi bir dwne gercekten. Bana doktor wn cok sut yumurta sonra da bugday alerjisine rastliyoruz demisti

:-):-):-) alemiz valla...bi de işaretlemiş:))))ben de göremeyince ekranı %200 büyüttüm.oğlum "anneeee bu neeee"diyor.bi de mercekle baktım valla.evet koyuluk var ama kan değil bence.bazen biz de de kahvarengi parçacıklar oluyor ama ezip bakıyorum,kaka yani.ya da resimde farklıdır.zaten life baktığı zaman gözle net anlardı.kaka sarı olduğu için kan olsaydı sormazdı bile.

ben de dün yarım simit yedim kahvaltıda.netten bakmıştım, süt yok diyordu.akşam da kabak-biber dolması yedim kuzu etli.her gün 5 kaka yapan kızım dün 2 yaptı ama 2.ishal gibiydi.sabahki kaka da ishal gibi ve mukuslu.susama mı yorsam kabağa mı bilemedim yine...
Ay sorma gordugum yerleri nasil ifade etsem dedim. Cizdim:) ama dedigin gibi fotodan dolayi belki de ole geldi
Yani susam daha alerjik gibi. Bi suclu arasam kabaktan once susamdan suphelenirdim sanirim canim.

:halay::halay:yuppii...ilk kez günü 1 kakayla kapattık....çoookkkk mutluyum:))
gözün aydın cnm çok sevindim.
Bizde 2 ile kapattık ama şuan kaşıntıdan yatamıyor ayağımda sallıyorum düzen müzen kalmadı ya yarın damla vericem artık napayım. Önceden asla gece uyanmazdı emmek için saat başı kalksada uyurdu geri davul çal kalkmazdı şimdi tık etse kalkıyor. Her çocuğun alerjik tepkisi farklı bizde bağırsak tepkisi az gerisi çok oluyor sizdede tam tersi.

Hepinize geçmiş olsun hanımlar.
Benim oğlumda da çoklu gıda alerjisi var. Kolikti ve egzaması vardı. Şüphelendik ama tam farkedemedik. 3.ayında mukuslu kanlı kaka görünce önce inek sütü alerjisi sonra da çoklu gıda alerjisi olduğunu öğrendik.
Hem çocuk alerji hem çocuk gastroloji takip etti. Diyetisyene de yönlendirdiler. Kandan ve deriden test yaptırdık. Testlerde alerji çıkmadı. Doktor deneyerek bulacağımızı anlattı. Önce sadece süt ürünlerini kestik. Belirtiler azaldı ama geçmedi. Sonra yüksek alerjen gıdaları kestik,çapraz alerjenleri kestik ve çok sıkı diyet yaptım. Bebeğimin önce kakasında kan kayboldu. Sonra eklem yerlerindeki arkasından yanaklarındaki egzaması azalarak kayboldu. Sonra kakada mukus azalarak kayboldu. Karın guruldusu,krampları, 5 dk da bir uyanıp ağlamaları,huysuzlukları...
Yavaş yavaş kayboldular. Hangi gıda alerji yapıyor listeye yazarak bulduk,listemiz devam ediyor. İğne ile kuyu kazmak gerçekten...
Şu an oğlum 16 aylık. Ben de oğlum da diyetteyiz. Yasaklı gıdalarımız var.Çok özveri isteyen bir süreç. Herkese kolay gelsin diyorum.
Tatlı ihtiyacından bahsedilmiş. Buğday alerjisi yoksa sıvıyağ ile irmik helvası yapabilirsiniz. Buğday ve yiyebildiğiniz meyvelerden aşure de güzel oluyor. Kuru meyvelerden hurma,kayısı,incir de acil durumlarda kurtarıcı oluyor. Benim tatlıdan çok atıştırmalık şeyler canım çeker. Malum paketli gıdalardan tüketebildiğim birşey yok. Mısır patlatırım bol bol. Bir de çay-çekirdek:kk77: :KK54:
Oğlum 6 aya kadar sadece anne sütü aldı. Ek gıdaya doktor tavsiyesiyle 6 ay 2 hafta bitince başladık. BLW ile ek gıdaya geçtik. Kesinlikle tavsiye ederim. Hem bebeği yemeye alıştırıyor,sevdiriyor;hem de 3 gün kuralı ile tek tek ilerlendiğinden alerji yapan gıdayı bulmada yardımcı oluyor. 10.aydan sonra pek devam edemedik klasik beslenmeyle karıştırdık gerçi. Yapabildiğim tarifler çok kısıtlı idi maalesef.
Ev gezmelerine çok sık gitmiyorum. Dışarıya çıkış saatleri ile yemek saatlerini çakıştırmamaya çalışıyorum. Yanımda ikimiz için de yemek taşıyorum.
Öğün atlamamak temel prensibim.
Sürekli yemek yapma modundayım.:hamarat:
Haliyle yorucu ve kısıtlı olmak insanı yıpratıyor gerçekten. Ama yavrumun sağlığı herşeyden önemli diyoruz işte...

10 gün falan oldu...bi de yazmışsın ama ben asla int.ten yiyecek alıp bebeğime yedirmem.kıyafet bile almadım şimdiye kadar.nasıl güvenebilirsin?
Atak değil bizim sırf vücut kaşıntısı fena döktü yakubum kollar göğsü kulak arkası kıpkırmızı. Yani güvenme konusuda tabiki çok emin olamazsın ama hazır fabrika ürünlerinde de mutlaka alerjen bulaşıyor bu siteler yapım aşamalarını video çekiyo sağlık bakanı onaylı çalışanların sağlık kontrolleri yapılıyor vs tarhana erişte un kinoa irmik pirinçunu filan almam şart güvendiğim bir yerden bakalım o yer neresi olucak :) araştırma içindeyim daha

violet17 violet17 bacak egzeması böyle miydi? bu bazen kanıyor bazen resimdeki gibi silikleşiyor.çocuk doktoru egzema gastro hocası pişik dedi.bunu dışında egzema belirtisi yok

Eklentiler

• bacak (1).jpg
    bacak (1).jpg
    34,6 KB · Görüntüleme: 318
  • bacak (2).jpg
    bacak (2).jpg
    31,3 KB · Görüntüleme: 461
bu arada hoşgeldin...bizim çocuk doktoru kesinlikle diyet yapma dedi.gastrocu sadece süt ürünlerini kes ve tüm alerjenleri test et, kendin bul dedi ama samanlıkta iğne aramak gibi bişey.bizimde 3.ayda kakada kan görüldü ama maalesef yanlış yönlendirildik.biri dizanteri dedi biri enfeksiyon ve ben kızıma maalesef antibiyotik verdim.ishal ve kanlı kaka devam edince 2.şişe antibiyotik yazıldı ama vermedim.hocaya gittim.o da test yaptırmadı nasılsa çıkmayacak kendin dene diye...bide elma şeftali ver dedi ki ek gıdaya başlamak istemiyorum.6.ay dolsun istiyorum.bilmiyorum doğru mu yaptığım.

Hoşbulduk:)
Hayır böyle değildi eklemin arkasında yayagın şekildeydi. Sıcaktan pişik olabilir belki. Bebeğimin cildi çok kutu idi. Banyo suyuna çay kaşığı kadar yağ katıyorduk. Çıkınca da yağ ile masaj yapıyordum. 9 aya kadar yaptım. Şimdi sadece yüzüne nemlendirici sürüyorum. Yanakları hala kuru. Vücudu daha iyi. Haftada 1 şampuanlıyoruz bu arada.
Her doktorun yaklaşımı farklı oluyor. İnsanın aklı karışıyor. Ama inanın en iyi anne anlıyor gene. Sürekli gözlemlemek ve denemekle samanlıkta iğne bulunuyor:KK66:
Bizim de amipli dizanteri demişti labaratuar ına bakıp. Doktor sadece anne sütü alan bebekte dizanteri riski çok düşük dedi. Dizanteri mi diye amip antijen testi istedi. Orda dizanteri olmadığı anlaşıldı. Antibiyotik kullanmadık. Rota virüs aşısı yaptırmıştık. İlk dozundan sonraki 2 hafta o kadar kötü geçti ki anlatamam. Bebeğimin çığlıkları sokaktan duyuluyordu. :110:
2.dozu yaptırmadık.
Hatta demir ilacını ara ara denetti doktor ama tolere edemedi. Kullanamadık. Gerekli kontrolleri düzenli yaptırıyoruz. Şimdilik bir eksiklik yok çok şükür.
Ek gıda için kesinlikle doğru düşünüyorsun. 6 ay dolmaan başlama. Hatta bizi 2 hafta daha beklettiler. Bağırsaklar hassas olduğu için. Sonra da tek gıdadan hafif hafif başladık.
Doktor doymazsa diye aminpasit bazlı mama yazmıştı o dönem. Şimdi de hala kullanıyoruz ek olarak.

Hoşbulduk:)
Hayır böyle değildi eklemin arkasında yayagın şekildeydi. Sıcaktan pişik olabilir belki. Bebeğimin cildi çok kutu idi. Banyo suyuna çay kaşığı kadar yağ katıyorduk. Çıkınca da yağ ile masaj yapıyordum. 9 aya kadar yaptım. Şimdi sadece yüzüne nemlendirici sürüyorum. Yanakları hala kuru. Vücudu daha iyi. Haftada 1 şampuanlıyoruz bu arada.
Her doktorun yaklaşımı farklı oluyor. İnsanın aklı karışıyor. Ama inanın en iyi anne anlıyor gene. Sürekli gözlemlemek ve denemekle samanlıkta iğne bulunuyor:KK66:
Bizim de amipli dizanteri demişti labaratuar ına bakıp. Doktor sadece anne sütü alan bebekte dizanteri riski çok düşük dedi. Dizanteri mi diye amip antijen testi istedi. Orda dizanteri olmadığı anlaşıldı. Antibiyotik kullanmadık. Rota virüs aşısı yaptırmıştık. İlk dozundan sonraki 2 hafta o kadar kötü geçti ki anlatamam. Bebeğimin çığlıkları sokaktan duyuluyordu. :110:
2.dozu yaptırmadık.
Hatta demir ilacını ara ara denetti doktor ama tolere edemedi. Kullanamadık. Gerekli kontrolleri düzenli yaptırıyoruz. Şimdilik bir eksiklik yok çok şükür.
Ek gıda için kesinlikle doğru düşünüyorsun. 6 ay dolmaan başlama. Hatta bizi 2 hafta daha beklettiler. Bağırsaklar hassas olduğu için. Sonra da tek gıdadan hafif hafif başladık.
Doktor doymazsa diye aminpasit bazlı mama yazmıştı o dönem. Şimdi de hala kullanıyoruz ek olarak.
Hoşgeldin cnm bizim tepkiler aşırı değil sadece süt ürünlerine aşırı tepki veriyoruz ama yinede çoklu gıda anladığım kadarıyla sizde tepkiler aşırı oduğu için bukadar dikkat ediyorsun değilmi bizim doktor diyet taraftarı değil bebeğin daha geç düzeleceğine inanıyor ben yinede onu kaşınırken görmeye dayanamıyorum dikkat ediyorum bilmiyorum kaşıntıyı ve hapşırık öksürüğü önemsememelimiyim doktoru ancak ayın 11 inde değişicem o günü sabırsızlıkla bekliyorum kararsızlık bilmezin içinde olmak zor hernekadar bir hastalık değil diyip avutsakta kendimizi bebeklerimizede zor bizede. Önceden alerjik tepkiler verdiği vr sonra tolere edebildiği şeyler oldum u diyetle. Çok şükğr başka sıkıntı vermesin Rabbim.

Geçikmiş tepki veriyor aslında ani tepki hiç vermedi. Sancısı,ağlamaları,huzursuzluğu çok fazlaydı. Ben yavrumun bu haline çok üzülüyordum.:anne:
Her bebek farklı oluyor.Her doktor da farklı yaklaşıyor. Bana da sıkı diyet önermeyen doktor olmuştu. Fakat bebeğim bu durumda daha kötü oluyordu. Bunu açık farkla gözlemleyebiliyorduk.
Çözümü sıkı diyet,sıkı doktor takibiyle bulduk. Ben de sürekli okuyorum,çareler arıyorum,tarifler deniyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Hapşırık,öksürük hepsi de çok önemli alerjide. Bize doktor gıda alerjisi olan bebeklerde alerjik astım riski %50 dedi. Genelde 2 yaş civarı ortaya çıkıyormuş umarım olmaz.
Maalesef henüz alerjisi olan bir gıdayı tolete edemedi. Doktor 1 yaşında deneme yaptırttı ve sonuç hüsran oldu:110:
Diyetle çok daha iyi. Diyet yapmazsam şikayetler başlıyor başa dönüyoruz. Diyetle bunu engellemiş olduk.
Tek gıda alerjileri kısa sürede geçerken çoklu alerjiler uzun sürüyormuş. Bir an önce geçmesini diliyorum hepimiz için. Dediğin gibi çok anne için de bebek için de çok zor...

Geçikmiş tepki veriyor aslında ani tepki hiç vermedi. Sancısı,ağlamaları,huzursuzluğu çok fazlaydı. Ben yavrumun bu haline çok üzülüyordum.:anne:
Her bebek farklı oluyor.Her doktor da farklı yaklaşıyor. Bana da sıkı diyet önermeyen doktor olmuştu. Fakat bebeğim bu durumda daha kötü oluyordu. Bunu açık farkla gözlemleyebiliyorduk.
Çözümü sıkı diyet,sıkı doktor takibiyle bulduk. Ben de sürekli okuyorum,çareler arıyorum,tarifler deniyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Hapşırık,öksürük hepsi de çok önemli alerjide. Bize doktor gıda alerjisi olan bebeklerde alerjik astım riski %50 dedi. Genelde 2 yaş civarı ortaya çıkıyormuş umarım olmaz.
Maalesef henüz alerjisi olan bir gıdayı tolete edemedi. Doktor 1 yaşında deneme yaptırttı ve sonuç hüsran oldu:110:
Diyetle çok daha iyi. Diyet yapmazsam şikayetler başlıyor başa dönüyoruz. Diyetle bunu engellemiş olduk.
Tek gıda alerjileri kısa sürede geçerken çoklu alerjiler uzun sürüyormuş. Bir an önce geçmesini diliyorum hepimiz için. Dediğin gibi çok anne için de bebek için de çok zor...
Benim oğlumda ani tepki vermiyor kaşıntıdan uyuyamama sancı öksürük hapşırık pişik oda en fazla 1 gün pişik oluyor aslında diyet yapmayı oğlum için istemiyorum biliyorum ki şimdi yemezsem hiç alışmıcak çünkü oğlumun kuzenleri de alerjik bebekleri ve annelerinin haberi bile yoktu sütten geçeceğine doktorlar onlara sütten geçer filan da dememiş komşumunda öyle çok hassas alerjik komşumun 10 aylık yeğnide ama gel görki çocuklar huzursuz da olsa çikolatalar ı peynirleri yoğurtları götürüyor ve alışıyorlarda yakubun kuzenleri de alerjiden bi haber büyüdüler evet zorlandılar çocuk 2 yıl eziyet çekti ama şuan herşeyiiii yiyor. Benim yeğenimin astımı kısa sürede kendi kendine geçti görümcemin oğlullarının geçmiş değil ama aslan gibi delikanlılar başka hiçbir sıkıntıları yok çok ikilemdeyim bende doktor da eğer diyet yaparsan alışamaz bu sefer başka hastalıklar çıkar dedi birkaç doktora gittikten sonra kararını vericem diyet yapmasam bile herşeyi yeme taraftarı değilim zaten abartıp çocuğa eziyet edemem Allah yavrularımıza kolaylık versin ne diyim

X