- 24 Aralık 2010
- 1.429
- 1.165
-
- Konu Sahibi LifeandFeel
işte ne diyim daha iyiki millet kurcalamıyor bebeğim böyle huysuz deyip sabrediyor biz kurcaladık sıra bebeğe zarar vermesek iyi bende işte bu tip şeylerden korkuyorum o yüzden herşeye alıştırmak istiyorumtamamlayıcı beslenmenin başladığı dönemlerde az miktarda da olsa bebeği tahılla tanıştırmanın ayrı bir önemi vardır. Eğer 4-6 aylık tamamlayıcı beslenmeye başladığınız bir bebeğe, anne sütü alırken tahıl da vermeye başlarsanız -özellikle genetik olarak çölyak riskli bir çocuksa- çölyak hastalığı riskini de azaltmış olursunuz.
baksanıza ya...
Cnm bizim dr çok almadım açıkçası mesela kuruyemiş dedim zaten yüksek alerjen kuruyemiş gerek yok yapılmasına sen yeme dedi.. yani daha ziyade bnm yemediklerime yaptı..Sebzeyle başladım cnm bizde kanlı kaka filan yoktu. Olanlar sancı kaşıntı kaka sayısında artış vs hapşırık öksürük hatta yüzüne üfürür gibi nefesi kesildi birgün boyunca. Kandada az besine bakıyorlarmış bizde yaptırsakmı yaptırmasakmı kararsız kaldım.
. Anladım cnmCnm bizim dr çok almadım açıkçası mesela kuruyemiş dedim zaten yüksek alerjen kuruyemiş gerek yok yapılmasına sen yeme dedi.. yani daha ziyade bnm yemediklerime yaptı..
Kızlar merhaba nasılsınız? Bir süredir bilerek girmiyordum.. tlfnu çok elime aldığımı farkettim foruma girinceye hele oku yaz felan o yüzden ara verdim şimdi de tatildeyim :) sizler nasılsınız? Nasıl gidiyor?
Biz 6 aylık olduk ek gıdaya başladık kabaktan geçtik havuçta sıra :) tabi 6 aylık oluncaya kan sayımı felan da yapıldı Demir ilacını bıraktırdı dr D vitamini çok düşüktü kızımın onu baya toparlamış :) baya mutluyum yani bugün bir de alerji testlerinyağıldı hazır kan alınmışken süt alerjisi üst değer 0.35 olması gerekirken bizim 0.48 çıktı az ama var dedi dr zaten 2 aydır diyetteyim yani diyete devam :))) yumurta domates çıkmadı.. eşimin ısrarları üzerine dr yumurta dene dedi reaksiyon gösterirse yumurta da kesinleşir en azından dedi ama çok çok korkuyorum 2 gündür erteliyorum hatta.. sonra da çiğ domates veya salça deneyeceğim ama tavuk ve çilek için cesaretim yok çünkü ikisinden biri kesin dokunuyor
Bizden haberler böyle siz nasıl oldunuz?[/QUOTE
Şüpheli gıdaları önce pişmiş denemek daha iyi oluyor. Mesela domates önce pişmiş deneyip bakın sonra çiğ olarak.
Çilek alerjen gıdalarda çok üst sıralarda. Ayrıca mevsimlik bir meyve. Tavuk denemek daha iyi olur bence. Hem dokunmazsa yapabileceğiniz tarifler genişler rahatlarsınız.
Yüksek risk taşıyan gıdaları biraz ötelemek iyi olur.
Kiloyu aylık takip etmek daha faydalı olur. Bir de bebebler büyüdükçe kilo alımı yavaşlıyor. Benim oğlumun da 8 aydan sonra kilo alımı çok yavaşladı. Ama kafa çevresi ve boyu çok iyi gelişimine devam ediyor. Kan değerleri de takipte,sorun yok.Off ya bi rahat edemedi ne kuzular ne biz. Ama şöyle birşey var biz hiç kan görmedik kakada yani bu alerji değil demek mi oluyor benim doktor ondan gastroenterolojiye yönlendirdi demek. Sende başla annesi bakalım inş şifa olur denize şöyle bir şeyide unutma ben bu hafta kilo almadı deyince ay sonu önemli bir ayda nekadar aldığı dedi bizde 10 günde 300 gram aldık ve durduk alamıyoruz ve o kiloyu da diyeti bozuğu m zaman aldı oğlum.
Kan testinde çıkmazsa gene yok diyemiyor doktorlar. Belirtiler de çok önemli. Yakip edilmeli. Nefesi kesildi yazmıştın. Bunlar önemli. Alerji hafife alınmamalı immün sistem ile alakalı olduğunda ileride pek çok rahatsızlığa temel hazırlayabiliyor.. Anladım cnm
Ben hiçbirşey tüketemediğim için geniş yaptırmam lazım en mantıklısı o
bugün ek gıdaya başladık kızlar.oğlen açken memeden önce 5 çay kaşığı elma suyu içti.hiiiççç sevmedi.suratını ekşitip durdu.alerji olmadı şimdilik.kaka 5 ile kapattı.bakalım devam eden günler nasıl olucak...
Normalde de 5 kez mi yapıyor.. aslında sevzeyle başla bnce bana dr lar hep sebze başla dedi meyve ile başlayan sebze yemiyor dediler
Bildiğim kadarıyla sadece popo pişiği alerjiden kaynaklı ama kaka oraya da değiyor sonuçta diğer belirtileri izle bakalım. Bizdede pişik yok gözlerdeki ve kulaktaki kaşıntıda azaldı uyku problemi ve kollarda doküntü fazla sen doktora göstermiştin galiba sıcaktan mı Fila olduğunu söylemişti bi resim atsam bakarmısın cnm ona göre keçi sütü denicem .ilk kez kızım pişik oldu.popo değil sadece genital organın etrafı da kızarmış.elmadan sonra oldu.krem sürdüm.takibe devam.
Evet ya resmen ek gıdayı bıraktık 15 güne anca toparlama ya başladı ve hala tam iyi diyemem. Nefes kesilmesi benide çok korkuttu ek gıdayı ötelicem çok dua ediyorum keçi sütü denicem inş o çok dokunmaz ve hem bebeğe ek gıdada yoğurt verebilirim hemde ben yiyebilirim. Bende çevreden çok bilmiş yorumlar aldım aynıları yok sık yıkıyorsun ondan yok sters yapıyorsun ondan aç kalırsan çocuk büyümez ama artık takmıyorum yeri geliyor tersleyip susturuyorum hiç sabrım kalmıyor çünkü . sen keçi sütü denedin mi cnm birde pahalı olan şu test var ya nezaman yapılabiliyor yaptırsakda kurtulmak galiba o kesin sonuç veriyor değil miKan testinde çıkmazsa gene yok diyemiyor doktorlar. Belirtiler de çok önemli. Yakip edilmeli. Nefesi kesildi yazmıştın. Bunlar önemli. Alerji hafife alınmamalı immün sistem ile alakalı olduğunda ileride pek çok rahatsızlığa temel hazırlayabiliyor.
Hiçbirşey vermemek olarak düşünme. Yüksek riskli gıdaları denemek gerekiyor. Dokunmazsa vermeye devam dokunursa biraz ötelemek gerek.
Güvendiğiniz iyi bir doktorla hareket edin.
Etrafta insanın aklını çok karıştıran insanlar oluyor. Anne olarak da her çareui denemek istiyor insan. Haliyle daha yıpratıcı oluyor.
Bize de bu çocuk aç,ayağını üşütmüş,karnı rüzgar almış,sen stres yaptığından o da sinirli olmuş ,ilk çocuğun tecrübesizsin daha neler neler...
Hepsine kulak verdim dikkat ettim baktım olmuyor. Kulağımı tıkadım. Sadece bebeğime odaklandım. İyi doktorlara götürdüm. Çok araştırdım. Çok anneyle konuştum. Şimdi çok çok daha iyi. Kimseye de müdehale ettirmiyorum. Hem kafam rahat hem bebeğim..
Bildiğim kadarıyla sadece popo pişiği alerjiden kaynaklı ama kaka oraya da değiyor sonuçta diğer belirtileri izle bakalım. Bizdede pişik yok gözlerdeki ve kulaktaki kaşıntıda azaldı uyku problemi ve kollarda doküntü fazla sen doktora göstermiştin galiba sıcaktan mı Fila olduğunu söylemişti bi resim atsam bakarmısın cnm ona göre keçi sütü denicem .
Ellerinin üzeri gövdesi ve kulak arkasına kadar var her gün banyo yapıyor atletle dolaşıyor sizce isilikmi yoksa alerjimiz kızlar
Cnmm yaaa