Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

tamamlayıcı beslenmenin başladığı dönemlerde az miktarda da olsa bebeği tahılla tanıştırmanın ayrı bir önemi vardır. Eğer 4-6 aylık tamamlayıcı beslenmeye başladığınız bir bebeğe, anne sütü alırken tahıl da vermeye başlarsanız -özellikle genetik olarak çölyak riskli bir çocuksa- çölyak hastalığı riskini de azaltmış olursunuz.

baksanıza ya...

işte ne diyim daha iyiki millet kurcalamıyor bebeğim böyle huysuz deyip sabrediyor biz kurcaladık sıra bebeğe zarar vermesek iyi bende işte bu tip şeylerden korkuyorum o yüzden herşeye alıştırmak istiyorum

Cnm bizim dr çok almadım açıkçası mesela kuruyemiş dedim zaten yüksek alerjen kuruyemiş gerek yok yapılmasına sen yeme dedi.. yani daha ziyade bnm yemediklerime yaptı..

Kiloyu aylık takip etmek daha faydalı olur. Bir de bebebler büyüdükçe kilo alımı yavaşlıyor. Benim oğlumun da 8 aydan sonra kilo alımı çok yavaşladı. Ama kafa çevresi ve boyu çok iyi gelişimine devam ediyor. Kan değerleri de takipte,sorun yok.
Hepsine bir bütün olarak bakın. Kilo almıyor diye hemen üzülmeyin.

. Anladım cnm
Ben hiçbirşey tüketemediğim için geniş yaptırmam lazım en mantıklısı o
Kan testinde çıkmazsa gene yok diyemiyor doktorlar. Belirtiler de çok önemli. Yakip edilmeli. Nefesi kesildi yazmıştın. Bunlar önemli. Alerji hafife alınmamalı immün sistem ile alakalı olduğunda ileride pek çok rahatsızlığa temel hazırlayabiliyor.
Hiçbirşey vermemek olarak düşünme. Yüksek riskli gıdaları denemek gerekiyor. Dokunmazsa vermeye devam dokunursa biraz ötelemek gerek.
Güvendiğiniz iyi bir doktorla hareket edin.
Etrafta insanın aklını çok karıştıran insanlar oluyor. Anne olarak da her çareui denemek istiyor insan. Haliyle daha yıpratıcı oluyor.
Bize de bu çocuk aç,ayağını üşütmüş,karnı rüzgar almış,sen stres yaptığından o da sinirli olmuş ,ilk çocuğun tecrübesizsin daha neler neler...
Hepsine kulak verdim dikkat ettim baktım olmuyor. Kulağımı tıkadım. Sadece bebeğime odaklandım. İyi doktorlara götürdüm. Çok araştırdım. Çok anneyle konuştum. Şimdi çok çok daha iyi. Kimseye de müdehale ettirmiyorum. Hem kafam rahat hem bebeğim..

bugün ek gıdaya başladık kızlar.oğlen açken memeden önce 5 çay kaşığı elma suyu içti.hiiiççç sevmedi.suratını ekşitip durdu.alerji olmadı şimdilik.kaka 5 ile kapattı.bakalım devam eden günler nasıl olucak...

Normalde de 5 kez mi yapıyor.. aslında sevzeyle başla bnce bana dr lar hep sebze başla dedi meyve ile başlayan sebze yemiyor dediler

ilk kez kızım pişik oldu.popo değil sadece genital organın etrafı da kızarmış.elmadan sonra oldu.krem sürdüm.takibe devam.

ilk kez kızım pişik oldu.popo değil sadece genital organın etrafı da kızarmış.elmadan sonra oldu.krem sürdüm.takibe devam.
Bildiğim kadarıyla sadece popo pişiği alerjiden kaynaklı ama kaka oraya da değiyor sonuçta diğer belirtileri izle bakalım. Bizdede pişik yok gözlerdeki ve kulaktaki kaşıntıda azaldı uyku problemi ve kollarda doküntü fazla sen doktora göstermiştin galiba sıcaktan mı Fila olduğunu söylemişti bi resim atsam bakarmısın cnm ona göre keçi sütü denicem .

Evet ya resmen ek gıdayı bıraktık 15 güne anca toparlama ya başladı ve hala tam iyi diyemem. Nefes kesilmesi benide çok korkuttu ek gıdayı ötelicem çok dua ediyorum keçi sütü denicem inş o çok dokunmaz ve hem bebeğe ek gıdada yoğurt verebilirim hemde ben yiyebilirim. Bende çevreden çok bilmiş yorumlar aldım aynıları yok sık yıkıyorsun ondan yok sters yapıyorsun ondan aç kalırsan çocuk büyümez ama artık takmıyorum yeri geliyor tersleyip susturuyorum hiç sabrım kalmıyor çünkü . sen keçi sütü denedin mi cnm birde pahalı olan şu test var ya nezaman yapılabiliyor yaptırsakda kurtulmak galiba o kesin sonuç veriyor değil mi

Ellerinin üzeri gövdesi ve kulak arkasına kadar var her gün banyo yapıyor atletle dolaşıyor sizce isilikmi yoksa alerjimiz kızlar

Eklentiler

• IMG_20170728_143342.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 94

olur canım.hatta buraya resim attım ya biri pişik biri alerji diyor diye.bence de sıcak kaynaklı pişik bizimki.at resmi de bakalım bi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…