Bebek Beslenmesi Süt sağma hakkında yardım!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
vermemistir bebisin kilo,doktor kontrolu bir gecsin rahatlayacaksin.Bizim 4 Kasimda bir dahaki kontrol,daha dogrusu asi icin gidicez e o zaman da boy kilo hepsi olculecek yine.Biz aptamil 1 kullaniyoruz en basindan beri,doktor degistirmemize izin vermiyor bebek alistigi mamayi yemeli ciddi bir sorun olmadikca degismez diyor.Bizim de 120 yemedigimiz ogunler oluyor,arada 160 a ciktigi ogunler de.Hatta biraz once doyurdum ikina sikila 70 icti birakti.Zorlamiyorum bi dahaki ogune telafi eder diye.Biz ne de yapsak neyi ne kadar iceceklerini kendileri belirliyor aslinda.Saglikli olsunlar,gelisimleri normal gitsin yeter.

vermemistir bebisin kilo,doktor kontrolu bir gecsin rahatlayacaksin.Bizim 4 Kasimda bir dahaki kontrol,daha dogrusu asi icin gidicez e o zaman da boy kilo hepsi olculecek yine.Biz aptamil 1 kullaniyoruz en basindan beri,doktor degistirmemize izin vermiyor bebek alistigi mamayi yemeli ciddi bir sorun olmadikca degismez diyor.Bizim de 120 yemedigimiz ogunler oluyor,arada 160 a ciktigi ogunler de.Hatta biraz once doyurdum ikina sikila 70 icti birakti.Zorlamiyorum bi dahaki ogune telafi eder diye.Biz ne de yapsak neyi ne kadar iceceklerini kendileri belirliyor aslinda.Saglikli olsunlar,gelisimleri normal gitsin yeter.

bizim doktorumuz mama değişimine karşı değil.bu doktorlarda farklı farklı.bizimde 26 ekimde aşımız var.28 dede kendi doktorumuza gitcez.dediğin doğru canı isterse yiyorlar istemezse yemiyorlar.yandık biz bu bebişlerden şimdiden böyleler büyünce ne olcak bakalım.sağlıklı ve normal olsun yeter fazla bişey istemiyorum.biz bi 120 bi geçsek daha geçemedik imş. allahın izniyle geçeriz.

bişey daha soracağım 70 içsede 3 saat sonramı veriyorsun tekrar mama

evet canim 70 de icse 50 de icse bir sonraki beslenme 3 saatten once olmuyor.Genellikle de bir sonraki ogunde 150-160 yiyor boyle az yedigi zaman.Erken verirsem yine az yiyor cunku.Biraz once yedi 140 cc,yerken de kakasini yapti,meger bir oncekinde kakasi oldugu icin yememis yavru.Gunde bir defa kaka yapiyor ve cok yapiyor,haliyle ici doluyken de yiyemiyor fazla.Bu da genelde sabah saatlerinde oluyor.

evet canim 70 de icse 50 de icse bir sonraki beslenme 3 saatten once olmuyor.Genellikle de bir sonraki ogunde 150-160 yiyor boyle az yedigi zaman.Erken verirsem yine az yiyor cunku.Biraz once yedi 140 cc,yerken de kakasini yapti,meger bir oncekinde kakasi oldugu icin yememis yavru.Gunde bir defa kaka yapiyor ve cok yapiyor,haliyle ici doluyken de yiyemiyor fazla.Bu da genelde sabah saatlerinde oluyor.

bende dediğni yapmaya çalışıyorum ne kadar yerse yesin 3 saatten önce vermiyorum. benimkide sabahları nedense az yiyor.dediğin gibi belki sabahları bağırsakları dolu oluyor ondan.

bizim doktorumuz mama değişimine karşı değil.bu doktorlarda farklı farklı.bizimde 26 ekimde aşımız var.28 dede kendi doktorumuza gitcez.dediğin doğru canı isterse yiyorlar istemezse yemiyorlar.yandık biz bu bebişlerden şimdiden böyleler büyünce ne olcak bakalım.sağlıklı ve normal olsun yeter fazla bişey istemiyorum.biz bi 120 bi geçsek daha geçemedik imş. allahın izniyle geçeriz.

gecersiniz canim 120 degil 150 bile gecersiniz hic sikma canini,insallah kilo boy hersey normal cikar ve sende biraz olsun rahatlarsin

gecersiniz canim 120 degil 150 bile gecersiniz hic sikma canini,insallah kilo boy hersey normal cikar ve sende biraz olsun rahatlarsin

inş. canım.bu aradasüt sağdım 40 ml çıktı düşün bütün gece sağmamıştım.bırakmayı düşünüyorum artık sağmayı

sagmadikca azaliyor iyice sut :( ise de basladin cok zor oldugunu tahmin edebiliyorum.En dogrusunu sen bileceksin bu konuda,sinirlerini cok yiprattiysa bu sut ve sagma mevzusu birakacaksin tabii.Bu is sana psikolojik yada fiziksel bir eziyet haline gelmemeli.Disardan akil veren cok oluyor ama uygulama kisminin nasil odugunu herkes bilmiyor o yuzden bence senin ve bebegin icin en sagliklisi neyse onu yap.Saglik ve mutuluk onemli olan.

sagmadikca azaliyor iyice sut :( ise de basladin cok zor oldugunu tahmin edebiliyorum.En dogrusunu sen bileceksin bu konuda,sinirlerini cok yiprattiysa bu sut ve sagma mevzusu birakacaksin tabii.Bu is sana psikolojik yada fiziksel bir eziyet haline gelmemeli.Disardan akil veren cok oluyor ama uygulama kisminin nasil odugunu herkes bilmiyor o yuzden bence senin ve bebegin icin en sagliklisi neyse onu yap.Saglik ve mutuluk onemli olan.

sağol canım evet çok yıprandım bu 3.5 ay süresince daha çok elle sağdım.makina benim sütü pek çıkartmadı çünkü.kamburum bile çıktı bu yüzden dik durmaya çalışıyorum ama zorlanıyorum kendimide artık çok yıpratmak istemiyorum ben istemezmiyim anna e sütü alsın lokumum ama napayım buraya kadarmış

anliyorum,benim de seklim semalim kaydi,kolay degil gunde kac saat makine basinda yamula yamula gecti son 3.5 ay.Kizim sutumu istemedikce sagasim da gelmiyor.Bir ara ne guzel anne sutunu aliyordu ve bana da hirs geliyodu yetistiricem kizima sutumu diye,istemedikce bende isteksiz oluyorum.Annem de geldi simdi,aa ben giderken ne coktu sutun iyice azalmis simdi diyor.Obur yandan da annem beslerken kizimi kendi sutumu bir ogunde 60 cc den fazla hazirlatmiyor,mama hazirla sutunu iciremiyorum diyor.E ne oyle ne boyle,zor islermis bunlar hakkat.Hepimiz istedik doya doya sarila sarila memeden emzirmeyi olmadi,sagarak komple anne sutu alsin diye ugrastik ona da sutumuz yetmedi.Binbir guclukle ciktigi kadarini da verdik elimizden geldigince,her anne ister cocugu en iyisini alsin ama olmadi mi olmuyor.

anliyorum,benim de seklim semalim kaydi,kolay degil gunde kac saat makine basinda yamula yamula gecti son 3.5 ay.Kizim sutumu istemedikce sagasim da gelmiyor.Bir ara ne guzel anne sutunu aliyordu ve bana da hirs geliyodu yetistiricem kizima sutumu diye,istemedikce bende isteksiz oluyorum.Annem de geldi simdi,aa ben giderken ne coktu sutun iyice azalmis simdi diyor.Obur yandan da annem beslerken kizimi kendi sutumu bir ogunde 60 cc den fazla hazirlatmiyor,mama hazirla sutunu iciremiyorum diyor.E ne oyle ne boyle,zor islermis bunlar hakkat.Hepimiz istedik doya doya sarila sarila memeden emzirmeyi olmadi,sagarak komple anne sutu alsin diye ugrastik ona da sutumuz yetmedi.Binbir guclukle ciktigi kadarini da verdik elimizden geldigince,her anne ister cocugu en iyisini alsin ama olmadi mi olmuyor.

evet emselerdi ne güzel olcaktı kısmet sağlıklı olsunlar yeter başka bişey istemiyorum ben.evet çocuk büyütmek hakketen çok zormuş bide bizimki kazra oldu.daha evlendiimizin ilk ayında .bir anda kısır döngüğye girdim belki bundanda sütüm çok gelmedi psikolojimde bozuktu çünkü.artık kafama çok takmıyorum 4 ayımıza girdik sayılır artık ek gıdalara geçip telafi ederiz inş.dediğim gibi bırakacağım sağmayı artık

haklisin psikoloji stres cok etkiliyor sut durumunu,cok cabuk olmus gebeligin.Evlilik oturmadan bebek gelince daha da zor olur ama olsun bak simdi dunyanin en guzel seyi evinde yasiyor :))Dedigin gibi cok sukur 4 ayimiza da geldik sayilir,bundan sonra hepimiz icin de daha stressiz ve huzurlu olur insallah.

haklisin psikoloji stres cok etkiliyor sut durumunu,cok cabuk olmus gebeligin.Evlilik oturmadan bebek gelince daha da zor olur ama olsun bak simdi dunyanin en guzel seyi evinde yasiyor :))Dedigin gibi cok sukur 4 ayimiza da geldik sayilir,bundan sonra hepimiz icin de daha stressiz ve huzurlu olur insallah.
evet bir gülüşü dünyaya bedel onun allah ona hiç bir zorluk vermesin inşallah.seninki uyanıkken yiyor ne güzel benimki uyanıkken yemiyor mecburen ben ve annem uyutup yediriyoruz ama endişelerimde var.hep böyle olmazki normal yemeğe başlayınca napacağız onuda uyurken verememki yani kısır döngüdeyim uyanıkken yemeğe alışması lazım bir iki gün uyanıkken vereceğim bakalım ne yapacak biliyorum az yiyecek ama napayım

10 aydır sütümü sağarak veriyorum benim hınzır oğlum erkek adam anasının memesini emer'mi diye ağzını sürmedi.:1:
Yedikçe'de yedim valla göbek kocaman çok sıkı diyete giricem ama sütüm azalır diye korkuyorum zaten günde 500 ml sağabiliyorum.:56:

Anne sütü sağma nasıl yapılır?​

Anne sütü sağmadan önce ellerinizi düzgün bir şekilde yıkamanız ve göğsünüzü bir gazlı bezle temizlemeniz gerekir. Ayrıca eczanelerde satılan bu kullanım için önceden hazırlanmış temizlik ürünleri de kullanabilirsiniz.

Anne Sütü Sağma ve Saklama Nasıl Olur?​

• Anne sütü sağma nasıl yapılır?
  • Anne sütü saklama kuralları
    • Anne sütü buzdolabında nasıl saklanır?
  • Anne sütü dondurucuda nasıl saklanır?
  • Saklanan anne sütü neden ekşi kokar?
Anne sütü sağma ve saklama konusunu daha çok yeni anne olanlar merak ediyor. Göğüs pompasıyla sütünüzü sağmak emzirmeyi uzatmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle birçok durumda pompayla anne sütü almak çok yararlıdır.
Emziren bir anne iseniz, bebeğinizi doğru beslemek için anne sütü sağmanın nasıl olduğunu, anne sütü saklama koşullarını öğrenmek istiyor ve anne süt sağma makinesi nasıl kullanacağınızı bilmek isteyebilirsiniz.

Her şeyden önce, anne süt sağma makinesi anne göğsünden basit ve ağrısız bir şekilde süt çektiğini unutmamalısınız. Bu yüzden anne sütü sağmak için göğüs pompası kullanırken endişelenmemelisiniz.

Anne sütü sağma nasıl yapılır?​

Anne sütünü doğru sağabilmek için pompalama sırasında şunları dikkate almalısınız:
Anne sütü sağmadan önce ellerinizi düzgün bir şekilde yıkamanız ve göğsünüzü bir gazlı bezle temizlemeniz gerekir. Ayrıca eczanelerde satılan bu kullanım için önceden hazırlanmış temizlik ürünleri de kullanabilirsiniz.

Anne sütü sağmak için temizlik sonrası göğsünüzü saç kurutma makinesiyle veya çok yumuşak ve temiz bir havluyla hafifçe bastırarak kurutmanız gerekir.
Anne sütü sağma için kullanılan göğüs pompası, şişe ve süt saklama kapları daha önce yıkanmış ve sterilize edilmiş olmalıdır.

Anne sütü saklama kuralları

Anne sütü nasıl sağılır
Sağılan anne sütü bir sonraki emzirme için kullanılacaksa veya 24 saat içinde kullanılacaksa, cam şişeye doldurun ve buzdolabında saklayın. Göğüs pompası kabı bir şişeyse, süt kabını değiştirmek gerekli değildir. Çocuk aç olduğunda, şişe buzdolabından çıkarılır ve bir şişe ısıtıcısı ile ısıtılır.
Hem soğutma hem dondurma işlemi için uygun kaplar seçin. Sütü kaba koyarken sıvı ile kapak arasında yaklaşık 2 cm boşluk bırakın. Anne sütünü sağma tarihini içeren etiketler koymayı unutmayın. Bu şekilde hangi sütün en uzun süre saklandığını bilebilirsiniz.

Anne sütünü daha uzun süre saklamak istiyorsanız, dondurucuda en az üç ay saklanabilir. Bu durumda, süt sıkıca kapatılmış sterilize torbalarda saklanır ve sağılma tarihini kaydetmek için bir yapıştırıcı etiket yerleştirilmelidir.

Anne sütü buzdolabında nasıl saklanır?​

Anne sütü bebeğiniz için mamadan daha iyidir. Ancak taze sağılmış anne sütü buzdolabında donmuştan daha iyidir.
Anne sütü, sıcaklığın -20 derecenin altında olması koşuluyla altı aya kadar saklanabilir. Kullanmak istediğinizde, sütü dondurucudan çıkarmanız, oda sıcaklığında birkaç saat bekletmeniz ve daha sonra çocuğa vermeden önce ısıtılması gereken şişeye geçirmeniz gerekir.
Sağılan anne sütünün buzdolabında nasıl güvenli bir şekilde saklanacağına ilişkin şu yönergeleri izleyin:
  • Anne sütünü sağdıktan sonra mümkün olduğunca çabuk soğutun.
  • Anne sütünü temiz anne sütü şişelerinde veya BPA içermeyen malzemelerden yapılmış saklama torbalarında saklayın.
  • Soğutulmuş süte vücut sıcaklığındaki sütü eklemeyin. Eklemek istediğiniz süt buzdolabında önceden soğutulmuş olduğu sürece, aynı soğutulmuş kaba küçük miktarlarda süt eklenebilir.
  • Anne sütünü buzdolabının en soğuk kısmında saklayın. Sıcaklığın daha az sabit olduğu buzdolabı kapısına yakın yere koymayın.

Anne sütü dondurucuda nasıl saklanır?​

anne sütü saklama suresi
Anne sütünün nasıl güvenli bir şekilde dondurulacağını okuyun:
  • Anne sütünü sağma işleminden sonra mümkün olduğunca çabuk dondurun.
  • Dondurulmuş süte vücut sıcaklığında süt eklemeyin. Dondurulmuş anne sütüne, eklemek istediğiniz süt buzdolabında önceden soğutulduğu sürece sağılmış süt ekleyebilirsiniz.
  • Minimum atıkla daha kolay buz çözme için sütünüzü küçük porsiyonlarda (60 ml’den az) tutun.
  • Anne sütü saklama kaplarınızın dondurucuya yerleştirilip yerleştirilmediğini kontrol edin. Bazı ürünler (cam kavanozlar gibi) çok düşük sıcaklıklarda kırılabilir. Anne sütü saklama torbaları , dondurucuda güvenli, kullanıma hazır ve etiketlenmesi kolay oldukları için dondurulmuş anne sütünü saklamak için idealdir.
  • Dondurma sırasında anne sütü genişleyeceğinden, şişeleri veya torbaları kapasitelerinin 3/4’ünden fazla doldurmayın.
  • Dondurulmuş anne sütünü, sıcaklığın daha sabit olduğu dondurucunun arkasında saklayın.

Saklanan anne sütü neden ekşi kokar?​

Soğutulmuş veya çözülmüş anne sütünün bazen ekşimsi koktuğunu fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, lipaz adı verilen bir enzimin yağları parçalaması ve zararlı bakterilerin büyümesini önlemeye yardımcı olan bir süreç olan yağ asitlerini serbest bırakmasıdır.
Bazı anneler, saklanan anne sütlerinin sabun veya ekşi bir kokusu olduğunu bildirmektedir. Ancak, güvenli depolama ile ilgili tüm yönergeleri izlediyseniz, sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz .
Umarım size anne sütü sağma ve saklama koşulları ile saklanan bu sütleri kullanma konusunda yardımcı olmuşuzdur. Unutmayın, bebek için çok değerli olan anne sütünü israf etmekten kaçının. Eğer fazla anne sütünüz varsa, anne sütü bağışı yapabilir ve sütü olmayan annelerin bebeklerinin anne sütü almalarını sağlayabilirsiniz. Hem de bu sayede, bebeğinizin bir veya daha çok süt kardeşi olur.
  1. Anne Sütü Bağışı Nasıl Yapılır?
  2. Anne Sütünü Artırmak için Bitkisel Çözüm
  3. Doğumdan Sonra Kilo Verme Nasıl Olur?
  4. Bebeklerde Sarılık Neden Olur? Nasıl Geçer?
  5. Erkek Bebek Doğum Sancısı Nasıl Olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Back