aslinda tahmin ettigim gibi kizinin toplamda yedigi miktar hic de az degil.Daha kucucuk bebek annesi nasil 1 litre yesin.Elbette cok daha fazla yiyen bebekler de var ama o da normal degil ki.Bir seferde yedigi miktari da ancak ogun sayisini azaltarak arttirabilirsin,ben o surecten gectim canim inan ki o kadar da zor degil.Bir kac gunde alisacak bebegin seyrek ama daha fazla yemeye.Bu hem senin icin hem onun icin daha iyi,sindirim icin zamani olacak hem.Sen lohusa depresyonunu uzerinden atamamissin,ilk once rahatlaman lazim canim.Ben cok sorunlu bir gebelik yasadim,son 1 ay hastanede yattim,dogumdan sonra da 10 gun,hastaneden ciktigimizda bebegim 2050 gr di.Hastanedeyken cok ama cok kotu bunalima girdim,surekli agliyordum,bebegim kucuk,bebegim hasta,bebegim nasil buyuyecek vs vs diye surekli agliyordum.En sonunda ordaki hemsirelerden biri bana donup soyle dedi;bana bak bebeginin hic bir sorunu yok,cocuga kusur bulup durma,saglikli guzel bir bebek,kucukse kucuk buyuyecek sen boyle aglayarak ona ne fayda saglayacaksin anne oldun artik oyle bunalima girme luksun yok toparlanacaksan toparlan artik.Birden shok oldum tabii,gene aglamaya basladim ama soylediklerinde de hakliydi sonra fark ettim.Bizim artik oyle derin bunalimlar yasama luksumuz yok,ne sikintimiz varsa da cabucak atlatip gene guler yuzle bebklerimizin basinda olmaliyiz.Onlar bize cok muhtac,sadece yedirecek icirecek birine degil,mutlu mutlu gozlerinin icine bakan annelerine ihtiyaclari var.Buyuk ihtimalle sen bu psikolojiden dolayi bebeginin yeme sorunu oldugunu dusunuyorsun,ama ben disardan biri olarak soyluyorum sana sorun yok.Doktorun sinirda kilo almis demesi de sikmasin canini,sinirda da ne demek,ac mi kalmis,gelisimi mi durmus hayir sadece ilk aylardaki kadar kilo almaz bebekler bu da cok normal.Bak birden kilo alan bebeklerin rasitizm hastaligina yakalanma riskleri de yukselir,kemikleri daha incecik onca kilo altinda ezilir.Ben cok kilolu bebekten oldum olasi haz etmem,kizim az yese sorun tabii ama asiri da yemek istese verecek degilim.Hersey ayarinda olmali,bu bizim sorumlulugumuz,onlar ayari bilemez canim.Mumkunse bir doktora daha gotur doktorunu ve bu kilo ve yememe sorunun paylas,eminim herseyin normal oldugunu soyleyecektir.Benim sana tek tavsiyem,cunku ben bundan fayda gordum,yeme saatlerinin arasini ac ve ogun sayisini azalt,ac kaliyor diye de uzulme birkac gun sure tani yok hala az yiyorsa donersin yine eski duzene.Boyle hirpalama kendini sakin.