Bebek Beslenmesi Süt sağma hakkında yardım!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

moralini bozma sakin.Bol bol sivi al,ama yemeye de calis,sadece su ile sut olmuyor,oluyor diyenlere sasiyorum ben,yemedikce sutum az oluyor ne yazik ki.5 ml bile ciksa 2-3 saatte bir sag bakalim kendini,gerci ben gec kaldim yazmakta ama sen yine de hafta ici de olsa arttir sagma sayisini.Hafta sonu da komple bir sut sagma maratonu yaparsin duzelir uzulme canim.

ben medela swing kullaniyorum ve memnunum ama memeyi komple bosaltamyorum ben.Buna ragmen manulellerle(ilk 2 hafta chicco ve avent manuel kullandim) kiyaslanamaz bile,eger bu pompayi almis olmasaydik coktan sagmaktan vaz gecmistim,iyi ki almisiz.

sağol canım bende öye yapıyorum yemeğe başladığımda tutuyorum 3 saati benimki uyanıkken az yiyor ö yüzden uyutup yedirmeye çalışıyorum.ben 3 saatte bir veriyorum.seninki kaç ml yemeğe başladı?

moralimde psikolojimde bozuldu eşimlede aramda sorunlar vr o yüzden hiç sağasım gelmiyor.sürekli ağlıyorum.bir psikiyatriste gitmem gerekiyor.artık.eşim bizimle olmaktansa kendi hobilerini yapmayı tercih ediyor.gün içersinde hiç kızını sormuyor insan ne kadar yediğini ne yaptığını merak etmezmi.bi kez bile sormuyor ama annesini muhakkak arıyor bunlar beni mahvetti zaten biberonu aldığım anfda bi kalp çarpıntısı başlıyor.

kızlar, sütünüzü sık sık sağmaya çalışın.
benim kızım 1 ay emdi sadece, sonra meme emmek zor geldi. zaten mama takviyeli gidiyorduk, meme tamamen kesildi. sonra sütü sağmaya başladım. şimdi kızım 9 ayı doldurmak üzere.
tam 9 aydır diyebilirim, bilfiil pompayla bütünleştim.
ameda kullanıyorum-ikili pompa.
başlarda ilk5-6 ay, her yarım saatte bir süt sağdım. evden adım atamaz haldeydim. ancak yettiriyordum. süt sağdıkça geliyor.
sonra saat başı sağmaya başladım. ama 3-5 dakika sağıp bırakmayın, 10 dakika çekin. hiçbişey gelmese bile, ''bana bu kadarı yetmez memeler, daha fazla istiyorum'' mesajı gönderin beyninize yani.
hala süt sağıyorum, ama şimdi 2 saatte bir gibi sağıyorum. ek besin dönemindeyiz malum.

bebeğiniz için, en değerli besin, sizin sütünüz. son damlasına kadar çekin verin arkadaşlar

ya kiyamam,bunca sikintini arasinda bi de esinin anlayissizligi ile ugrasiyorsun,ne yazik ki anlayamiyor onlar bizi hele hele boyle hassas bir donemde neye ihtiyacimiz oldugunu bilmeleri lazim.Toparlanman lazim,boyle olmaz.Soyle bir silkelen bakayim,gerekirse git psikologla gorus,once kendin saglam olmalisin ki bebegine iyi bakabilesin.Su az yiyor durumunu takma kafana eminim ihtiyaci oldugu kadar yiyordur bebisin,saglikli olsun yeter,hic yemeyen bebekler de var.Sana toplamda ne kadra yedigini hesapla demistim,ne kadar yiyor toplam gunde su anda? Kizim kendiliginden arttirdi yemegini,cogu zaman 140 yiyor,arada 100 ml yedigi de oluyor 150 de.Dun toplam 740 ml yemis mesela 6 ogunde.Ama su anda buyume krizi dedikleri donemi yasiyor sanirim, oyuzden birden bir artis oldu yemesinde,insallah azalmaz bu donem bitince de.
Sut meselesini de takma kafana,ne kadar anne sutu vermek isteigini ve ne kadar ugrastigini biliyorum,ama yipratma kendini oldugu kadar artik.Sik sagarsan artacak mutlaka,sagmak icinden gelmiyor anliyorum ama uzun sureli olmasa da sagmaya calis,kendini sagarken esini sorunlarini falan dusunme,ne kadar az sutum var diye de dusunme.Cekil bir koseye ve sakin sakin isini gor,gozunun onune selale getirmeye calis,gurul gurul sular gibi sutunun aktigini dusun.Bu zor donemlerin gecici oldugunu bil ve bebegini sikica sar,hersey yolunda.

sofika, aynen katılıyorum sana.
su içerek süt müt olmuyor. kesinlikle olmuyor. emen bebeklerde belki olur ama, sağımla alınan süt, asla su ile olmuyor. yemeyerek süt yapılmıyor. bunu aklımızdan bi çıkaralım.
ayrıca, emzirirken 15 dakikada 500 kalori yakılıyor, sağarken böyle bişey de yok :) misal ben, 9 aydır sağıyorum, hem de çok çok sık sağıyorum gün içinde. henüz sadece 4 kg verebildim. 7 aylık gibiyim hala vallahi.
yiyin kızlar, olsun. bebelere süt için yemek zorundayız bi sağarak veren anneler.

imbatela canım, emzirme konusunda doktorundan yardım alabilirsin. Sütün varmış çünkü. Birde sağma makineleri bir ilginç ya. Ben kullanmayı beceremedim çok fazla medela var bende elektrikli olanlardan. Sadece sabah iyi sağabilmiştim ben süt birikiyorya. Ama onun dışında hiç uğraşamadım çünkü çok moralim bozuluyordu hep az çıkıyordu sütüm. Burda ya ben sağmayı beceremedim yada makine iyi değildi bilemiyorum çünkü sana şunu söyleyebilrimn yukardada bahsettim. Ben 12 aylık oldu kızım y6 ay sürekli ondan sonrası ek gıda ve emzirme olarak sürdürdüm. doğumdan sonra sütüm gelmedi kızımda yara yaptı göğüslerimi emziremedim. Sonra tam 28.günde yeni bir çocuk doktoruna gittik(daha önce 3 tane değiştirmiştik ve kızım o süreci mama ve anne sütü o da olduğu kadar) ve benim yanlış emzirdiğimi doğru emzirme şeklini gösterdi. Ve ben bir daha hiç mama vermedim bebeğim 1 ayda 1 kilo aldı ve hep ay değerlerinin üzerinde gitti. 28 günlük süreçte sadece 200 gr almıştı. Yani eğer emzirme şeklinde bir sıkıntı varsa bunu çözmelisin çünkü gerçekten sağma makinesi işkence.

sakın bırakma sağmayı canımm. Aynı sorun bende de vardı. Hala uyurken emer, uyanıkken istemiyo memeyi. Ama ben sağıyorum. Evet yıpratıcı ama annelik bu fedakarlık gerektiriyor işte. Amedanın personal süt sağma makinelerini dene tatlım. 4 aylık bebek emişi gücünde çekiyor ve bayağı süt boşaltıyor.

sağol canım.psikoloğa gideceğim.bn bu lohusalık psikolojisini aşamadım.silkelenmem lazım.valla belli olmuyor canım ne kadaryediği bazen 500 bazen 600 ml bazrn 700 yiyor.ama zorla bir öğünde 120 ml yedirebiliyoruz oda uyurken fazlasını almıyor.dün gece hiç yemedi yememek için ağladı.delirecek gibi oluyorum.eşimin umrundadeğil horul horul uyudu.

cevaplarınız için teşekkürler.insanın yanında birilerinin olduğunu hissetmesi çok güzel.sağmaya çalışıyorum.bu moral bozukluğuyla sütümde azaldı.ama napalım çıktığı kadar.hiç anne sütü alamayanlar var.benimki hiç olmazsa 3 ay aldı az olsada.

aslinda tahmin ettigim gibi kizinin toplamda yedigi miktar hic de az degil.Daha kucucuk bebek annesi nasil 1 litre yesin.Elbette cok daha fazla yiyen bebekler de var ama o da normal degil ki.Bir seferde yedigi miktari da ancak ogun sayisini azaltarak arttirabilirsin,ben o surecten gectim canim inan ki o kadar da zor degil.Bir kac gunde alisacak bebegin seyrek ama daha fazla yemeye.Bu hem senin icin hem onun icin daha iyi,sindirim icin zamani olacak hem.Sen lohusa depresyonunu uzerinden atamamissin,ilk once rahatlaman lazim canim.Ben cok sorunlu bir gebelik yasadim,son 1 ay hastanede yattim,dogumdan sonra da 10 gun,hastaneden ciktigimizda bebegim 2050 gr di.Hastanedeyken cok ama cok kotu bunalima girdim,surekli agliyordum,bebegim kucuk,bebegim hasta,bebegim nasil buyuyecek vs vs diye surekli agliyordum.En sonunda ordaki hemsirelerden biri bana donup soyle dedi;bana bak bebeginin hic bir sorunu yok,cocuga kusur bulup durma,saglikli guzel bir bebek,kucukse kucuk buyuyecek sen boyle aglayarak ona ne fayda saglayacaksin anne oldun artik oyle bunalima girme luksun yok toparlanacaksan toparlan artik.Birden shok oldum tabii,gene aglamaya basladim ama soylediklerinde de hakliydi sonra fark ettim.Bizim artik oyle derin bunalimlar yasama luksumuz yok,ne sikintimiz varsa da cabucak atlatip gene guler yuzle bebklerimizin basinda olmaliyiz.Onlar bize cok muhtac,sadece yedirecek icirecek birine degil,mutlu mutlu gozlerinin icine bakan annelerine ihtiyaclari var.Buyuk ihtimalle sen bu psikolojiden dolayi bebeginin yeme sorunu oldugunu dusunuyorsun,ama ben disardan biri olarak soyluyorum sana sorun yok.Doktorun sinirda kilo almis demesi de sikmasin canini,sinirda da ne demek,ac mi kalmis,gelisimi mi durmus hayir sadece ilk aylardaki kadar kilo almaz bebekler bu da cok normal.Bak birden kilo alan bebeklerin rasitizm hastaligina yakalanma riskleri de yukselir,kemikleri daha incecik onca kilo altinda ezilir.Ben cok kilolu bebekten oldum olasi haz etmem,kizim az yese sorun tabii ama asiri da yemek istese verecek degilim.Hersey ayarinda olmali,bu bizim sorumlulugumuz,onlar ayari bilemez canim.Mumkunse bir doktora daha gotur doktorunu ve bu kilo ve yememe sorunun paylas,eminim herseyin normal oldugunu soyleyecektir.Benim sana tek tavsiyem,cunku ben bundan fayda gordum,yeme saatlerinin arasini ac ve ogun sayisini azalt,ac kaliyor diye de uzulme birkac gun sure tani yok hala az yiyorsa donersin yine eski duzene.Boyle hirpalama kendini sakin.

sağol canım dediklerini yapmaya çalışacağım.dediğin gibi anneyiz ya aç kalmasına dayanamıyorum.benimki bide çok inatçı.inadından yemiyor bazen.böyle devam ederse başka bir doktorada götüreceğim.bakalım 4 ayımıza 9 gün kaldı.ek gıdalara başlayacağız.inş.o zaman yer siz nezaman başlayacaksınızek gıdaya

biliyorum canim elbette ana yuregi hic dayanmiyor,ne guzel iste bebegin onun bir lokmasini bile dert eden sevgi dolu bir anneye sahip.Sen bebegini boyle sevip herseyin iyisini yapmaya calistikca yemesi de duzelir herseyi de iyi olur,yeter ki sen kendine ve anneligine inan.Ben bir aksilik olmazsa 6 ayini doldurmadan ek gidaya gecmeyi dusunmuyorum,simdilik gelisimi guzel gidiyor masallah.Bi de kucuk ve erken dogdugu icin bizim icin 4 ay cok erken olur.

güzel sözlerin için sağol canım.bakalım ben ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum ama doktorumuz ne dicek tabi o önemli.annen geldimi sütün nasıl çıkıyor benimki iyice azaldı artık

annem geldi ama benim bugun ve yarin disarda islerim var ve yine 3 er defa sagabilicem,ama yarindan itibaren en az gunde 6 defa sagmaya calisicam,sutum 300 civari cikiyor buna sukur ama yari yariya sut verebilmem icin biraz daha artmasi lazim.

annem geldi ama benim bugun ve yarin disarda islerim var ve yine 3 er defa sagabilicem,ama yarindan itibaren en az gunde 6 defa sagmaya calisicam,sutum 300 civari cikiyor buna sukur ama yari yariya sut verebilmem icin biraz daha artmasi lazim.

sutun maşşalah gene var benimki günde 50 bile çıkmıyor.sağmayıda azalttım zaten.moralim bozuluyor ama yapcak bişey yok.napalım bişeyler yesinde.mama anane sütü.benim eşimde mama ile büyümüş hiç anne sütü almmamış maşallah bişeyi yok sağlıklı.kendimi böyle teselli ediyorum

cok sukur bizim bebeklerimiz yine de aldi anne sutunu,kendini uzmen icin hic bir sebep yok.Ben mamaya basindan beri cok karsi degilim,gerektiginde verilmeli ama iste ana yuregi ne kadar cok ve uzun sure alsa diye ugrasiyoruz.Bir de benim sutum cok sulu hic yagli degil, sadece anne sutu alsa bebegim kilo almaz fazla diye dusunuyorum,belki yanlis belki dogru ama ek olarak mama yemesi de cok rahatsiz etmiyor bu yuzden beni.Sende hic sikma bu yuzden canini.

mama yada anne sütü farketmez yesin sağlıklı olsun yeter dediğin gibi az da olsa anne sütü aldı.biraz yararı olur herhalde.biz hala bir ögünde 120 yi aşamadık.odazorla yiyor zaten.bakalım haftaya 4 ayımıza gireceğiz doktor kontrolümüz var ne kadar kilo almış meraktan çatlıcam bence verdi gibime geliyor elimden geleni yapıyorum yedirmek için sen hangi mamayı kullanıyorsun biz be...c kullanıyoruz.bir kaç haftadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…