merhaba anneler
kizim 1 yasinda artik inek sütüne baslamak istiyorum ama biraz iciyor sonra birakiyor
ne yapmaliyim alistirmak icin mamayi da seve seve icmiyor zaten 150-180 cl arasi iciyor ancak en cok yemek yemek istiyor fikirlerinize ihtiyacim var...
üzülme canım sadece süt içsin diye uğraşma.Peynir,yoğurt ve az şekerli sütlü tatlılarda aynı etkiyi göserir.Benim kızımda anne sütünden sonra süt içmek istemedi.Doktor yoğurt ve peynir yiyorsa üzülme dedi.Şimdi 13,5 yaşında 1.70 boyunda....Bebeğini sağlıkla büyüt.Mutlu bir ömür geçirsin inşallah...
en azından yemek yiyormuş. benim oğlum ne yemek yer ne süt içer. varsa yoksa emecek. bence sütlü tatlılar yapabilirsin.sütlaç yap mesala. eminim severek yiyecektir.
Bence acele etmeyin.Ben kızımı 1,5 yaşında emzirmeyi bıraktım.2 yaşına kadar ne süt içti ne mama yedi.Neler denedim olmadı.Sütten kesince napıcam diye telaşlanırdım ama sonra kendiliğinden bir gün içti ve şimdi 4 yaşında günde yarım lt. süt içiyor bazen.Zamanla belki sever ya da mecburiyetten içer üzülmeyin.
biryerden de söyle birsey duymustum icmiyorsa eger sütü icine ya seker ya da nesquik atilabiliyormus buna katiliyormusunuz ?
Süt içmek istemeyen bir çocuğa süte hiç bir şey katmadan kabul ettirmeye çalışmak imkansız gibi, çoğumuz sütü ılık ve hafif şekerli içeriz mesela, bence damak tadlarını bulmak önemli, şeker bal gibi şeylerle tatlandırarak vermeyi deneyin ama nesquik i tasvip etmiyorum hem sütün tadını değiştiriyor hemde hazır ne de olsa, hazır gıdalar konusunda koruyabildiğiniz yere kadar koruyun derim, biraz daha büyüyünce koruyamıyorsunuz çünkü
canim bende tam bunu diyecektim sana benimkinin içme probelemi yok allahtan ama dr bana dediki ilk başladiginda zorlanabilirsin..şeker degil ama nesquikat biraz içine sonra miktarini düşür.sadecesüt ver demişti..ama bana gerek kalmadisen bi deneyebilrsin canim.bide gece yatarken daya agzına ozaman belki farketmez..bide sütlaç az şekerli.muhallebi böylede verebilirsin
canım Pınar ilk adım sütleri var muzlu yada meyveli onlarla başlamayı dene tadı güzel bebekler için
suzicim,inek sütünün içine bebe bisküvisi katıyorum,hem lezzetli oluyor,hem de vitamini artıyoryerimseniben
Süte ekmek ya da bebek bisküvi koyarak ya da sütün rengini Türk veya Nescafe ile değiştirip içirebilirsiniz ya da bal ya da yumurta sarısı:)
Koca kız oldum ama çok seviyorum sütü hep içiyorum:hulya:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?