Bebek Beslenmesi süt icmeyen kizima care

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Movenpick

suzi19
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
567
0
96
- Yurtdışı
merhaba anneler
kizim 1 yasinda artik inek sütüne baslamak istiyorum ama biraz iciyor sonra birakiyor
ne yapmaliyim alistirmak icin mamayi da seve seve icmiyor zaten 150-180 cl arasi iciyor ancak en cok yemek yemek istiyor fikirlerinize ihtiyacim var...

üzülme canım sadece süt içsin diye uğraşma.Peynir,yoğurt ve az şekerli sütlü tatlılarda aynı etkiyi göserir.Benim kızımda anne sütünden sonra süt içmek istemedi.Doktor yoğurt ve peynir yiyorsa üzülme dedi.Şimdi 13,5 yaşında 1.70 boyunda....Bebeğini sağlıkla büyüt.Mutlu bir ömür geçirsin inşallah...

en azından yemek yiyormuş. benim oğlum ne yemek yer ne süt içer. varsa yoksa emecek. bence sütlü tatlılar yapabilirsin.sütlaç yap mesala. eminim severek yiyecektir.

Bence acele etmeyin.Ben kızımı 1,5 yaşında emzirmeyi bıraktım.2 yaşına kadar ne süt içti ne mama yedi.Neler denedim olmadı.Sütten kesince napıcam diye telaşlanırdım ama sonra kendiliğinden bir gün içti ve şimdi 4 yaşında günde yarım lt. süt içiyor bazen.Zamanla belki sever ya da mecburiyetten içer üzülmeyin.

Allah bagislasin ablacim kizini
kizim peynir ve yogurt u cok severek yer onla bir problemim yok
güzel dileklerin icin tesekkür ederim

ben kizimi emziremiyorum mama ile besleniyor geceleri onu icecegine inek sütü vermek istedim ama bakalim zaman ne gösterecek tesekkür ederim.

Süt içmek istemeyen bir çocuğa süte hiç bir şey katmadan kabul ettirmeye çalışmak imkansız gibi, çoğumuz sütü ılık ve hafif şekerli içeriz mesela, bence damak tadlarını bulmak önemli, şeker bal gibi şeylerle tatlandırarak vermeyi deneyin ama nesquik i tasvip etmiyorum hem sütün tadını değiştiriyor hemde hazır ne de olsa, hazır gıdalar konusunda koruyabildiğiniz yere kadar koruyun derim, biraz daha büyüyünce koruyamıyorsunuz çünkü

biryerden de söyle birsey duymustum icmiyorsa eger sütü icine ya seker ya da nesquik atilabiliyormus buna katiliyormusunuz ?

canim bende tam bunu diyecektim sana benimkinin içme probelemi yok allahtan ama dr bana dediki ilk başladiginda zorlanabilirsin..şeker degil ama nesquikat biraz içine sonra miktarini düşür.sadecesüt ver demişti..ama bana gerek kalmadisen bi deneyebilrsin canim.bide gece yatarken daya agzına ozaman belki farketmez..bide sütlaç az şekerli.muhallebi böylede verebilirsin

tesekkür ederim yorumun icin bala baslayabilirim sanirim aklima bu da geldi böyle deneyebilirim

tesekkür ederim hemsom yorumun icin ah uyurkende denedim ama nafile anliyor sipam hemen az iciyor sonra birakiyor önerilerinizi tek tek uygulamayi düsünüyorum birinde basarili oluruz elbet olmazsa da israr etmiyim bari bakarsin icer birgün

canım Pınar ilk adım sütleri var muzlu yada meyveli onlarla başlamayı dene tadı güzel bebekler için

benim kıızımda süt içmyor maalesef.
cok ugraştım ama başarılı olamadım.
beni emdiginden cok ta sorun yapmıyorum artık.memeyi bırakınca inşallah içer
ben süt acıgını yogurt yada kefirden kapatıyorum
100ml de ki kalsiyum oranı yogurtta daha fazla.o nedenle yogurt yedirsen daha ii bence.
mama verdiginden dolayı süt içse ii olurdu aslında.inş alışır

suzicim,inek sütünün içine bebe bisküvisi katıyorum,hem lezzetli oluyor,hem de vitamini artıyoryerimseniben

Süte ekmek ya da bebek bisküvi koyarak ya da sütün rengini Türk veya Nescafe ile değiştirip içirebilirsiniz ya da bal ya da yumurta sarısı:)
Koca kız oldum ama çok seviyorum sütü hep içiyorum:hulya:

suzicim,inek sütünün içine bebe bisküvisi katıyorum,hem lezzetli oluyor,hem de vitamini artıyoryerimseniben

en iyisi bu olacak galiba canim aklima gelmemisti aslinda bir kasenin icine süt icine bisküvi eklersem belki öyle de icebilir corba gibisütü de böylece kullanmis olur kuuzum tesekkür ederim dandinicim süper fikirdiyerimseniben

Son düzenleme:
Süte ekmek ya da bebek bisküvi koyarak ya da sütün rengini Türk veya Nescafe ile değiştirip içirebilirsiniz ya da bal ya da yumurta sarısı:)
Koca kız oldum ama çok seviyorum sütü hep içiyorum:hulya:

canim benim ekmek ve bisküvi olur da zannetmem kahveyle olsun bebek yahu kahve eklenir mi:uhm: tesekkür ederim önerin icina.s.

benim kızım da 16 ay anne sütü aldı sonra da süt içmeyi kesinlikle reddetti
hiç ısrar etmedim, sadece ara ara teklif ettim, istemezse tama içme deyip geri aldım
şu an 21 aylık ve 1 haftadır süt içmeye başladı
tamamen kendi isteğiyle oldu, nesquik ben de tavsiye etmem, katkı maddeli, ambalajlı ne varsa mümkün olduğunca az verme taraftarıyım
sütü tatlı hale getirmek için oldukça fazla miktarda koymak gerekiyor nesquiki
ben hep bal kullandım, ıhlamuruna, sütüne
tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…