Süt hormonu yüksekliği ve ilaçlar... Lütfen yardım

rosen3218

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2013
14
0
6
İstanbul
Arkadaşlarım merhaba...

Aslında benim sorunumu farketmeme kadar bayağı bir ilerlemiş olduğunu farkettim. Yaklaşık 1 yıl önce yaz aylarında göğsümde ara sıra ağrı oluyordu. Ama ben bunu kışın geçirdiğim ağır akciğer enfeksiyonuna bağladım. Sonra bu yıla girerken yılbaşı gibi ay halim 5 gün yerine 11 gün sürdü. Bittikten 15 gün sonra yeniden başladı. Sonraki aylar normaldi. Geçen aylarda babamı kaybettim. Ay halim 15 gün gecikti. Bitiminden bir süre sonra doktora gittim, çünkü rahim kalınlaşması olabilir gibi birşeyler söylemişlerdi, endişelendim. Neyse öyle birşey çıkmadı ama hormon testinde bu defa prolaktin yani süt hormonu çok yüksek çıktı, 100...

Doktor hangi ilaçları kullanıyorsunuz deyince mide ilacım vardı motilium onu söyledim, meğer süt hormonunu artıran hatta sütü olmayan kadınların içtiği bir ilaçmış. Üzerine bir de stres hormonu zıplatmış. Yalnız şimdi prolaktini düşüren ilaçların da çok yan etkileri olduğunu öğrendim. Zaten ilaçtan bıkmışım, hayıt tohumu ve bir de onun hapı varmış. Deneyen var mı, bir de benzer sorunu olanlardan yardım lütfen... Güzel günler

Dos...x isimli ilaç prolektin hormonunu düşürmesinde çok etkili bende kullandım düştükten sonra sürekli kullanmana gerek kalmaz ama stres çok etkiliyor ve hemen çıkıyor hep rahat olmamız gerekiyor ( bitkisel kürlere bende bir başlayıp bırakıyorum yan etkileri varsa diye korkuyorum hayıttın hapını dene bakalım aktar bana hayıttın suyunu önermişti bitkinin özüymüş bütün kadın hastalıklarına iyi geliyormuş )

canım benim başın sağ olsun insanın hayatındaki en yakınlarını kaybetmesi çok acı Allah sabrını versin bu gibi durumlarda etkilenmemek üzülmemek elde değil

canım benmde gelısmeyen gebelık sonrası kurtajım olmustu onun uzuntusu stresı falan etkıledı herlde adet duzenmde bozulnca 4-5 ay sonra prolaktnıma bakıldgında 93 cıktı dostınex kullandım bı ay hıc bı yan etkısnı gormedım ve bı ayda deger 1.44 e dustu 15 gun sonra baktrdm ıalcsız 3.24 tu gelecek adette tekrar bakılacak yukselme yok gıbı ama bence kullan ılacını bıtkısel yontemlerle hızlı sonuc alamayabılrsn

meraba canim , bendede ayni problem vardi prolaktimin yukseskti ikiser ay adet olamzdim .ilk basta dostinex kullandim sonra bromergon gunde iki kez adetim duzelirdi duzelmesine ama yine bir ay 25 gununde gelirdi bir ay 30'u gecerdi , 9 ay kullanmisitim sonra doktor kesti ilaclarimi 3 ay normal adet gordum yine basladi duzensilik sonra yine ilac kullanmaya basladim , sonra hamile kaldim dusuk yasadim ondan sonra yine adet duzensiligi basladi ilaclardan bikmistim bu sefer sogan kurune basladim hemen de hayrini gordum her 28 gun adet oluyordum ustelik ayni saate 3 ay kullandim simdi hamileyim ilk haftalarda yim bakalim artik Allah nasip ederse ...

Bende de prolaktin yüksekligi var ve hamile kalamiuorum.1 aydir düzenli olarak ilac kullaniyorum ve 2 haftadir hayit suyu iciyorum.bugün baktiracagim ins
Düsmüstür

Nihan düşmüş mü merak ettim, ben de ilaç ve hayıt suyu içiyorum şu an. Henüz baktırmadım 1 hafta sonra kontrol

evet canım düşmüş :)) dün doktora gittim adetimin 3. günüydü 2 gün adet oldum sadece 3. çok az geldi doktor gebelik olabilir mi acaba die kan tahliline gönderdi ama sonuç negatif.klomene başladım dün.19.unda tekrar gideceğim kontrole yumurta büyümüş mü die.hayırlısı bakalım.sen ne zamandır kullanıyorsun ilaç ve hayıt suyunu.umarım seninde düşmüştür.

Benim 10 gün oldu Nihan, 15 gün kullan demişti doktor, onu bekliyorum umarım düşer

merhaba arkadaşlar topik terk edilmiş durumda sanırım :)
rosen düştümü senin prolaktinin 15 gün olmuştur heralde

bende dos.. diye bir ilaç kullanıyorum yaklaşık bir aydır. etkisi oldumu peki. hamile kalabildin mi?

bende dos.. diye bir ilaç kullanıyorum yaklaşık bir aydır. etkisi oldumu peki. hamile kalabildin mi?

Benim yüksek olduğunda 47 yükselmişti ilacı kullanırken 2 ye kadar düştü ilaç çok etkili benim kistlerde var o yüzden doğum kontrol hapı kullanıdığım için hamilelik maalesef yok bazı doktorlar hamile oluğunu öğrenene kadar kullan öğrenr öğrenmez bırak diyorlar senin çokyüksekse tek sorunun prolaktinse bu şekilde yapabilirsin

Son düzenleme:

henüz başka bir tahlil yapılmadı sadece hormon kan tahlili filan yapıldı. prolaktin hormonu yüksek çıktı. 4 ay farklı ilaç kullandım düşmedi. doktor bir ay önce bu hapı verdi. bakalım ne olacak. bekleyip göreceğiz.

merhaba arkadaşlar
yeni katıldım aranıza...yazdıklarınızı okuyunca dayanamadım üye oldum.moralim çok bozuk
10aylık evliğim.ik aylar bebiş düşünmedik ama daha sonra ne bekliyoruz dedik ve 5 aydır deniyoruz.malesef bebişimiz olmadı.hiç doktora gidip muayene olmadım.çekiniyordum.fakat etrafımdaki herkes dr a git dedi ve gittim.sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum.prolaktin hormonum 76 çıktı dr çok yüksek olduğunu bu seviyedeyken hamile kalmayacağımı söyledi.d....x diye ilaç verdi bugün 3.dozumu alacağım.2tabletli olanından verdi ve 3 güne bir yarım kullan dedi.korunmanıza gerek yok öğrenince hemen keseriz dedi.pazar günü son dozu alıp p.tesi kontrole gideceğim bakalım düşmüş mü?birde bu yüksekliğe bağlı olarak kistin var 2.5cm dedi takip etcez dedi.ayrıca polikistik varmş.offf herşey üstüste geliyor sanki.okuyorum ilk ayda hormonu düşürüp hamile kalanlar varmış.ümitleniyorum okuyunca.nasip kısmet artık. Allah isteyen herkese evlat sevincini yaşatsın <3

Adetin 3. günü yapılan testle doğru sonuç veriyormuş senin prolaktin değerin kaça yükselmişti:26:

Canım üzme canını evet prolaktinin yüksek olması hamileliği engellermiş ama kullandığın ilaç çok etkili bende kullanmıştım baya düşürdü ama ben şu konuda kararsızım ilk gittiğim doktor hamile kaldığını öğrenene kadar kullan diğer doktor ise hamilelikten önce kullanma demişti ilacım var ama kullanmakta kararsızım:26:benim çok yüksek değildi 47 falandı kist benimde var çikolata kistiymiş ve buda hamileliği engelliyormuş senin kistin küçükmüş inşallah basit kisttir

canım bence kesinlikle kullan doktorun verdiyse.çünkü düşmeden hamilelik çok zor deniyor.aslında çok düşük değil senin de okuduklarım arasında 26 olanlara bile veriliyormuş bu ilaç.bence içmelisin.ben bu kist lafını ilk duyduğmda ağladım ya sinirden hayırlısı artık bekliyorum inşallah düşer bizimde olur bebişlerimiz.çikolata kisti için soğan kürü diye birşey duymuştum bir arkadşım denemişti.sende denedin mi işe yarar mı bilmiyorum ama...

Bende kullanmak istiyorum aslında kullanırken ikiye kadar düştü bıraktım sonra gene tahlil yaptırdım yirmibeş çıktı doktor yirmidokuza kadar normal bırakabilirsin dedi ama küçük bir streste çıkıyor çok hasas bir hormon Allah korusun hamilelik olursa bebekte anomali olur diye korktum biraz sen gene gidecekmişsin doktora sor bakalım bu konuyu bende sen gibiyim evlenir evlenmez kadın hastalıklarıyla tanıştım soğan kürünü kullandım pek faydasını göremedim ama kullanıyorum:18::18:ama bunada şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…