Herkese merhabaDuydum ki
Tenceresiz kaldim anne
kankam ozlemis benihabire beni cagiriyo kankama sipriz yaptimbi de tabi ki sizi ozledim
simdi gecelim tarifime.gereksiz fotograflari silerken yanlislikla malzemelerin oldugu fotoyu da silmisim kusura bakmayin
Süt Dilimi Malzemeleri
- 2 yumurta
- 5 dolu yemek kasigi pudra şekeri
- Yarim su bardagi yogurt
- Yarim su bardagi sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması İçin;
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 paket toz krem şanti
- Yarim su bardagi süt
- 1 yemek kasigi bal
Yapılışı
Süt dilimi yapmak için öncelikle kreması için gerekli olan malzemeler, bir kap içerisine alınır ve kıvam alıncaya kadar mikserle çırpılır.
Koyulaşan krema daha iyi kıvam alması için, buzdolabında bekletilir.
Kekini hazırlamak için, yumurta ve pudra şekeri derin bir kap içerisinde beyazlaşıncaya kadar mikser ile çırpılır.
Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ilave edilip tekrar çırpılır.
Elde edilen karışıma vanilya, kabartma tozu, kakao ve un ilave edilip, mikser ile güzelce çırpılır.
Hazırlanan kek hamuru, yağlı kağıt serili fırın tepsisine gezdirerek dökülür ve eşit şekilde yaydırılır.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, 10 dakika kadar pişirilir.
Kekin kabarmasını önlemek için, kek pişerken, fırın kapağı bir kaç kez açılıp kapatılır.
Pişirilen kek fırından alınıp, soğumaya bırakılır (fırından çıkarken ıslak gibi görünebilir ama bekleyince çekiyor).
Kek soğuduktan sonra ters çevrilir ve yağlı kağıt dikkatlice çıkartılır.
Ters olan kek, bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölünür.diger tarafi dilimlenir
Kek parçasının birinin üzerine krema dökülüp yaydırılır ve diğer kek parçalari ile üzeri kapatılır.
Hazırlanan
süt dilimi buzdolabında en az 4-5 saat bekletildikten sonra, dilimlenerek servis edilir.
Vee sunum